30 Ağustos 2019 Cuma

AKİT YAZARINDAN CANDAN ERÇETİN TEPKİSİ: 30 AĞUSTOS FRANSIZCA ŞARKI MERAKLISINA KALDI

Bir de merak ediyorum, bütün camilerinde, tarikat evlerinde on yıllardır diğerlerinin canını, malını ve ırzını helal gösteren, ülkeyi DAR-ÜL HARPTE sayan, savaş nedeyinle hile, desise, pusu, yalan, dolan, iftirayı amaca ulaşana kadar mübah gösteren, kafir devlete asker olunmaz, kafir delete vergi verilmez diyen, kamu malını yağmalamayı hak ve mübah gören, insanları KAFİR, MÜNKİR, FASIK, MÜRTED, MÜŞRİK diye yaftlayan, cami gelenleri camiye gelmeyenlere düşman eden konuşmalar daha ne kadar sürecek?

Halk bunca nefret söylemini tepkisizce daha ne kadar dinleyecek?

Bir gün birileri bunca nefret söyleminin gereğini yapmaya yeltenir mi?


Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

================================

AKİT YAZARINDAN CANDAN ERÇETİN TEPKİSİ: 30 AĞUSTOS FRANSIZCA ŞARKI MERAKLISINA KALDI

30.08.2019

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğinde Candan Erçetin'in sahneye çıkmasını eleştirdi. Karahasanoğlu "30 Ağustos Fransızca şarkı meraklısına kaldı" dedi.

Twitter

Akit yazarı: Erkek düşmanı marjinal kadın dernekleri kadınları dayaktan kurtarmaya çalışıyor aileyi değil

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu '30 Ağustos Fransızca şarkı meraklısına kaldı ise' başlıklı bugünkü yazısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğinde Candan Erçetin'in sahne alacak olmasını eleştirdi.

Karahasanoğlu yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Yunan gibi kıyafetler eşliğinde Yunan'dan farksız sözlerle halkın karşısına çıkarsanız 'Siz hangi zaferi kutluyorsunuz' diye sorulmaz mı? Aynı şekilde 30 Ağustos Fransız'a karşı İtalyan'a karşı kazanılmıştır. Bir sene sonra da olsa İstanbul'un işgalinin sona ereceğinin habercisidir Ama siz hem 30 Ağustos'u kutlar hem de o sembol tarihte yendiğiniz gavurun sözleri ile şarkı söylemeyi bir maharet zanneden şarkıcılarla halkı buluşturursanız. Kafanızda bir sakatlık var demektir" ifadesini kullandı.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201908301040045277-akit-yazarindan-candan-ercetin-tepkisi-30-agustos-fransizca-sarki-meraklisina-kaldi/?utm_source=short_direct&utm_medium=short_url&utm_content=9AP4&utm_campaign=URL_shortening

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Tarihi yasadigimiz gibi yazdik fakat gelecegi cumhuriyete inananlara onu koruyanlara ve yasatacaklara emanet etmek lazimdir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

70. IYILER, KOTULER, MASUMLAR, SUCLULAR UZERINE "AYIRMAKSIZIN" BELA VE SIKINTI DUSUREN BIR VARLIGI "ADALET VE IYILIK ALLAHI" OLARAK ADLANDIRMAK SACMADIR; FELAKETLERININ TEK NEDENININ KUCAGINDA, FELAKETLERIYLE AVUNMALARINI INSANLARDAN ISTEMEK PEK GARIPTIR

Bedensel aci ve bedensel zarar, bedensel gunahin cezasi sayilir. Buyuk sikintilar, hastaliklar, kitliklar, savaslar, depremler, ahlak bozukluklari, insanlari cezalandirmak icin Allah'in genel olarak kullandigi araclardir. Bu yolla, bu kotulukleri, adil ve iyi bir Allah'in sertligine baglamakta pek zorluk cekilmez. Bununla birlikte, sikintilarin, bu felaketlerin, iyiler ve kotuler, dinsizler ve sofular, masumlar ve suclular uzerine "ayirt etmeksizin" dustugunu gormuyor muyuz? Bu hareket tarzinda, fikri, bircok felaketzedelere bu kadar avutucu gorunen bir varligin adaletine ve iyiligine bizim hayran olmamiz nasil istenir? Madem Allahlarinin olaylarin hakimi oldugunu, bu dunyanin olaylarinin tek duzenleyicisi ve dagiticisinin Allah oldugunu unutuyorlar, bu bedbahtlarin dimaginin karismis olmasi gerekir. Bu durumda, tesellisini kucaginda bulmak istedikleri sikintilardan dolayi bizzat Allah'a satasmalari, Allah'i kinamalari gerekmez midir?

Zavalli baba! Sevgili bir cocugunu ya da mutlulugunun dayanagi olan esini yitirmenin tesellisini iyiliksever Tanrinin kucaginda ariyorsun. Heyhat! Gormuyor musun, onlari senin Allah'in oldurdu? Senin Allah'in seni sefil ve perisan etti. Sen ise istiyorsun ki, sana yonelttigi igrenc darbelerden dolayi Allah seni avutsun, teselli etsin!

Teolojinin tuhaf ve metafizik gorusleri insan ruhundaki en basit, en acik, en dogal dusunceleri o derece alt ust etmeyi basarmistir ki, Allah'i kotulukculukle suclayamayan sofular, talihin en kotu darbelerine dahi, iyilikci Allah'in bir kesin kaniti olarak bakmaya alismislardir. Sikinti ve keder icinde bulunduklari zaman, Tanrinin kendilerini sevdigine, Tanrinin kendilerini yokladigina, Tanrinin kendilerini sinamak istedigine inanmalari bunlara emredilir. Bu yolla, din, kotulugu iyilige donusturmeyi basarmistir! Bir inancsiz, cok hakli olarak, "Tanri sevdiklerine boyle davraniyorsa, beni hatirina getirmemesini kendisinden pek ziyade rica ederim" diyebilir.

En muthis sikintilarin, en tuyler urpertici huzun ve kederin, ilahi alametlerin teveccuhu olduguna inanmak icin, cok iyi oldugunu soyledikleri Tanrilari hakkinda, insanlarin cok zalimce, cok kotu fikirler edinmeleri gerekli oldu! Bu durumda, dusmanlarina aci cektiren kotu ruhlu bir seytan, en sevgili dostlarina sik sik siddetli sikintilar hissettirmekle mesgul olan iyilik Allahindan bazen daha usta, daha tertipli mi olacak? (Kotu ruhun dusmanlarini sikintiya sokmasi, kerim ve rahman adlarini tasiyan Allah'in sevdiklerini zulum etmekle mesgul olmasindan elbette daha anlasilir bir hareket olur. ) "Allah sevdiklerine dert verir" inanci bilinir. Bu ne yikici, ne kadar bozucu ve ne kadar kokusmus bir inanctir. (A. C. )

- - - - - - - - - - - - -
En iyi kitaplar bize bilmediklerimizi soyleyenlerdir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Sozcuklerin anlaminin tabi oldugu kesintisiz degisim, ceviriyi gereksiz hale getirecek evrensel bir dil istegi, cevirinin dogasinda olan hatalar, ktiplerin ve yazicilarin yanlislari, kasten yapilan degisiklikler de hesaba katildiginda, hepsi birlikte insan dilinin, ister sozlu ister yazili olsun, Tanri'nin Sozu'nun araci olamayacaginin birer kanitidir.

PAINE,THOMAS (1737-1809) Ingiltere dogumlu ABD'li siyaset felsefecisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder