13 Ağustos 2020 Perşembe

Osmanlı Farkı


Yedi dilli bir osmanlı takvimi ( Türkçe,Arapca,Rumca,Ermenice,Ladino,Fransızca ve Bulgarca )...
Osmanlı Farkı
 

- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Ne kadar zengin ve mureffeh olursa olsun istikllden mahrum bir millet meden insanlik karsisinda usak olmak mevkiinden yuksek bir muameleye lyik sayilamaz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

152. IZLEYICILERININ ILAHI HAZRETI ISA HAKKINDA

Eger dunyada butun olup bitenlere gozler kapatilarak, Hiristiyan dininin taraftarlarina guvenilmek istenseydi, Isa'nin gelisinin, milletlerin ahlakinda en sasirtici inkilap ve en tam iyilestirmeyi yaptigina inanilirdi. Mesih, Pascal'a gore; yalniz basina seckin, aziz ve buyuk bir kavim olusturmus, onu yonetmis, beslemis, huzur ve yucelik makamina goturmus, bu kavme yasalar vermis, bu yasalari kalbine kazimis, bu kavim icin nefsini Allah'a kurban etmis ve seytanin basini ezmistir. Bu buyuk adam, ilahi mesihinin, bu kadar tumturakla soz ettigi, herkesin yapamayacagi isler gorerek olusturdugu kavmi bize gostermeyi unutmustur. Bu kavmin simdiye kadar yeryuzunde asla mevcut olmadigi gorulmektedir.

Hiristiyan milletlerin ahlaki biraz incelenir, arastirilir ve rahiplerin serzenisleri, sikayetleri dinlenirse, bu sikayetlerden su sonucu cikarma zorunlulugu ortaya cikar: Bunlarin AIlah'lari olan Isa, semeresiz, beyhude konusmus, basarisiz olmustur ve her seye gucu yeten iradeleri halen insanlarda bir direnisle karsilasiyor ve bu Allah bu direnise ya ustun gelemiyor ya da ustun gelmek istemiyor. Bu ilahi imamin, ogrenicileri tarafindan pek cok hayranlik gosterilen ve cok az uygulanan ahlakini, butun bir yuzyilda, goksel sarayda parildamak san ve serefine ozellikle erisecek yarim duzine mechul azizden, bagnaz ve adi sani belirsiz papazdan baska, kimse izlememektedir. Bu Allah'in kani pahasina gunahtan kurtarilmis bulunmakla birlikte, geriye kalan insanlarin tumu sonsuz alevlerin lokmasi olacak.

- - - - - - - - - - - - -
Bilincleninceye kadar asla baskaldiramayacaklar, ama baskaldirmadikca da bilinclenemezler.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Oteki arkadasin dinine de saygi gostermeliyiz, ama yalnizca karisinin guzel ve cocuklarinin zeki oldugu teorisine saygi duyma baglaminda ve bu siniri asmadan.

MENCKEN,H.L. (1880-1956) ABD'li gazeteci.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
TCK Madde 184 Imar kirliligine neden olma

1) Yapi ruhsatiyesi alinmadan veya ruhsata aykiri olarak bina yapan veya yaptiran kisi bir yildan bes yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.
2) Yapi ruhsatiyesi olmadan baslatilan insaatlar dolayisiyla kurulan santiyelere elektrik su veya telefon baglantisi yapilmasina musaade eden kisi yukaridaki fikra hukmune gore cezalandirilir.
3) Yapi kullanma izni alinmamis binalarda herhangi bir sinai faaliyetin icrasina musaade eden kisi iki yildan bes yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.
4) Ucuncu fikra haric bu madde hukumleri ancak belediye sinirlari icinde veya ozel imar rejimine tabi yerlerde uygulanir.
5) Kisinin ruhsatsiz ya da ruhsata aykiri olarak yaptigi veya yaptirdigi binayi imar planina ve ruhsatina uygun hale getirmesi halinde bir ve ikinci fikra hukumleri geregince kamu davasi acilmaz acilmis olan kamu davasi duser mahkum olunan ceza butun sonuclariyla ortadan kalkar.
6) Ek 29 6 2005 – 5377 21 md. Ikinci ve ucuncu fikra hukumleri 12 Ekim 2004 tarihinden once yapilmis yapilarla ilgili olarak uygulanmaz.9011
UCUNCU BOLUM
Kamunun Sagligina Karsi Suclar



- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder