14 Ağustos 2020 Cuma

İMAM HATİPLERDE BAŞÖRTÜSÜ AÇMA DEİZM MODASI VE ŞERİAT

Bu işte zerre kadar katkım varsa, bana da helal olsun.
Kendimle çok gurur duyarım.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

================================

İMAM HATİPLERDE BAŞÖRTÜSÜ AÇMA DEİZM MODASI VE ŞERİAT

Yeni Şafak gazetesi yazarı Prof. Dr. Yusuf Kaplan'ın 9 Ağustos tarihli ddialarımızı ve gençliği yitirirsek geleceğimizi kaybederiz" başlıklı makalesinde[1] imam hatip liselerinde deizm dalgasının sanıldığından da hızlı yayıldığını ve başörtüsü açmanın modaya dönüştüğünü belirtiyor. Bir öğrencisinin gönderdiği mektubu şu şekilde yayınlıyor:

"Baş açma mevzusu o kadar ciddi bir boyuta geldi ki çevremde çok düzgün aile kızlarının patır patır her gün birer ikişer açılma haberlerini alıyorum. Yakın bir arkadaşım başını açmasına izin vermedikleri için anne babasıyla konuşmuyor. Ben bugün yine bir açılma haberi aldım sarsıldım!

Hocam o kadar çok dini bütün kızın başına açmasına şahit oldum ki! Artık dayanacak gücüm kalmadı hıçkıra hıçkıra ağladım gözlerim mosmor olana kadar. Keşke dedim böyle günleri görmek nasip olmasaydı. Bir furya var: 'Başımızı açınca dinimizi bırakmıyoruz ' diyorlar. Bu iş burada bitmiyor... 'Başımızı açarız yine namazımızı kılarız' diye başlayıp şort giymelerden dine hakaret boyutuna gelmeye başlıyorlar.

Sanki ellerimden dinim kayıyor gibi hissediyorum. Tek başıma gibiyim; benimle birlikte başını açmayı düşünmeyen geri kalan kesimle bunu paylaştığımda da 'insanların görüşleri bizi ilgilendirmez' deyip umursamıyorlar. Yapayalnız kaldım çevremde. Ağzını açan kimse yok; kimse 'ne oluyor' demiyor. Sanki tüm sorumlusu benmişim gibi hissediyorum. Bunu görüyorum ve müdahale edemiyorum. Temelinin ne olduğunu anlayamıyorum. Sadece bir şey biliyorum ki başını açan sosyal medyada kendini sanki zafer kazanmış gibi paylaşarak diğerlerini etkiliyor. Allah rızası için hocam bu konuda ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olun! Ben başım sıkışınca kendim hallederim genelde. Ama bu benim boyumu çok aşan bir sorun. Korkuyorum!"

Birkaç hafta önce ziyaret ettiğim memleketim Sivas gibi muhafazakar bir ilde başörtülü kızların şehrin en işlek caddesinde sevgilisiyle el ele gezdiğine bisiklete bindiğine rastladım. Önceki yıllarda pek rastlamadığım bu durumu orada yaşayan akrabalarıma söylediğimde bu durumun son yıllarda ortaya çıktığını belirttiler.

Kaplan'ın tespitini Milli Eğitim Bakanlığı 2014'te yaptığı İmam Hatip Okulları Çalıştayı'nda "imam hatip liselerinde ateizm özellikle deizm artıyor" şeklinde saptamıştı. Diğer liselerde imam hatipler kadar ateizme deizme yöneliş saptamıyorlar.

Peki muhafazakar bir partinin 20 yıllık ikdarına rağmen neden bu sonuçla karşılaşılıyor?

1. Esas neden emperyalizmin düşüşü. Dincilik emperyalizm yenildikçe azalır.

2. Dünya çapında Siyasal İlam yenildi. İhvancılık geriliyor.

3. Mücahitlerin müteahhide dönüştüğünü gördüler. Toplum "bunlar dini savunuyorsa" diyerek sorguluyor.

4. Nişanlıyla flört yasak o yasak bu yasak şeklindeki katı anlayış toplumumuza uymuyor. Ders kitaplarında kadın-erkek ilişkisini kısıtlayan kadını köleleştiren ifadeler okullarda kızların ayrı olduğu sınıflar bahçedeki düzenin koridorların teneffüs saatlerinin ayrılması insanımızı bu kadar katı olan dini anlayıştan soğutuyor ve normal din algısına dönmek yerine ateizme deizme yönelmesini beraberinde getiriyor.

Bu maddeleri açalım. Emperyalizm çağında bir toplum emperyalizmden bağımsızlaştığı oranda laikleşir ve demokratikleşir. Cumhuriyet devrimiyle emperyalizme ve güdümündeki halife padişaha başarı kazanılmasıyla yobazlık yayan anlayışın üzerine gidilebilmişti. 1940'larla adım adım "Küçük Amerika olacağız" söylemiyle başlayan emperyalizm etkisi; tarikat ve cemaatlerin önünü açmıştı. Bunlar emperyalizmin kanatları altında güçlendi. Bugün 24 Temmuz 2015'te ordumuzun Fırat Kalkanı Harekatı ile ABD Koridoru'na girmesiyle emperyalizme kaşı yeniden bağımsızlaşma sürecine girdik. Elbette tutarsızlıklar yanlışlıklar olmakla birlikte sürecin doğrultusu bağımsızlaşma yönündedir.

Bağımsızlaşma süreci zigzaglarla ilerliyor. Diyanet'in MEB'in ders kitaplarında ve fetvalarda aile sosyal yaşama nişanlanmaya evlenmeye boşanmaya mirasa ticarete vb dair örneğin "Kocaya 4'e kadar çok eşli olma hakkı" "Boşama yetkisi kocaya verilmiştir" gibi binlerce yasadışı çağdışı ifadeleri var. [2] Fakat bir yandan da Yusuf Kaplan'ın ve benim tespitlerim var. Sizler de benzer durumlara tanık oluyorsunuzdur.

AKP iktidarını sürdüreceği toplumsal zemini kaybetmemek için PKK ile açılımı sonlandırıp Suriye'ye orduyu sokunca ABD tarafından FETÖ kalkışmasıyla iktidardan indirilmeye çalışılınca "alnı secde görenden zarar gelmez" anlayışı yıkıldı. Tarikat cemaatlara toplumsal öfke arttı. İktidar ve ona bağlı kurum Diyanet'in de yeni FETÖ'ler türememesi için önlem alma ihtiyacı ortaya çıktı. Ülkemizin emperyalizme karşı vatan ve millet birliğini koruma mecburiyeti dini alanda da hükmünü yürütüyor. Türkiye emperyalizmle mücadele ettiği oranda cemaatlerle mücadele edecek ve demokrasi programı yürürlüğe girecektir. Emperyalizmi gerilettikçe dinci örgütlenmeler ve toplumdaki etkisi de azalacaktır azalmaktadır da.

İktidar istese de şeriat getiremez. İhvancılık ve ABD dünya çağında yeniliyor geriliyor. Emperyalizm gerilirken şeriatçı talepler güçlenemez. Dahası emperyalizm şeriatla alt edilemez. Şeriat talebi emperyalizme karşı ittifaklarımızı da bozar. Bunu rahatlayalım dinci uygulamalarla mücadele etmeyelim diye değil esas meseleye yani emperyalizme kafayı yoralım diye söylüyorum. İktidarı öncelikle antiemperyalist politikalar noktasından sonra laiklikten eleştirelim uyaralım. Laikliği antiemperyalizmi güçlendiren ilke olarak vurgulayalım. Laikliğin bağımsızlığı güçlendirdiğini dile getirelim. Örneğin ihvancı mezhepçi anlayışın Suriye'de Esad'la Mısır'da Sisi'yle el ele sıkışılmasını önleyerek Suriye'de ve Akdeniz'de emperyalizmin başarısızlığa uğratılmasını zora soktuğunu belirtelim.

[1] Yusuf Kaplan ddialarımızı ve gençliği yitirirsek geleceği de kaybederiz!" Yenişafak 9.8.2020 erişim tarihi 9.8.2020 https://www.yenisafak.com/yazarlar/yusufkaplan/iddialarimizi-ve-gencligi-yitirirsek-gelecegi-de-kaybederiz-2055895

[2] Bu hususta "Diyanet'in Fetvaları" ve "Laikliği Doğru Anlamak" kitaplarımı inceleyebilirsiniz.

================================


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Bizim milletimiz vatani icin ozgurlugu ve egemenligi icin ozverili bir halktir bunu kanitladi.
Milletimiz yaptigi devrimlerin kiskanc savunucusudur da.
Benliginde bu erdemler yerlesmis bir milleti yurumekte oldugu dogru yoldan hicbir kimse hicbir kuvvet alikoyamaz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

110. BIR DINI GORUS NE KADAR ESKI VE GENEL OLURSA, O KADAR KUSKULU VE GUVENILMEZDIR

Siradan insanlarin bilgisizligi, safdilligi, kayitsizligi ve budalaligi hakkinda gercek dusunceler edinen herkes, ne kadar cok yayilmis ve yerlesmis olursa, dini gorusleri o oranda kuskulu sayar. Insanlarin cogu hicbir seyi incelemez. Teamule, hukumete birakirlar ve boyun eger, baglanirlar. Dini gorusleri, ozellikle inceleme cesaret ve yetenegine sahip olmadiklari goruslerdir. Bu goruslerden hicbir sey anlamadiklari icin susmak zorundadirlar; ya da her durumda muhakemeleri cabucak tukenir. Halkin bireylerinden her birine Allah'a inanip inanmadiklarini sorunuz; sonra "Allah" kelimesinden ne anladiklarini sorunuz; onu en buyuk gucluk icine dusurursunuz.

Hemen gorursunuz ki, surekli olarak yineledigi bu kelimeye kotu hicbir fikir baglamaya (hicbir gercek anlam vermeye) yetenegi yoktur. Size, Allah, Allah'tir diyecektir. Gorursunuz ki, Allah hakkinda ne dusundugunu bilmedigi gibi, Allah'a inanmak icin nedenlerinin ne oldugunu da bilmez.

Butun kavimler bir Allah'tan soz eder. Ancak bu Allah hakkinda mutabik midirlar, hemfikir midirler? Hayir. E, sonra! Bir gorus uzerinde ittifak, o gorusun acik oldugunu hic kanitlamaz; ancak anlasmazlik, bir kesinsizlik ve belirsizlik isaretidir. Ayni adam, Allah'i hakkinda edindigi fikirlerde kendi kendisiyle hep uyumlu olur mu? Hayir. Bu fikir, makinesinin ugradigi donusumle degisir; bu da bir kesinsizlik isaretidir. Insanlar, hangi durumda bulunursa bulunsun, olumlu gercekler uzerinde hem kendi kendileriyle, hem de baskalariyla hemfikir, hep mutabiktirlar. Deliler haric herkes, iki kere ikinin dort ettigini, gunesin aydinlattigini, toplamin kucukten daha buyuk oldugunu, adaletin bir nimet oldugunu, insanin sevgisine layik olmak icin iyiliksever olmak gerektigini, haksizligin ve gaddarligin iyilikle birlesmesinin mumkun olmadigini teslim eder. Allah'tan soz ettiginizde, insanlar, bu sekilde hemfikir olur mu? Allah hakkinda dusunduklerinin ve soylediklerinin tumunu, ona atfedecekleri eserler alt ust eder.

Bir mevhum cizmelerini, bircok ressama soyleyiniz: Bunlarin her biri baska baska fikirlere vucut verdiklerinden, mevhumu, her biri baska turlu cizer. Modeli hicbir yerde bulunmayan bir "portre"ye her birinin verdigi yuz cizgileri arasinda hicbir benzerlik bulamazsiniz. Dunyanin butun dinleri Allah'i tasvir ederken, bize, yuz cizgileri hakkinda asla ittifak bulunmayan, herkesin kendi tarzina gore duzenledigi ve kendi dimagindan baska hicbir yerde olmayan buyuk bir mevhumdan baska bir sey tasvir ederler mi? Yeryuzunde, Allah'i hakkinda ayni fikirlere sahip olan ya da olabilen iki kisi yoktur.

- - - - - - - - - - - - -
Sahtekrligin evrensel duzeyde egemen oldugu donemlerde, gercegi soylemek devrimci bir eylemdir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Dinden nefret edenler urememeli, tabii vergiden muaf tutulmayacaklar.

MICHENER,JAMES A. (1907-1997) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 283 Sucluyu kayirma

1) Suc isleyen bir kisiye arastirma yakalanma tutuklanma veya hukmun infazindan kurtulmasi icin imkan saglayan kimse alti aydan bes yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.
–––––––––––––––––– 1 26 6 2009 tarihli ve 5918 sayili Kanunun 5 inci maddesiyle birinci fikradan sonra gelmek uzere ikinci fikra eklenmis ve diger fikralar buna gore teselsul ettirilmistir.9032-2
2) Bu sucun kamu gorevlisi tarafindan goreviyle baglantili olarak islenmesi halinde verilecek ceza yari oraninda artirilir.
3) Bu sucun ustsoy altsoy es kardes veya diger suc ortagi tarafindan islenmesi halinde cezaya hukmolunmaz.


- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder