24 Ağustos 2020 Pazartesi

TABİİ Kİ İFTİRALAR ATARLAR BÖYLE BÜYÜK BİRİNE: İŞTE ATATÜRK’ÜN BÜYÜK TAARRUZ’DAKİ SIKLET MERKEZİ'NİN GÖRÜŞ AÇISI


TABİİ Kİ İFTİRALAR ATARLAR BÖYLE BÜYÜK BİRİNE: İŞTE ATATÜRK'ÜN BÜYÜK TAARRUZ'DAKİ SIKLET MERKEZİ'NİN GÖRÜŞ AÇISI

24.08.2020 11:13

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir subay bir general ve bir mareşal olarak müthiş bir stratejik zekâya sahipti. Atatürk'ün askeri dehası zaferlerine yansımıştır. Askeri dehasının bir ürünü olan zaferlerden biri ise Büyük Taarruz'du...

Türk ve dünya tarihinin gördüğü en büyük liderlerden biri olan Atatürk'ü öne çıkaran en önemli özellikleri; üstün bir asker devlet adamı iktisatçı diplomat ve devrimci olmasıdır.

Atatürk'ün askeri anlamdaki baş yapıtı Büyük Taarruzdur. Büyük Taarruzu planlaması ve yürütmesindeki askeri dehası tarihin en büyük askeri yetenekleri Hannibal Prens Eugene von Savoy Napolyon Bonaparte ve Helmuth von Moltke (aynı isimdeki beceriksiz yeğeni ile karıştırılmamalıdır. ) ile kıyaslanabilir.

TAARRUZ PLANI ANAHTAR OLDU

Büyük Taarruz sırasında Türk Ordusu süvari hariç olmak üzere dönemin en önemli silahı olan topçu bataryaları dahil olmak üzere Yunan Ordusuna göre ya eşit ya da bir parça geridedir. Ancak Atatürk'ün kurmayları ile hazırlamış olduğu taarruz planı anahtar vazifesi görecektir.

Atatürk'ün Büyük Taarruz'da Sıklet Merkezi Bölgesi'ni görüş açısı

Büyük Taaruz'un sıklet merkezini Atatürk'ün görüş açısından ortaya koyan görsel kendisinin ve arkadaşlarının bizzat cephede cesaretin ve dehanın tanımını yaptığını gösteriyor.

Söz konusu görüş açısının Matematik Fizik ve Geometri bilgilerini de gerektirdiği görünüyor.

Büyük bir coşkuyla neşeyle kutladığımız bu zaferde arkadaşlarını kaybetmişler.

Çocuklarını toprağa vermişler.

Mesela Miralay Reşad Bey Çiğiltepe'yi söz verdiği zamanda ele geçiremediği ve Ata'ya sözünü tutamadığı için canına kıymış.

Bu kahramanlıkları dehayı inceliği gücü tekrar hatırlamak gerek.

YUNAN ORDUSU 5 GÜNDE İMHA EDİLDİ

Büyük Taarruz düşman cephesinin bir kanadına taarruz ederek dengesini bozup; taarruzun ana sıklet merkezini düşmanın diğer kanadına yapılması sureti ile düşmanın dengesini bozma prensibine dayanır.

Düşman cephesinde açılan çatlaklardan Türk süvarisi sürat ile Yunan savunma hattının arkasına sarkmış tüm Yunan orduları arasındaki bağ kopartılarak tek tek cepler içine sıkıştırılarak imha edilmiştir.

Tüm Yunan ordular grubunun imhası 5 günde tamamlanmış sadece 9 günde Türk süvarisi 500 km. yol kat ederek İzmir'e ulaşmıştır.

TARİHİN SON BÜYÜK SÜVARİ HÜCUMU

Büyük Taarruz I. Dünya Savaşı'nın statik harekatlarından oldukça ayrı olmak üzere; tam bir manevra savaşıdır. Tarihin son büyük süvari hücumu bu savaşta gerçekleşmiştir.

Üstelik bu taarruz son derece kanlı geçen Sakarya Savaşından sadece 11 ay sonra icra edilmiş olmasına (ordunun eksikleri ancak tamamlanabilmiştir. ) ve düşmanın kayda değer bir savunma hattı kurmuş olmasına (savunan tarafın avantajlarına sahip olmasına) rağmen başarılı olmuştur.

Büyük Taarruz Atatürk'ün askeri kariyerindeki son savaş olup kariyerinin baş yapıtıdır.

Yararlanılan kaynaklar:

https://arkaguverte.com/neydi-o-gunler/tabii-ki-kiskanirlar-tabii-ki-iftiralar-atarlar-boyle-buyuk-birine-ataturkun-buyuk-taarruzda-siklet-merkezi-bolgesini-gorus-acisi-bu-adam-ve-arkadaslari-bizzat-cephede-cesaretin-ve-dehanin-ta-77043

Burak Köylüoğlu

Kaynak Yeniçağ: Tabii ki iftiralar atarlar böyle büyük birine: İşte Atatürk'ün Büyük Taarruz'daki Sıklet Merkezi'nin görüş açısı

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/tabii-ki-iftiralar-atarlar-boyle-buyuk-birine-iste-ataturkun-buyuk-taarruzdaki-sikle-296910h.htm

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Biz dunya medeniyeti ailesi icinde bulunuyoruz.
Medeniyetin butun icaplarini tatbik edecegiz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

165. AHIRET HAYATINI VARSAYMAK, INSAN ICIN NE AVUTUCUDUR NE DE AHLAKA GEREKLIDIR

Toplumlarin huzuru icin, "obur dunya" inanisinin buyuk onemi oldugu temin edilir. Sanilir ki, bu inanis olmaksizin, dunyada insanlarin artik iyi davranma nedenleri yoktur. . . Dunya uzerinde tavir ve hareket tarzinin nasil olmasi gerektigini her akli basinda insana hissettirmek icin, korkutmalara, masallara ne gerek vardir! Bizi kusatan kimselerin onayina, saygisina, husnu teveccuhune hak kazanmakta; toplumun kinamasina, asagilamalarina, tepkilerine neden olacak hareketlerden sakinmakta buyuk yararimiz oldugunu her birimiz gormuyor muyuz? Bir ziyafetin, bir sohbetin, bir ziyaretin suresi ne kadar kisa olursa olsun, bu ziyafette, bu sohbette, bu ziyarette herkes, kendisi ve baskalari icin terbiyeli, zarif olana yakisir bicimde, begenilecek bicimde rol oynamak istemez mi? Yasam bir gecitten baska bir sey degilse, bu gecidi kolaylastirmaya calisalim; bizimle birlikte yolculuk edenlere uyum saglamada kusur edersek, bu gecit kolay olmaz, guvenlik ve esenlikle sona ermez.

Karanlik, belirsiz dus ve kuruntulariyla huzunlu bir sekilde mesgul olan din, insani ancak bir haci olarak tasvir eder. Bundan su sonucu cikarir: Daha guvenilir gezi yapmak icin, insan yolculugu yalniz yapmali, rastladigi hazlardan, hoslanacagi seylerden vazgecmeli, yolun yorgunluklarini ve can sikintilarini yatistiracak eglencelerden kendisini yoksun birakmalidir. "Stoik" ve sikici bir felsefe, bazen bize, din kadar az makul ogutler verir. Ancak, daha akli basinda bir felsefe, bizi, hayat yollarina guller sacmaya, kuruntulari ve "panik" korkularini bu yollardan defetmeye, cikarimiz geregi, gezi arkadaslarimizla birlik olmaya, cogunlukla ugradigimiz eziyet, sikinti ve guclukleri sevinclerle ve namuslu eglencelerle unutmaya davet eder. Bu akli basinda felsefe, bize hissettirir ki, yolculugumuzu hos ve sikintisiz bir sekilde yapmak icin, bizzat kendimize zararli olabilecek seylerden sakinmamiz ve bizi yol arkadaslarimizin gozunde igrenc kilabilecek seylerden buyuk bir dikkatle kacinmamiz gerekir.

- - - - - - - - - - - - -
Zekilik kadar aptallik da gerekliydi.
Ama aptalca davranmak da zekice davranmak kadar zordu.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Tanri'ya inaniyorum, ama ona Doga diyorum.

WRIGHT,FRANK LLOYD (1867-1959) ABD'li mimar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 187 Kisilerin hayatini ve sagligini tehlikeye sokacak bicimde ilac yapma veya satma

1) Kisilerin hayatini ve sagligini tehlikeye sokacak bicimde ilac ureten veya satan kimseye bir yildan bes yila kadar hapis ve adli para cezasi verilir.
2) Bu sucun tabip veya eczaci tarafindan ya da resmi izne dayali olarak yurutulen bir meslek ve sanatin icrasi kapsaminda islenmesi halinde verilecek ceza ucte bir oraninda artirilir.


- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder