29 Ağustos 2019 Perşembe

DÜNYANIN İLK İNSAN MAYMUNU ÇİN’DE YARATILDI

Haydi bakalım, eyyyyy ateistler şimdi bunu da açıklayın...
Allahı bilsin, tanısın diye yaradılan insana bu yapılır mı?

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


DÜNYANIN İLK İNSAN MAYMUNU ÇİN'DE YARATILDI

Yazar: Nidhi Goval Industry Tap 16 Ağustos 2019

Çeviren: Ercan Caner Sun Savunma Net 28 Ağustos 2019

Güney Çin'de bulunan Kunming Institue of Zoology enstitüsünden bilim insanları geçmişte 11 adet makak maymununa insan beyninin gelişimimde önemli rol oynadığına inanılan MCPH1 genini enjekte ederek daha zeki maymunlar yaratmayı başarmışlardır. 11 adet makak maymunundan altısı ölmüş ve yapılan deneyler Batı dünyasında etik açıdan uygun bulunmayarak ağır eleştirilere maruz kalmıştır.

Yine Çin'de İspanyol bilim insanı Juan Carlos Izpisua Belmonte laboratuvar ortamında dünyanın ilk insan maymununu yaratmayı başarmıştır. Bilim insanları bu tür çabaları gelecekte hayat kurtaracak organ nakilleri için sınırsız insan organ kaynağına atılan adımlar olarak görmektedirler.

Bilim insanları insan-maymun melezini organ oluşumu için gerekli olan genleri etkisiz hale getirmek için maymun embriyolarını genetik olarak değiştirerek yaratmışlardır. Ve sonrasında embriyo içinde her tip doku oluşturma kabiliyetindeki insan kök hücrelerini enjekte etmişlerdir.

Bununla birlikte deney insan kök hücrelerinin beyne ulaşması korku ve etik endişeleri nedeniyle embriyonun doğacak kadar büyümesi öncesinde durdurulmuştur.

Araştırmacılar oluşturmayı hedefledikleri melezin organ ve doku nakillerinde insan hayatını kurtaracak organları yaratmak için çok önemli bir adım olduğunu ve maymun kullanarak deneylerine devam etmek zorunda olduklarını ifade etmektedir.

Profesör Izpisua yaptığı açıklamada çalışmalarını geliştirmek için gayret gösterdiklerini ve insan kemirgenler ve domuz hücrelerinin yanı sıra insan olmayan primatlar üzerinde de deneylerini sürdürdüklerini ifade etmektedir.

Bilim insanları geçmişte benzer deneyleri domuz ve koyun embriyoları kullanarak gerçekleştirmiş fakat muhtemelen bu hayvanlar genetik olarak insanlardan çok farklı olduklarından teknik zorluklarla karşılaşmışlardır. Bilim insanları maymunların genetik açıdan insana yakın olmasının umut verici sonuçlar elde edilmesini sağlayabileceğini öngörmektedirler.

Murcia Katolik Üniversitesinden biyolog Estrella Núñez'e göre nihai hedef insanlara nakledilebilecek bir organ yaratmak olabilir fakat günümüz bilim insanları için bu maksatla kat edilecek yol neredeyse çok daha ilginçtir. Ve yapılan deneylerin hedefi çeşitli hastalıkları olan insanları kurtarmaktır.

http://www.industrytap.com/scientists-create-worlds-first-human-monkey-hybrid-in-china/49815

https://sunsavunma.net/dunyanin-ilk-insan-maymunu-cinde-yaratildi/

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Ogretmen yillar sonra odulunu alir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

130. SEREF VE HAYSIYET DUYGUSU, IHTIRASLARI ZAPT ETMEK VE KISITLAMAK ICIN, DINDEN DAHA SAGLAM VE DAHA GUCLU BIR DIZGINDIR

Dunyada hemen hemen hicbir insan yoktur ki, gordugu seyden, gormedigi seyden daha cok korkmasin ve nufuz ve etkilerini hissettigi insanlarin hukum ve takdirlerine, hakkinda ancak cok karisik bir fikre sahip oldugu bir Allah'in hukum ve takdirlerinden daha cok onem vermesin. Toplumun hosuna gitmek arzusu, gelenek ve goreneklerin baskisi, gulunc olma korkusu, "alem ne der?" endisesi, butun dini fikirlerden daha gucludur.

Bir savasci, bir dovuscu, bir serefsizlik korkusuyla, her zaman, kavgalarda, hatta sonsuzluga kadar lanetlenmeye ugramayi bile goze alarak hayatini tehlikeye atmiyor mu?

En dindar kimseler, bazen bir usaga Allah'tan daha cok uyarlar. Allah'in her seyi gordugune, her seyi bildigine, her yerde hazir ve nazir olduguna inanci saglam olan bir kimse, yalnizken, insanlarin en onemsizinin yaninda bile hicbir zaman yapmayacagi eylem ve davranislarda bulunur. Bir Allah'in varligina tam iman sahibi oldugunu soyleyen kimseler, bir seye inancli degillermis gibi, her an eylem ve davranista bulunmaktan geri durmazlar.

- - - - - - - - - - - - -
Ozgurluk iki kere ikinin dort ettigini soyleyebilmektir.
Eger buna izin verilirse gerisi kendiliginden gelir.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Sizin tanriniz buysa, pek de etkileyici degilmis.

Cok fazla ruhsal sorunu var, kendini cok guvensiz hissediyor.
Yedi gun boyunca kendisine tapinmanizi istiyor.
Tutup hatali insanlar yaratiyor, sonra da kendi hatasi icin onlari sucluyor.
Kendisi, Yuce Varlik kavrami icin oldukca kotu bir ornek.
RODDENBERRY,GENE (1921-1991) ABD'li televizyon yapimcisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder