12 Nisan 2019 Cuma

Çinli bilim insanları maymunlara insan beyni geni nakletti


Çinli bilim insanları maymunlara insan beyni geni nakletti

Çinli bilim insanları maymunlar üzerinde yaptıkları deneyler sebebiyle bir kez daha gündeme geldi. Ahlâk tartışmalarını da beraberinde getiren deney ile ilgili detaylar haberimizde.


Gökhan G.  ditör

 

Çinli bilim insanlarının gen düzenleme teknikleri kapsamında yaptıkları deneylerin sonu gelecekmiş gibi görünmüyor. Bilim insanları bu sefer de insan beyni genlerini maymunlara aktardılar.

Üzerlerinde deney yapılan Makak maymunlarının daha zeki hale gelerek hafızalarının kuvvetlendiği ifade edilen açıklama sonrasında ise bilim dünyası bahse konu deneylerin nereye kadar devam edeceğini tartışmaya başladı.

Ayrıca Bkz. in bu sefer de bir polis köpeğini klonladı"

Çinli araştırmacıların MCPH1 geninin insan varyantını Makak maymunlarına uyarlayarak gerçekleştirdiği deney sonucunda maymun beyninin insanlarınkine benzer bir gelişim kaydettiği belirtiliyor.

China Daily sitesine göre deney sonucunda hayvanlar sıradan maymunlara göre daha iyi tepki süresine ve gelişmiş kısa süreli hafızaya sahip olmuşlar.

Söz konusu deneye tepki gösteren genetik bilimci James Sikela durumu nsan genlerinin beyin evrimine olan etkilerini incelerken genetiği değiştirilmiş maymunları kullanmak hiç uygun değil. Karşı karşıya kaldığımız durum tam anlamıyla kaygan bir zemin üzerinde duruyor. " sözleriyle eleştirmiş. Bilim insanı ayrıca deneylerin hayvanların hayatlarını değersizleştirdiğini ve ileride ölçünün iyiden iyiye kaçabileceğini belirtmiş.

Akıllara "Maymunlar Gezegeni" senaryolarını getirse de bahse konu deneylerin insanlığın nasıl ve neden bu kadar akıllı hale geldiği sorularına bir cevap aradığı belirtiliyor.

https://www.donanimhaber.com/Cinli-bilim-insanlari-maymunlara-insan-beyni-geni-nakletti--109687



- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Turk milletinin karakteri yuksektir.
Turk milleti caliskandir.
Turk milleti zekidir...
Turk milleti milli birlik ve beraberlik icerisinde guclukleri yenmesini bilmistir Turk milletinin tarihi bir niteligi de guzel sanatlari sevmek ve onda yukselmektir.
Turk milletinin buyuk millet oldugunu butun medeni alem az zamanda bir kere daha taniyacaktir...

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

104. BUTUN DINLER CESITLI DINLERIN TARAFTARLARININ BIRBIRINE KARSIT VE TUMU AYNI OLCUDE AKILDISI VE ABES INANISLARIYLA GULUNC HALE GETIRILMISTIR

Akil ve muhakeme sahibi bir adamin gozunde, yeryuzunu dolduran cesitli dinlerin tumunun budalaligi konusunda ayni ayardaki taraftarlarinin birbiri hakkinda verdikleri hukumler kadar gulunc bir sey yoktur. Hiristiyan, Kuran'i, Muhammed araciligiyla bildirilen tanrisal bildiriyi, "kustahca ruya, tanrisalliga karsi onur kirici iftiralar dokumasi" olarak gorur. Muhammedi de, bir Hiristiyana, "putperest" ve "kopek" der; Hiristiyanin dininde sacmadan, abeslikten baska bir sey gormez. Hiristiyanin ulkesini ele gecirmek ve elde kilic onu Allah'in elcisinin dinini kabule zorlamak hakkina sahip oldugunu sanir. Ozellikle su inanista bulunur ki, bir adama ibadet ya da teslise (Hiristiyanlikta baba-ogul-kutsal ruhtan olusan uclu inanc) inanmak kadar hicbir sey akla aykiri degildir. Tereddutsuz bir adama tapinan ya da teslisin anlasilmasi mumkun olmayan sirrina kesin bir olgunlukla inanan protestan Hiristiyan, katolik Hiristiyanla alay eder. Cunku, bu "katolik" fazla olarak kutsal ekmegin ve sarabin sasirtici bir sekilde Hazreti Isa'nin kanina ve etine donusmesine (transsubstantition) de inanir.

Protestan katolige, "deli, kafir, putperest" der. Cunku katolik, icinde, evrenin yaraticisini gordugunu sandigi ekmege tapinmak icin diz coker. Her mezhepten Hiristiyanlar, hindularin tanrisi olan Vistoun'un tecellisine (incamation) yani insanin yuzunde ortaya cikmasina budalalik gozuyle bakarlar. Iddia ederler ki, tek gercek tecelli, evrenin yaraticisi ve bir marangoz zevcesinin oglu olan Isa'nin sahsindaki tecellidir. Dinin "doga" oldugunu varsayan, gercek dinin yolunu tuttugunu soyleyen deist, hakkinda hicbir fikre sahip olunmayan bir Allah'i kabul ettigini hikaye eder ve kendisinde butun dunyanin dinleri tarafindan ogretilen sirlarla alay etme hakkini bulur. 105.

- - - - - - - - - - - - -
Snowball, Bak yoldas, demisti.
Senin onsuz edemedigin kurdele, koleligin simgesidir.
Ozgurlugun kurdelelerden cok daha degerli oldugunu kafan almiyor mu?

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Suclu olmaktan baska bir secenegim yok... eger masumsak, Tanri'nin nasil bir sey oldugunu dusunemiyorum.

MACLEISH,ARCHIBALD (1892-1982) ABD'li sair, oyun yazari ve Kongre Kutuphanecisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder