21 Ağustos 2019 Çarşamba

EM. ORG. KARADAYI'NIN İSTİNAF BAŞVURUSU: ÖLMEDEN ÖNCE AKLANMAK İSTİYORUM




EM. ORG. KARADAYI'NIN İSTİNAF BAŞVURUSU: ÖLMEDEN ÖNCE AKLANMAK İSTİYORUM

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı 28 Şubat davasına ilişkin sürecin hızlandırılmasını istedi. "88 yaşındayım şerefimle bu devletin en üst seviyede rütbesini taşıdım" diyen Karadayı "Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk Milletine sürülen bu haksız leke silinmeli" ifadelerini kullandı.


21 Ağustos 2019 Çarşamba 18:30 0 A + A - Yazdır



28 Şubat davasına ilişkin sürece tepki gösterdi. 88 yaşındaki Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı " ölmeden önce aklanmak istiyorum" dedi.

Davada yargılanıp müebbet hapis cezasına çarptırılan Karadayı Bölge Adliye Mahkemesine başvurdu. Yerel mahkeme kararının bozulmasını istedi.

"Ancak 20 yıl sonra olmayan bir darbeyi olmuş sayıp FETÖ'cü polis ve hakim/savcıların düzenlediği ve FETÖ'nün en son ve en pespaye kumpaslarından biri olan 28 Şubat davasını yeniden canlandırıp bana ve 20 arkadaşıma verilen ceza aklın hukukun vicdanın dışındadır. İstinaf Mahkemesi'nden bu hukuksuzluğu ve büyük haksızlığı daha fazla bekletmeden ortadan kaldırmasını talep etmeyi kendi adıma artık ertelenemez bir görev olarak addetmemi sanırım yadırgayan olmayacaktır. "

Karadayı FETÖ ile keskin bir mücadele verildiği dönemde böyle bir davanın devam etmesinin izahı olmadığını belirterek "Türk adaletine de güvendiğini" söyledi.

"En doğal hakkım olarak ölmeden önce aklanmak istiyorum. Bana TSK'ya Türk milletine ve Türk hukukuna yapılan bu haksızlık bu ayıp giderilmeli ve üzerimizdeki atılmaya çalışılan bu haksız leke silinmelidir. Aksi takdirde Türk Silahlı Kuvvetleri Türk yargısına kırgın kalacaktır. "

Karadayı'nın avukatı Erol Yılmaz Aras da başvuru dilekçesinde dosyalarının öne alınmasını ve ivedilikle incelenerek müvekkilinin beraatına karar verilmek üzere Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi kararının bozulmasını talep etti

ulusal.com.tr

https://www.ulusal.com.tr/gundem/em-org-karadayinin-istinaf-basvurusu-olmeden-once-aklanmak-istiyorum-h235810.html

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Benim Turk milletine Turk cemiyetine Turklugun istikbaline ait odevlerim bitmemistir siz onlari tamamlayacaksiniz.
Siz de sizden sonrakilere benim sozumu tekrar ediniz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

129. IHTIRASLARA KARSI DIN EN ZAYIF ENGELDIR

Insanlarin ihtiraslarina ve mevcut cikarlarina karsi, kimsenin aklinin almadigi metafizik bir Allah hakkindaki karanlik dusunceleri, bir ahiret hayatinin inanilmaz cezalarini, hakkinda insanin hicbir fikri olmadigi cennetin hazlarina tekabul ettirmek, gerceklikleri hayallerle curutmek iddiasinda bulunmak degil midir? Insanlar, Allahlar hakkinda, belirsiz ve karisik fikirlerden baska hicbirseye sahip olmamislardir.

Insanlar, Allah'i, deyim dogruysa, ancak bulutlarda gorurler. Kotuluk yapmak istediklerinde onu asla dusunmezler. Mevki hirsi, zenginligi ya da hazlari soz konusu olunca, Allah da, tehditleri de, vaatleri de kimseyi baglamaz. Insan icin bu hayatin olaylari oyle bir kesinlige sahiptir ki, en guclu dindar bile, ahiret hayatinin olaylarina asla bu ayni kesinligi veremez.

Her din, kokeninde, kaba kavimlerin ruhlarini kendilerine boyun egdirmek isteyen yasa koyucular tarafindan hayal edilmis bir dizgin olmustur. Kendilerini uslu tutmaya mecbur etmek icin cocuklari korkutan sutnineler orneginde oldugu gibi, acgozluler, vahsileri korkutmak icin tanrilarin adini kullandilar. Kabul ettirmek istedikleri boyunduruga ses cikarmadan tahammul etmek zorunda birakmak icin, teror, bu acgozlulerce uygun goruldu. Cocuklugun umacilari olgunluk yasina uygun icerikte midir? Insan olgunluk yasinda artik bunlara inanmaz, ya da yine inansa bile, bundan hemen hemen hic carpinti duymaz ve isine bakmayi surdurur.

- - - - - - - - - - - - -
Insana karsi savasirken sonunda ona benzememeliyiz.
Onu alt ettiginiz zaman bile, onun kotu aliskanliklarini benimsemeye kalkmayin.
Hicbir hayvan asla bir evde yasamamali, yatakta yatmamali, giysi giymemeli, icki ve sigara icmemeli, paraya el surmemeli, ticaretle ugrasmamali.
Insanin butun aliskanliklari kotudur.
Ve en onemlisi, hicbir hayvan kendi turunden olanlara zorbalik etmemeli.
Guclusu gucsuzu, akillisi akilsizi, hepimiz kardesiz.
Hicbir hayvan baska bir hayvani oldurmemeli.
Butun hayvanlar esittir.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Hangi yastan olursa olsun inancsizlarin buyuk bir cogunlugunun, saygi duyulan onurlu ve durust insanlar oldugu tarihsel bir gercektir.

MILL,JOHN STUART (1806-1873) Ingiliz filozof ve ekonomist.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder