17 Haziran 2021 Perşembe

BÜLENT ESİNOĞLU : MEHMETÇİĞİN KANINA KARŞILIK DOLAR

 

BÜLENT ESİNOĞLU : MEHMETÇİĞİN KANINA KARŞILIK DOLAR



Biden Erdoğan görüşmesinin, en önemli sonucu, Afganistan'da, Amerikan varlığını sürdürmek için, Mehmetçiğin kanına karşılık biraz para…

Yanlış hatırlamıyorsam Soroz bize demişti ki "SİZİN EN ÖNEMLİ İHRAÇ MALINIZ ORDUNUZDUR."

Küreselleşmeler geldi geçti. Ey Amerika nutukları geldi geçti. Astana Süreçleri geldi geçti. Dünyanın ilk onu içindeki ekonomi söylemleri geldi geçti. Nazım Hikmet'in söylediği yere geldik. TÜRK ASKERİNİN EDERİ; 23 SENT.

DİKKAT!  Yazıları eposta olarak al

1915 olaylarının görüşmede gündeme gelmemesini, büyük mutluluk ile karşılayan Partili Cumhurbaşkanı, parasını verirseniz, Afganistan'da Türk askeri bulundurmaya hazırız teklifinde bulundu.

Mehmetçiğin kanının, ne kadar da ucuzladığına, bir kez daha şahit olduk.

AŞIRI BORÇLULUĞUN, ÜLKEMİZİ GETİRDİĞİ FELAKET DURUM.

Özelleştirecek millet malı kalmadı. Ödeyemeyeceğimiz kadar borç birikti. MEHMETÇİĞİN KANININ PARA ETTİĞİNİ GÖRDÜLER.

NATO'culuğun, gizli Amerikancılık olduğunu, çok söyledim. Amerika ile yürütülen siyasetlerin, Amerikan emirlerini yerine getirmek için, kullanılan mecranın, NATO olduğunu herkes biliyor. NATO'NUN HİZMETİNDE OLMAK, ABD'NİN HİZMETİNDE OLMAK DEMEKTİR. NATO''ya yılda, GSYİH'nin %2'ni verdiğimiz yetmiyormuş gibi, şimdi de Afganistan'a asker göndereceğiz.

 Hiçbir yerde görmediğiniz yeni bir gelişmeden sizleri şimdiden haberdar edeyim. NATO Zirvesinde, Ukrayna'nın NATO'ya alındığını, Ukrayna Başkanı ZELENSKY açıkladı. Henüz NATO resmen açıklamasa da Putin de endişelerini dile getirdi.

UKRAYNA'NIN NATO'YA DAHİL OLMASI, UKRAYNA'NIN BÖLÜNMESİ DEMEKTİR. Yani Donbas ve Lugansk'ın ayrılmasını mecbur edecektir. Bu da Rusya'nın, bu bölgeleri, Kırım gibi ilhak ettiğini açıklamasıyla sonuçlanır.

Böyle bir durum, Amerika ile Rusya arasında çok büyük bir savaş ihtimalini yaratır. Ukrayna'ya, Amerika'nın müttefiklerinin asker göndermesini zorunlu kılar. Elbette ilk başta teşne olacak yönetim, bizim yönetimimiz olacaktır.

YANİ UFUKTA GÖRÜNEN ODUR Kİ, BİZ SADECE AFGANİSTAN'A ASKER GÖNDERMEKLE KALMAYACAĞIZ. Ukrayna'ya da asker göndereceğiz. Zaten Ukrayna ve Polonya'ya askeri teçhizat gönderiyoruz. Bir de övünüyoruz.

Rusya ve Çin'in ortaya koyduğu kuvvet, Amerika için büyük sorun oldu. Bunu müttefikleri ile birlikte çözmeye çalışıyor. Amerika'nın "YENİDEN BÜYÜK" olması, önce Rusya'nın sonra da Çin'i geriletilmesiyle mümkün olacağı düşünülüyor.

Putin Biden görüşmesi esas itibariyle oluşan iki blokun görüşmesi olacak. Bir yanda Çin Rusya, öte yanda AB ve ABD.

Gidişat, Amerika'nın bozgununun, bizim de bozgunumuz olacağı, şimdiden görünüyor.

16 Haziran 2021, bulentesinoglu@gmail.com



- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Istiklal istikbal hurriyet hersey adaletle kaimdir!

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

168. FELSEFE ARACILIGIYLA EDINILEN AHLAK ERDEM ICIN YETERLIDIR

Muhakemeye, dusunmeye girisen her insan, gorevlerini ogrenmekten, insanlar arasindaki iliskileri kesfetmekten, kendi yaratilisini dusunmekten, ihtiyaclarini, egilimlerini, arzularini belirlemekten, secmekten ve kendi mutlulugu icin gerekli olan kimselere borclu oldugunu gormekten kendini alikoyamaz. Bu dusunce, topluluk halinde yasayan bireyleri, kendileri icin en esasli ahlak bilincine dogal olarak eristirir. Kendisini gozden gecirmeyi, esyanin ilkelerini incelemeyi ve arastirmayi seven her insanda, cok tehlikeli ihtiraslar bulunmamasi bilinen ve kuraldisi ahlaki durumlardandir. En kuvvetli ihtirasi gercege ulasmak, en buyuk teorik istegi de gercegi baskalarina gostermek olur. Felsefe, kalbi ve zekayi egitmeye ozgudur. Ahlak ve namus yonunden dusunen ve muhakeme eden kimse, asla muhakeme etmemeyi ilke sayan kimse uzerinde acik bir ustunluge ve oncelige sahip degil midir?

Cehalet, rahiplere ve insan turunun ezicilerine yararliysa da, toplum icin cok zararlidir. Aydinlik kulturden yoksun olan insan, muhakeme yetisini kullanamaz. Muhakeme ve kulturden de yoksun olan kimse ise, her an cinayete suruklenebilen bir vahsidir. Ahlak ya da gorevler bilimi, insanin ve iliskilerinin incelenmesiyle kazanilir. Kendi kendine asla dusunmeyen kimse, gercek ahlaki bilmez ve erdem yolunda pek emin olmayan adimlarla yurur, insanlar ne kadar az muhakemede bulunurlarsa, o kadar kotudurler.

Vahsiler, hukumdarlar, makam sahipleri, halkin ayaktakimi, insanlarin en kotuleridir. Cunku, insanlarin en az dusuncede, en az akil yurutmede bulunanlaridir.

Sofu asla dusunmez ve kendini akil yurutmekten korur. Bir gorus ileri surmekten, her inceleme ve arastirmadan korkar, her sultayi izler. Ve cogunlukla toplumdan uzak bir vicdan, hatali bir vicdan, ona, kotuluk yapmayi kutsal bir gorev kilar. Inanmayan, koru korune iman etmeyen kimse akil yuruturse tecrubeye basvurur ve tecrubeyi, inceleme yapilmaksizin verilen karara tercih eder. Eger iyi akil yurutur, iyi muhakemede bulunursa vicdani aydinlanir. Ham hayallerinden baska nedenleri olmayan ve akli asla dinlemeyen sofudan cok gercek nedenler; iyilik etmek, durust davranmak icin gercek gerekceler bulur. Ihtiraslarini dengelemesi, ihtiraslarina karsi durmasi icin, yeterli olcude guclu degil midir? Kendisini zaptetmesi gereken en gercek cikarlari tanimayacak kadar dar kafali midir? Bu durumda, begenilmeyen tabiatli ve kotu olur. Ancak, bu durumda, dine ve yuksek ahlak kurallarina ragmen, bu dinin yasakladigi yaratilis yolunu izlemekten geri kalmayan bircok muminden ne daha kotu, ne daha iyi olur. Bundan dolayi; mumin bir katil, hicbir seye inanmayan katilden daha az mi korkulu ve sakincalidir? Sofu bir zorba, sofu olmayan bir zorbadan daha az mi zorbadir?
- - - - - - - - - - - - -
Dindarlarin ve ahlaksizlarin dogal olarak birbirlerini bulduklari bir gercektir .

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Din, yoksullarin zenginleri oldurmelerini onler.

BONAPARTE,NAPOLON (1769-1821) Fransa imparatoru.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 51 Hapis cezasinin ertelenmesi

1) Isledigi suctan dolayi iki yil veya daha az sureyle hapis cezasina mahkum edilen kisinin cezasi ertelenebilir. Bu surenin ust siniri fiili isledigi sirada onsekiz yasini doldurmamis veya altmisbes yasini bitirmis olan kisiler bakimindan uc yildir. Ancak erteleme kararinin verilebilmesi icin kisinin
a Daha once kasitli bir suctan dolayi uc aydan fazla hapis cezasina mahkum edilmemis olmasi
b Sucu isledikten sonra yargilama surecinde gosterdigi pismanlik dolayisiyla tekrar suc islemeyecegi konusunda mahkemede bir kanaatin olusmasi
Gerekir.
2) Cezanin ertelenmesi magdurun veya kamunun ugradigi zararin aynen iade suctan onceki hale getirme veya tazmin suretiyle tamamen giderilmesi kosuluna bagli tutulabilir. Bu durumda kosul gerceklesinceye kadar cezanin infaz kurumunda cektirilmesine devam edilir. Kosulun yerine getirilmesi halinde hakim karariyla hukumlu infaz kurumundan derhal saliverilir.
3) Cezasi ertelenen hukumlu hakkinda bir yildan az uc yildan fazla olmamak uzere bir denetim suresi belirlenir. Bu surenin alt siniri mahkum olunan ceza suresinden az olamaz.
4) Denetim suresi icinde
a Bir meslek veya sanat sahibi olmayan hukumlunun bu amacla bir egitim programina devam etmesine
b Bir meslek veya sanat sahibi hukumlunun bir kamu kurumunda veya ozel olarak ayni meslek veya sanati icra eden bir baskasinin gozetimi altinda ucret karsiliginda calistirilmasina
c Onsekiz yasindan kucuk olan hukumlulerin bir meslek veya sanat edinmelerini saglamak amaciyla gerektiginde barinma imkani da bulunan bir egitim kurumuna devam etmesine
Mahkemece karar verilebilir.
5) Mahkeme denetim suresi icinde hukumluye rehberlik edecek bir uzman kisiyi gorevlendirebilir. Bu kisi kotu aliskanliklardan kurtulmasini ve sorumluluk bilinciyle iyi bir hayat surmesini temin hususunda hukumluye ogutte bulunur
egitim gordugu kurum yetkilileri veya nezdinde calistigi kisilerle goruserek istisarelerde bulunur hukumlunun davranislari
sosyal uyumu ve sorumluluk bilincindeki gelisme hakkinda ucer aylik surelerle rapor duzenleyerek hakime verir.
6) Mahkeme hukumlunun kisiligini ve sosyal durumunu goz onunde bulundurarak denetim suresinin herhangi bir yukumluluk belirlemeden veya uzman kisi gorevlendirmeden gecirilmesine de karar verebilir.
–––––––––––––– 1 26 2 2008 tarihli ve 5739 sayili Kanunun 4 uncu maddesiyle bu fikrada yer alan yaptirimin ibaresi tedbirin olarak degistirilmis ve metne islenmistir.8977
7) Hukumlunun denetim suresi icinde kasitli bir suc islemesi veya kendisine yuklenen yukumluluklere hakimin uyarisina ragmen
uymamakta israr etmesi halinde ertelenen cezanin kismen veya tamamen infaz kurumunda cektirilmesine karar verilir.
8) Denetim suresi yukumluluklere uygun veya iyi halli olarak gecirildigi takdirde ceza infaz edilmis sayilir.


- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder