18 Nisan 2019 Perşembe

Özal'ı ölüm yıl dönümünde anıyorum


Özal'ı ölüm yıl dönümünde anıyorum

ama sadece ölüm yıl dönümünde değil

ne zaman bölücü teröre şehit versek

ne zaman FETÖ'cü alçakları görsem

ne zaman kanun tanımaz AKP'lileri görsem

ne zaman liboşları ve yurdumuza ihanetlerini görsem

Vatanımızın bütünlüğüne dinamit koymaya çalışan amerikancıları görsem

gelir dağılımındaki uçurumu görünce

BOP haritasını görünce Barzani'nin kukla devletini görünce

Ailesini yitirmiş milyonlarca Ortadoğu'luyu görünce

işini bilen memurları görünce

anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz diyeni anıyorum anayasayı delik deşik edenlerin her kanunsuzluğunda

Eşref Bitlis'in kahpece katlini hatırlayınca

Azerbaycan Türklerinin katlinde onlar alevi yardımlarına İran koşsun deyişini hatırlayınca

enflasyon canavarı azdıkça

dolar arttıkça

onun getirdiği ABD'ye bağımlı neoliberal ekonomik düzenin iflasını görünce

manevi değerlerimizin aşındığını gördükçe

ulusal benliğimizden uzaklaştığımızı gördükçe

Atatürk ilkelerinin çiğnendiğini gördükçe Özal'ı anıyorum

lanetle anıyorum nefretle!

Evren olmasaydı Özal olmazdı

Özal olmasa FETÖ

Fetö olmasa AKP

ABD'nin Sevr planları olmasa bu maşaları olmazdı

biz Atatürk'ün yolunda olsaydık hiç biri olmazdı !

Güneş Erkul


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Giristigimiz buyuk islerde milletimizin yuksek kabiliyet ve yuksek sagduyusu baslica rehberimiz ve basari kaynagimiz olmustur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

69. "TANRININ ISTEGI INSAN ICIN TANRISAL BIR SIRDIR, INSANIN BU SIRRI INCELEME VE BU KONUDA BIR KARAR VERME HAKKI YOKTUR" DEMEK SACMADIR

Bize surekli olarak; "Insanlari Allah'tan ayiran muazzam boyut, bu Allah'in isteginin bizim icin bir sir kalmasini zorunlu kilar ve Allahimizi sorguya cekmek hakkina sahip olamayiz" diyorlar. Size gore, bu cevap inandirici midir? Degil mi ki, benim sonsuz mutlulugum soz konusu oluyor, bizzat Tanrinin istegini, durumunu incelemek hakkim degil midir? Insanlar, Allah'tan umduklari mutluluk nedeniyledir ki, ilahi saltanatina boyun egmislerdir. Insanlarin ancak korku etkisiyle boyun egecekleri bir zorba, kendisinden aciklama isteminde bulunulamayacak bir hudavent, kesinlikle yanina varilamayan, gorulemeyen, taninamayan bir hukumdar; akilli, anlayisli insanlarin saygisini kazanamaz. Eger, Tanrinin istegi benim icin bir sir ise, bu, benim icin hic cekici degildir. Her seyin anlasilamaz oldugu ya da kendisinden cogu kez isyan ettirici fikirler edinilebilen bir gidisata, bir istege, icyuzu bilinmeyen kimseye insan ne tapabilir, ne hayran olabilir, ne saygili olabilir, ne de onu taklit edebilir. Meger ki, bilmemeye, cahili olmaya zorunluluk duyulan her seye ibadet etme geregi ve her anlasilmaz seyin bu anlasilmazlik nedeniyle hayranliga deger oldugu one surulsun.

Ey rahipler! Bize surekli olarak bagiriyor; "Tanrisalligin istegi anlasilamazdir ve onun yollari bizim yollarimiz degildir; icyuzu bizce hic bilinmeyen yonetiminden sikayette bulunmak deliliktir; Allah'in hukumlerini adaletsizlikle suclamak haksiz bir harekettir, cunku bizim icin anlasilmasi mumkun degildir" diyorsunuz. Ancak bu konuda hosa gidecek sozler soylerken gormuyor musunuz ki, tek konusu, nufuz edilemez ve anlasilmaz dediginiz tanrisallik yollarini bize aciklamak olan din sistemlerinizi kendi elinizle yikiyorsunuz. Peki bu hukumleri, bu yollari, bu mukadderati siz kavradiniz mi? Bunlarin kokune inerek baktiniz mi? Gordunuz mu? Bunu soylemeye cesaretiniz yok. Gerci vicdaninizin herkese kapali yerinde bunu dusunmekten geri kalmiyorsunuz, bunlari bizlerden cok anlamiyorsunuz. Bizi kendisine hayran etmek istediginiz Allah'in "plani" hakkinda, bircok kimsenin adil, iyi, anlayisli, insafli bir varliga layik bulmadigi plani hakkinda, tesadufen ilgili iseniz, su halde artik "Allah'inplani anlasilamaz, bilinemezdir" demeyiniz. Eger Allah'in planini, amacini siz de bizim gibi bilmiyorsaniz, hicbir sey anlamadiklarini, ya da bu istekte tanrisal bir sey anlamadiklarini itiraf edenler hakkinda koruyucu, aciyici, insafli davraniniz. Kendiniz de bir sey anlamadiginiz fikirler icin herkese satasmaktan, herkesi baski yaparak uzmekten vazgeciniz. Her seyin reddettigi ve yalanladigi uyku hayalleri icin birbirinizin etini yemekten, bogaz bogaza gelmekten vazgeciniz; bize anlasilir ve gercekten insana yararli seylerden soz ediniz. Hakkinda yalniz kekelediginiz ve soylediklerinizin tumu birbirini yalanlayan, bir Allah'in "nufuz edilemeyen" ve "anlasilamayan" yollarindan artik soz etmeyi birakiniz!

Buyuk Allah'in bilinmeyen gizli derinliginden bize surekli olarak soz ederek, girdaplari arastirmaktan bizi yasaklayarak, Allah'i ciliz akil ve muhakememize getirmenin kustahlik oldugunu soyleyerek, hudavendimiz hakkinda hukum vermeyi cinayet sayarak, ilahiyatcilar, kendilerinin de bir sey anlama imkansizligi icinde bulunduklari, sasirtici bulduklari bir Allah'in eylem ye davranislari soz konusu olunca, icinde bulunduklari saskinliktan baska bir sey ogretmiyorlar.

- - - - - - - - - - - - -
Guc bir arac degildir, amactir.
Bir insan, bir devrimi korumak icin diktatorluk kurmaz diktatorlugu kurmak icin devrim yapar.
Eziyetin amaci eziyettir.
Iskencenin amaci iskencedir.
Gucun amaci guctur.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Din, siradan insanlarin sessiz kalmasini saglayacak en mukemmel aractir.

BONAPARTE,NAPOLON (1769-1821) Fransa imparatoru.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder