14 Ağustos 2020 Cuma

UNUTMAYIN, UNUTURSAN TARİH TEKERRÜR EDER.







UNUTMAYIN, UNUTURSAN TARİH TEKERRÜR EDER.

CTP Tarih kitaplarından çıkardı geçmişimizi unutalım diye Akıncı da bunu yapanlar dostumuzdur kardeşimizdir diyerek onları masumlaştırdı.

Ben katliam çukuru açılırken oradaydım ve ölünceye kadar gördüklerimi yaşadığım acıyı asla unutmayacağım.

Hele hele ana kucağında çıkan küçük çocuğun annesinin boynuna sarılı durumunu görünce oradaki yabancılar bile bu manzara karşısında "Aman Allahım"deyip ağladıklarını asla unutamam.

Bu bir soykırım katliamıydı.

Ben unutmam ve unutmayacağım.

#GüçlüTürkiyeGüçlüKKTC.

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Bizim milletimiz vatani icin ozgurlugu ve egemenligi icin ozverili bir halktir bunu kanitladi.
Milletimiz yaptigi devrimlerin kiskanc savunucusudur da.
Benliginde bu erdemler yerlesmis bir milleti yurumekte oldugu dogru yoldan hicbir kimse hicbir kuvvet alikoyamaz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

110. BIR DINI GORUS NE KADAR ESKI VE GENEL OLURSA, O KADAR KUSKULU VE GUVENILMEZDIR

Siradan insanlarin bilgisizligi, safdilligi, kayitsizligi ve budalaligi hakkinda gercek dusunceler edinen herkes, ne kadar cok yayilmis ve yerlesmis olursa, dini gorusleri o oranda kuskulu sayar. Insanlarin cogu hicbir seyi incelemez. Teamule, hukumete birakirlar ve boyun eger, baglanirlar. Dini gorusleri, ozellikle inceleme cesaret ve yetenegine sahip olmadiklari goruslerdir. Bu goruslerden hicbir sey anlamadiklari icin susmak zorundadirlar; ya da her durumda muhakemeleri cabucak tukenir. Halkin bireylerinden her birine Allah'a inanip inanmadiklarini sorunuz; sonra "Allah" kelimesinden ne anladiklarini sorunuz; onu en buyuk gucluk icine dusurursunuz.

Hemen gorursunuz ki, surekli olarak yineledigi bu kelimeye kotu hicbir fikir baglamaya (hicbir gercek anlam vermeye) yetenegi yoktur. Size, Allah, Allah'tir diyecektir. Gorursunuz ki, Allah hakkinda ne dusundugunu bilmedigi gibi, Allah'a inanmak icin nedenlerinin ne oldugunu da bilmez.

Butun kavimler bir Allah'tan soz eder. Ancak bu Allah hakkinda mutabik midirlar, hemfikir midirler? Hayir. E, sonra! Bir gorus uzerinde ittifak, o gorusun acik oldugunu hic kanitlamaz; ancak anlasmazlik, bir kesinsizlik ve belirsizlik isaretidir. Ayni adam, Allah'i hakkinda edindigi fikirlerde kendi kendisiyle hep uyumlu olur mu? Hayir. Bu fikir, makinesinin ugradigi donusumle degisir; bu da bir kesinsizlik isaretidir. Insanlar, hangi durumda bulunursa bulunsun, olumlu gercekler uzerinde hem kendi kendileriyle, hem de baskalariyla hemfikir, hep mutabiktirlar. Deliler haric herkes, iki kere ikinin dort ettigini, gunesin aydinlattigini, toplamin kucukten daha buyuk oldugunu, adaletin bir nimet oldugunu, insanin sevgisine layik olmak icin iyiliksever olmak gerektigini, haksizligin ve gaddarligin iyilikle birlesmesinin mumkun olmadigini teslim eder. Allah'tan soz ettiginizde, insanlar, bu sekilde hemfikir olur mu? Allah hakkinda dusunduklerinin ve soylediklerinin tumunu, ona atfedecekleri eserler alt ust eder.

Bir mevhum cizmelerini, bircok ressama soyleyiniz: Bunlarin her biri baska baska fikirlere vucut verdiklerinden, mevhumu, her biri baska turlu cizer. Modeli hicbir yerde bulunmayan bir "portre"ye her birinin verdigi yuz cizgileri arasinda hicbir benzerlik bulamazsiniz. Dunyanin butun dinleri Allah'i tasvir ederken, bize, yuz cizgileri hakkinda asla ittifak bulunmayan, herkesin kendi tarzina gore duzenledigi ve kendi dimagindan baska hicbir yerde olmayan buyuk bir mevhumdan baska bir sey tasvir ederler mi? Yeryuzunde, Allah'i hakkinda ayni fikirlere sahip olan ya da olabilen iki kisi yoktur.

- - - - - - - - - - - - -
Sahtekrligin evrensel duzeyde egemen oldugu donemlerde, gercegi soylemek devrimci bir eylemdir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Yeniden dunyaya gelenler, neden keske hic dogmasalarmis istegi uyandiriyor insanda?

WHITEHORN,KATHARINE (1928) Ingiliz romanci.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 282 Suctan kaynaklanan malvarligi degerlerini aklama 1

1) Degisik 26 6 2009 – 5918 5 md. Alt siniri alti ay veya daha fazla hapis cezasini gerektiren bir suctan kaynaklanan malvarligi degerlerini yurt disina cikaran veya bunlarin gayrimesru kaynagini gizlemek veya mesru bir yolla elde edildigi konusunda kanaat uyandirmak maksadiyla cesitli islemlere tabi tutan kisi uc yildan yedi yila kadar hapis ve yirmibin gune kadar adli para cezasi ile cezalandirilir.
2) Ek 26 6 2009 – 5918 5 md. Birinci fikradaki sucun islenmesine istirak etmeksizin bu sucun konusunu olusturan malvarligi degerini bu ozelligini bilerek satin alan kabul eden bulunduran veya kullanan kisi iki yildan bes yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir. 1 3 Bu sucun kamu gorevlisi tarafindan veya belli bir meslek sahibi kisi tarafindan bu meslegin icrasi sirasinda islenmesi halinde verilecek hapis cezasi yari oraninda artirilir.
4) Bu sucun suc islemek icin teskil edilmis bir orgutun faaliyeti cercevesinde islenmesi halinde verilecek ceza bir kat artirilir.
5) Bu sucun islenmesi dolayisiyla tuzel kisiler hakkinda bunlara ozgu guvenlik tedbirlerine hukmolunur.
6) Bu suc nedeniyle kovusturma baslamadan once suc konusu malvarligi degerlerinin ele gecirilmesini saglayan veya bulundugu yeri yetkili makamlara haber vererek ele gecirilmesini kolaylastiran kisi hakkinda bu maddede tanimlanan suc nedeniyle cezaya hukmolunmaz.


- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder