17 Ağustos 2019 Cumartesi

ARSLAN BULUT : ABD OYALAMIYOR; İKTİDAR TÜRKLERİ UYUTMAYA ÇALIŞIYOR! -- KARDELEN TATAR : GÖKÇEADA'DAN KARS'A BÜYÜK TALAN: MEMLEKETTE KAZILMADIK YER BIRAKMAYACAKLAR!




================================

ARSLAN BULUT : ABD OYALAMIYOR; İKTİDAR TÜRKLERİ UYUTMAYA ÇALIŞIYOR!

arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr16 Ağustos 2019

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD ile varılan güvenli bölge mutabakatı ile ilgili olarak n mutabakatın bir başlangıç olduğunu söyledik" dedi ve "Henüz daha detaylandırılması gereken birçok konu var.

Buradaki amaç bir güvenli bölgenin oluşturulması ve Trump'ın da burada '20 mil sözü' vardır ve bu güvenli bölgeden de YPG ve PKK'lıların çıkartılmasıdır ancak o zaman güvenli bölge olabilir." diye konuştu.

Çavuşoğlu "Maalesef Münbiç'te oyalamaya gittiler sözlerini tutmadılar.

Fırat'ın doğusundaki bölge terör yuvası oldu.

Bunları görüşürken ABD bu teröristlere silah yardımını devam ettiriyor.

Geçenlerde de yine tırlarca silahları getirdiler.

Burada bir samimi olmaları gerekiyor iki bir oyalama sürecinin Türkiye tarafından tolere edilmeyeceğini anlamaları gerekiyor." dedi .



***

Konunun uzmanı Abdullah Ağar ise Türkiye ile ABD arasında mutabakatın sağlandığı güvenli bölge planının PKK/YPG'nin planının aynısı olduğunu ifade etti.

Ağar "Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın gündeme getirerek; 'ABD'nin Türkiye'ye dayattığı 3 bantlı plan' olarak tanımladığı şu ana kadar tekzip edilmeyen ve güvenli bölgenin derinliğine genişliğine bileşenlerine kurgusuna meskûn mahallerin statüsüne ve yönetimine dair olası plan YPG/PKK'nın; 'ABD'ye sundum' dediği planın neredeyse birebir aynısı!" dedi

Ağar Fehim Taştekin'in BBC Türkçe'de manşetten yayınlanan YPG/PKK'nın Suriye'deki sözde komutanı ile röportajını hatırlattı.

***

Aslında biz James Jeffrey'in Ankara'ya PKK önerisini getirdiğini uzlaşmaya varılmadan önce aynı kaynağa dayanarak gündeme getirmiştik.

2 Ağustos tarihli "Oslo'dan sonra şimdi de PYD açılımı!" başlıklı yazıda şu bilgileri vermiştik:"Ankara'da garip işler dönüyor.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin 22 Temmuz'da Ankara'da Milli Savunma Bakanlığı'nda yaptığı görüşmelerde 5 kilometre derinliğinde bir güvenli bölge önerdiği basında çıkmıştı.

Öneri ABD'nin SDG dedikleri güçlerin komutanı Mazlum Kobani'ye ait çıktı.

Al Monitor-Türkiye'nin Nabzı bölümün yazarlarından Fehim Taştekin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Kobani ile Haseke'deki karargâhında görüştüğünü yazdı.

Kobani Taştekin'e Amerikalılar aracılığıyla Türkiye'den görüşme talep ettiklerini ve çözüm olarak beş kilometre derinliğinde bir güvenli bölge planı sunduklarını söyledi."

Kobani'nin önerileri kısaca şöyleydi:

* "Türkiye'nin istediği 30 kilometre derinliğinde bir güvenli bölge olamaz.

Ama beş kilometre olabilir.

* Halk Savunma Birlikleri (YPG) beş kilometrelik alandan çekilir.

Bu alana yerel askeri meclis olarak oluşturulan güçler yerleşir.

* YPG beş kilometre içindeki ağır silahlarını çekebilir.

Menzili Türkiye'ye ulaşan silahlar da çekilebilir.

Hatta 20 kilometre menzilli silahlar da 20 kilometre uzağa indirilir.

* Buna karşılık Türkiye saldırmayacağını taahhüt eder.

* Bu alanda uluslararası gözlemciler yer alabilir.

* Türkiye uluslararası gözlemcilerin parçası olamaz.

Uluslararası gücün tarafsız olması gerekir."

Mazlum Kobani bu önerileri Jeffrey aracılığıyla sunduklarını da belirtmişti.

***

Fehim Taştekin'in SDG komutanı ile bu röportajını bile bile ABD ile PKK önerisi üzerinde uzlaşmaya varmak ne demek oluyor peki?

Şu demek:İktidar bloğu Türk kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor.

Eldeki veriler oyalamayı yapanın ABD veya PKK/PYD olmadığını gösteriyor.

Zira ne yaptıklarını ve ne yapacaklarını açık açık söylüyorlar.

Mutabakattan önce "getirilen öneri PKK önerisidir" diye adeta bağırdılar ama PKK önerisi yine de kabul edildi!

Bu durumda Türk kamuoyunu oyalayan PKK metnine imza atanlar ve attıranlardır.

Özetle Türkleri uyutmaya çalışıyorlar!



https://www.yenicaggazetesi.com.tr/abd-oyalamiyor-iktidar-turkleri-uyutmaya-calisiyor-52928yy.htm

================================

KARDELEN TATAR : GÖKÇEADA'DAN KARS'A BÜYÜK TALAN: MEMLEKETTE KAZILMADIK YER BIRAKMAYACAKLAR!

16.08.2019 20:32

Ülkenin dört bir yanında doğaya karşı saldırılar sürerken CHP Milletvekili Mahmut Tanal yeni bir tehlikeyi daha gündeme getirdi. Gökçeada'nın maden sahası ihalesine çıkarıldığını duyuran Tanal ihalenin 17 Eylül'de yapılacağını açıkladı. Tanal anakkale'nin doğası bozulmamış turizm cenneti Gökçeada'ya da kıyacaklar! Gökçeada'da da altın gümüş ve bakır madeni aranacak. İhale 17 Eylül'de" ifadelerini kullandı. İhaleye çıkarılan alanların haritasını Twitter hesabından paylaşan Tanal Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde bin 102 maden sahasının da ihaleye çıkarıldığını söyledi.

İstanbul Şile ve Hatay Amanos'lar başta olmak üzere yine birçok yerde yeşil alanlarda ormanlık alanlarda maden arama ve işletme faaliyetlerinin yürütüleceğini aktaran Tanal ile'deki madencilik faaliyetleriyle İstanbul'u yeşil alana doğaya ağaca hasret bırakacaklar. Ülke genelinde kazılmadık girilmedik saha bırakmayacaklar" ifadelerini kullandı.

KARS HES İSTEMİYOR

CHP'li Barış Yarkadaş ise sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarla başka bir talana dikkat çekti. Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ndeki Sarıçam Ormanları'nda yapılan ağaç kesimlerinin fotoğraflarını paylaşan Yarkadaş şu ifadeleri kullandı

"Bu ormanlar tehdit altında. Çünkü; onlarca türü içinde barındıran Sarıçam ormanlarının bir kısmı baraj ve HES inşaatı için kesiliyor. Sarıçam'ın eşsiz güzelliği ortadan kaldırılıyor. Bölge halkı sesini duyuramıyor! Ormana yakın bir alanda inşası süren Karakurt Barajı ile ona bağlı olarak çalışacak HES'i bölge halkı istemiyor. Çünkü baraj da HES de bölgenin iklim yapısını bozacak. Kar yağsa bile "tutmayacak. " Ve orman artık o beyaz örtüye hasret kalacak. HES ormanı tahrip edecek. Gelin Sarıkamış Sarıçam Ormanları'nın doğal yapısının ortadan kaldırılmasına itiraz edelim ve bu kıyımı durduralım. Çünkü; ülkemizin beşte birini maden ve altın aramak için kazdıran iktidar üzerinde yaşayabileceğimiz bir vatan bırakmıyor. Ülkemiz Türkiyemiz çöl olmasın!"

https://www.birgun.net/haber/gokceada-dan-kars-a-buyuk-talan-memlekette-kazilmadik-yer-birakmayacaklar-265184




- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
0
- - - - - - - - - - - - -
0
- - - - - - - - - - - - -
0
- - - - - - - - - - - - -
0
- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder