14 Nisan 2019 Pazar

Wikileaks belgelerini yayınlayan Assange'nin Ekvador Elçiligince Batı'ya teslim edilmesi ve Mithat Paşa


Wikileaks belgelerini yayınlayan Assange'nin Ekvador Elçiligince Batı'ya teslim edilmesi ve Mithat Paşa...

Assange'in yıllar sonra kim bilir hangi pazarlıklar karşılığında teslimi bana büyük devlet adamı, aydınlanmacı Osmanlı sadrazamı Mithat Paşa'yi hatırlattı.
Tuna, Irak ve Aydın valiliklerinde ilk kooperatifleri kurmuş, bayındırlık hareketlerini başlatmış, Tuna ve Fırat'ta taşımacılığı, Musul'da ilk petrol üretimini başlatmış, 1876 Anayasasının öncüsü büyük devlet adamı Mithat Paşa, günümüzde kendilerine önder arayan bir kesim tarafından yere göğe konulamayan II.Abdülhamit tarafından, Abdülaziz'e suikastten tutuklanmak istenmiş, bunun üzerine Fransa konsolosluğuna sığınmıştı.
Onu önce koruma altına alan Fransa, gizli pazarlıklar sonucu Tunus'un kendilerine verilmesi karşılığında (yanlış duymadınız bir kişiye karşı kocaman bir ülke), Abdülhamit tarafından esir alınmış, önce Arabistan'da Taif'e sürülmüş, sonra da boğdurularak öldürülmüştür.
 Ziraat Bankası'nin da kurucusu olan Mithat Paşa'yi saygı  ile anıyoruz.

- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Gencler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz.
Siz almakta oldugunuz terbiye ve irfan ile insanlik ve medeniyetin vatan sevgisinin fikir hurriyetinin en kiymetli timsali olacaksiniz.
Yukselen yeni nesil istikbal sizsiniz.
Cumhuriyeti biz kurduk onu yukseltecek ve yasatacak sizsiniz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

104. BUTUN DINLER CESITLI DINLERIN TARAFTARLARININ BIRBIRINE KARSIT VE TUMU AYNI OLCUDE AKILDISI VE ABES INANISLARIYLA GULUNC HALE GETIRILMISTIR

Akil ve muhakeme sahibi bir adamin gozunde, yeryuzunu dolduran cesitli dinlerin tumunun budalaligi konusunda ayni ayardaki taraftarlarinin birbiri hakkinda verdikleri hukumler kadar gulunc bir sey yoktur. Hiristiyan, Kuran'i, Muhammed araciligiyla bildirilen tanrisal bildiriyi, "kustahca ruya, tanrisalliga karsi onur kirici iftiralar dokumasi" olarak gorur. Muhammedi de, bir Hiristiyana, "putperest" ve "kopek" der; Hiristiyanin dininde sacmadan, abeslikten baska bir sey gormez. Hiristiyanin ulkesini ele gecirmek ve elde kilic onu Allah'in elcisinin dinini kabule zorlamak hakkina sahip oldugunu sanir. Ozellikle su inanista bulunur ki, bir adama ibadet ya da teslise (Hiristiyanlikta baba-ogul-kutsal ruhtan olusan uclu inanc) inanmak kadar hicbir sey akla aykiri degildir. Tereddutsuz bir adama tapinan ya da teslisin anlasilmasi mumkun olmayan sirrina kesin bir olgunlukla inanan protestan Hiristiyan, katolik Hiristiyanla alay eder. Cunku, bu "katolik" fazla olarak kutsal ekmegin ve sarabin sasirtici bir sekilde Hazreti Isa'nin kanina ve etine donusmesine (transsubstantition) de inanir.

Protestan katolige, "deli, kafir, putperest" der. Cunku katolik, icinde, evrenin yaraticisini gordugunu sandigi ekmege tapinmak icin diz coker. Her mezhepten Hiristiyanlar, hindularin tanrisi olan Vistoun'un tecellisine (incamation) yani insanin yuzunde ortaya cikmasina budalalik gozuyle bakarlar. Iddia ederler ki, tek gercek tecelli, evrenin yaraticisi ve bir marangoz zevcesinin oglu olan Isa'nin sahsindaki tecellidir. Dinin "doga" oldugunu varsayan, gercek dinin yolunu tuttugunu soyleyen deist, hakkinda hicbir fikre sahip olunmayan bir Allah'i kabul ettigini hikaye eder ve kendisinde butun dunyanin dinleri tarafindan ogretilen sirlarla alay etme hakkini bulur. 105.

- - - - - - - - - - - - -
Bircok ulkenin ekonomisi durgunluga birakildi, topraklar ekilmedi, yeni makine yatirimlari yapilmadi, halkin genis kesimleri calistirilmadi ve yari ac yari tok, devlet yardimina terk edildi.
Ama bu da askeri bakimdan gucsuz dusulmesine yol acti ve getirdigi yoksunluklar acikca gereksiz oldugundan, muhalefeti kacinilmaz kildi.
Uretimin surdurulmesi, ama urunlerin dagitilamamasi gerekiyordu.
Uygulamada bunu gerceklestirmenin tek yolu da savasin surekli kilinmasiydi.
Savasin asil yaptigi yok etmektir ama ille de insanlari yok etmesi gerekmez, insan emeginin urunlerini de yok eder.

George Orwell1984
%

- - - - - - - - - - - - -
Kendinizden daha yuce bir tanri yoktur.

WHITMAN,WALT (1819-1892) ABD'li sair.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder