4 Haziran 2021 Cuma

Erk ACARER : Sedat Peker biraz da mecbur kaldığından arı kovanına dokundu çarşı karıştı...

 

Erk ACARER : Sedat Peker biraz da mecbur kaldığından arı kovanına dokundu çarşı karıştı...

"NELER OLUYOR?. . NE DÜMENLER DÖNÜYOR?. . " diyorsanız Peker gibi detaydan değil damardan girelim konuya...

> 7 MİLYONA yakın takipçisi olan uluslararası hacker grubu Anonymous iki gecedir üst üste Türkçe tweet atıyor. Bu twitler ile ilgili görüşlerimiz şudur;

> Uzun bir sürecin değerlendirileceği anlaşılıyor. Anonymous ne demek istiyor? Başlıklar ve uzun seriler halinde "SERVET-DİN-İSLAMİ RADİKAL ÖRGÜTLER-SURİYE- AZERBEYCAN-GEMİLER VE HALKIN KAYNAKLARI"konularına değinerek anlatmaya çalışalım...

> Bu seri aynı gün bitmeyecek çoğunlukla açık kaynak ve erişmesi mümkün belgeler kullanılacak.

Hazırsanız eğer BAŞLAYALIM:

> Palmali Holding'in sahibi Azeri asıllı milyarder Mübariz Mansimov ya da Türk vatandaşı olduktan sonra aldığı isim ile Mansimov Gurbanoğlu FETÖ üyeliği iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alınırken bir açıklama yayınladı.

> Kısaca şöyle diyordu: "SİZİN YAPTIĞINIZ BU ŞEREFSİZLİĞİ DÜŞMAN BİLE YAPMAZDI. . BANA FETÖ'CÜ DEMEKTENSE KENDİNİZE GEÇMİŞİNİZE VE ÇOCUKLARINIZIN NEREDE EĞİTİM ALDIĞINA BAKIN. . "

> Devam ediyordu: "BİLDİĞİNİZ KİMİ MEN HAKLARIMI SAVUNMAK ÜÇÜN ALİ MAHKEMELERE BAŞ VURMUŞUM. BU HUKUK SAVAŞINI KAYBEDECEK VE BU GÜNÜN ARTIK YAKIN OLDUĞUNU GÖREN ÖZEL VE DEVLET ŞİRKETLERİ İYİCE HIRÇINLAŞMAYA BAŞLADI. "

> 17 MART 2020'DE tutuklandı. Kimdi bu Mübariz Mansimov ya da Mansimov Gurbanoğlu? Hikaye bir hayli eskiye gidiyor.

> Ömer Lütfi Topal Türkiye Kıbrıs ve Azerbaycan'daki Emperyal gazinoların sahibiydi. Kumarhaneler kralı diye tanınırdı. 28 TEMMUZ 1996'DA bir gece İstanbul Sarıyer'de arabasının içinde taranarak öldürüldü. Mafya içi hesaplaşma dendi.

> 240 SAYFALIK Susurluk Raporu'nun bir bölümünde Ömer Lütfi Topal'ın Azerbaycan'daki ilişkileri özetle şöyle anlatılıyordu:

> "BAKÜ'DE YAPILAN KONUKEVİ İÇİN FİNANSMAN SIKINTISI ÜZERİNE İNŞAATIN OTEL OLARAK TAMAMLANMASI OTELE BİTİŞİK BİR KUMARHANE YAPILMASI KARARLAŞTIRILDI. İŞLETMECİLİĞİ EMPERYAL ALDI. TOPAL BU PROJE İÇİN 8 MİLYON DOLAR HARCADI. "

> Rapordaki ilgili bölüm öyle devam ediyordu: "PROJEYİ GERÇEKLEŞTİREN CUMHURBAŞKANININ OĞLU İLHAM ALİYEV'İDİ. KENDİSİNİN TOPAL'A 500.000 DOLAR KUMAR BORCU VE OTELİN GİZLİ ORTAĞI OLDUĞU İDDİALARI ÖNE SÜRÜLMEKTEDİR. "

> Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri gerildi. Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev skandala oğlu İlham Aliyev'in adının karıştırılması üzerine soruşturma açtırdı. Başbakan Suret Hüseyinov ile Dışişleri Bakanı Hasan Hasanov görevden uzaklaştırıldı.

> (Türkiye'nin bugünü gibi. Suçu işleyen değil ifşa eden suçlu!)

> H. Aliyev hastalanınca 2003'TE acilen İlham Aliyev başbakan oldu. Babası hayattayken cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 AY kala yerine geçti. 2008 CUMHURBAŞKANLIĞI seçimini ve 2009 REFERANDUMUNU kazandı gücünü ispatladı. Türkiye ve Azerbeycan yeni döneme hazırdı!

> 13 EYLÜL 1992'DE Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile eski Petrol ve Gaz Bakanlığı'nın tüm birimleri Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi adı altında birleştirilmişti. Devlet kurumunun adı State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR) olmuştu.

> Bir hatırlatma yapıp SOCAR'a dönelim. Günümüzde ise Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı (BTC) Azerbaycan petrolünü Gürcistan ve Türkiye üzerinden Akdeniz kıyılarına taşıyor. SOCAR'ın Türkiye'deki yatırımları hiç durmadı.

> Dedik ya Türkiye ve Azerbaycan arasında yeni bir dönem başlamıştı. Tek millet iki devlet safsatalarını bırakın bunun yerine parayı izleyin! Öyle yapalım. Türkiye petrolüne dönelim. .

> PETKİM ne zaman özelleştiridi? 2007'DE. En yüksek teklifi kim vermişti? TransCentralAsia Ortak Girişim Grubu! (2 MİLYAR 50 MİLYON Dolar) Peki ihale kimde kaldı?

2 MİLYAR 40 MİLYON dolar veren Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu'nda!

> Her şeyin başının para olduğunu söylemiştik. Sorsanız; TransCentralAsia Ortak Girişim Grubu "ERMENİ BİR ŞİRKETTİR" derler. Oysa AKP-Aliyev arasındaki ticari bağ ve ortak hedefler esastır. .

> PETKİM'in özelleştirilmesi ilişkilerin büyümesi açısından bir eşikti. Azeri iş insanların Türkiye ilgisi arttı. İlginç bir dönem başlıyordu. Anlatalım:

> Demirbank 2000'DE TMSF'ye devredilinceye kadar İstanbul Büyükdere Caddesi üzerindeki kendi binasındaydı. Bina Demirbank'tan çıkınca TMSF binayı 2000-2003 arasında İngiliz HSBC'ye kiraladı. (Demirbank dosyası önemli eski enerji Bakanı Yıldız'a kadar gidiyor. Yeri gelince. . )

> 2003 YILINDA Türkiye radikal İslamcıların amonyum nitrat gübresi ile tanıştı. Kasım ayındaki 4 EL-Kaide saldırısında 59 KİŞİ öldü 750'DEN fazla kişi yaralandı. 20 KASIM'DA

Demirbank'tan devirle HSBC'nin merkez ofisi olan binaya bombalı araç ile saldırıldı.

> Bina büyük hasar gördü kullanılamaz hale geldi. TMSF binayı satma kararı aldı. 80 MİLYON dolarla en yüksek teklifi veren Azeri bir iş insanı Mubariz Mansimov olmuştu. Yürekten iste yeter! Evren sana hizmet eder hatta El Kaide bile!

> Türk el Kaidesi'ydi. Bingöl hücresiydi. Aynı hikaye: "JANDARMA BİLDİRDİ EMNİYET ALDIRMADI. "Demek ki Milliyet gazetesi böyle haberler de yapıyormuş. .

> Mansimov 3 YILLIK yenilenmenin ardından 7 YILDIZLI İstanbul Edition Hotel'i (Bakü Plaza) 2011'DE açtı. İstanbul Edition Hotel 2017'DE adını Hyatt Centric Hotel olarak değiştirdi.

> Hyatt Centric Hotel'in sahibi Levist Emlak Geliştirme Otel ve Turizm şirketiydi. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'ne göre şirket eski adı ile Palmali Gayrimenkul Geliştirme Otel ve Turizm 'ydi. Şirket hisseleri Mubariz Mansimov'a aitti. .

> Mansimov ve Erdoğan dostluğu yıllar öncesine uzanıyordu. Mansinov 1998'DE işini Türkiye'ye taşıdı. 2006'DA Türk vatandaşlığı aldı soyadı Gurbanoğlu oldu. Onu yakından tanıyan bir kaynak Türk olmak için hükümete rüşvet verdiğini söylüyor.

> Mansimov kıyakları ile biliniyor. Kime olduğu malum! Petrol tankeri AGDASH bu kıyakların önemlilerinden. Paradise Papers Man adası vergi cennetinin ne olduğunu biliyorsunuz Burak Mustafa isimleri ve enişteyi duymuşsunuzdur.

> Yine bu isimler ile birlikte Osman Ketenci ve Mustafa Gündoğan adlarını da hatırlıyorsunuzdur. BUMERZ Limited Şirketi de tanıdık geliyordur.

> Mansimov 2007'DE bir petrol tankeri almaya karar verdi. AGDASH adlı gemiyi Rusya devleti iştiraki United Denizcilik'e sipariş etti. Paranın bir bölümü için Doğu Avrupa ve eski Sovyet ülkelerinin kara para aklayıcısı Letonya'daki PAREX Bank'tan 18.4 MİLYON dolarlık kredi istedi.

> Banka krediyi hemen vermedi. Zamanlaması manidardı. BUMERZ Limited Man Adası'nda kayıt ettirilince banka da nazlanmaktan vazgeçti. Mansimov AGDASH'a 2007'NİN sonbaharında kavuşmuştu. (Ama vuslat kısa sürdü!)

> AGDASH Mansimov'a kayıtlı PALMALİ Holding filosuna 2007 YILINDA dahil edildi ve Malta'da kurulu "PAL SHİPPİNG TRADER ONE"isimli şirkete tescillendi.

> Ekim 2008'DE Erdoğan ailesi BUMERZ Limited şirketi üzerinden AGDASH'ın da kayıtlı olduğu Malta'da kurulu "PAL SHİPPİNG TRADER ONE"adlı şirketin tüm hisselerini satın aldı. Böylece inşa edildiğinde değeri 25 MİLYON dolar olan tankerin gerçek sahibi haline geldi.

> Man Adası sicil kayıtlarına göre 'AİLE' hisseleri aldıktan bir gün sonra 24 EKİM 2008'DE PAREX Bank Mansimov'un AGDASH için istediği 18 4 MİLYON dolarlık krediyi BUMERZ Limited'e vermeye karar verdi.

> Mansimov'un Erdoğan Ailesi'nin servetine olan katkılarının bariz örneklerinden biri. Aile bu kredinin tek kuruşunu dahi PAREX Bank'a geri ödemedi. Mansimov Erdoğan ailesinden gemiyi yedi yıllığına kiralayıp krediyi onlar adına geri ödeyeceğini söyledi.

> AGDASH'ın satıldığı gün Aile şirketi BUMERZ ve Mansimov'un Karayipler'deki şirketlerinden biri arasında imzalanan sözleşme ile Mansimov BUMERZ'e direkt ya da "PAL SHİPPİNG TRADER ONE"Co Ltd'den gemiyi kiralayarak PAREX Bank'a kredinin tüm taksitlerini ödemeyi taahhüt etti.

> Yani Mansimov kendi sipariş ettiği gemiyi Erdoğan ailesinin şirketine devretmiş üstelik de geminin inşaat masrafını ödemek için alınan krediyi aynı gemiyi kiralayarak yedi sene içinde kendi cebinden ödemişti.

> Kredilerin geri ödemesi bittiğinde geminin sahibi hâlâ Erdoğanlar'ın şirketi BUMERZ'di. AGDASH karışık bir operasyon ile 'AİLE'ye hediye edildi. 2008 YILINDAN 2015 YILINA kadar kredi ödemesi devam eden hediyenin bedeli en az 21 2 MİLYON dolardı.

> Geminin ödenmesinden kalan 7 MİLYON doları ise Erdoğan'ın eski dostu iş insanı Sıtkı AYAN verir. Gizlilik esastır. 2011'DE AGDASH'ın sahibi BUMERZ Limited şirketinin hisseleri Man adasındaki diğer bir şirket olan BELWAY Limited'e aktarıldı.

> Gelelim en kritik soruya: Peki Erdoğan bu jest karşılığında Mansimov'a nasıl ayrıcalıklar tanımış olabilirdi? En başta HSBC ile başlamıştık. HSBC'nin bulunduğu binayı satın aldı. Şimdi ileriye doğu gidelim.

> 2008 YILINDA 520 MİLYON dolar vererek yarı hissesini satın aldığı TEKFEN İnşaat Bakü-Ceyhan ve TANAP boru hatlarından büyük ihaleler kazandı. TEKFEN'in sadece TANAP için aldığı ihalenin bedeli yarım milyar dolara varıyor.

> Mansimov 2010 YILINDA iş insanı Cefhi KAMHİ'den Port Bodrum Yalıkavak'ı satın aldı. Burada süper lüks bir marina inşa etti. Mansimov Bodrum'da bulunan Tilkicik Koyu'nun özelleştirme ihalesine girdi ve 370 MİLYON lira teklif vererek ihaleyi kazandı.

> Mesele gemiler olduğunda kamu varlıklarının ne önemi var ki?. . 2015 YILINDAN devam edelim.

> 2015 YILINDA Ankara'nın Kürdistan Özerk Bölgesi'nden Ceyhan limanına ham petrol ticareti yaptığı duyulunca Irak hükümeti duruma büyük tepki gösterdi ve ihracat yapan denizcilik şirketlerini kara listeye aldı.

> Mansimov bu diplomatik kriz sırasında da iktidarın yardımına koştu. Ceyhan'daki limandan petrolün dışarıya taşınmasına aracı olarak Kürt petrolünün Türkiye'ye akışının devamını yine karmaşık yollar kullanarak sağladı.

> Mübariz Mansimov ya da Mansimov Gurbanoğlu'nun gözaltına alınırken yaptığı açıklamadaki "Sizin yaptığınız bu şerefsizliği düşman

bile yapmazdı" sözleri daha anlamlı hale geliyor değil mi?

> Mansimov'un FETÖ ile ne ilgisi olabilir ki!

Tutuklanmasının 2 MİLYAR dolarlık alacağı nedeni ile İngiltere'de görülecek mahkeme arifesinde olduğu iddialar arasında.

> Çökmek için kurtulmak. Mansimov'un akıbeti bu olabilir. Kirli işler ve kamuyu zarara uğratmak her ortak için iyi bitmeyebiliyor. Bu seride son olarak Port Bodrum Yalıkavak'ın akıbetine bakalım.

> Emekli Korgeneral Engin ALAN emekli Albay Korkut EKEN Alaattin ÇAKICI ve eski İçişleri Bakanı Mehmet AĞAR Bodrum Yalıkavak Marina'da bir araya gelmişti.

> Petrol işine girmek isteyen AĞAR Yalıkavak Marina babasından kalmış gibi kasılıyor. Evet belki babasından kalmadı ama şimdi AKP vekili olan oğlu Tolga AĞAR işletmeciliğini yapıyor! Devam edeceğiz. .

> Anonymous ilginç twitler atmıştı. Kirli ticareti; aracılar paravanlar önemli sektörler ile anlatmayı sürdürelim.

Şimdi konu IŞİD. Bir boyutu ile taşeron olduğu tartışıldı. Karmaşık toplumsal ilişkiler alan paylaşımı Ortadoğu'nun değişimi varsayımı geçerli kılıyor.

> 'Taşeron' siyaset ve ticarette Türkiye tarafından da kullanıldı. Bir kez daha anlatalım. IŞİD 'SULTAN'ın

sınır ötesinde Neo-Osmanlı hayalinin aracıydı; tutmadı.

> Ama içeride seçim stratejisi olarak fayda sağladı. Kapanan siyaset kapıları İŞİD ile açıldı. .

> 7 HAZİRAN-1 KASIM 2015 ARASI 'KORKU TÜNELİ' Türkiye'nin yapısını değiştiren en önemli süreçlerdendi. Ancak IŞİD ticari olarak da bir kazanç kapısıydı. Bu kazançta petrol önemli yer tutar. Kazan kazan: Hem ticarette hem siyasette!

> Bir parantez ile başka kazanç biçimleri de olduğunu belirtelim. Suriye savaşında tarihi eser kaçakçılığı kirli bir pazardır. Boyutunu yıllar sonra daha iyi anlayacağız. Parantez içine bir soru cümlesi koyalım.

> 'Esas Oğlan' Suriye savaşı boyunca antika ticaretinin önemli ayağı Antep Nizip'te neden çok vakit geçirmişti? Sırası gelince anlatırız. Petrole dönelim. 6-7 yıl önce gözler IŞİD'in yasa dışı petrol ticaretindeydi. Çalınan ham petroller piyasaya nasıl sürüldü?

> 24 KASIM 2015 Saat 09:24 Türkiye-Suriye sınırında Rus SU-24 savaş uçağı düşürüldü. Türkiye 'SINIR İHLALİ' dedi. Rusya kabul etmedi. Putin'e göre uçak IŞİD petrolünü Türkiye'ye taşıyan TIR'ları vuracaktı. Türk F-16'larının düşürdüğü SU-24 Moskova'yı çok kızdırdı.

> Türkiye-IŞİD bağlantılarına ilişkin dosyalardan söz edildi. Türkiye'nin Rusya tavizleri dosyalardan olsa gerek! Sümenaltı edilmediler. Şantaj aracı olarak tutuluyorlar. Aslında Rusya SU-24'ün intikamını da almıştı.

> 25 ARALIK'TA SU-24'ten bir ay sonra İdlib'te büyük bir patlama oldu. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov: "TÜRKİYE'YE PETROL TAŞIYAN 20'DEN FAZLA IŞİD TANKERİ VE 2 ARAZİ ARACI İMHA EDİLMİŞTİR" dedi.

> Anlaşılan boş giden dolu geliyordu. Kilis kapısı. . 2014'TE basına yansıyan haberler: "IŞİD ELE GEÇİRDİĞİ YERLERDEKİ PETROL KUYULARINDAN ÇIKARDIĞI AKARYAKITI KİLİS SINIR KAPISINDAN SORGUSUZ GEÇİRİLEN TANKERLERE DOLDURUYOR. "

> George Kiourktsoglou ve Alec D. Coutroubis isimli ik İngiliz öğretim üyesi araştırmacı analizlerinde Ceyhan Limanı'nın IŞİD petrollerinin nakledilmesi için ne kadar önemli olduğunu aktarıyordu.

> Ceyhan'daki terminale ihraç edilen ham petrol miktarı 1 MİLYON varili aşıyordu.

> REUTERS'de dağıtımı anlattı. Büyük petrol firmaları ile anlaşmaları bulunan Bağdat'ı kızdırmamak gerekiyordu: "GEMİLER ÖNCE İSRAİL ASHKELON'A GÖTÜRÜLDÜ. SONRA ALICILAR TANKERLERİ MALTA AÇIKLARINDA GEMİDEN GEMİYE TRANSFER ETTİ. " Malta'nın önemi yine ortadaydı!

> REUTERS; "İSRAİLLİ PETROL ŞİRKETLERİ VE ALICILARININ SEVKİYATLARI UYDU SİSTEMLERİ TİCARİ KAYNAKLAR İNCELENİRSE GÜNDE 240 BİN VARİL PETROL İTHAL EDİLDİĞİ GÖRÜLÜR" diyordu. Ceyhan'dan İsrail'e giden petrol Irak'ın sevkiyatına yaklaşıyordu.

> Soralım: Karlı ticaret kaç 'MİNUTE' eder? Kirletilmeye müsait üç sektör var. Finans konaklama taşıma. Bir tankerle ne taşınır? Silah olabilir. (Daha sonra Şems-Libya-Damat2 boyutu ile ona da bakacağız!) Şimdilik 2014-2015. . Ne oldu? IŞİD Suriye'deki petrolleri çaldı.

> Başka?. .

'Esas Oğlan'ın ortak olduğu BMZ değeri 36 MİLYON doları bulan iki tanker satın aldı. Bunlar on yıllığına PALMALİ Holding'e kiralanan tankerlerdi. BMZ'nin beş başka tankeri de yine bu süreçte ortaya çıkmıştı. Hepsinin maliyeti 100 MİLYON dolar civarıydı.

> Medyaya yansıyanlarla parçaları birleştirebiliriz. Haberleri verileri üst üste koyunca bağlamından kopuk olmayan çarpıcı gerçekler ortaya çıkıyor.

> Ticaret ilişki gerektirir. O ilişkilere de bakalım. Aynı dönemde. Amerikan Global Research Haber Sitesi "KIZI IŞİD TERÖRİSTLERİNİ TEDAVİ EDİYOR OĞLU PETROL ÇALIYOR. " başlıklı bir haber yayınladı. Dünyadaki pek çok haber merkezi bunu aldı.

> Rusya açık açık şunu söyledi: "ERDOĞAN VE AİLESİ IŞİD'LE PETROL TİCARETİ YAPIYOR. "

Yasadışı ticaret Rus istihbaratına şöyle yansıdı: "HAM PETROL BATMAN'DAKİ TÜRKİYE PETROL RAFİNELERİ A. Ş. (TÜPRAŞ) RAFİNERİSİNE TESLİM EDİLİYOR. "

> Rus istihbaratı bir diğer güzergahı da şöyle çiziyordu: "PETROL OPET ALPET KADOİL ONEOİL TECO ALACALI VE MAVİGÖL GAZ GİBİ KÜÇÜK ŞİRKETLERE AİT BENZİN İSTASYONLARINDA SATILIYOR. "

> "RAFİNE ÜRÜN KAÇAKÇILARI ANTEP URFA MARAŞ KİLİS VE HATAY İLLERİNDEKİ YOLSUZLUĞA BULAŞMIŞ YEREL YÖNETİCİLERİN HİMAYESİNDELER. " IŞİD kaçakçılar yerel yöneticiler ve büyük firmalar. . Bir zincirin halkasıydı.

> Rus istihbaratı sürdürüyor: "PETROLÜN BÜYÜK BÖLÜMÜ İSE BAŞTA CEYHAN LİMANI OLMAK ÜZERE TÜRKİYE'NİN AKDENİZ KIYISINDAKİ LİMANLARINDAN AKTARILMAKTA VE BMZ GRUP DENİZCİLİK VE İNŞAAT A. Ş. ŞİRKETİNE AİT PETROL TANKERLERİYLE TAŞINMAKTADIR. "

> SOCAR ve PALMALİ ile sürdürelim. SOCAR Ocak 2017'DE 'AİLE ŞİRKETİ' BMZ'ye ait beş petrol tankerini satın aldı. İşlemde Malta'daki şirketlerini kullandı. Bu yolla bir ortaklık yapılması da SOCAR'ın 'BEDELLER KARŞILIĞI'paravan olarak kullanılması da mümkün.

> Artık gemilere ihtiyaç yoktu. Çünkü hem IŞİD petrolü hem de IŞİD'in tadı kaçmıştı! Kamuya açık Malta şirket kayıtlarında bir devir bilgisi yok. Yani SOCAR Erdoğan ailesine bir ödeme yaptıysa peşin olarak yaptı demektir!

> Petrol devletlerarası kirli anlaşma ortamı yaratıyor. Aliyev'ler 'SOCAR' (Yönetim kurulundakilerin soyadlarının neredeyse hepsi Aliyev. ) Erdoğan'lar 'GEMİLER' ve Putin 'OLİGARKLAR' üzerinden egemenlik arıyor. Tabii kişisel kazançlar da oyunun parçası.

> SOCAR ve PALMALİ ilişkilerinin bir şekilde biririne bağlandığını da yineledikten sonra Rusya-Azerbeycan ve Türkiye sacayağına bakalım. LUKOİL incelenmesi gereken bir başka firma. EXXONMOBİL'den sonra dünyanın en güçlü petrol şirketi oldu.

> 2019 FORBES'A göre LUKOİL'in başkanı Vagit Yusufovich Alekperov Rusya'nın 3'ÜNCÜ dünyanın 46'INCI en zengin ismi. Alekperov hem Putin'in hem de Aliyev'in yakın dostu. Oligarklar zenginleşmenin kısa yolu güç odakları ile yakın olmak.

> LUKOİL 1998'DE Türkiye'ye girmişti. 2006'DA Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) dağıtım lisansını 2008'DE ise AKPET şirketini satın aldı. Bugün 600'E yakın istasyonu var. Aslında Rusya'nın Türkiye üzerinden yarattığı kazanç bu!

> 21 ARALIK 2017'DE PUTİN Kremlin'de Rus oligarklarla bir araya geldi. Katılanların serveti neredeyse Rusya bütçesine eşitti. Türkiye Suriye konusunda Rusya ile masayadayken elbette tek konu savaş değil. Birbirine bağlı bir sistem. Dosyalar ise Rusya'ya bağımlı kılıyor.

> Petrolde Türkiye-Rusya PUTİN 'AİLE' ilişkileri böyle. Azerbeycan ile petrol ortaklığını verilen tavizleri SOCAR'ın PETKİM'e kancasını anlatmıştık. Aileler ve şahıslar arası bu kirli ticaretin Türkiye'ye nelere mal olduğunu biraz daha açalım.

> 2007'DE SOCAR önce PETKİM'in %25'ine sahip TURCAS'ı sonra da blok satışlar ile Türk devleti elindeki %51 hisseyi aldı. Sonunda halka açık hisseleri alıp PETKİM'i zaptetti. Rahatlıkla: Rusya'ya pazar açıldı Azerbeycan'a halkın varlıkları peşkeş çekildi diyebiliriz.

> İlk seride Mansimov'dan uzun uzun söz etmiştik. Masimov'un ipini sadece Türkiye'deki iktidar çekmedi. Azerbeycan'ın da katkısı büyük oldu. Hem Türkiye hem de Azerbeycan tarafından kullanılıp atıldı.

> SOCAR Azeri petrolünü nakilde tek yetkili Mansimov'u saf dışı etti. PALMALİ üzerinden operasyon çekildi. Fazla güç servet ve pay rahatsız etmişti. Şüphesiz Mansimov'da temiz biri değil. 'KİRLİ BİRİNİN' mal varlığını çalanların ise daha kirli olduğu ortada.

> Palmali'nin eski çalışanları önemli. Alaattin AYKAÇ Fatih BERBER Ali Kemal ÇELİKTEN Mehmet ERÇİL ve Natalia ÇELİKTEN SOCAR-Mansimov arasındaki ticari anlaşmazlıkta Mansimov aleyhine tanıklık ettiler. Aynı zamanda ortak bir firmaları vardı.

> Alaattin AYKAÇ özellikle öne çıkan isim. PALMALİ'de yönetici ve SOCAR'da hisse sahibiydi. Bunları yalanlasa da Paradise Leaks kapsamında ortaya çıkan yolsuzluklar bu bağlantıları doğruladı.

> Aykaç yolsuzluklarla ve kumar borçlarıyla gündeme geldi. 2012-13 PETKİM Petrokimya Holding yönetim kurulu üyeliği yaptı. İnkar ettiği PALMALİ ilişkilerinin sağlamalarından birini yapalım.

> 2012'DE PALMALİ bünyesindeki Palmali Denizcilik Grubu Beşiktaş Şirketler Grubu'ndaki Beşiktaş Gemi İnşaat A. Ş. ile on adet tanker inşası için anlaşma yaptı.

> PALMALİ Group'un Akatlar'daki holding binasında gerçekleştirilen imza törenine Palmali CEO'su Marif Mansimov Beşiktaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz KALKAVAN ve Alaattin AYKAÇ katıldı.

> Kim demişti? Simon Kuper mi? "FUTBOL SADECE FUTBOL DEĞİLDİR!" AYKAÇ nasıl güçlendi? Kimlere fayda sağladı? Kanal İstanbul'a kadar gidelim. İGA (Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişimi) Havalimanını inşaa ve 25 YIL işletmek amacıyla Ekim 2013'DE kuruldu.

> İGA İGA Havalimanı Akaryakıt Hizmetleri A. Ş. hisselerinin sermaye artırımı suretiyle Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı (THY) TOTALOİL Türkiye A. Ş. ve ZİRVE Holding A. Ş. tarafından devralınması işlemine izin verilmesi

talebi ile Rekabet Kurulu'na başvurdu.

> Kurul 19 ARALIK 2019 TARİH 19-45/769-331 sayılı kararı ile de devir işlemine izin verdi.

ZİRVE kimin şirketiydi? "ŞAHSIMIN"yakın arkadaşı Faruk KALYOCU ve eniştesi Ziya İLGEN'in.

AR Enerji şirketinin dönüşen adı ZİRVE!

> 24 EYLÜL 2013'TE Enişte AR Enerji'de bulunan 10 BİN adet payını Celal KALYONVU 5 BİN adet payını Ömer Faruk KALYONCU 5 BİN adet payını ise AYYILDIZ Holding A. Ş. 'ye devretti.

> Üç gün sonra da Ömer Faruk KALYONCU'nun imzası ile AR olan şirketin adı ZİRVE Holding olarak değiştirildi.

> ZİRVE Holding Sabah-ATV grubunun da son sahibidir. Yükselen başarıya ortaklar da var. TOTALOİL Türkiye A. Ş'ye de bakalım.

> TOTALOİL Türkiye AŞ 2019'UN son ayında DEMİRÖREN Holding'e geçti; İGA Havalimanı Akaryakıt Hizmetleri A. Ş. hisselerinin birleşme ve devralmasının gerçekleşmesinin ardından Rekabet Kurulu'na yapılan başvuruda ortaya çıktı. .

> 20 ARALIK 2019 TARİHLİ 19-46/787-BD karar: "İGA AKARYAKIT HİZMETLERİ A. Ş. ORTAKLIK ANLAŞMASI'NDAN DOĞAN TÜM HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLER İLE BİRLİKTE TOTAL'İN DEMİRÖREN AKARYAKIT A. Ş. 'YE DEVREDİLMESİ İŞLEMİNİN KAPSAMDA OLMADIĞINA KARAR VERİLDİ. . "

> Piyago üstüne piyango:

Yeter Yıldırım DEMİRÖREN yeter!

İstanbul Havalimanı'nın 25 YIL boyunca tüm akaryakıt ihtiyacı dört şirketin ortak olduğu İGA Akaryakıt karşılayacak.

> Alaattin AYKAÇ'ın 2010-12'de Beşiktaş ve 2015-19'da TFF Yönetim Kurulu üyesi olmasını anımsayalım.

> Kanal İstanbul'un Karadeniz'e açıldığı yerde havaalanındaki liman var. Beşli çete mi?

> Enişte ve Tüpçü'yü de sayarsak 5+2'lik vurgun demek daha doğru.

Çatıda kimin olduğuna bakınca Anonymous'un milyon dolarlık twitleri eksik bile kalıyor.

Bu kadar saçaklanmış bir yapı ile karşı karşıyayız. İşin içinde devletler ve karteller var.

"İLK SEÇİMDE GİDİYORLAR" demek kolaydır. Ancak kendi başlarına gitmeyecekler. Bu nedenle Boğaziçi önemlidir gençler önemlidir halk ve sokak muhalefeti önemlidir"

Erk ACARER

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Biz buyuk bir inkilap yaptik.
Memleketi bir cagdan alip yeni bir caga goturduk.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

11. DIN, CAHILLERI MUCIZEYLE KANDIRIR

Din acik olsaydi, cahiller icin daha az cekici olurdu. Onlar icin, karanlik ve esrarli seyler, korkular, masallar, kerametler ve surekli olarak beyinlerini isletecek, yoracak, akla sigmaz seyler gereklidir. Romanlar, inanilmaz cin ve cadi hikayeleri, siradan insan ruhu icin, gercek tarihlerden daha cekicidir.

Din konusunda insanlar buyuk cocuklardir. Bir din ne kadar sacmalik ve mucizelerle dolu olursa, halkin ruhu uzerinde o oranda tahakkum hakki kazanir. Sofu, bonlugune hicbir sinir koymamak zorunda olduguna inanir. Bir sey ya da seyler ne kadar cok anlasilmaz olursa, halka o oranda ilahi gorunur. Bu seyler ne kadar az inanilabilir olursa, bunlara inanan siradan insanlar, o oranda erdem ve ustunlukler oldugunu sanir.
- - - - - - - - - - - - -
Belki de insan sevilmekten cok anlasilmayi istiyordu.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Insanliga eziyet eden tiranliklar arasinda en kotusu din tiranligidir.

Oteki butun tiranlik turleri yasadigimiz dunyayla sinirlidir; ancak din mezarlarin otesine de gecmeye yeltenir ve bizi sonsuza kadar kovalamanin pesindedir.
PAINE,THOMAS (1737-1809) Ingiltere dogumlu ABD'li siyaset felsefecisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 126 Magdurun belirlenmesi

1) Hakaret sucunun islenmesinde magdurun ismi acikca belirtilmemis veya isnat ustu kapali gecistirilmis olsa bile eger niteliginde ve magdurun sahsina yonelik bulundugunda duraksanmayacak bir durum varsa hem ismi belirtilmis ve hem de hakaret aciklanmis sayilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder