5 Haziran 2021 Cumartesi

ULUBATLI HASAN ???

Yalanlara ihtiyacımız yok.
Lütfen yapmayın.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

ULUBATLI HASAN ???

Fatih İstanbul kuşatmasında askerlere yaptığı konuşmada surlara ilk çıkacak yiğide TIMAR vereceğini söylediği halde Ulubatlı Hasan ilk osmanlı kaynaklarında yoktur.

Tursun Bey'de yok Hoca Saadettin'de yok Kritovulos'da İdrisi Bitlisi'de Aşıkpaşazade'de Kemalpaşazade'de Neşri'de Müneccimbaşı'nda Oruç Bey'de yok.

Osmanlı toplumunun 1. Dünya savaşına hazırlandığı 1914'de ittihatçıların gerçekleştirdiği büyük fetih anmasında ise surlara ilk çıkan ve bayrak diken yiğit Balaban Çavuş'tur. İttihatçıların yayın organı TANİN gazetesinin konuyla ilgili ifadesi;

"İstanbul hicri 857 senesinin güzel bir sabahına tesadüf eden 29 Mayıs günü fethedilmişti. Yeniçeri askerlerinden Balaban Çavuş Muhammed'in bayrağını ilk defa olarak Topkapı suru üzerine dikip yükseltmeyi başarmıştı. "

Fatih'in kendisi de kendisinden sonraki dönemlerde Osmanlı Devleti de 1911'e kadar İstanbul'un fethini kutlanması gereken bir olay olarak görmemiştir. Fetih kutlaması ilk olarak 1911'de yapılmış 1914'den sonra uzun bir süre gündemden kalkmış 1953'ten itibaren tekrar yapılmaya devam edilmiştir. (1)

Ulubatlı Hasan'ı bizanslı tarihçi Francis'in eserinde çok sayıda ilaveler yapan ve sahte Francis olarak tanınan Makarios Melissinos'un eserinden öğreniyoruz. Francis'in orijinal eserinde Ulubatlı Hasan yoktur. Birçok tarihçi ve araştırmacı Melissinos'un eseri renklendirmek için bu tür hikayeler uydurduğu ve Ulubatlı Hasan'ın aslında hayali olduğu kanaatindedir.

Gerek Osmanlı kaynaklarında gerekse fetih sırasında İstanbul'da bulunan yabancı tarihçilerin eserlerinde Ulubatlı Hasan'dan bahsedilmemektedir. Melissinos'un ilaveli eserinde hangi kaynaklardan yaralandığı ise bilinmemektedir. (2)

Osmanlı tarihçilerinin bilmediği Ulubatlı Hasan'ı yabancı bir tarihçinin mizanseninden öğrenen çağdaş osmanlıcılar bu isimden milli bir kahraman yaratmışlardır.

Her gencin Fatih olması mümkün değildir; çünkü Fatih olmak yöneten azınlığa özgü bir ayrıcalıktır. Fetihçi kültürün neferi Ulubatlı Hasan ise ortalama her Türk gencinin öykünebileceği ve öykünmesi istenen bir kahraman tipidir. (1)

Kaynak:(1)E. Aydın Fatih ve Fetih(mitler-

gerçekler).

(2)E. Afyoncu Truva'nın intikamı.

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Hurriyet olmayan bir memlekette olum ve cokus vardir.
Her ilerleyisin ve kurtulusun anasi hurriyettir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

114. HICBIR SEY MUCIZELERIN DOGRULUGUNU KANITLAMAZ

Butun tanrisal vahiylerin aciklanmasinda ve yonetiminde, bir Allah'in bilgisinden, iyiliginden, adaletinden eser bulunmadigindan sikayet edecek olsam, Alah'la bizim aramiza giren buyuk sahsiyetlerin kurnazliklari, hirslari, cikarciliklari hakkinda kuskulanacak olsam; beni temin ederler ki, kendi adina bildirimde bulunmak goreviyle yolladigi sahislari, Allah, acik mucizelerle dogrulamistir. Ancak, Allah'in kendisini gostermesi ve bizzat aciklamada bulunmasi daha kolay degil miydi? Ote yandan, bu mucizeleri incelemeye koyulsam, gorurum ki, mucize denilen seyler dogruya benzerlikten yoksun ve kendilerinin en yuksek yuce zat tarafindan gonderildiklerini baskalarina inandirmakta cok cikari olan, bazi kuskulu kimseler tarafindan aktarilmis hikayelerdir.

Inanilmaz mucizelere bizi inandirmak icin hangi taniklar gosteriliyor? Bunlara bizi inandirmak icin binlerce yildir var olmayanlarin (soz konusu mucizeler hakkinda taniklik edebilseler de) kendi hayalguclerinin saskini olmalarinda ve becerikli sahtekarlarca gozleri onunde yapilan hokkabazliklara aldanmis olduklarindan kusku duyulabilirdi. Ancak diyeceksiniz ki, bu mucizeler, bir gelenek sonucu surekli olarak bize kadar gelmis olan kitaplarda yazilidir. Bu kitaplari kim yazmistir? Bunlari aktaran ve dogrulayan insanlar kimlerdir? Ya dinleri kuranlar, ya da din kurucularin ummetleridir. Demek oluyor ki, dini islerde, ilgililerin tanikliginin istinaf ve temyizi, buna itiraz edilmesi mumkun degildir.
- - - - - - - - - - - - -
Iyi yazamiyorsan, iyi dusunemezsin iyi dusunemiyorsan baskalari senin yerine dusunur.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Gun isigina, temiz havaya, arkadasliga, sakin bir uykuya ve guzel dusuncelere inaniyorum.

VOLTAIRE (Francois-Marie Arouet) (1694-1778) Fransiz yazar ve filozof.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 260 Kamu gorevinin terki veya yapilmamasi

1) Hukuka aykiri olarak ve toplu bicimde gorevlerini terk eden gorevlerine gelmeyen gorevlerini gecici de olsa kismen veya tamamen yapmayan veya yavaslatan kamu gorevlilerinin her biri hakkinda uc aydan bir yila kadar hapis cezasi verilir. Kamu gorevlisi sayisinin ucten fazla olmamasi halinde cezaya hukmolunmaz.
2) Kamu gorevlilerinin mesleki ve sosyal haklari ile ilgili olarak hizmeti aksatmayacak bicimde gecici ve kisa sureli is birakmalari veya yavaslatmalari halinde verilecek cezada indirim yapilabilecegi gibi ceza da verilmeyebilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder