14 Haziran 2021 Pazartesi

ALPER AKSOY : İKİ GELİNLİK BİR GERDEK VE SAKARYA ZAFERİ

ALPER AKSOY : İKİ GELİNLİK BİR GERDEK VE SAKARYA ZAFERİ

Altaylardan Tuna'ya Türk atlılarının nal sesleri kılıç şakırtıları kesilmişti. Osmanlı İmparatorluğu yatalak bir hastaydı topraklarını paylaşmak için İngiliz Donanması İstanbul'a demir atmış Yunan Ordusu İzmir'e çıkartma yapıp Polatlı'ya kadar ilerlemişti. Güneyde Fransızlar ve İtalyanlar pastadan pay almak için Maraş'ı Urfa'yı Antep'i işgal girişiminde bulunuyordu.

Türk'ün Ergenekon Bozkurtu Mustafa Kemal Paşa demir dağları delmek için Afyon yöresinde büyük vuruşmaya hazırlanıyordu. Sakarya Meydan Savaşı Türk tarihinin kaderinin kilitlendiği bir vuruşma olacaktı. Kaybedilirse Türkler Anadolu'dan sökülüp atılacaktı.

26 Ağustos'ta çarpışmalar başladı. Albay Halit'in komuta ettiği 70. Alay'da annesi veremden öldüğü için babasının alayında silah kuşanan 12 yaşındaki Onbaşı Nezahat Çerkez Ethem'in kendisine hediye ettiği küçük mavzerle atının üstünde düşman saflarına ateş ediyordu. Balkan Savaşlarında Güney Cephesinde Yemen'de yorgun ve bitkin düşen Mehmetçik bu hamlenin son şansları olduğunu bilerek savaşıyordu.

* * * *

İstanbul'da ise Sultan Vahdettin 60 yaşında iken 5. Evliliğini yapma hazırlıklarına başlamıştı. Düğün tarihi ise 1 Eylül 1921 olarak duyuruldu. Yaşlı sultanın yeni karısı Nimet Nevzat ise 18 yaşındaydı. Hadi yaşı neyse de Türk Ordusu'nun varlık yokluk kavgasına girdiği günlerde düğün yapmak nasıl bir umursamazlıktı?. .

* * * *

Kastamonulu Şerife Bacı 21 yaşındaydı. İnebolu'dan aldığı cephaneyi kağnılarla Kastamonu'ya götürecek kafileydi. Cephedeki Mehmetçiğin mermiye silaha ihtiyacı vardı. 3 aylık yavrusunu bağrına basıp bebeğini silahların arasına yatırdı. Küre Dağları'nı aşarken başlayan kar fırtınasında Şerife Bacı 1921 Aralığında donarak şehit oldu. Bedenindeki karlar beyaz bir gelinlik olmuştu Şerife Bacı'ya

* * * *

1 Eylül'deki düğün günü Nevzat Hanım uzun beyaz ipekten muhteşem bir gelinlik giymişti. Başına pırlanta taşlı bir taç boynuna da yine pırlantalı bir kolye takmıştı. Düğün vur patlasın çal oynasın gece yarısına kadar devam etti. 2 Eylül'ün ilk saatlerinde Vahdettin gerdeğe girdi.

* * * *

Vahdettin'in gerdeğe girdiği saatlerde Türk Ordusu Sakaryadaki Büyük Kapışmada 4000 şehit 12.000 yaralı vermiş ama Sakarya Savaşı'nı kazanmıştı.

Şerife Bacı'nın gelinliği mi Nevzat Hanım'ın gelinliği mi?

Vahdettin'in gerdeği mi Mustafa Kemal Paşa'nın Sakarya Zaferi mi?. .

Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.

Biz de unutmadık.



 




- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Biz Turkler butun tarihimiz boyunca hurriyet ve istiklle timsal olmus bir milletiz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

156. OZELLIKLE RAHIPLERIN CIKARI UZERINE KURULU DINI AHLAK VE ERDEMLERIN SACMALIGI HAKKINDA

Teolojiye, yani dinbilime gore, erdem nedir? Bize cevap olarak; "Insanoglunun islerinin Allah'in iradesine uygun olmasi" deniliyor. Ancak Allah nedir? Kimsenin anlamak yeteneginde olmadigi ve bundan dolayi, herkesin kendi kafasina gore degistirdigi, sekil verdigi bir vucut. Allah'in iradesi (iradetullah) nedir? Allah'i gormus ya da Allah tarafindan ilham verilmis insanlarin, iradetullah oldugunu soyledikleri sey.

Allah'i gormus olanlar kimlerdir? Sozlerine hemen hemen hic inanilmayan bagnazlar ya da duzenbazlar ya da acgozlulerdir.

Herkesin baska baska tasarladigi, herkesin kendi tarzina gore birlestirdigi, herkesin kendi mizac ve cikarina uydurdugu bir Allah uzerine ahlaki kurmak, kuskusuz ahlaki insanlarin atmosferi, istekleri ve hayalgucleri uzerine bina etmektir. Bu, ahlaki, butun diger hudalarin disinda gercek bir Allah'a ibadet etmekle seckin olduklarina inanacak bir mezhep ehlinin, bir zumrenin, arabozucu toplulugun, bir partinin fantezileri, kuruntu hayalleri uzerine bina etmektir.

Ahlaki ya da insanin gorevlerini ilahi irade uzerine bina etmek; Allah tarafindan yalanlanmaktan asla korkmaksizin Allah adina konusanlarin iradeleri, kuruntulari, cikarlari uzerine bina etmektir. Her dinde Allah'larinin hosuna giden ya da gitmeyen seyleri belirlemek hakkina yalniz rahipler sahiptir; kendilerinin hosuna giden ya da gitmeyen seyleri bizzat belirleyeceklerinden hic kusku yoktur.

Dunyanin butun dinlerinin emrettigi ve ogutledigi dini inanclar, ibadet yerleri, ahlak ve erdemler, acik bir sekllde, bu dinleri koyanlarin ya da bunlarin gostericilerinin gosterisli yasayislarini genisletmek ya da gelirlerini, refahlarini artirmak icin hesaplanmistir. Dini inanclar karanliktir, belirsizdir ve korkunctur. Bu bakimdan, hayalgucunu sasirtmaya, halka hakim olmak isteyenlerin iradesine halki daha cok baglamaya ve boyun egdirmeye elverislidir. Dini torenler ve dinin uretimi, rahiplere servet ve saygi kazandirir. Dini ahlak ve erdemler Rahiplere, insanin dusunmesini yasaklayan boyun egdiren bir imandan, esirlerinin boyun egmesini saglayan bir beceriksiz sofudan, yani bu rahiplerin cikarlarindan soz edilince, din, atesli bir cabadan ibarettir. Butun dini erdemlerin konusu, hic kuskusuz din ricalinin cikarlarindan baska bir sey degildir.
- - - - - - - - - - - - -
Bilincleninceye dek baskaldiramayacaklar, baskaldirmazlarsa da hicbir zaman bilinclenemeyecekler.
( Bu kisim kitapta Proleterler icin soylenmistir.)

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Insan zihninin ozgurlestirilmesinin bir ust kademeye cikarilmasi, hicbir zaman o bilgili ahmaklar tarafindan gerceklestirilmemistir.

Aksine, bunu yapanlar, Tanri'nin varligini sinamak icin mabetlere olu kedi firlatip sonra da dunyanin otobanlarinda gule oynaya kosabilen, boylece butun insanliga, aslinda, Tanri'nin mabetteki gucunun sinirli ve dolayisiyla onun bir sahtekr oldugu yonundeki suphenin dogrulugunu kanitlayan neseli dostlarimizdir.
MENCKEN,H.L. (1880-1956) ABD'li gazeteci.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 128 Iddia ve savunma dokunulmazligi

1) Yargi mercileri veya idari makamlar nezdinde yapilan yazili veya sozlu basvuru iddia ve savunmalar kapsaminda kisilerle ilgili olarak somut isnadlarda ya da olumsuz degerlendirmelerde bulunulmasi halinde ceza verilmez.
Ancak bunun icin isnat ve degerlendirmelerin gercek ve somut vakialara dayanmasi ve uyusmazlikla baglantili olmasi gerekir.
___________________ 1 Bu arada yer alan ya da yakistirmalarda bulunmak ibaresi 29 6 2005 tarihli ve 5377 sayili Kanunun 15 inci maddesiyle madde metinden cikarilmistir.9000


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder