23 Ağustos 2020 Pazar

“KEŞKE YUNAN KAZANSAYDI” DİYEN FESLİ LAĞIM FARESİ VE AYAĞINA KADAR GİDİP ZİYARET EDEN YUNAN ARTIKLARI İLE BUNLARA GÖZ YUMAN ALKIŞ TUTAN HER NEVİ SATILMIŞLARA İTHAF OLSUN🤬🤬🤬

Yine hain, yine işbirlikçi ve yine imam...
Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


"KEŞKE YUNAN KAZANSAYDI" DİYEN FESLİ LAĞIM FARESİ VE AYAĞINA KADAR GİDİP ZİYARET EDEN YUNAN ARTIKLARI İLE BUNLARA GÖZ YUMAN ALKIŞ TUTAN HER NEVİ SATILMIŞLARA İTHAF OLSUN🤬🤬🤬

22 Ağustos 1922'de Aydın'ı işgal eden Yunan askerleri Araplı Köyü katliamını gerçekkeştirir.

Yunan Komutan Bakoyanis'in bir sabah canı petekli bal çeker.

Komutan işbirlikçilerinden biri olan Sarı İmam'ı çağırtarak canının bal çektiğini söyler ve kendisinden bal getirmesini ister.

Sarı İmam da Aydın'da en güzel balın üretildiği Araplı köyüne köyün en çok kovanı olan Softaoğlu Halil'in evine gider.

Yunan komutanın çok acele bal istediğini söyler.

Softaoğlu Halil petekleri yeni kestiğini ve kesilen balları da sattığını birkaç gün beklerlerse bal verebileceğini söyler.

İstediği balı bulamadan komutanın yanına dönen Sarı İmam köylülerin bal vermediğini ve asi efelere yataklık yaptıklarını anlatır.

Zaten Anadolunun Türk halkına işkence yapmak kıymak için bahane arayan Yunanlı komutan bu durum üzerine Araplı Köyüne gider ve köyü kuşatır.

Köyde bulunan bütün erkeklerin köy ortasında toplanmasını emreder.

22 Ağustos 1922 tarihinde köy odası önünde bulunan Piynar (Pırnal) ağacına 12 kişiyi ayaklarından astırarak askerlerine kurşunlatır.

Ardından komutanlarının emriyle Yunan askerleri 44 kişiyi urganla bağlayarak köyün dışında bulunan Dervişyeri Mevkii'ne götürür ve makineli tüfekle tarayarak katleder.

Bu 44 köylünün cansız bedenleri kurda kuşa yem olur.

Yunan askerleri köyden çekildikten sonra köyün kadınları buraya gelerek kurttan kuştan ne kaldıysa toprağa gömerler.

Başlarına taşlardan birer şahide dikerler.

Yıllarca köy kadınlarının erkeklerinin ardından ağladığı Araplı Köyü'nün adı Kurtuluş Savaşımızdan sonra akan gözyaşları unutulmasın diye Gözpınarı olarak değiştirilir.

Araplı Köyü'nde Yunan işgalinden önce nüfus 315'dir.

Yunan Araplı Köyü'nde işgal boyunce 245 kişiyi katlederek şehit etmiştir.

Kurtuluş Savaşımız bitip Araplı köylüsü özgürlüğüne kavuştuğunda köyün nüfusu 100'den azdır.

Aydın Efeler ilçesi Gözpınar Şehitliği Abidesi Yunan'ın 22 Ağustos 1922'de gerçekleştirdiği katliamın şahidi olarak dimdik ayaktadır ve Dünyaya 20. yy başında

Yunan'ın Anadolu topraklarında Türk milletine yaşattığı acıları haykırmaktadır.

Şehadetlerinin 98. seneyi devriyesinde

Gözpınar Köyü şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Ruhları şad olsun.

Alıntı Fatih Altun


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Sungulerle silahlarla ve kanla kazandigimiz askeri zaferlerden sonra kultur bilim fen ve ekonomi alanlarinda da zaferler kazanmaya devam edecegiz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

85. "INSAN, YARATICI KUDRETIN SEVGILI CUCUGUDUR, ALLAH'IN GOZDESIDIR, MESAISININ TEK AMACIDIR, DOGANIN KRALIDIR" IDDIASINDA BULUNMAK, BIR DELILIKTIR

Bu dunyada cekmek zorunda oldugu acilar ve sakatliklarla birlikte, dehsetli hayalgucunun oteki dunyada (ahiret aleminde) kendisine yarattigi tehlikelere ragmen, insan, kendisini Allahinin gozdesi, butun ozenlerinin konusu, butun calismasinin tek amaci sanmak deliliginde bulunur. Butun dunyanin kendisi icin yapilmis oldugunu sanir; kendisine kustahca "doganin krali" adini verir ve kendisini oteki canlilarin, oteki butun hayvanlarin pek cok ustune koyar. Zavalli insan! Bu buyukluk iddialarini neye dayandirabiliyorsun? Ruhunun, erismis oldugu aklin, cevrendeki yaratiklar uzerinde bir hakimiyet uygulamaya elverisli olan yuce yetilerine mi dayandiriyorsun? Ancak, ey dunyanin zayif hukumdari (ey insan), gosterisli yasayisinin sureceginden bir an emin misin? Asagiladigin maddenin en degersiz, onemsiz zerreleri, tahtini elinden almaya ve seni hayattan yoksun etmeye yetmez mi? Sozun kisasi, hayvanlarin krali (yani insan), en sonunda mutlaka solucanlarin, kurtlarin gidasi, yemi olmuyor mu?

Bize ruhundan dem vuruyorsun! Ancak bir ruh nedir bilir misin? Gormuyor musun ki, bu ruh, bileskesi hayat olan organlarin faaliyetteki butun toplamindan, bunlarin halen calismakta olmasindan baska bir sey degildir. Yasayan, dusunen, muhakeme eden, anlayan, senin gibi hazzi arayan, acidan kacan ve cogunlukla kendilerine senin organindan daha cok yarayan organa sahip bulunan oteki hayvanlar icin bir ruh kabul etmeyecek misin? Bize aklinin yetisini ovuyorsun. Ancak, sahibi oldugundan dolayi bu kadar ovundugun bu yatkinlik, seni oteki yaratiklardan daha cok mutlu ediyor mu? San ve serefinden onur duydugun, saydigin ve kendisine asla kulak asmamayi dinin emrettigi aklini sikca kullaniyor musun? Ya senden daha zayif ya da senden az kurnaz olduklari icin asagiladigin bu hayvanlar, senin yureginin daima lokmasi oldugu acilara, ruhsal eziyetlere, binlerce degersiz istege, binlerce hayali ihtiyaca maruz mudur? Senin gibi gecmisi anmakla acili ve gelecek endisesiyle kuskulu ve kararsizlar mi? Bugunku durumla sinirli olduklarindan, senin "icgudu" dedigin sey, benliklerini korumak, savunmak ve butun muhtac olduklari seyleri aramak icin kendilerine yetmiyor mu? Senin asagilayarak soz ettigin bu icgudu, islerine senin sasirtici zekandan daha cok yaramiyor mu? Hayvanlarin barissever cehaletleri, seni bedbaht eden dusuncelerden, beyhude inceleme ve arastirmalarindan ve hemcinsini cilginca kilictan gecirmeye kadar ileri goturdugun butun bu seylerden daha yararli degil midir?

Ozet olarak, bu hayvanlarin, bircok insan gibi kendi kendilerini yalniz olum korkusuyla degil, olumu izleyecegine inandiklari sonsuz ceza ve eziyet korkusuyla da tedirgin edecek derecede bozuk hayalgucleri var midir?

Judee krali, Herode'un ogullarini oldurdugunu ogrendiginde, "Auguste Herode'un ogullari olmaktansa, domuzlari olmak bin kez daha iyidir" diye bagirdi. Insan hakkinda da ayni sey soylenebilir. Tanrinin yaratma kudretinin bu sevgili evladi (ileri yaratik dedigimiz insan) butun oteki hayvanlardan daha buyuk tehlikelere maruzdur. Insan, bu dunyada pek cok sikinti cektikten sonra baska bir dunyada da sonsuza dek azap ve eziyet cekme tehlikesine acik olduguna inanmiyor mu? (Hayvanda ahiret azabi endisesi var midir? Sonsuz eziyet korkusunun verdigi sikinti var midir?)

- - - - - - - - - - - - -
Milliyetci, kendi tarafinca girisilen katliama karsi cikmamakla kalmaz, ayrica bunlari hic duymamak gibi muthis bir yetenege de sahiptir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Dunyayla ilgili en anlasilmaz sey, onun anlasilabilir oldugudur.

STEIN,GERTRUDE (1874-1946) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 255 Nufuz ticareti 1

Degisik 2 7 2012-6352 89 md. 1 Kamu gorevlisi uzerinde nufuz sahibi oldugundan bahisle haksiz bir isin gordurulmesi amaciyla girisimde bulunmasi icin dogrudan veya aracilar vasitasiyla kendisine veya bir baskasina menfaat temin eden kisi iki yildan bes yila kadar hapis ve besbin gune kadar adli para cezasi ile cezalandirilir. Kisinin kamu gorevlisi olmasi halinde verilecek hapis cezasi yari oraninda artirilir. Isinin gordurulmesi karsiliginda veya gordurulecegi beklentisiyle menfaat saglayan kisi ise bir yildan uc yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.
2) Menfaat temini konusunda anlasmaya varilmasi halinde dahi suc tamamlanmis gibi cezaya hukmolunur.
3) Birinci fikrada belirtilen amac dogrultusunda menfaat talebinde bulunulmasi ve fakat bunun kabul edilmemesi ya da menfaat teklif veya vaadinde bulunulmasi ve fakat bunun kabul edilmemesi hallerinde birinci fikra hukmune gore verilecek ceza yari oraninda indirilir.
4) Nufuz ticareti sucuna aracilik eden kisi musterek fail olarak birinci fikrada belirtilen ceza ile cezalandirilir.
5) Nufuz ticareti iliskisinde dolayli olarak kendisine menfaat saglanan ucuncu gercek kisi veya tuzel kisinin menfaati kabul eden yetkilileri musterek fail olarak birinci fikrada belirtilen ceza ile cezalandirilir.
6) Isin gordurulmesi amaciyla girisimde bulunmanin mustakil bir suc olusturdugu hallerde kisiler ayrica bu suc nedeniyle cezalandirilir.
7) Bu madde hukumleri 252 nci maddenin dokuzuncu fikrasinda sayilan kisiler uzerinde nufuz ticareti yapilmasi halinde de uygulanir. Bu kisiler hakkinda Turkiye de bulunmalari halinde vatandas veya yabanci olduklarina bakilmaksizin
resen sorusturma ve kovusturma yapilir.


- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder