24 Ağustos 2020 Pazartesi

MURAT MURATOĞLU: MÜJDEDEN SONRA ZAM YAPARLAR MI DOĞALGAZA?

MURAT MURATOĞLU: MÜJDEDEN SONRA ZAM YAPARLAR MI DOĞALGAZA?

Madem 5 YIL SONRA çıkacak gazdan şimdi medet umuluyor DOĞALGAZA İNDİRİM YAPMALARI gerekiyor. Peki sizce kendi bahçenizden çıkardığınız suyun bile parasını alan devlet doğalgazda indirime gider mi?

Bırakın indirimi göreceksiniz DOĞALGAZA ZAM GELECEK! Kaçınılmaz gerçek… Yazdım işte buraya silinecek hali yok ya… Hatırlatırım "MÜJDE" diye nutuk atanlara…

★★★

Bu rezervi çıkartmamız için ACİL PARA GEREK… Geleceğimiz için doğalgaza yüzde 15 zam yapıyoruz. Şu an vatandaşlarımız yüzüne bakıyorum sevinç gözyaşları mı onlar? Sevindiniz değil mi sizi köftehorlar!

Bize beş yıl sonra faydası olacak doğalgaz için ŞİMDİDEN SEVİNMEYE BAŞLAMAMIZI ve bu sevinci beş yıl boyunca İKTİDARA DESTEK OLARAK sürdürmemizi istiyorlar. Sevinmeyeni VATAN HAİNİ ilan ediyorlar.

Size şöyle anlatayım; dünyada doğalgaz fiyatları şu anda 1990'LAR SEVİYESİNDE 2005 yılı fiyatlarının yaklaşık 7'DE BİRİNDE 2018 Kasım ayının yarısında… Dünyada fiyatlar DİBE VURURKEN doğalgaz fiyatı YÜKSEK ORANLI ARTAN tek ülke Türkiye!

Ne hale geldi ülke? DOĞALGAZ BİLE LÜKSE GİRDİ. O derece… Kötü yönettiğin belli olmasın diye ortalığa umut saçarsın sayılarla oynarsın suni olarak baskılarsın hesaplama yöntemlerini değiştirir öyle yayınlarsın.

★★★

Tamam da günün sonunda vatandaş evine gidince bakınca cebine oturunca sofraya UMUT KARIN DOYURMUYOR netice itibarıyla…

Havalar soğuyunca AÇSANA KOMBİYİ hani doğalgaz bulduk ya… Bence kendini gelecek doğalgaz zammından sonra BATTANİYE ALTINDA SOĞUK GECELERE hazırla… Sık dişini 5 yıl daha… SAYILI GÜN çabuk geçer valla…

EKONOMİ UÇUP GİDER ?

ŞU doğalgazı çıkartalım EKONOMİ DÜZELECEK! Hele çıksın BİR HAFTADA DÜNYA LİDERİ oluruz 15 günde UZAY ÇAĞINA gireriz. Ahdim olsun bir aya kalmaz GALAKSİYİ ELE GEÇİRMEYE kadar götürürüz bu işi…

İyi de o zamana kadar NASIL DAYANACAĞIZ? Bütçede zaten para yoktu. Bu yıl 139 MİLYAR LİRA borç alırız onunla idare ederiz denildi… Alınan 139 milyar lira borç 7 AYDA BİTTİ. Daha çok borç gerekli!

★★★

Borcun bir FAİZİ var. Ödenen faiz de GİDER yazılıyor. Vergiler bu sefer HAZİNE'NİN BORÇLANMA FAİZİNE gidiyor! Yine giren çıkan size bize oluyor.

Paralar nereye harcanıyor? Ülkede hiçbir şey şeffaf değil ki pek bilinmiyor… Harcamalar örtülü olunca bu sefer de VATANDAŞ DA ÜŞÜYOR ONUN ÜZERİNİ KİMSE ÖRTMÜYOR!

★★★

Peki harcanan bu paralar nereden temin ediliyor? DEVLETİN BÜTÇESİNDEN. Bütçeye para nereden geliyor?

Benzin doldururken cep telefonuyla konuşurken sifonu çekerken çöpü atarken daha maaşınız yatmadan paranızı bankaya yatırırken… AKLINIZA GELEN HER HARCAMADAN kesilen vergilerden!

★★★

Ülkemizde yüzyıllardır süren rezil bir gelenektir. TECAVÜZE UĞRAYAN TECAVÜZCÜSÜ İLE EVLENDİRİLİR. Vatandaşımızın gönlü varsa bu harcamalara… Ben hiç girmeyeyim sevenlerin arasına…

YANLIŞ KARAR SAKINCALI UYGULAMA

BANKALARDA yerli yatırımcıların yani vatandaşın 220 MİLYAR DOLAR MEVDUATI var. Türk lirası mevduattan fazla… İsteseniz de REFORM FALAN YAPAMAZSINIZ böyle bir ortamda…

Ya adam gibi FAİZİ ARTIRACAKSINIZ ya da DOLARI FIRLATACAKSINIZ ki insanlar ellerindeki DÖVİZİ BOZDURSUNLAR.

★★★

Nasıl bir zekanın ürünü olduğunu anlamadığım şekilde eğer 1.000 dolar alıyorsanız 10 dolar 100 gram altın alıyorsanız 1 gram da devlete alacaksınız VERGİSİ GETİRDİLER dövize talebi engellemeye…

Konu daha önce NE TARTIŞILMIŞ NE FİKİR ALINMIŞ NE DE KONUŞULMUŞ. Resmi Gazete'de yazılıp yürürlüğe konulmuş. Oldu da bitti maşallah!

Dolar TARİHİ YÜKSEK SEVİYELERİNDE dolaşıyorken aldığım dövizin bir kısmını bozdurmak isteyen BOZDURAMIYOR BU SEBEPLE… Önce 7.30'dan satıyorsan dolarını TEKRAR ALMAK İSTEYİNCE yüzde 1 vergi ekleyeceksin 7.3 kuruş fazla ödeyeceksin.

KİMSE SATMIYOR hal böyle olunca… Sadece bir yıl içerisinde hayatımızda olmayan bir vergiyi canlandırıp onu da tam 10 KATINA çıkardılar.

Maksat bireysel yatırımcılar DÖVİZ VE ALTINI BİR TASARRUF ARACI olarak kullanmasınlar. Uzak dursunlar. Tutmadığına göre bu maya artık GERİ ADIM ATMALILAR!

★★★

Başka bir önlemi de ÖZEL BANKALARIN ÜZERİNE ATIP uygulamaya geçirdiler. Neymiş? Bankalar istiyor diye NAKİT DÖVİZ ÇEKİMİNE MASRAF getirilmiş!

Özel bankalar bunu ister… Bırakırsan canları daha neler neler ister… Her istediklerini yapıyor musun? Yoksa İŞİNE GELENİ yürürlüğe koyuyorsun?

★★★

YA SİSTEMDEN PARA KAÇMAYA BAŞLARSA? İnsanlar çekerken benden ücret alırlar diye bankalardan uzaklaşırsa para yastık altında saklanırsa NE YAPACAKSIN?

Kafa yasaklarla çalıştığı sürece bu gidişat durmayacak. Bunu gördüklerinde maalesef ÇOK GEÇ olacak!

★★★

Anlamadıkları konu Türkiye'de vatandaşların döviz veya altın almalarının sebebi ÜLKEYİ YÖNETENLERE VE PARA BİRİMİNE GÜVENMEMELERİ

Oturup bir kez bile; "NEDEN GÜVENMİYORLAR BİZE" diye düşünmüşler midir sizce? Ağızlarıyla kuş tutsalar olmaz bu yönetim sistemiyle…

https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/murat-muratoglu/mujdeden-sonra-zam-yaparlar-mi-dogalgaza-6002982/




- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Cumhuriyet fikir serbestligi taraftaridir.
Samimi ve mesru olmak sartiyla her fikre saygi duyariz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

70. IYILER, KOTULER, MASUMLAR, SUCLULAR UZERINE "AYIRMAKSIZIN" BELA VE SIKINTI DUSUREN BIR VARLIGI "ADALET VE IYILIK ALLAHI" OLARAK ADLANDIRMAK SACMADIR; FELAKETLERININ TEK NEDENININ KUCAGINDA, FELAKETLERIYLE AVUNMALARINI INSANLARDAN ISTEMEK PEK GARIPTIR

Bedensel aci ve bedensel zarar, bedensel gunahin cezasi sayilir. Buyuk sikintilar, hastaliklar, kitliklar, savaslar, depremler, ahlak bozukluklari, insanlari cezalandirmak icin Allah'in genel olarak kullandigi araclardir. Bu yolla, bu kotulukleri, adil ve iyi bir Allah'in sertligine baglamakta pek zorluk cekilmez. Bununla birlikte, sikintilarin, bu felaketlerin, iyiler ve kotuler, dinsizler ve sofular, masumlar ve suclular uzerine "ayirt etmeksizin" dustugunu gormuyor muyuz? Bu hareket tarzinda, fikri, bircok felaketzedelere bu kadar avutucu gorunen bir varligin adaletine ve iyiligine bizim hayran olmamiz nasil istenir? Madem Allahlarinin olaylarin hakimi oldugunu, bu dunyanin olaylarinin tek duzenleyicisi ve dagiticisinin Allah oldugunu unutuyorlar, bu bedbahtlarin dimaginin karismis olmasi gerekir. Bu durumda, tesellisini kucaginda bulmak istedikleri sikintilardan dolayi bizzat Allah'a satasmalari, Allah'i kinamalari gerekmez midir?

Zavalli baba! Sevgili bir cocugunu ya da mutlulugunun dayanagi olan esini yitirmenin tesellisini iyiliksever Tanrinin kucaginda ariyorsun. Heyhat! Gormuyor musun, onlari senin Allah'in oldurdu? Senin Allah'in seni sefil ve perisan etti. Sen ise istiyorsun ki, sana yonelttigi igrenc darbelerden dolayi Allah seni avutsun, teselli etsin!

Teolojinin tuhaf ve metafizik gorusleri insan ruhundaki en basit, en acik, en dogal dusunceleri o derece alt ust etmeyi basarmistir ki, Allah'i kotulukculukle suclayamayan sofular, talihin en kotu darbelerine dahi, iyilikci Allah'in bir kesin kaniti olarak bakmaya alismislardir. Sikinti ve keder icinde bulunduklari zaman, Tanrinin kendilerini sevdigine, Tanrinin kendilerini yokladigina, Tanrinin kendilerini sinamak istedigine inanmalari bunlara emredilir. Bu yolla, din, kotulugu iyilige donusturmeyi basarmistir! Bir inancsiz, cok hakli olarak, "Tanri sevdiklerine boyle davraniyorsa, beni hatirina getirmemesini kendisinden pek ziyade rica ederim" diyebilir.

En muthis sikintilarin, en tuyler urpertici huzun ve kederin, ilahi alametlerin teveccuhu olduguna inanmak icin, cok iyi oldugunu soyledikleri Tanrilari hakkinda, insanlarin cok zalimce, cok kotu fikirler edinmeleri gerekli oldu! Bu durumda, dusmanlarina aci cektiren kotu ruhlu bir seytan, en sevgili dostlarina sik sik siddetli sikintilar hissettirmekle mesgul olan iyilik Allahindan bazen daha usta, daha tertipli mi olacak? (Kotu ruhun dusmanlarini sikintiya sokmasi, kerim ve rahman adlarini tasiyan Allah'in sevdiklerini zulum etmekle mesgul olmasindan elbette daha anlasilir bir hareket olur. ) "Allah sevdiklerine dert verir" inanci bilinir. Bu ne yikici, ne kadar bozucu ve ne kadar kokusmus bir inanctir. (A. C. )

- - - - - - - - - - - - -
Zekilik kadar aptallik da gerekliydi.
Ama aptalca davranmak da zekice davranmak kadar zordu.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Papazlar dualarinin gercekten ise yaradigini dusunuyor ve kurbagalar da bahari viraklayarak getirdiklerine inaniyor olabilirler.

PAINE,THOMAS (1737-1809) Ingiltere dogumlu ABD'li siyaset felsefecisi.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 262 Kamu gorevinin usulsuz olarak ustlenilmesi

1) Bir kamu gorevini kanun ve nizamlara aykiri olarak yerine getirmeye tesebbus eden veya terk emri kendisine bildirilmis oldugu halde gorevi surduren kimseye uc aydan iki yila kadar hapis cezasi verilir.
––––––––––– 1 8 12 2010 tarihli ve 6086 sayili Kanunun 1 inci maddesiyle bu maddenin birinci ve ikinci fikralarinda yer alan "kazanc" ibareleri "menfaat" birinci fikrasinda yer alan "bir yildan uc yila kadar" ibaresi "alti aydan iki yila kadar" ikinci fikrasinda yer alan "alti aydan iki yila kadar" ibaresi "uc aydan bir yila kadar" ve ucuncu fikrasinda yer alan "birinci fikra hukmune gore" ibaresi "bir yildan uc yila kadar hapis ve besbin gune kadar adli para cezasi ile" seklinde degistirilmis ve metne islenmistir.9028
Kanuna aykiri egitim kurumuMadde 263 – Mulga – 17 4 2013-6460 13 md.



- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder