12 Ağustos 2020 Çarşamba

REKTÖRÜN İBRETLİK MÜCADELESİ

Alenen Or-ço demekte hiçbir mahsur görmediğim Necip Fazıl'ın müjdelediği altın nesil geldi.
Altın nesil, asrı saadet zamanlarının neslinin günümüzdeki kopyası.
Ve tıpkı benzemekle övündükleri ataları gibi yaşıyorlar.
Tıpkı sahabeler gibi, tıpkı büyük halifeler gibi.

Yalan, hile, desise, şiddet, yağma her yol var.
Allahları katında bu makbul.
Ayetleri böyle çünkü.
Zannederim bunlar için ayrı bir cehen-net inşaa edilmiş olmalı.
Muhammed, inananları ve Allahları için.


Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  

REKTÖRÜN İBRETLİK MÜCADELESİ

SOSYAL MEDYADAN ALINTIDIR.

Üniversitelerin özerklikten bilimsellikten her geçen gün biraz daha uzaklaştığı bir dönemde rektörlüklere "siyasi referanslı ama liyakatsiz" atamalar yapılmaya devam edilirse biz daha çok "piyes" izleriz"

Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi'nin (PAÜ) Rektörü Hüseyin Bağ 2017'den bu yana eşi Derya Bağ'ı kendi üniversitesinde prestijli ve yüksek maaşlı bir kadroda istihdam etme mücadelesi veriyor!

Bugün sizi o "ibretlik mücadele"yi anlatan "piyes"le baş başa bırakacağım:

-Baş kahramanımız Hüseyin Bey sadece eşi Derya Hanım konusunda değil hayatın her alanında "azimli" ve "yetenekli" biri. 2015'te rektörlük seçimlerine girer üçüncü olur ama yılmaz.

-Biraz da "şanslı": 15 Temmuz darbe girişiminden sonra görevden alınan Rektör Hüseyin Bağcı'nın boşalttığı koltuğa vekaleten oturtulur.

-Aynı zamanda "hırslı" ve "çalışkan": O koltukta "asaleten" kalmak için 16'sı dekanlık 3'ü yüksekokul 2'si enstitü ve bir de teknokent olmak üzere 22 koltuğa daha aynı anda oturur.

-Ve "mütevazı": "Bu nasıl iş" diye soranlara "zor ama yapmak zorundayım" karşılığını verir.

-Bir de "kıvrak zekalı": Asaleten atamayı yapacak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gözüne girmek için müthiş bir zeka örneği gösterir ve nokta atışı yapar. Sosyal medyaya "güçlü bir Türkiye için #bendevarım" mesajını yazarak 16 Nisan 2017'deki Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumu'nda "evet" vereceğini ilan eder. Kullandığı oy Türkiye'yi daha güçlü yapmaz ama kendisine "güç" olarak döner. Zira referandumdan sadece üç gün sonra Erdoğan'ın imzasıyla "asaleten" rektör atanır.

-"Yeniliklere açık" biri Hüseyin Bey: Yeni sistemi hemen kavrar. Eşiyle ilgili operasyon düğmesine basar ve eşini sekreter olarak atar. Atama bilgileri kamuoyuna sızınca "yasal olarak sorun yok" diye geçiştirmeye çalışır. Gelin görün ki "kuralcı yönetici" YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç "yasaya uygun olsa da etik ilkelere uygun değil" diyerek atama işleminin iptalini talep ister. Derya Hanım istifa etmek zorunda kalır.

-Aynı zamanda "öfkeli" bir yönetici: Hırsını bilgiyi sızdırdıklarını düşündüğü 11 personelden çıkarıp hepsini görevden alır. Yetinmeyip 11 kişi arasındaki en yetkili ismi "kendisine suikast planlamakla" suçlar.

-Su uyur Rektör Bağ "uyumaz": Konu gündemden düşer düşmez yeniden harekete geçer bu kez Ekim 2018'de Derya Hanım'ı Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne bilgisayar işletmeni olarak görevlendirir. Haber ses getirir ama ilki kadar kıyamet koparmaz.

-Tam bir "girişimci" olan Rektör Bağ bir de dillere destan "kepçe operasyonu" yapar. Mart 2020'de Türkiye'nin en büyük yerli tohum projesi sayılan "PAÜ Bitki Güvenliği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi"ne (BİYOM) ait tarlaların ortasından kanal geçirmek ister. Merkezi yöneten bilim insanları kendisine engel olmak isteyip merkezde gece nöbeti tutsa da o yılmaz. Sabah erkenden bir kepçeye atlar ve tarlalara dalar. Kampüse ihaleyle yaptıracağı park ve kafe alanlarının kanalizasyonunu oradan geçirmek zorunda olduğunu haykırır.

-"Savaşçı" yanı hep ağır basar: BİYOM Yöneticisi Prof. Fevziye Çelebi Toprak'ın Rektör Bağ'ın kepçesinin önüne yattığı o görüntü Türkiye üniversitelerindeki "bilim insanlarıyla ihale insanları arasındaki mücadelenin fotoğrafı" gibi tarihe geçer.

-Piyesimizin son perdesinde Rektör Bağ eşi ile yeniden sahnede (Bu kez 7 Temmuz'da eşine özel bir "öğretim görevlisi" ilanına çıkar). Konu bir kez daha kamuoyuna yansır ve yine büyük tepki çeker. YÖK hızlı bir şekilde soruşturma açar.

Piyesin finali bugün tamamlanacak. Sonucu siz de merak ediyor musunuz?

YÖK Genel Kurulu bugün acil toplanacak. Muhtemelen Rektör Bağ "soruşturmanın selameti açısından" açığa alınacak. YÖK Denetim Kurulu da harekete geçecek. Kendisi ya "sağlık" gibi gerekçelerle istifa edecek ya da başarısız olmuş sorun yaratmış her yönetici gibi "dış mihrakların FETÖ'nün PKK'nın oyunu" diyerek son kararı verecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gölgesine sığınmaya çalışacak. Sizce hangisini tercih eder?

Her piyeste bir kıssadan hisse olur ya!

Bu piyesinki de şudur: Üniversitelerin özerklikten bilimsellikten her geçen gün biraz daha uzaklaştığı bir dönemde rektörlüklere "siyasi referanslı ama liyakatsiz" atamalar yapılmaya devam edilirse biz daha çok "piyes" izleriz. Bu arada olan da üniversitelerimize olur!

* Alıntı

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Yeni kusak en buyuk cumhuriyetcilik dersini bugunku ogretmenler toplulugundan ve onlarin yetistirecekleri ogretmenlerden alacaktir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

141. RUHBAN HEYETININ USTUN IHTIRASLARI VE CINAYETLERI

Ruhban heyeti, sozde Allahlarinin ve dinin yardimiyladir ki, ihtiraslarini tatmin etmisler ve cinayetlerini islemislerdir. Din imamlari, Allah'larindan, korkunc, kararsiz, degisken bir zorba yapmaya buyuk bir ozen gostermislerdir. Bu sekilde, degisebilecek cikarlarina Allah'in uygun olmasi, kendi cikarlari gibi, Allah'in da gerekli zaman ve duruma gore "degisken" olmasi gerekiyordu.

Hoppaliktan ve arabozuculuktan arinmis, adil ve iyi bir Allah, hep temiz bir adamin, ya da ilgisiz bir hukumdarin niteligine sahip olan bir Allah, din adamlarinin isine hic yaramazdi. Allah'larinin karsisinda herkesin titremesi, rahipler icin, hocalar icin, hahamlar icin yararlidir. Allah, korkunc olmalidir, ta ki, korkularindan kurtulmak ve rahatlamak icin, halk, kendilerinin araciliklarina, sefaatlerine basvursun. Eger Allah'a, kahhar (yok edici), sedidulikap (azap ve eziyet verici) sifatlari verilmemis olsaydi, kimse hocalardan dua istemezdi, kimse "Sefaat ya Resulallah!" diye bar bar bagirmazdi. Kimse dunyanin her yerinden "Kudusu Serif"e, "Mekkei Mukerreme"ye, "Medinei Munevvere"ye ve Papa'nin pabucunu opmek icin "Roma"ya gitmezdi.

Papazlar, hocalar, hahamlar, halkin sirtindan gecinerek semizlenmezdi. Kimse kendi "vale do sambr"inin gozunde bir kahraman degildir.

Rahipleri tarafindan, baskalarini fazlasiyla korkutacak bicimde giydirilen bir Allah'in, rahiplere ender olarak korku vermesine ya da bunlarin yaratilislari, hatta hareketleri uzerinde ancak cok az etkide bulunmasina sasilmaz. Dolayisiyla butun ulkelerde bunlarin cok duzenli olarak hareket ettiklerini goruruz. Allah'larinin san ve serefi bahanesiyle, her yerde milletlerinin kanlarini emerler, ruhlarini asagilarlar, sanayi ve ticareti gevseklige ugratirlar, nifak sacarlar. Acgozluluk ve cekememezlik, hep, ruhban heyetinin ustun ihtiraslari olmustur. Her yerde, rahipler, hukumdarlarin ve yasalarin ustune cikar. Her yerde, gururunu, acgozlulugunu, guc ve kudretini zorbaca ve oc alircasina kullanirlar. Cikarlarindan baska bir seyle ilgilenmedikleri gorulur. Her yerde, kefaretleri, kurbanlari, esrarengiz ibadet yerlerini ve hareketleri, sozun kisasi, kendisi icin kazancli olan uydurma ve yakistirma seyleri, yararli ve toplumsal erdemlerin yerine ikame ederler.

Ruhlari tasfiye etmek ve Allah'i milletlere uydurmak icin, her ulkede tanrilarin gostericilerinin icat ettigi gulunc ibadet yerleri ve "merhamet dagitan" araclari karsisinda zihin karisikliga ugramistir, dusunce yasaklanmistir.

Burada Allah'in iyiligini kazanmak icin, bir cocugun sunnet derisinin bir kismi kesilir. Orada, henuz yapmadigi gunahlardan temizlenmesi icin, cocugun basina su dokulur. Baska bir yerde, cocuga, sulari butun pislikleri yok etme kudretine sahip bir irmaga dalmasi soylenir. Baska bir yerde, kullanilmasi semavi gazabi kiskirtacak olan bazi besinler yasaklanir. Baska ulkelerde, gunah isleyen insana, kendisinden daha gunahkar olan bir rahibe zaman zaman gidip itirafta bulunmasi emredilir, vb. vb. vb.

- - - - - - - - - - - - -
Peki, bu durum, Doganin bir yasasi midir?
Ulkemiz, topraklarinda yasayanlara duzgun bir hayat sunamayacak kadar yoksul mudur?
Hayir, yoldaslar, asla!
Ingiltere topraklari bereketlidir, havasi suyu iyidir yurdumuz, bugun bu ulkede yasayan hayvanlardan cok daha fazla bol yiyecek saglayabilir.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
HIRISTIYAN Yeni Ahit'in, komsusunun ruhsal ihtiyaclarina hayranlik uyandiracak bicimde uygun, kutsal ve ilham dolu bir kitap olduguna inanan kisidir.

BIERCE,AMBROSE (1842-1914) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 282 Suctan kaynaklanan malvarligi degerlerini aklama 1

1) Degisik 26 6 2009 – 5918 5 md. Alt siniri alti ay veya daha fazla hapis cezasini gerektiren bir suctan kaynaklanan malvarligi degerlerini yurt disina cikaran veya bunlarin gayrimesru kaynagini gizlemek veya mesru bir yolla elde edildigi konusunda kanaat uyandirmak maksadiyla cesitli islemlere tabi tutan kisi uc yildan yedi yila kadar hapis ve yirmibin gune kadar adli para cezasi ile cezalandirilir.
2) Ek 26 6 2009 – 5918 5 md. Birinci fikradaki sucun islenmesine istirak etmeksizin bu sucun konusunu olusturan malvarligi degerini bu ozelligini bilerek satin alan kabul eden bulunduran veya kullanan kisi iki yildan bes yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir. 1 3 Bu sucun kamu gorevlisi tarafindan veya belli bir meslek sahibi kisi tarafindan bu meslegin icrasi sirasinda islenmesi halinde verilecek hapis cezasi yari oraninda artirilir.
4) Bu sucun suc islemek icin teskil edilmis bir orgutun faaliyeti cercevesinde islenmesi halinde verilecek ceza bir kat artirilir.
5) Bu sucun islenmesi dolayisiyla tuzel kisiler hakkinda bunlara ozgu guvenlik tedbirlerine hukmolunur.
6) Bu suc nedeniyle kovusturma baslamadan once suc konusu malvarligi degerlerinin ele gecirilmesini saglayan veya bulundugu yeri yetkili makamlara haber vererek ele gecirilmesini kolaylastiran kisi hakkinda bu maddede tanimlanan suc nedeniyle cezaya hukmolunmaz.


- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder