7 Haziran 2021 Pazartesi

2021/06/07 gündeminde dikkatimi çekenler..


================================

İSRAİL'İ ELEŞTİREN ALMAN VATANDAŞI OLAMAYACAK

07 Haz 2021 - 14:04

Almanya vatandaşlığı için yeni yasa değişiklik teklifinde bulunan Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Milletvekili Mathias Middelberg vatandaşlığı almak isteyenlerin antisemitik eylemde bulunmama şartının da olmasını istedi.

Cihan Kayalı

Konuya ilişkin açıklamaya yapan Mathias Middelberg "Düzenlenecek alman vatandaşlık yasasında antisemitik (Yahudi düşmanlığı) eylemlere karışmış insanların Alman vatandaşı olmasının imkansız olacağı açık seçik bir biçimde kanunlarla belirtilmeli diyerek "Kamuoyu önünde Yahudilere karşı açıklamalarda bulunan İsrail Devleti'nin varlığını sorgulayan veya İsrail Bayrağı yakan insanlar kesinlikle Alman vatandaşlığına alınmamalı" ifadelerini kullandı.

SADAKAT YEMİNİNDE DE BELİRTİLSİN

Öte yandan Alman vatandaşlığına geçmek isteyen yabancıların kabul etmek zorunda olduğu "sadakat yemininde" de Yahudi düşmanlığı eylemlerin Almanya Anayasası'nın insan onurunu güvenceye alan maddeleriyle bağdaşmadığı yönünde bir ibare konması gerektiğini savundu.

OLAYLARIN GELİŞ SÜRECİ

Geçtiğimiz mayıs ayında İsrail ve Filistinliler arasında Doğu Kudüs'te meydana gelen gerginlik sonrasında İsrail'e Filistin'e karşı yeni bir katliam girişiminde bulunarak Gazze Şeridi'ni yoğun bombardıman altına almıştı.

11 gün boyunca süren çatışmalarda İsrail'in katliamlarında Gazze'de en az 63'ü çocuk 232 kişi hayatını kaybederken bin 500'den fazla insan yaralandı. İsrail tarafında ise aralarında 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Yapılan katliamlara karşı Almanya'da İsrail'e karşı düzenlenen gösterilerinde İsrail'in masum insanları hedef alan saldırıları sloganlar ve dövizlerle protesto edilmişti.

MERKEL'DEN İSRAİL'E KATLİAM DESTEĞİ

Ancak İsrail'in alçakça masumları hedef alan saldırılarına karşı Almanya Başbakanı Angela Merkel de Hamas'ın İsrail'i hedef alan roket saldırılarını terör saldırısı olarak tanımlamış ve "Alman hükümeti İsrail'in bu saldırılar karşısındaki meşru müdafaa hakkını desteklemektedir" açıklamasını yapmıştı.

https://www.canlihaber.com/haber/7266356/israili-elestiren-alman-vatandasi-olamayacak

================================

GERİCİ PROTOKOL İMZALANDI: 'TRT DİYANET ÇOCUK KANALI' KURULUYOR

Erbaş "En güzel doğru dini bilgiyle çocuklarımızı destekleyerek bunu yapmamız gerekiyor. Yanlışlardan ayıklanmış Kur'an ve sünnet çizgisinde doğru dini bilgiye dayanan yapımlarla çocuklarımızı yetiştirmemiz gerekiyor. " dedi.

07-06-2021 15:08

TRT ile Diyanet İşleri arasında "TRT Diyanet Çocuk Kanalı" kurulması için protokol imzalandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş "Kur'an ve sünnet çizgisinde doğru dini bilgiye dayanan yapımlarla çocuklarımızı yetiştirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile TRT arasında "TRT Diyanet Çocuk Kanalı"nın kurulması için ilk adım atıldı. "TRT Diyanet Çocuk Kanalı Protokol İmza Töreni" Diyanet İşleri Başkanlığının Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş programda yaptığı konuşmada "TRT Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile çok hayırlı güzel bir faaliyetin temelini birlikte atacağız. TRT Diyanet Çocuk Televizyonumuzu kuruyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. " dedi.

"İSLAM ALEMİ İÇİN BÜYÜK MÜJDE"

TRT ile Diyanet'in iş birliğinin çok eskiye dayandığını 2012'de TRT Diyanet Televizyonun kuruluşuyla bu iş birliğinin en üst seviyelere çıktığını söyleyen Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz yıllarca çocuklarımıza kendi değerlerimizi tanıtamadık. Tercüme yabancı çizgi filmlerle çocuklarımızı beslemeye çalıştık. Halbuki onları kendi milli değerlerimizle desteklememiz beslememiz gerekiyor. Biliyoruz ki insanoğlunun karakterinin yüzde 70'i çocuk yaşlarda 7 yaş öncesi oluşmakta. 7 yaş öncesi oluşacak bu karakter yapısında Diyanet İşleri Başkanlığının katkısı olması lazım TRT Genel Müdürlüğünün katkısı olması lazım. En güzel doğru dini bilgiyle çocuklarımızı destekleyerek bunu yapmamız gerekiyor. Yanlışlardan ayıklanmış Kur'an ve sünnet çizgisinde doğru dini bilgiye dayanan yapımlarla çocuklarımızı yetiştirmemiz gerekiyor. Diyanet İşleri şimdiye kadar bundan hiç taviz vermedi TRT de taviz vermedi. İnşallah Diyanet İşleri Başkanlığımızın danışmanlığında ve katkılarıyla TRT Genel Müdürlüğümüzün işin başında olarak milli bakış ve duruşla projeyi sahiplenmesi ile çok güzel bir kanalın hayata geçilmesi milletimiz ve İslam alemi için büyük bir müjdedir mutluluktur. Biz bunu el birliği ve güç birliği ile en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. "

"İSLAM DİNİNİ BİLEN ÇOCUKLAR YETİŞTİRİLMESİNDE…"

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ise şu ifadeleri kullandı:

"Sizlerin gösterdiği editöryal çizgide bizlerin hazırlayacağı çizgi filmlerle geleceğe dair daha sağlam umutla bakan ve aynı zamanda geçmişini ve İslam dinini bilen çocuklar yetiştirilmesinde TRT olarak böyle bir katkıda bulunacağımızdan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bugüne kadarki TRT'nin bilgi birikim ve tecrübelerinin hepsini en üst düzeyde bu projeyle tüm arkadaşlarımla dört elle sarılıp aktaracağımın da huzurunuzda sözünü vermiş olayım. "

Konuşmaların ardından Erbaş ve Eren TRT Diyanet Çocuk Kanalı için iş birliği protokolünü imzaladı.

https://gazetemanifesto.com/2021/gerici-protokol-imzalandi-trt-diyanet-cocuk-kanali-kuruluyor-443730/

================================



- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Kendiniz icin degil bagli bulundugunuz ulus icin elbirligi ile calisiniz.
Calismalarin en yuksegi budur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

50. BU HAYATIN ZORLUKLARINA KARSI DINI TESELLILERIN BOSLUGU. BIR CENNET BIR AHIRET UMUDU HAYALDIR, HAYAL URUNUNDEN BASKA BIR SEY DEGILDIR

Yuce bir Allah'in yonetimi altinda nicin bu kadar caresiz, bu kadar perisan insanlar bulundugunu sordugunuz zaman, "Bu alem, insani daha mutlu bir aleme goturmeye mahsustur" diye bizi avuturlar. Bize, uzerinde yasadigimiz yuvarlagin bir "sinav yeri" oldugunu soylerler. Sonra "Allah yalniz kendisine ozgu olan gerceklesmesi olanaksizi ve suresiz mutlulugu insana verememis ve ulastiramamistir" diyerek agzimizi kapatirlar. Bu cevaplarla nasil yetinilebilir? Nasil tatmin olunabilir?

Once ahiret hayati: Bu ahiret hayati fikri, bunu varsaymakla simdi eristikleri mutluluktan daha surekli, daha saf bir mutluluga sahip olmak icin, insanlarin oldukten sonra tekrar yasamak arzularinin ifadesi olan hayalgucunden baska bir dayanaga sahip degildir. Ikinci olarak: Her seyi bilen, yaratiklarinin dusunce ve gidisatina tumuyle vakif bulunmasi gereken bir Allah'in, islemlerinden ve niyetlerinden emin olmak icin bu kadar sinavlara ihtiyaci oldugunu havsala nasil alabilir? Ucuncu olarak: Bilim adamlarinin hesaplarina gore, uzerinde bulundugumuz yeryuzu alti ya da yedi milyon yildan beri mevcuttur. Bu zamandan beri milletler turlu bicimler altinda, surekli zarar ve felaketlere ugradi. Surekli olarak zorbalarin, fatihlerin, kahramanlarin, savaslarin, su baskinlarinin, kurakliklarin, istilaci kuvvetlerin vb. sikintisi altinda insan turunun tedirgin ve perisan edildigini tarih bize gosteriyor. Bu kadar uzun sikintilar ve zalimce felaketler, zorluklar; tanrisalligin gizli niyetleri hakkinda bizi temin edecek icerikte midir? Bu kadar surekli bunca kotuluk, bunca felaket, tanrisal lutfun bize hazirladigi gelecek hakkinda yuksek bir fikir verir mi? Dorduncu olarak: Eger bize temin edilmek istendigi gibi, Allah; kerim, iyilik ve hayirsever ise, insanlara surekli mutluluk olmasa bile, hic olmazsa olumlu yaratiklari bu dunyada erisebilecekleri olcude bir mutluluga kavusturamaz miydi? Mutlu olmak icin sonsuz ya da ilahi bir mutluluga muhtac miyiz? Besinci olarak: Eger Allah, bu dunyada insanlari, mutlu olduklari dereceden fazla mutlu etmediyse, sofularin anlatilmaz ve bitmez bir haz ve nimete erisilecegini iddia ettigi "cennet" umudu ne olur? Eger Allah aklimizin erebilecegi tek yer olan yeryuzunu kotuluklerden koruyamamis ya da korumak istememisse, hakkinda hicbir fikrimiz olmayan oteki dunyayi (yani ahiret dunyasini) kotuluk ve felaketlerden koruyabilecegine ya da korumak isteyecegine ne sebep dusunebiliriz?

Lactance'e* gore, 2000 yil once Epicure soyle demis:

"Allah, ya kotuluge engel olmak istiyor ancak kotulugu yasaklamaya muktedir olamiyor; ya kotulugu yasaklamaya muktedir olabiliyor ancak engel olmak istemiyor; ya kotulugu ne istiyor ne de yasaklayabiliyor; ya da kotulugu Allah hem istiyor hem de yasaklamaya kadirdir. Eger yasaklamaya kadir olmaksizin yasaklamak istiyorsa,

Allah acizdir; eger Allah kotulugu yasaklamaya gucu yettigi halde yasaklamak istemiyorsa, bu durumda ona atfedilmesi zorunlu tutulan bir kotulukculuk karsisinda bulunuyoruz demektir. Eger Allah kotulugu yasaklamaya hem gucu yetmiyor, hem de bunu yasaklamak istemiyorsa, hem aciz hem herkesin kotulugunu isteyen olur; eger Allah kotulugun yasaklanmasini hem istiyor ve buna da gucu yetiyorsa, o halde kotuluk nereden geliyor? Ya da Allah kotulugun olmasina neden engel olmuyor? "

2000 yili gecen bir sureden beri sagduyu sahibi, bu zorluklarin cozumunu bekliyor. Hocalar, papazlar, hahamlar vb. ise bize bu zorluklarin ancak ahirette cozulecegini ogretip duruyorlar.

Firmiavaus Lactantio uslubunun zayifligi nedeniyle Le Ciceron obretien lakabini almis olan bir

Hiristiyanlik savunucusudur. 225 yilinda buyuk olasilikla Trete'de olmustur. Baslica eseri, De laformation deI'homme'dir. (A. C. )
- - - - - - - - - - - - -
Onemli olan yasamak degildir, basarmak hic degildir.
Onemli olan insan kalmayi bilmektir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Ben kotu birisi degilim!

Cok calisiyorum, cocuklarimi seviyorum.
Peki o zaman neden pazar gunlerimin yarisini cehenneme nasil gidecegimi dinleyerek gecireyim ki?
SIMPSON,HOMER The Simpsons cizgi filminden bir karakter.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 334 Yasaklanan bilgileri temin

1) Yetkili makamlarin kanun ve duzenleyici islemlere gore aciklanmasini yasakladigi ve niteligi bakimindan gizli kalmasi gereken bilgileri temin eden kimseye bir yildan uc yila kadar hapis cezasi verilir.
2) Fiil Devletin savas hazirliklarini veya savas etkinligini veya askeri hareketlerini tehlikeyle karsi karsiya birakmis ise faile bes yildan on yila kadar hapis cezasi verilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder