30 Ağustos 2019 Cuma

İDLİP’TE KAÇINILMAZ OLAN GERÇEKLEŞİYOR: BOMBARDIMANDAN KAÇANLAR “HAİN TÜRK ORDUSU” SLOGANLARIYLA SINIRA YÜRÜYOR



================================

İDLİP'TE KAÇINILMAZ OLAN GERÇEKLEŞİYOR: BOMBARDIMANDAN KAÇANLAR "HAİN TÜRK ORDUSU" SLOGANLARIYLA SINIRA YÜRÜYOR



30 Ağustos 2019 14:50

Rusya destekli Suriye ordusunun İdlip'te devam eden operasyonları ve Türkiye'nin etkisizliği karşısında yüzlerce kişi "Hain hain hain; Türk ordusu hain" "Halk rejimin devrilmesini istiyor" sloganlarıyla Reyhanlı'ya doğru yürüdü. Jandarma sınırı geçenlere gaz bombaları ile karşılık verdi

Rusya destekli Suriye ordusunun yüzde 90'ı El Kaide kökenli Heyet-i Tahrir'uş Şam (HTŞ) örgütünün elinde olan İdlip'te cihatçılara karşı ilerleyişi sürerken cihatçıların kontrolündeki bölgelerde yaşayanlar da Türkiye sınırına doğru yığılıyor.

Bugün Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü sınır kapısının karşısındaki Bab el-Hava sınır kapısında çekilen görüntülerde yüzlerce kişi "Hain hain hain; Türk ordusu hain" "Halk rejimin devrilmesini istiyor" sloganlarıyla yürüdü.

Sınırı geçen ve araçlara saldıran Suriyelilere jandarma gaz bombaları ile karşılık verdi.

Sınır hattında gerilim sürerken Rusya'dan yapılan açıklamada Suriye ordusunun 31 Ağustos'tan itibaren tek taraflı ateşkese gittiği duyuruldu.

TSK gözlem noktaları hedefte

Soçi Anlaşması gereği İdlip'te çatışmasızlığı sağlaması otoyolları açması ve El Kaide kökenli cihatçıların etkinliğini sınırlaması için bölgede 12 gözlem noktası kuran Türkiye bu taahhütlerinin hiçbirini yerine getirmedi. Aksine bölgede HTŞ'nin kontrolü yüzde 50'den yüzde 90'a çıktı ve TSK gözlem noktalarının arkasından Suriye ve Rus hedeflerine yönelik saldırıları sürdü.

Bunun üzerine askıya alınan İdlip operasyonunu başlatan Rusya destekli Suriye ordusu kuzey Hama'yı ve İdlip'in giriş kapısı niteliğindeki Han Şeyhun'u ele geçirerek bir TSK gözlem noktasını kuşatma altına aldı. Daha sonra bir başka TSK gözlem noktası Rus savaş uçaklarınca hedef alındı ve gözlem noktasının çevresi bombalandı. Suriye ordusu operasyonlarını sürdürerek Han Şeyhun çevresindeki yerleşimleri ve tepeleri aldı.

Bu durum TSK'nin kendilerini Suriye ve Rusya'ya karşı koruyacağı beklentisi içinde olan cihatçı örgütleri ve destekçilerini öfkelendirirken Türkiye ikili bir basınç arasında kaldı. Bugün Bab el Hava'da açığa çıkan görüntüler yıllardır yapılan uyarıları dikkate almayan iktidarın bile bile çağırdığı yeni bir krizin henüz ilk adımları.

Sendika. Org



http://sendika63.org/2019/08/idlipte-kacinilmaz-olan-gerceklesiyor-bombardimandan-kacanlar-hain-turk-ordusu-sloganlariyla-sinira-yuruyor-559571/

================================


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Ogretmenler Cumhuriyetin fedakar ogretmen ve egitimcileri yeni nesli sizler yetistireceksiniz.
Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktir.
Eserin kiymeti sizin beceriniz ve fedakarliginizin derecesiyle orantili olacaktir.
Cumhuriyet fikren ilmen fennen bedenen kuvvetli ve yuksek karakterli koruyucular ister.
Yeni nesli bu ozellik ve kabiliyette yetistirmek sizin elinizdedir...
Sizin basariniz Cumhuriyetin basarisi olacaktir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

57. ILAHIYATIN ALLAH HAKKINDA VERDIGI DUSUNCELERE GORE ALLAH'I SEVMEK MUMKUN DEGILDIR

Eger Allah hakkinda fikirlerimi teolojiden, yani ilahiyattan cikarirsam, Allah bana en cok, sevgiyi reddeden, tiksinti ve igrenmeye yol acan karakteriyle gorunur. Bize, Allahlarini icten sevdiklerini soyleyenler, sofular ve yalancilardir; ya da Allah'i ancak profilden goren delilerdir. Dusunulmesi insana korku ve dehset veren, insani titreten bir zat nasil sevilebilir? Bize sikinti ve eziyetler getiren bir zat nasil sevilebilir? Bizi cehennem azabina ugratacak kadar barbar oldugu varsayilan bir Allah, izdirapsiz ve titremesiz nasil goz onunde tutulur?

Bize; cocukca bir korkudan, yani evladin babasindan korkmasina benzer bir korkudan, ya da insanlarin Allahlari hakkinda beslemesi gereken saygi ve sevgiyle karisik bir korkudan asla soz edilmesin. Isleyebilecegi en kucuk bir hatadan dolayi kendisini cezalandirmak icin en aci azap ve sikintilara ugratacagini bildigi bir babayi, bir evlat hicbir zaman sevemez. Yeryuzunde hicbir insan, evlatlarinin %99'u icin, gerek suresi ve gerek siddeti itibariyle sonsuz cezalar, suresiz azap ve eziyetler veren bir Allah hakkinda en kucuk bir sevgi kirintisi bile besleyemez.

- - - - - - - - - - - - -
En iyi kitaplar insana zaten bildiklerini soyleyen kitaplardir.
George Orwell 1984

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Dinbilim, insanligin dikkatini bu dunyadan baska bir dunyaya yonlendirerek ve butun insanligi tek bir din altinda birlesmeye zorlayarak; surekli, bu dunyanin acilarla dolu oldugu, ama sonraki hayatin cok guzelolacagi ?ya da duruma gore kotu olacagi? yonunde vaaz vererek insanliga korku fikrini asiladi, aksi takdirde Doga'nin mutlu coskusu hukum surecekti.

VOLTAIRE (Francois-Marie Arouet) (1694-1778) Fransiz yazar ve filozof.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder