29 Ağustos 2019 Perşembe

'MUSLUĞU KESİLEN VAKIFLAR YENİ RANT KAPISI BULDU'

Müslümanlar için çalışmadan, yorulmadan, alın teri dökmeden kazanmak ne kadar da doğal!...
Hiç utanmıyorlar, hiç sıkıntı yaşamıyorlar.
Kamu malını yağmalamak ne kadar da doğal.
Ve bence oldukça tutarlı.

Malum DAR-ÜL HARP, KAFİR DEVLET, MÜŞRİKLER, KAFİRLER, MÜNKİRLER, FASIKLAR...
Kafirlerin, yani sizlerin, canları malları ve ırzları helal iken neyin kaygısını çeksinler ki?.

Camilerde imamlar devletten maaş alır, ve dinen bunun hükmünü hiç sorun etmezler.
Camilerde para dilenirler, sonra da üleşirler, bunda da bir sorun olmaz.
Sorun kesinlikle ŞARLATAN DİN ADAMLARI değil.
Sorun bütün bunların referanslarını rahatça bulabileceğiniz Kur'an, hadisler, icmada.
Yani hani DEVEYE SORMUŞLAR NEREN DOĞRU DİYE, işte İslam söz konusu olunca da öyle.

Türk halkının kesinlikle kurtuluşu inanç ikliminden çıkması, bilgi iklimine sahip çıkmasıdır.
İnanmak insanlığın çocukluk çağı hastalığıdır.
2019 yılı insanlığı artık bu hastalıktan kurtulabilir.
İnanmak bilmediğini dötünden uydurmaktır.
Modern insan ise artık bilmediğini yiğitçe kabul edebilir, ve bunu bilmiyorum diyerek ikrar edebilir.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

'MUSLUĞU KESİLEN VAKIFLAR YENİ RANT KAPISI BULDU'

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin yerel seçimlerin ardından TÜRGEV TÜGVA Ensar İlim Yayma gibi vakıf ve derneklere büyükşehir belediyeleri üzerinden aktarılan paraların kesilmesi sonrası KYK üzerinden 'rant kapısı' açıldığını iddia etti.

29-08-2019 15:43

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin TÜRGEV TÜGVA Ensar İlim Yayma gibi vakıf ve derneklere büyükşehir belediyeleri üzerinden aktarılan paraların seçimleri kazanan CHP'li belediye başkanları tarafından kesilmesi sonrası bu dernek ve vakıfların yurtlarındaki öğrencilere beslenme ve barınma desteği adı altında Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) üzerinden 'rant kapısı' açıldığını iddia etti.

CHP'li Şahin KYK'nın yurtlarında öğrenci barındıran TÜRGEV TÜGVA Ensar İlim Yayma ÖNDER gibi vakıf ve derneklere 'para yardımında' bulunduğunu vakıf ve derneklere ait yurtlarda öğrenci sayısı fazla gösterilerek milyonlarca liralık rant sağlandığını söyledi.

"YURTLAR DOLU GÖSTERİLEREK DOLULUK ORANINA GÖRE ÖDEME YAPILIYOR"

Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından kamu yararına çalışan dernek ve vakıflara her ay öğrenci başına beslenme ve/veya barınma desteği adı altında ödenek ayrıldığı özellikle iktidara yakınlığı ile bilinen TÜRGEV TÜGVA Ensar İlim Yayma ÖNDER gibi vakıf ve derneklere yüksek miktarda para yardımları yapılıyor. 2018 yılından itibaren Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün yurtlarında öğrenci barındıran vakıf ve derneklere beslenme ve/veya barınma desteği adı altında 'para yardımında' bulunduğu yetkililerce açıklanmış sonraki dönemde ise bahsi geçen vakıf ve dernek yurtlarına öğrenci başı ödeme yapıldığı dernek ve vakıfların Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne verdiği listelerin denetlenmediği buna bağlı olarak da yurtlar boş olsa dahi doluymuş gibi gösterilerek tam doluluk oranına göre ödeme yapılarak kurum bütçesinden rant sağlandığı gelen bilgiler arasında. Yaptığımız araştırmalar bu söylentilerin maalesef doğru olduğunu gösteriyor. "

"KYK FORMÜLÜNÜ HIZLANDIRDILAR"

Bu vakıf ve derneklere AKP'nin yönettiği büyükşehir belediyeleri üzerinden aktarılan paranın seçimleri kazanan CHP'li belediye başkanları tarafından kesilmesi sonrası bu vakıf ve derneklere Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü üzerinden rant sağlandığını iddia eden Şahin söyle konuştu:

"Bu vakıf ve derneklere AKP'li belediyelerden milyonlarca lira para aktarılıyordu. Yerel seçimler sonrası seçimleri kazanan CHP belediye başkanlarının vatandaşın vergileriyle meydana gelen devletin parasının rant dönüşmesini engellemesi AKP'ye akan muslukları kesmesi ile AKP'nin 1-2 yıl önce hayata geçirdiği KYK formülünü hızlandırdılar! Bu yandaş vakıf ve derneklere ait olan öğrenci yurtlarını tam doluluk oranında göstererek Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne öğrenci listesi veriyorlar. Yurdun kapasitesi 1000 kişi kalan öğrenci sayısı 150 ama nedense devletin kurumu olan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü hiçbir kontrol ve denetim yapmadan yurtta 1000 öğrenci kalıyormuş gibi fakir fukaranın vergisini bu vakıflara aktarıyor. Bu paralar nereye gidiyor kimin cebine gidiyor milletimizin takdirine bırakıyorum. "

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün bağlı olduğu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunulan önergede Suzan Şahin'in bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na şu soruları sordu:

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü hangi vakıf ve derneklere ait yurtlardaki öğrenciler için beslenme ve/veya barınma desteği sağlamaktadır? Bu vakıf ve derneklerin isimleri nelerdir?

Bugüne kadar Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne başvuru yaparak beslenme ve/veya barınma desteği isteyen kaç adet vakıf ve derneğe olumsuz cevap verilmiştir? Olumsuz cevap verilerek beslenme ve/veya barınma desteği talebi reddedilen vakıf ve derneklerin isimleri ve ret gerekçeleri nelerdir?

TÜRGEV İlim Yayma Vakfı TÜGVA Ensar Vakfı ÖNDER adlı vakıflarının sahibi olduğu kaç yurda Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü beslenme ve/veya barınma desteği sağlamaktadır? Bu yurtların öğrenci kapasiteleri ve doluluk oranı nedir?

2017-2018 ve 2018-2019 öğretim yıllarında hangi vakıflara kaç öğrenci için kaç TL beslenme ve/veya barınma ödemesi yapılmıştır? Vakıf ve derneklere şimdiye kadar toplam ne kadarlık bir beslenme ve/veya barınma desteği ödemesi yapılmıştır?

Dernek ve vakıflardan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 'ne verilen beslenme ve/veya barınma desteği yapılacak öğrenci listeleri ve sayıları bir denetime tabi midir? Denetim yapılıyor ise nasıl bir yol izlenerek bu yurtlardaki öğrenci sayıları denetlenmekte ve beslenme ve/veya barınma desteği ödemesi yapılmaktadır? Denetleme yapılıyor ise bu denetlemeyi yapan birim veya birimler hangileridir?

https://gazetemanifesto.com/2019/muslugu-kesilen-vakiflar-yeni-rant-kapisi-buldu-290434/

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Her buyuk meydan muharebesinden her buyuk zaferin kazanilmasindan sonra yeni bir lem dunya dogmalidir dogar.
Yoksa basli basina bir zafer bosa gitmis bir gayret olur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

109. DINI GELENEKLERIN TUMUNDE AHMAKLIK YA DA BARBARLIK ZIYAFETI VARDIR

Vahsi insanin kana susamisligi, ahmakligi, deliligi, her donemde cogu kez ya gaddar ve kiyici, ya da zirzop olan dini geleneklerde ortaya cikmistir. Bir barbarlik huyu, bize gelinceye kadar yasamistir. Bu huy, en uygar milletlerin girdikleri dinlerde gorunmektedir. Insanlarin tanrisalliga kurban olarak sunuldugunu gormuyor muyuz?

Hep bir vahsi kadar kana susamis olan, kiskanc, intikamci varsayilan, kizginligini yatistirmak amaciyla, kan yasalari dusunce tarzindan dolayi Allah'in hosuna gitmeyenlerin binlercesini yeni yeni iskenceler altinda yok etmiyor mu?

Yeni milletler, rahiplerine bagli olarak, belki en barbar milletlerin deliliklerinden daha ileri gitmislerdir. Insanlara gorusleri icin eziyet etmek, dusunceyi sorusturmak, dimaglarinin gorunmeyen hareketlerinden dolayi insanlari tedirgin etmek, hicbir vahsinin aklindan gecmemistir. Butun bilim ve kulturlerine ragmen, en uygar ve bilgili milletlerin; Ingilizlerin, Fransizlarin, Almanlarin ve Yahudilerin, yani yeryuzundeki kavimlerin en ahmagi, en safdili, en vahsisi olan kavmin barbar Allahi onunde diz coktugu goruldugunde, bu aydin milletin mezheplere ayrildiklari, birbirlerini parcaladiklari, bu dogru olmayan Allah'in tabiati ve niyeti hakkinda edindikleri ve tumu ayni olcude gulunc fikirler icin birbirlerini asagiladiklari, birbirlerine kin ve dusmanlik guttukleri goruluyor. Boyle hoppaliklar ve deliliklerle dolu bu Allah'in iradeleri uzerine bilginlerin delicesine fikir urettigi goruldugunde, soyle bagirmak istegi geliyor: Ey insanlar! Siz hala vahsisiniz! Ey insanlar; din konusu acilir acilmaz, sizler birer cocuktan baska bir sey degilsiniz!

- - - - - - - - - - - - -
Insanoglu, kendinden baska hicbir yaratigin cikarini gozetmez.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Din, fesatlari suphe etmekten korur.

MARLOWE,CHRISTOPHER (1564-1593) Ingiliz oyun yazari ve sair.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder