5 Haziran 2021 Cumartesi

MÜYESSER YILDIZ : “ORDUBOZANLAR”IN ADINI KOYALIM!. .

 

MÜYESSER YILDIZ : "ORDUBOZANLAR"IN ADINI KOYALIM!. .

Tarih: 05/06/2021



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dünkü Denizkurdu-2021 Tatbikatı'nda dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Neler mi söyledi?

Öncelikle TSK'nın icra ettiği tüm harekâtlarda şanlı tarihi ve kültürü gereği dini kültürel yapıların tarihi eserlerin ve çevrenin zarar görmemesi için büyük bir dikkat ve hassasiyet gösterdiğini hatırlatıp "Tatbikatlarımız esnasında deniz canlılarının korunması ve deniz kirliliğinin önlenmesi konularındaki hassasiyetimizi de titizlikle sürdürmekteyiz. " dedi.

TSK'nın sadece ülkesinin güvenliği için değil dost ve kardeş ülkelerin barış huzur güvenliği için de mücadele ettiğini vurguladı.

Nihayetinde sözü "son dönemde Silahlı Kuvvetlerine yönelik bazı söylemlere" getirip şöyle konuştu:

"Yalanla dolanla ordumuzu ve onun komuta heyetine dil uzatmayı adet haline getiren ordubozanlar var. Fitne ve fesat peşinde koşan bu ordubozanlar TSK'nın tatbikatlardaki ve asil milletimizin sevgisi güveni ve duasından aldığı ilhamla üç kıtada icra etmekte olduğu operasyonlardaki başarılarını engelleyemeyecekler gölgeleyemeyecekler. Türk Silahlı Kuvvetleri yurt içinde Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde Kıbrıs'ta Azerbaycan'da Libya'da Doğu Akdeniz'de ve daha birçok coğrafyada hem ülkemizin hem de dost ve kardeşlerimizin hakkını hukukunu korumak bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir fedakârlık ve kahramanlıkla mücadelesine devam edecektir. "

Haliyle herkes Akar'ın "ordubozanlar" "fitne fesat peşinde koşanlar" sözlerinin muhatabının kimler olduğunu kimlere ne mesajlar verdiğini merak etti.

Mesajlar İçeriye Mi?

Bu soruların olası cevaplarına gelirsek; ülke içindeki "meydan muharebeleri" itibarıyla TSK'yla ilgili şu üç konu gündemde:

  • Sedat Peker'in Kazakistan uyruklu gazeteci Yeldana Kaharman'ın ölümüyle ilgili olarak Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar'ın yanısıra Jandarma Komutanlığı'nı suçlaması…

  • Yine Sedat Peker'in Suriye'ye yasadışı silah sevkiyatı ile ilgili iddiaları…

  • Bir de tarikat evinde görüntülenen "cübbeli-sarıklı amiral" soruşturmasının tamamlanmamasına gösterilen tepkiler…

İlkinden başlarsak; Peker'in iddiaları üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu doğrudan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in hedef alındığını öne sürmüş bu arada "Pekergate" sürecinde Akar'ın sessizliğine dikkat çekilmişti. Denizkurdu-2021 Tatbikatı'na TSK unsurlarının yanısıra Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının da katıldığı düşünülürse Akar'ın o sözleri sözkonusu iddialara örtülü bir cevap sayılabilir.

Konu Suriye ve silah sevkiyatı ise; Sedat Peker'in TSK'yı ve MİT'i özellikle olayın dışında tutup SADAT'ı suçladığı biliniyor. Öte yandan SADAT'ın TSK'daki "reformlar"da etkisi de malûm. Dolayısıyla Akar son dönemde SADAT'a yönelik ağır eleştiriler üzerine de bu açıklamayı yapmış olabilir.

"Cübbeli amiral" meselesine bakalım. Üzerinden 2 aydan fazla zaman geçtiği halde soruşturmanın "tamamlanamamış" olmasını hatırlatanlara "fitne fesat peşinde koşan ordubozanlar" denebilir mi takdirlerinize bırakalım.

Dışarıya İse Adını Koyalım

Akar'ın mesajlarının dış boyutuna da bakalım çünkü "Suriye Irak'ın kuzeyi Kıbrıs Azerbaycan Libya ve Doğu Akdeniz"e işaret etti.

Hatırlanacaktır geçtiğimiz günlerde "Libya'dan Irak'a Ukrayna'dan Kıbrıs'a her biri ülkemizi yakından ilgilendiren çok ciddi gelişmeler yaşandığına" ancak bunların konuşulamadığına dikkat çektik.

Akar'ın "TSK'nın icra ettiği tüm harekâtlarda şanlı tarihi ve kültürü gereği dini kültürel yapıların tarihi eserlerin ve çevrenin zarar görmemesi için büyük bir dikkat ve hassasiyet gösterdiği" vurgusundan hareketle şimdilik bunlardan bir tanesini anlatalım.

Irak'ın Kuzeyinde Neler Oluyor?

Konumuz Irak'ın kuzeyi.

Bilindiği gibi Biden'ın milletimize "soykırımcı" iftirasını attığı 24 Nisan'da Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım Harekâtı başlatıldı.

2 Mayıs'ta da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile birlikte Irak'ın kuzeyindeki Biliç Tepe Üs Bölgesi'ne gitti.

İşte bu ziyaret Irak Yönetimi'nin tepkisini çekti. Türkiye'ye protesto notası verildi. Ardından Milli Savunma Bakanı Akar Iraklı mevkidaşını telefonla aradı.

Rahatsızlığını dillendirenlerden birisi de bizzat Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih oldu. Dahası Irak Başbakanı Mustafa Kazımi "Türkiye Hükümeti Savunma Bakanı'nın Irak topraklarına ziyareti nedeniyle özür diledi. Bakan'ın Irak topraklarına geçişi teknik bir hatadan kaynaklandı. " iddiasında bulundu. Ancak Ankara bu iddia karşısında sessiz kaldı.

Son günlerde ise "TSK'nın konuşlandığı bölgelerde ağaçların kesildiği" şeklinde bir gündem oluşturulurken askerlerimiz ve korucularımıza yönelik çeşitli iftiralar dillendirilmeye başlandı. "Barzanistan"daki bazı yetkililer "Türk Ordusu ormanlarımızı yok ediyor. " derken Bölgesel Yönetimin Sözcüsü Cutyar Adil de "Ağaç kesme eyleminin kabul edilemez olduğunu bu konuda Ankara'ya gerekli bilgilendirmenin yapıldığını" açıkladı. Ardından Duhok Valisi konunun incelenmesi için Şırnak Valiliği ile ortak bir komisyon kurulmasına karar verdiklerini Türkiye tarafından Uludere Kaymakamı'nın görevlendirildiğini duyurdu.

İki gün önce Barzani'nin amcasının oğlu Ethem Barzani'nin Irak Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere tüm uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerine gönderdiği bir mektuptan söz ettik. Barzani mektubunda "Kürdistan bölgesi toprakları içinde devam eden askeri operasyonları bitirmesi için Türkiye'ye baskı yapılmasını" isterken "doğa katliamı" iddialarına da geniş yer vermişti.

Bu gelişmeler yaşanırken Milli Savunma Bakanlığı'nca 30 Mayıs'ta yayımladığı bilgilendirme videosunda şöyle denildi:

"NATO'da kullanılan ve dünyaca kabul görmüş hedef belirleme usulleri kullanılarak tespit edilen söz konusu hedefler; dost ve müttefiklerimizle koordine edilmekte operasyonlarımızda sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunmasına azami dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri için sivil halk çevre tarihî ve kültürel yapılar dokunulmazdır. "

Önceki gün akşam saatlerinde de Yeni Şafak Gazetesi'nin internet sayfasında "'Mehmetçik çevreye zarar veriyor' iddialarına yalanlama: Operasyonları gölgelemek istiyorlar" başlıklı şu haber yayımlandı:

"Milli Savunma Bakanlığı kaynakları 'Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki harekat bölgelerinde yol yapım çalışmaları sırasında ağaçları kestiğine' yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Söz konusu iddiaların Türk Silahlı Kuvvetlerinin huzur ve güvenliği hedef alan terör gruplarına karşı başarı ile yürüttüğü operasyonları gölgelemek ve olumsuz algı yaratmak amacıyla ortaya atıldığı bildirildi. "

Bu haberden sadece 3-4 saat sonra ne mi oldu?

Bizzat Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih Twitter hesabından kesilmiş ağaç görseliyle birlikte Kürtçe ve Arapça yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Egemenlik ve sivillerin evlerinden göç etmesine neden olan ihlallerin yanısıra Kürdistan Bölgesi sınırlarında bulunan Hirur ve Batifa'da ormanların kesilmesi insanlığa ve doğaya karşı işlenmiş bir suçtur. Suistimalleri durdurarak suçluları cezalandırmak için federal hükümet ve bölge arasındaki işbirliğini sağlamak görevimizdir. "

Berhem Salih'in Kürt kökenli olduğunu geçmişte "Barzanistan"ın Başbakanlığını yaptığını kaydedelim.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın bu iddialı ve önemli ifadeleri içeriye mi Berham Salih başta olmak üzere Libya'dan Kıbrıs'a TSK'yı hedef alanlara mı yöneliktir; adının ve sebeplerinin net olarak konması gerekmez mi?

"Barzanistan ve Irak Yönetimi ülkemize karşı bu denli neden cellalendi?" diye sorulacak olursa;

Peşmerge'nin Kerkük'e dönmeye hazırlandığının

BM öncülüğünde bir "Kürdistan Bölgesel Yönetimi" anayasası için kolların sıvandığının

Her iki gelişmenin de Türkmenleri çok ama çok endişelendirdiğinin;

Bilmem ne kadar farkındayız!. .

Müyesser YILDIZ

5 Haziran 2021



https://muyesseryildiz.com/2021/06/05/ordubozanlarin-adini-koyalim/?fbclid=IwAR0bw0cC_H6EIBOXZHMDC-CyTfYQ1iaBKhD3LfBPDbgtfjb6eHlXzIwosB8

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Hurriyet olmayan bir memlekette olum ve cokus vardir.
Her ilerleyisin ve kurtulusun anasi hurriyettir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

114. HICBIR SEY MUCIZELERIN DOGRULUGUNU KANITLAMAZ

Butun tanrisal vahiylerin aciklanmasinda ve yonetiminde, bir Allah'in bilgisinden, iyiliginden, adaletinden eser bulunmadigindan sikayet edecek olsam, Alah'la bizim aramiza giren buyuk sahsiyetlerin kurnazliklari, hirslari, cikarciliklari hakkinda kuskulanacak olsam; beni temin ederler ki, kendi adina bildirimde bulunmak goreviyle yolladigi sahislari, Allah, acik mucizelerle dogrulamistir. Ancak, Allah'in kendisini gostermesi ve bizzat aciklamada bulunmasi daha kolay degil miydi? Ote yandan, bu mucizeleri incelemeye koyulsam, gorurum ki, mucize denilen seyler dogruya benzerlikten yoksun ve kendilerinin en yuksek yuce zat tarafindan gonderildiklerini baskalarina inandirmakta cok cikari olan, bazi kuskulu kimseler tarafindan aktarilmis hikayelerdir.

Inanilmaz mucizelere bizi inandirmak icin hangi taniklar gosteriliyor? Bunlara bizi inandirmak icin binlerce yildir var olmayanlarin (soz konusu mucizeler hakkinda taniklik edebilseler de) kendi hayalguclerinin saskini olmalarinda ve becerikli sahtekarlarca gozleri onunde yapilan hokkabazliklara aldanmis olduklarindan kusku duyulabilirdi. Ancak diyeceksiniz ki, bu mucizeler, bir gelenek sonucu surekli olarak bize kadar gelmis olan kitaplarda yazilidir. Bu kitaplari kim yazmistir? Bunlari aktaran ve dogrulayan insanlar kimlerdir? Ya dinleri kuranlar, ya da din kurucularin ummetleridir. Demek oluyor ki, dini islerde, ilgililerin tanikliginin istinaf ve temyizi, buna itiraz edilmesi mumkun degildir.
- - - - - - - - - - - - -
Iyi yazamiyorsan, iyi dusunemezsin iyi dusunemiyorsan baskalari senin yerine dusunur.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Gun isigina, temiz havaya, arkadasliga, sakin bir uykuya ve guzel dusuncelere inaniyorum.

VOLTAIRE (Francois-Marie Arouet) (1694-1778) Fransiz yazar ve filozof.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 260 Kamu gorevinin terki veya yapilmamasi

1) Hukuka aykiri olarak ve toplu bicimde gorevlerini terk eden gorevlerine gelmeyen gorevlerini gecici de olsa kismen veya tamamen yapmayan veya yavaslatan kamu gorevlilerinin her biri hakkinda uc aydan bir yila kadar hapis cezasi verilir. Kamu gorevlisi sayisinin ucten fazla olmamasi halinde cezaya hukmolunmaz.
2) Kamu gorevlilerinin mesleki ve sosyal haklari ile ilgili olarak hizmeti aksatmayacak bicimde gecici ve kisa sureli is birakmalari veya yavaslatmalari halinde verilecek cezada indirim yapilabilecegi gibi ceza da verilmeyebilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder