17 Ağustos 2020 Pazartesi

8 AĞUSTOS 1903: NÖBETÇİ TÜRK ASKERİ KENDİSİNE KÜFREDEN RUS KONSOLOSU VURARAK ÖLDÜRDÜ.

Eyyyyyyyyyyyyyyyy namertler, eyyy Yeni Osmanlıcılar, eyyyy Amerikan-Arap kırmaları,
İşte sizin o Kudretli Hakanınız Kızıl Sultan bu kadar dik duruşluydu.
Onun mezarı neredeyse şimdi oraya xtir olun gidin.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  




8 AĞUSTOS 1903: NÖBETÇİ TÜRK ASKERİ KENDİSİNE KÜFREDEN RUS KONSOLOSU VURARAK ÖLDÜRDÜ.







13 Ağustos 1903: 2. Abdülhamid Acele Yargılama Yaptırıp Türk Askerini İdam ettirdi.

2. ABDÜLHAMİD'İ DİZİLERDEN DEĞİL GERÇEK HAYATTAKİ DAVRANIŞLARINDAN ÖĞRENİN...

Türk düşmanı Rus konsolosu Aleksandır Rostkovski aracı ile kışla önünden geçerken nöbetçi Türk askerinin kendisini tanımadığından dolayı selam vermemesi üzerine askere "beni tanımadın mı Türk Domuz" deyip kırbacı ile tokat atıp elini belindeki silahı çekecek gibi yapınca nöbetçi Türk askeri Halim tüfeği ile konsolosu vurup öldürüyor. Silah sesi duyulunca o dönem kışlada görevli Enver (paşa) askerin silahını bizzat teslim alıyor.

Rus konsolosun ölümü dış dünyada da yankı buluyor. Rusya Karadeniz'e donanma gönderiyor. Sürekli denge politikası izleyen 2. Abdülhamit derhal askeri mahkeme kurulmasını ve idam cezası verilip infazın yapılması emrini veriyor. (kanuna göre en çok 15 yıl almalıydı)

Askeri mahkeme ( heyetin içinde Enver Paşa'da var) 3 gün içinde er Halim ve yanındaki diğer nöbetçi er Abbas'a da İdam cezası veriyor.

Ayrıca olayla hiç ilişkisi olmayıp ölen Rus konsolos hakkında konuşan 2 Türk yüzbaşı için 5 yıl kürek 15 yıl ağır hapis cezası ( Yüzbaşılar Kazım Karabekir'in arkadaşı - Karabekir anılarında bu yüzbaşıları hapiste ziyaret ettiğini de yazıyor. ) Kışla komutanı meslekten men ilin valisi sürgün ve 30'a yakın kişi hapis cezasına çarptırılıyor.

Mahkeme heyeti tanık olarak dinlenen batılı diplomatlar ve Rus görevliler Er Halim'in AĞIR TAHRİK altında konsolosu vurduğunu kabul etseler bile idam cezası Abdülhamit'in talimatı ile veriliyor.

2 erin idam cezası 5 gün içinde gerçekleşiyor. Rusya'nın isteği ile idam OLAY MAHALLİNDE bölük huzurunda gerçekleşiyor. Askeri mahkeme esnasında Rus tercüman ve görevlilerin 2. Abdülhamit ve Osmanlı'ya yaptıkları hakaretlere kimse cevap veremiyor.

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Istiklal istikbal hurriyet hersey adaletle kaimdir!

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

142. RAHIPLERIN SARLATANLIKLARI

Sagliga yararli oldugunu one surdukleri illetlerle dolu olduklari halde, her gun genel bir meydana giderek ilaclarini oven ve bunlari, "iyilestirdigi suphe goturmez, sasmaz" olarak gosteren bir suru hekim musveddesi hakkinda ne deriz? "Ilaclarimizdan aliniz; etkileri kesindir; bu ilaclar herkesi iyilestirir" diye avaz avaz bagiran bu sarlatanlarin recetelerine, formullerine cok guvenir miyiz? Bu sarlatanlarin, yasamlarini, bu ilaclarin kullananlar uzerinde hicbir etki yapmamasindan sikayet etmekle gecirdiklerini gorursek ne deriz? Ozetle, etkisizligini her seyin kanitladigi bu ilaclari, bu itiraflara ragmen, cok pahaliya satin almaktan geri durmayan butun insanlarin budalaligi hakkinda ne fikir edinebiliriz? Rahipler, altin yapma sirrina sahip olduklarini soyleyen kimyagerlere benzer. Oysa, ciplakliklarini ortmek icin ancak bir giysileri vardir.

Din imamlari durmadan yuzyilin kotu ahlakina karsi elestirilerde bulunur ve dinin "evrensel bir deva ve insan turunun butun dertlerine toptan care" olduguna bizi inandirmaya calismakla birlikte, verdikleri derslerin etkisinin az oldugundan uluorta sikayet ederler. Bu rahiplerin kendisi hastadir. Bununla birlikte insanlar, bunlarin dukkanina sik sik basvurmaya, yapanlarinin acikladigi gibi, bunlarin kimseye sifa vermeyen ilahi panzehirlerine inanmaya devam ederler.

- - - - - - - - - - - - -
POUM milisine 1936 yili sonunda katildim.
Bir baskasina degil de bu milise katilmamin baslica nedenleri sunlardi Ispanyaya gitmeye gazete makalelerim icin malzeme toplayabilmek amaciyla niyetlenmistim.
Bunun yani sira, eger carpismaya deger gibi gorunurse, belki de savasirim diye muglk bir dusunce de vardi kafamda.
Ne var ki hastalikli bunyem ve nispeten az sayilabilecek askeri tecrubem hesaba katildiginda, savasmak hususunda pek bir kuskuluydum.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Keske Tanri bana acik bir isaret verebilse!

Mesela, Isvicre'deki bir bankaya adima yukluce bir meblag yatirmak gibi.
ALLEN,WOODY (Allen Stewart Konigsberg) (1935) ABD'li komedyen, yonetmen ve yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 306 Yabanci devlet aleyhine asker toplama

1) Turkiye Devletini savas tehlikesi ile karsi karsiya birakacak sekilde yetkisiz olarak yabanci bir devlete karsi asker toplayan veya diger hasmane hareketlerde bulunan kimseye bes yildan oniki yila kadar hapis cezasi verilir.
2) Fiil sonucu savas meydana gelirse faile muebbet hapis cezasi verilir.
3) Fiil sadece yabanci devletle siyasal iliskileri bozacak veya Turkiye Devleti veya Turk vatandaslarini misilleme tehlikesi ile karsi karsiya birakacak nitelikte ise faile iki yildan sekiz yila kadar hapis cezasi verilir.
4) Siyasal iliski kesilir veya misilleme meydana gelirse uc yildan on yila kadar hapis cezasina hukmolunur.
5) Bu maddede yer alan sucun kovusturulmasi Adalet Bakaninin iznine baglidir.
6) Bu madde hukumleri fiili savas halinde ulke topraklarinin tamamini veya bir kismini isgal eden yabanci devlet kuvvetlerine karsi mesru mudafaa amacli direnis hareketleri hakkinda uygulanmaz.


- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder