12 Nisan 2019 Cuma

KAMUSAL SORUMLULUK GEREĞİ ŞİDDETİ ÖZENDİRİCİ YA DA KANIKSATICI YAYIN YAPILAMAZ!

KAMUSAL SORUMLULUK GEREĞİ ŞİDDETİ ÖZENDİRİCİ YA DA KANIKSATICI YAYIN YAPILAMAZ!

09.04.2019

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Kanal D'de yayınına yeni başlanan Zalim İstanbul adlı dizide hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik hakaret aşağılama ve tehdit içeren ifadelere yer verilmesi nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) başvurdu.

TTB'den RTÜK'e gönderilen yazıda dizide yer alan söz konusu sahnelerin sağlık çalışanlarına karşı giderek artan şiddeti özendiren besleyen teşvik eden normalleştiren ve kanıksatan bir nitelik taşıdığına işaret edilerek aynı zamanda hekimlerin onur ve saygınlıklarını zedeleyici toplumun hekimlere duyduğu güveni sarsıcı ögeler de barındırdığına dikkat çekildi. Yazıda söz konusu içeriğin 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 8/1 maddesinin "şiddeti özendirici veya kanıksatıcı yayın yapılamaz" şeklindeki (ş) bendine aykırı olduğu vurgulandı.

Bu tür yayınların olumsuz sonuçlarının ortadan kaldırılabilmesinin ancak hukuk kurallarının uygulanması ile mümkün olabileceğine yer verilen yazıda 6112 sayılı Kanun'un ilgili 32'inci maddesi uyarınca ihlalin ağırlığı yayının ortamı ve alanı göz önünde bulundurularak işlem yapılması talep edildi.


http://www.ttb.org.tr/haber_goster.php?Guid=3fff2bc6-5aca-11e9-90c5-2510e23d8c05

Başvuru evrakı ektedir:


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Turk milletinin karakteri yuksektir.
Turk milleti caliskandir.
Turk milleti zekidir...
Turk milleti milli birlik ve beraberlik icerisinde guclukleri yenmesini bilmistir Turk milletinin tarihi bir niteligi de guzel sanatlari sevmek ve onda yukselmektir.
Turk milletinin buyuk millet oldugunu butun medeni alem az zamanda bir kere daha taniyacaktir...

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

104. BUTUN DINLER CESITLI DINLERIN TARAFTARLARININ BIRBIRINE KARSIT VE TUMU AYNI OLCUDE AKILDISI VE ABES INANISLARIYLA GULUNC HALE GETIRILMISTIR

Akil ve muhakeme sahibi bir adamin gozunde, yeryuzunu dolduran cesitli dinlerin tumunun budalaligi konusunda ayni ayardaki taraftarlarinin birbiri hakkinda verdikleri hukumler kadar gulunc bir sey yoktur. Hiristiyan, Kuran'i, Muhammed araciligiyla bildirilen tanrisal bildiriyi, "kustahca ruya, tanrisalliga karsi onur kirici iftiralar dokumasi" olarak gorur. Muhammedi de, bir Hiristiyana, "putperest" ve "kopek" der; Hiristiyanin dininde sacmadan, abeslikten baska bir sey gormez. Hiristiyanin ulkesini ele gecirmek ve elde kilic onu Allah'in elcisinin dinini kabule zorlamak hakkina sahip oldugunu sanir. Ozellikle su inanista bulunur ki, bir adama ibadet ya da teslise (Hiristiyanlikta baba-ogul-kutsal ruhtan olusan uclu inanc) inanmak kadar hicbir sey akla aykiri degildir. Tereddutsuz bir adama tapinan ya da teslisin anlasilmasi mumkun olmayan sirrina kesin bir olgunlukla inanan protestan Hiristiyan, katolik Hiristiyanla alay eder. Cunku, bu "katolik" fazla olarak kutsal ekmegin ve sarabin sasirtici bir sekilde Hazreti Isa'nin kanina ve etine donusmesine (transsubstantition) de inanir.

Protestan katolige, "deli, kafir, putperest" der. Cunku katolik, icinde, evrenin yaraticisini gordugunu sandigi ekmege tapinmak icin diz coker. Her mezhepten Hiristiyanlar, hindularin tanrisi olan Vistoun'un tecellisine (incamation) yani insanin yuzunde ortaya cikmasina budalalik gozuyle bakarlar. Iddia ederler ki, tek gercek tecelli, evrenin yaraticisi ve bir marangoz zevcesinin oglu olan Isa'nin sahsindaki tecellidir. Dinin "doga" oldugunu varsayan, gercek dinin yolunu tuttugunu soyleyen deist, hakkinda hicbir fikre sahip olunmayan bir Allah'i kabul ettigini hikaye eder ve kendisinde butun dunyanin dinleri tarafindan ogretilen sirlarla alay etme hakkini bulur. 105.

- - - - - - - - - - - - -
Snowball, Bak yoldas, demisti.
Senin onsuz edemedigin kurdele, koleligin simgesidir.
Ozgurlugun kurdelelerden cok daha degerli oldugunu kafan almiyor mu?

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Suclu olmaktan baska bir secenegim yok... eger masumsak, Tanri'nin nasil bir sey oldugunu dusunemiyorum.

MACLEISH,ARCHIBALD (1892-1982) ABD'li sair, oyun yazari ve Kongre Kutuphanecisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder