11 Ağustos 2020 Salı

İslam'da kölelik..... 2020 yılında ve on bin yıl sonra da geçerli...




- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Memleket mutlaka modern medeni ve yeni olacaktir.
Bizim icin bu hayat davasidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

39. EVRENIN DUZENI DE BIR ALLAH'IN VARLIGINI KANITLAMAZ

Bir Allah'a tapanlar, butun evrenin duzeninde onu yoneten akilli ve hakim bir zatin varligini reddetmenin olanaksiz oldugunu sanirlar. Ancak bu duzen, bize bazen elverisli bazen zararli olan etkenler ya da durumun zorunlu olarak ortaya cikardigi hareketlerin, cereyanlarin zorunlu sonucundan baska bir sey degildir. Bu etken ve durumlarin bazilarini iyi bulur, bazilarindan sikayet ederiz.

Doga, hep ayni yolu izler, yani ayni etkenler ayni eserler meydana getirir. Oteki etkenler birinci etkenleri baska turlu etkide bulunmaya zorlamadikca, bu eserlerin eylemini bozmadikca, ayni etkenler ayni eserler olusturmaya devam eder. Eserlerini hissettigimiz etkenler, eylemlerinde ya da hareketlerinde bize mechul oldugundan, daha az olagan ve zorunlu olmayan etkenlerin etkisiyle bozulunca, saskinlik icinde kaliyor, "iste mucize!" diye bagiriyoruz ve bunlari, gozlerimizin onunde hareket eden butun etkenlerden daha az bilinen etkenlere mal ediyoruz.

Evren hep duzen icindedir, onun icin karisiklik, ihtilal olmaz. Bozuklugundan sikayet ettigimiz zaman, yalniz bizim kendi makinemizde bozukluk vardir. Cisimler, etkenler, bu dunyanin kapsadigi varliklar, eserlerini ister uygun bulalim, ister bulmayalim, birbirleri uzerine tanigi oldugumuz bicimde, zorunlu ve gerekli olarak eylemde ve etkide bulunurlar. Depremler, volkanlar, su baskinlari, bulasici ve salgin hastaliklar, kitlik, kuraklik, agir cisimlerin dusmesi, irmaklarin akmasi, ruzgarlarin esmesi, bereketli yagmurlar, Allah'in lutfuna, verdigi nimetlerinden dolayi minnettarlik duymamizi gerektiren hayirli eserler kadar zorunludur ve evrenin duzenli eserlerindendir.

Dunyada bir duzenin egemen olmasini gorerek saskinliga dusmek, ayni etkenlerin ayni eserler olusturduguna sasmak demektir. Insanin bir duzensizlik gorunce rahatsiz olmasi, etkenlerin eylem tarzi ve etkileri degisince ya da bozulunca, eserlerin artik ayni eserler olamayacagini unutmaktir. Dogada bir duzen, bir intizam gorulunce bundan saskinliga dusmek, bir seyin var olabilecegine sasmaktir; bizzat kendi kendisinin varligina sasirmis olmaktir. Bir mevcut icin duzen olan, diger bir mevcut icin duzensizliktir, biri icin huzur ve guvenlik olan, baskasi icin izdirap ve karisikliktir. Engel ve cezayla karsilasmaksizin her seyi karistirabildikleri zaman zararli olan yaratiklar, her seyi yolunda, her seyi duzenli bulurlar. Kotuluk yaparken rahatsiz edildiklerinde, muzirlar ve kotuler, tersine, her seyi karisiklik ve duzensizlik icinde gorurler.

Doganin yaraticisi ve hareket ettiricisinin Allah oldugu varsayilsa, yine, Allah icin dogada hicbir duzensizlik, hicbir karisiklik mevcut olmazdi. Yapacagi etkilerin tumu, Allah'in bunlara verecegi ozelliklere, iceriklere ve zorlamalara gore, eylemi yerine getirmeleri zorunlu olmaz miydi? Eger esyanin akisi aliskanligini degistirseydi, "sunnetullah" (Allah'in koydugu duzen), "degismez" olmazdi. Allah'in varliginin, zekasinin, kudretinin ve iyiliginin en inandirici kaniti sayilan dunya duzeni yalanlanirdi. Allah'in varligindan kuskuya dusulurdu ya da en azindan, Allah sebatsizlikla, acizlikle ve esyayi ilk duzenlemesi sirasindaki sezgi ve beceri eksikligiyle suclanirdi. Yaptigi, hazirladigi ya da eylem ve harekete gecirdigi unsurlari, araclari secmekte aldanmis olmakla Allah'i suclamakta, insan hakli olurdu. Eger dunyanin duzeni tanrisallik sifatini, gucunu ve sezgisini kanitlasaydi, duzensizlik de tanrisalligin zaafini, kararsizligini, alikligini kanitlardi.

Diyorsunuz ki; "Allah her tarafta vardir, onsuz hicbir sey yapilmaz, onsuz bir sinek bile kanadini kipirdatamaz, her seyi genisligiyle doldurur, Allah hareket ettirici olmasa madde hicbir eylem ve etki yapamaz. " Ancak bu durumda, teslim ediyorsunuz ki, Allahiniz karisiklik etkenidir, dogayi bozan odur, karisikligin babasidir. Insanda da vardir ve insan gunah islediginde insani kiskirtan odur! Eger Allah her yerde mevcut ise, Allah bendedir, benimle eylem yapar, benimle birlikte aldanir, benimle birlikte Allah'i gucendirir, benimle birlikte Allah'in varligini reddeder ve bir Allah'in varligi fikrini curutur. Ey dinciler, ey tanribilimciler! Allah'tan soz ettiginiz zaman ne yaptiginizin, ne soylediginizin farkinda olmuyorsunuz.

- - - - - - - - - - - - -
En gec 2050 yilina kadar, su andaki konusmamizi anlayabilecek tek bir kisinin kalmayacagini hic dusundun mu, Winston?

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Hakikat, mucizeleriyle hicbir zaman boburlenmedi.

EMILY DICKINSON
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 190 Uyusturucu veya uyarici madde kullanilmasini kolaylastirma4

1) Uyusturucu veya uyarici madde kullanilmasini kolaylastirmak icin
a Ozel yer donanim veya malzeme saglayan
b Kullananlarin yakalanmalarini zorlastiracak onlemler alan
c Kullanma yontemleri konusunda baskalarina bilgi veren
Kisi bes yildan on yila kadar hapis ve bin gunden onbin gune kadar adli para cezasi ile cezalandirilir.4 5 _________________________ 1 Bu fikralarda gecen nakleden ibaresinden once gelmek uzere 29 6 2005 tarihli ve 5377 sayili Kanunun 22 nci maddesiyle sevk eden ibaresi eklenmis ve metne islenmistir.
2) 18 6 2014 tarihli ve 6545 sayili Kanunun 66 nci maddesiyle bu maddenin birinci fikrasinda yer alan "on yildan az olmamak uzere" ibaresi "yirmi yildan otuz yila kadar" seklinde ucuncu fikrasinda yer alan "bes yildan onbes yila kadar" ibaresi "on yildan az olmamak uzere" ve yedinci fikrasinda yer alan "dort" ibaresi "sekiz" seklinde degistirilmistir.
3) 15 8 2017 tarihli ve 694 sayili KHK nin 137 nci maddesiyle bu fikrada yer alan "sekiz yildan az olmamak uzere hapis ve" ibaresinden sonra gelmek uzere "bin gunden" ibaresi eklenmis daha sonra bu hukum 1 2 2018 tarihli ve 7078 sayili Kanunun 132 nci maddesiyle aynen kabul edilerek kanunlasmistir.
4) 18 6 2014 tarihli ve 6545 sayili Kanunun 67 nci maddesiyle bu maddenin birinci ve ikinci fikralarinda yer alan "iki yildan bes" ibareleri "bes yildan on" seklinde degistirilmistir.
5) 15 8 2017 tarihli ve 694 sayili KHK nin 138 inci maddesiyle bu fikrada yer alan ""on yila kadar hapis" ibaresinden sonra gelmek uzere "ve bin gunden onbin gune kadar adli para" ibaresi eklenmis daha sonra bu hukum 1 2 2018 tarihli ve 7078 sayili Kanunun 133
uncu maddesiyle aynen kabul edilerek kanunlasmistir.9012-1
2) Uyusturucu veya uyarici madde kullanilmasini alenen ozendiren veya bu nitelikte yayin yapan kisi bes yildan on yila kadar hapis ve bin gunden onbin gune kadar adli para cezasi ile cezalandirilir.123 3 Bu maddede tanimlanan suclarin tabip dis tabibi eczaci kimyager veteriner saglik memuru laborant ebe hemsire dis teknisyeni hastabakici saglik hizmeti veren kimyacilikla veya ecza ticareti ile istigal eden kisi tarafindan islenmesi halinde verilecek ceza yari oraninda artirilir.1 Kullanmak icin uyusturucu veya uyarici madde satin almak kabul etmek veya bulundurmak ya da uyusturucu veya uyarici madde



- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder