30 Ağustos 2019 Cuma

NACİ BEŞTEPE* : ÇARŞAMBA İĞNELERİ



================================

 NACİ BEŞTEPE* : ÇARŞAMBA İĞNELERİ

*Türk Vatandaşı 28 Ağustos 2019

KÜRTÇE

İçişleri Bakanlığı resmi web sitesinde kayyum atamalarını Kürtçe olarak açıkladı.

  1. Aymazlık

  2. Salaklık

  3. Bölücülük

  4. Yalakalık

  5. .....

BAKAN

Bakan Pakdemirli THK uçaklarını "VİZONTELE" filmindeki motorsuz arabaya benzetti. "Benim kurumum THK'na güvenmiyor" diyerek devletin kurumlarını ayrıştırdı.

Devletin şaşı bakanı…

VERGİ

Efes CEO'su Can Çaka bira sektörünün bire beşlik istihdam sağladığını ve biranın yüzde 45'inin vergiden oluştuğunu ifade etti. Çaka bu durumu "Vergi Dairesi gibi çalışıyoruz" diye anlattı.

Vatandaş da vergi ağacı…

ROK

Rasim Ozan Kütahyalı BEYAZ TV. den de kovuldu.

Doğru söyleyen dokuz köyden söylemeyen her köyden kovulur…

KAHRAMAN

Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen karısı Emine Bulut'u kızının gözü önünde öldüren katili "kahraman" ilan etti.

İnsanlık dışı yaratıklar kahramanı…

FETTAH

FETÖ'de bulaşmadığı yer kalmayan ama RTE ile yakınlığı bilinen Fettah Tamince turizm ajansı yönetimine atandı.

"RTE/AKP FETÖ ile mücadele ediyor" diyenlerin gözüne sokulur…

KOYUN

AKP Pendik Belediye Başkanı önceki AKP'li başkanın işsizlere istihdam sağlamak için açtığı koyun ağılını satışa çıkardı.

Memlekette koyundan geçilmiyor ki getirisi olsun…

TATİL

RTE tatil yaptığı için İmamaoğlu'nu eleştirdi.

Okluk'taki sarayı daha çok çalışmak için yaptırdı zahir…

ŞANTAJ

Eski başbakan Davutoğlu "çözüm süreci"nden başkalarının sorumlu olduğunu ima etti.

Kendisi bostan korkuluğu makamında mı idi?…

ESİR

Milliyet Gazetesi akaryakıt zammını "fiyat değişikliği" diye yazdı.

Korkaklar her gün ölür…

KUYUMCU

Mardin Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP'li bakanlara gümüşçüden 600 bin liralık hediye aldığı belgelendi. Öte yandan AKP'li bakanların Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumundan aldıkları binlerce liralık "hediyelerin" kendileri tarafından bizzat seçildiği ortaya çıktı.

Kayyumluk yerine kuyumla uğraşmış…

EŞANTİYON

Tarım ve Orman Bakanlığı 520 bin TL.lık eşantiyon almış.

Ormanları yakanlara dağıtmak içindir…

OYALAMA-BOYALAMA

Yabancı basında;

ABD dozerlerinin PYD çukurlarını kapatmaya başladığına dair fotoğraflar paylaşıldı.

PYD'nin Türkiye sınırını boşalttığına dair haberler yayımlandı.

Müşterek oyalama- boyalama harekatı başladı…

https://sunsavunma.net/carsamba-igneleri-56/

================================


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Err:502
- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

50. BU HAYATIN ZORLUKLARINA KARSI DINI TESELLILERIN BOSLUGU. BIR CENNET BIR AHIRET UMUDU HAYALDIR, HAYAL URUNUNDEN BASKA BIR SEY DEGILDIR

Yuce bir Allah'in yonetimi altinda nicin bu kadar caresiz, bu kadar perisan insanlar bulundugunu sordugunuz zaman, "Bu alem, insani daha mutlu bir aleme goturmeye mahsustur" diye bizi avuturlar. Bize, uzerinde yasadigimiz yuvarlagin bir "sinav yeri" oldugunu soylerler. Sonra "Allah yalniz kendisine ozgu olan gerceklesmesi olanaksizi ve suresiz mutlulugu insana verememis ve ulastiramamistir" diyerek agzimizi kapatirlar. Bu cevaplarla nasil yetinilebilir? Nasil tatmin olunabilir?

Once ahiret hayati: Bu ahiret hayati fikri, bunu varsaymakla simdi eristikleri mutluluktan daha surekli, daha saf bir mutluluga sahip olmak icin, insanlarin oldukten sonra tekrar yasamak arzularinin ifadesi olan hayalgucunden baska bir dayanaga sahip degildir. Ikinci olarak: Her seyi bilen, yaratiklarinin dusunce ve gidisatina tumuyle vakif bulunmasi gereken bir Allah'in, islemlerinden ve niyetlerinden emin olmak icin bu kadar sinavlara ihtiyaci oldugunu havsala nasil alabilir? Ucuncu olarak: Bilim adamlarinin hesaplarina gore, uzerinde bulundugumuz yeryuzu alti ya da yedi milyon yildan beri mevcuttur. Bu zamandan beri milletler turlu bicimler altinda, surekli zarar ve felaketlere ugradi. Surekli olarak zorbalarin, fatihlerin, kahramanlarin, savaslarin, su baskinlarinin, kurakliklarin, istilaci kuvvetlerin vb. sikintisi altinda insan turunun tedirgin ve perisan edildigini tarih bize gosteriyor. Bu kadar uzun sikintilar ve zalimce felaketler, zorluklar; tanrisalligin gizli niyetleri hakkinda bizi temin edecek icerikte midir? Bu kadar surekli bunca kotuluk, bunca felaket, tanrisal lutfun bize hazirladigi gelecek hakkinda yuksek bir fikir verir mi? Dorduncu olarak: Eger bize temin edilmek istendigi gibi, Allah; kerim, iyilik ve hayirsever ise, insanlara surekli mutluluk olmasa bile, hic olmazsa olumlu yaratiklari bu dunyada erisebilecekleri olcude bir mutluluga kavusturamaz miydi? Mutlu olmak icin sonsuz ya da ilahi bir mutluluga muhtac miyiz? Besinci olarak: Eger Allah, bu dunyada insanlari, mutlu olduklari dereceden fazla mutlu etmediyse, sofularin anlatilmaz ve bitmez bir haz ve nimete erisilecegini iddia ettigi "cennet" umudu ne olur? Eger Allah aklimizin erebilecegi tek yer olan yeryuzunu kotuluklerden koruyamamis ya da korumak istememisse, hakkinda hicbir fikrimiz olmayan oteki dunyayi (yani ahiret dunyasini) kotuluk ve felaketlerden koruyabilecegine ya da korumak isteyecegine ne sebep dusunebiliriz?

Lactance'e* gore, 2000 yil once Epicure soyle demis:

"Allah, ya kotuluge engel olmak istiyor ancak kotulugu yasaklamaya muktedir olamiyor; ya kotulugu yasaklamaya muktedir olabiliyor ancak engel olmak istemiyor; ya kotulugu ne istiyor ne de yasaklayabiliyor; ya da kotulugu Allah hem istiyor hem de yasaklamaya kadirdir. Eger yasaklamaya kadir olmaksizin yasaklamak istiyorsa,

Allah acizdir; eger Allah kotulugu yasaklamaya gucu yettigi halde yasaklamak istemiyorsa, bu durumda ona atfedilmesi zorunlu tutulan bir kotulukculuk karsisinda bulunuyoruz demektir. Eger Allah kotulugu yasaklamaya hem gucu yetmiyor, hem de bunu yasaklamak istemiyorsa, hem aciz hem herkesin kotulugunu isteyen olur; eger Allah kotulugun yasaklanmasini hem istiyor ve buna da gucu yetiyorsa, o halde kotuluk nereden geliyor? Ya da Allah kotulugun olmasina neden engel olmuyor? "

2000 yili gecen bir sureden beri sagduyu sahibi, bu zorluklarin cozumunu bekliyor. Hocalar, papazlar, hahamlar vb. ise bize bu zorluklarin ancak ahirette cozulecegini ogretip duruyorlar.

Firmiavaus Lactantio uslubunun zayifligi nedeniyle Le Ciceron obretien lakabini almis olan bir

Hiristiyanlik savunucusudur. 225 yilinda buyuk olasilikla Trete'de olmustur. Baslica eseri, De laformation deI'homme'dir. (A. C. )

- - - - - - - - - - - - -
Oynadigimiz bu oyunda, kazanmak soz konusu degil.
Ama bazi yenilgiler otekilerden daha iyidir...

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Tanri insanlarin dualarini dinleseydi, insanlik cok hizli bir sekilde ortadan kaybolurdu, zira herkes birbirine beddua etmekten baska bir sey yapmiyor.

EPIKUROS (MO 341-270) Yunan filozof.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder