19 Aralık 2014 Cuma

Rennan hoca için imza kampanyası


Rennan hoca için imza kampanyası

18 Aralık 2014 Perşembe 13:01

Özlem Haktanırlar / İzmir

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Karşıyaka Şubesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü için imza kampanyası başlattı. Karşıyaka Çarşısı girişinde toplanan Cumhuriyet Kadınları burada bir basın açıklaması yaparak Pekünlü'ye özgürlük istedi.

Karşıyaka Şubesi Başkanı Işıl Caner, "19. Milli Eğitim Şurasında çıkan kararlar Rennan Hoca'nın neden hapsedildiğini çok net göstermektedir. AKP iktidarı bilimle, aydınlanmayla, cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşmaktadır. Bizler Cumhuriyet Kadınları olarak bu Şura'nın kararlarını ve Rennan Hocamızın şahsında bilime, aydınlanmaya, laikliğe verilen bu cezayı tanımıyoruz" dedi.

Daha sonra Çarşı içine dağılan Cumhuriyet Kadınları, Pekünlü'ye özgürlük talebiyle destek çağrısı yapan bildiri dağıttılar.

Türbanlı öğrencilerin öğrenin özgürlüğünü engellediği gerekçesiyle 27 Kasım'da cezaevine giren Prof. Dr. Rennan Pekünlü'ye özgürlük isteyen CKD'liler, Çarşı girişinde bir de imza masası açtı. Karşıyakalılar kampanyaya yoğun ilgi gösterdi.

CKD Karşıyaka Şube Başkanı Işıl Caner, toplanan imzaların Rennan Pekünlü Komitesi'ne ve İzmir milletvekillerine iletileceğini söyledi. İmza masası 15 gün Karşıyaka Çarşı girişinde açık olacak.

 


a45UyF587661-141218161458-06
^^^^^ - vvvvv

 

Gunumuzde, dunyadaki temel sorun, aptallarin kendilerinden son derece emin, akillilarin ise devamli suphe icinde olmalaridir.

Bertrand Russell

Kur an bir butundur.
Kur anin bir kisim hukumlerini kabul edip, bir kisim hukumlerini red, inkar ve tekzib eden kimse, distan Musluman gorunse bile Musluman degildir.

Mehmet Sevket Eygi
Murtecilerin cok sevdigi ve onemsedigi fikir adami.

Hayvanlarin dinin ve buyunun boyle absurd ve genellikle korkunc aptalliklarini yaptiklarini asla goremezsiniz.
Sadece insan boyle mantiksizca davranir.
Bu onun zeki, ama yeterince zeki olmamasi yuzunden odemesi gereken bedeldir.

Aldous Huxley



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder