11 Ağustos 2020 Salı

ARSLAN BULUT : DERENİN TAŞI İLE DERENİN KUŞU NASIL VURULUR?

ARSLAN BULUT : DERENİN TAŞI İLE DERENİN KUŞU NASIL VURULUR?

arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr1

2 Ağustos 2020

Zeytin Dalı Harekâtı devam ederken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Bölgemiz üzerinde farklı emelleri olan güçlerin derenin taşıyla derenin kuşunu vurma oyununu bir kez daha bozmuş olduk. " demişti. O sırada Batı medyasında "Türkiye Kürtleri vuruyor" diye yaygara koparılıyordu. Oysa Türkiye terör örgütleriyle mücadele ediyordu. IŞİD patenti altında dünyanın dört bir tarafından terör eğitimi görmüş insanları bölgeye getirseler de asıl olarak bölgenin insanlarını birbirine karşı kullanan güç de belliydi. Taktik her zaman aynıydı. Muhalif bir gücü iktidar vaadiyle destekle silahlandır güçleri yetmezse takviye et ve Müslümanı Müslümana kırdır! ABD İngiltere ve Fransa 20'nci yüzyıl boyunca Orta Doğu'da derenin taşı ile derenin kuşunu vurdu. 21'inci yüzyılda da bu oyuna devam ediyorlar. İşte Irak ve Suriye'de olan bitenin özeti budur. ABD bu taktiği sistematize ederek slam içi çatışma stratejisi" diye adlandırmıştır. Temel yaklaşımları budur. Tabii bu taktiğe karşı sizin ne yaptığınız önemlidir. Yoksa siz de bu projelerin eş başkanlığını üstlenmişseniz Arap Baharı'nı İstanbul'da organize etmişseniz Suriyeli muhaliflere "lojistik destek" ve askeri eğitim vermişseniz derenin kuşunu sizinle vurmuşlar demektir!

*** Derenin taşıyla derenin kuşunu vurma oyunu sadece siyasi ve askeri mücadelede uygulanmıyor ekonomide kültür sanat alanında medyada da aynı oyun oynanıyor. Derenin taşlarını kullanıyorlar yine… Bir tarihte kendi alanında dünya devlerinden biri olan Türk şirketinin başkanı olan işadamı anlatmıştı. Aynı alanda faaliyet gösteren bir Alman şirketi kendi şirketlerine alıcı çıkmıştı. Alman şirketinin gücü Türk şirketinin dörtte biri kadardı! Türk işadamı bu cürete dikkat çekmişti...Gazetelerde "Fransız devinden Türkiye'ye yatırım. Dünyanın önde gelen şirketlerinden Imerys ısıya dayanaklı tuğla imalatı yapan Türk şirketi Haznedar Refrakter Sanayii'nin yüzde 60'ını satın almak için anlaşma imzaladığını bildirdi" diye bir haber yayınlandı. Habere göre ısıya dayanıklı alümino-silikat alanında faaliyet gösteren Fransız şirketi Imerys'ten yapılan açıklamada Türk şirketi Haznedar Refrakter Sanayii'nin yüzde 60'lık kısmının satın alınması için anlaşmaya varıldığı kalan yüzde 40'lık kısım için de satın alma opsiyonunun ellerinde bulunduğu belirtildi.

Haznedar Refrakter Sanayii'nin 2019'da yüzde 40'ı ihracattan olmak üzere 64 milyon dolar gelir elde ettiği kaydedilen açıklamada faiz amortisman ve vergi öncesi karının ise 17 milyon dolar seviyesinde bulunduğu vurgulandı. Açıklamada Türkiye'nin Avrupa Orta Doğu ve Afrika'ya yakınlığıyla stratejik avantaj sağladığına dikkati çekilerek "Türk pazarında pozisyonumuzu artırmayı düşünüyoruz. " ifadelerine yer verildi. Satın almanın "tekelleşmeye karşı onay aldıktan sonra" 2020'nin son çeyreğinde gerçekleşmesinin beklendiği kaydedilen açıklamada Imerys'in bu satın almayla birlikte yüksek ısı çözümleri alanındaki pozisyonunu sağlamlaştıracağı belirtildi. ***Imerys Paris merkezli bir şirket. Türkiye'de kurduğu başka şirketler de var. 50 ülkede faaliyet gösteriyor ve 18 binden fazla çalışanı var. 2019 geliri ise 4.4 milyar Euro olarak açıklandı. Sonuçta ne üretiyor bu şirket? Isıya dayanıklı tuğla değil mi? Malzemeyi hangi dereden sağlıyor? Üretimin yapıldığı ülkeden... Sonra da o derenin taşını derenin insanlarına satıyor. Dünya tekeli oluşturuyor ve "yerli ve milli" şirketleri birer birer ele geçiriyor. Sonra da bu satışlara izin verenler "yerlilik ve millilik" iddiasında bulunabiliyor! Hani Torosların suyunu Türkiye'de bir Fransız şirketinin elinden içmek gibi...

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/derenin-tasi-ile-derenin-kusu-nasil-vurulur-56532yy.htm

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Zafer Zafer benimdir diyebilenindir.
Basari ise Basaracagim diye baslayarak sonunda Basardim diyebilenindir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

173. ALLAH VE DIN HAKKINDA HER YERDE VAR OLAN CESITLI VE CELISKILI FIKIRLER KANITLAR KI, ALLAH VE DIN, HAYALGUCUNUN HAM HAYALLERINDEN BASKA BIR SEY DEGILDIR

Allah'in karakterini belirleyen, hep insanin karakteridir. Herkes kendisine gore bir Allah yapar. Eglenceye, hazlara dalan neseli adam, Allah'in ciddi, yuzu gulmez olabilecegini tasavvur edemez. Kolay iliskiye girebilmek icin, ona, elde edilmesi kolay bir Allah gereklidir. Ciddi, hasin, nesesiz, hircin, sert mizacli adam, kendine benzeyen, "titreten" bir Allah ister; yumusak ve elde edilmesi kolay bir Allah kabul edenlere gozlemci gozuyle bakar. Dinden donmeler, cekismeler kacinilmazdir. Insanlar tumuyle birbirinin ayni olmayacak sekilde dusmanlik icinde olduklarindan ve degistiklerinden, yalniz dimaglarinda mevcut olan bir ham hayal hakkinda muttefik olabilirler mi!

Allah'in gostericileri (yani din imamlari) arasinda, surekli olarak artan ve kiyici oldugu kadar da bitmez tukenmez olan cekismeler, kendilerini tarafsiz bir goz sayanlarin guvenini saglayacak icerikte degildir. Baskalarina ogretenlerin bile, uzerinde asla ittifak edemedigi ilkeler karsisinda, en tam inancsizliga ve imansizliga, insan nasil sarilmaz? Fikri, rahiplerinin kafalarinda bu kadar acik bir sekilde degisen bir Allah'in varligi hakkinda nasil kuskuya dusulmez? Sekilsiz celiskiler yiginindan baska bir sey olmayan bir "Allah", isin sonunda nasil tumuyle atilmaz; red ve inkar edilmez?

Dunyaya bildirdiklerini one surdukleri soz konusu gerceklerin anlami konusunda surekli birbirini curutmekle, birbirini kufur ve dinsizlikle suclamakla, birbirini acimasizca kahretmekle mesgul gordugumuz rahiplere, Allah hakkinda bilgi almak icin, nasil basvurulur?!

- - - - - - - - - - - - -
Insana karsi savasirken sonunda ona benzememeliyiz.
Onu alt ettiginiz zaman bile, onun kotu aliskanliklarini benimsemeye kalkmayin.
Hicbir hayvan asla bir evde yasamamali, yatakta yatmamali, giysi giymemeli, icki ve sigara icmemeli, paraya el surmemeli, ticaretle ugrasmamali.
Insanin butun aliskanliklari kotudur.
Ve en onemlisi, hicbir hayvan kendi turunden olanlara zorbalik etmemeli.
Guclusu gucsuzu, akillisi akilsizi, hepimiz kardesiz.
Hicbir hayvan baska bir hayvani oldurmemeli.
Butun hayvanlar esittir.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Incil en buyuk lanetin ta kendisi, kutsal hincin da ayrintili bir ozgecmisidir.

GREEN,RUTH HURMENCE (1915-1981) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 340 Yabanci devlet baskanina karsi suc


1) Yabanci devletlerden birinin baskanina karsi bir suc isleyen kisiye verilecek ceza sekizde biri oraninda artirilir. Sucun muebbet hapis cezasini gerektirmesi halinde agirlastirilmis muebbet hapis cezasina hukmolunur.
2) Fiil sorusturulmasi ve kovusturulmasi sikayete bagli suclardan ise sorusturma ve kovusturma yabanci devletin sikayetine baglidir.9046


- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder