6 Nisan 2019 Cumartesi

Atatürk Havaalanının işinin bittiğini düşünmüyorum.


Atatürk Havaalanının işinin bittiğini düşünmüyorum.
3ncu Havaalanı çok büyük sorunlara gebe.
Ve bu sorunların büyük bölümü ise yapısal.

1)Bir kere zannediyorum 30 metrelik bir kot alçaltması yapıldığından pek çok kez su basması ve sel felaketi yaşanmasını bekliyorum.
Bu alan daha uçuşa açılmadan önce iki ya da üç kez oldu.

2)3ncü Havaalanının şiddetli yan ve ters rüzgarlara açık olduğunu, ve yılın pek çok zamanı da uçuşa yasaklanmasının gerektirecek derecede yüksek hızlı rüzgalara maruz kaldığını anlatan ve manometre ile ölçüm yapan videolar izledim. Alanın rüzgar rejiminin bu şekilde olması Karadeniz'e komşu olması nedeniyleymiş.

3)Yine bizim Samsun'da alışık olduğumuz sis durumundan yılın pek çok zamanında etkileneceğini anlatanlar vardı. Aynı şekilde bölgenin yıllık sis durumu Karadenize komşu olmasına bağlanıyordu.

4) Alanın inşaatı sırasında yapılan dolguların yeterli kalitede yapılmaması, pistlerin temellerinin yeteri kadar sağlam olmaması nedenleri ile de iniş kalkış alanları, taksi alanları hatta yolucuların kolaylık tesislerinin olduğu alanlarda göçükler yaşanacaktır. Bunun da örnekleri alan daha uçuşa açılmadan yaşanmıştı. Zannediyorum alan uçuşa açıldıkan sonra pek çok kez göçükler sebebiyle kullanım dışı kalacaktır.

Benim tahminim bu alan hiçbir zaman hedeflendiği tam kapasiteye ulaşamayacak.
Yılın pek çok zamanında göçükler, rüzgar, sis ve su basmaları nedeniyle alan uçuşa kapalı kalacak ve uçuşlar yedek alanlara yönlendirilecek.
Ve böylesi durumların sıklığı ve elde kalan tek yedek alanın da Sabiha Gökçen olması nedeniyle pek çok kez kapasite, iniş ve kalkışlarda gecikme sıkıntıları yaşanacaktır.

Umarım diyorum ama mevcut devlet aklı imanı ve inadı öne aldığından hiç umudum yok, Atatürk Havaalanının tam olarak kapatılmaz ve bir yedek alan olarak ayakta tutulur.
Ancak, korkarım hükumet Atatürk adını yok etmenin iştahı ve ihtirası ile alelacele bu alanı geridönüşümsüz olarak kullanımdan çıkaracak.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  





--
AltNot
--
a45UyF587661
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Savas zaruri ve hayati olmalidir.
Milletin hayati tehlikeye maruz kalmadikca savas bir cinayettir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

-   -   -   -   -   -   -   -   -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

87. DUNYADA ZORBALARDAN DAHA IGRENC HAYVAN YOKTUR

Bize temin ederler ki; insan ruhu basit bir cevherdir.

Ancak ruh bu kadar basit olsaydi, insan turunun tum bireylerinde tumuyle ayni icerikte ortaya cikmasi gerekirdi; bu bireylerin ayni akil yetisine sahip olmasi gerekirdi.

Bununla birlikte, is boyle olmuyor; insanlar, yuz cizgileri kadar dusunce ve anlayis nitelikleriyle de birbirlerine benzemezler. Insan turu arasinda, bir at ya da itle bir insan arasindaki fark kadar farklar gosteren bireyler vardir. Bazi kimseler arasinda hangi uyumu ya da hangi benzerligi buluyoruz? Bir Locke'nin, bir Newton'un dehasiyla bir koylunun, bir "Hotanto"nun, bir "Lapon"un kafasi arasinda pek cok ve adeta sonsuz fark ve uzaklik bulmuyor muyuz? Insan, oteki hayvanlardan, ancak organlarinin farkiyla ayrilir ve bu organizasyon farki, hayvanlarin yapamadigi bazi seyleri olusturmaya, insani yetenekli kilar. Insan turu bireylerinin organlari arasinda gozle gordugumuz fark, akil yetisi olarak adlandirdigimiz farki bize aciklamaya yeterlidir. Bu organlardaki cesitli duzeylerdeki inceligin, kan sicakliginin, akici sivilarin hizinin, telciklerin ve sinirlerin yumusaklik ve sertliginin, insanlarin ruhlari arasinda gorulen sonsuz cesitliligi zorunlu olarak olusturmasi gerekir.

Pratik, aliskanlik ve egitim sayesindedir ki, insan zekasi gelisir ve kendisini cevreleyen yaratiklarin ustune cikmayi basarir. Kultursuz ve deneysiz insan, hayvan kadar akil ve beceriden yoksun bir yaratiktir. Bir ahmak; organini guclukle harekete geciren, dimagi zorlukla harekete gecirilen, kani yavas dolasan bir insandir. Zeki bir adam; organi uysal olan, kolay isleyen, hizla hisseden, dimagi cabuk harekete gecen bir adamdir; organlari ve dimagi, bircok bilgiyle kendisini mesgul eden konular uzerinde uzun sure calismis bir kimsedir.
-   -   -   -   -   -   -   -   -
Bir gun karanligin olmadigi bir yerde bulusacagiz.

George Orwell1984

-   -   -   -   -   -   -   -   -
Kisinin inanci sahip oldugu kanitlarla dogru orantili olmalidir.

HARRIS,SAM (1967) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

-   -   -   -   -   -   -   -   -

Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder