POLİS’TEN MÜTHİŞ YALAN RÜZGARI | |
31 Mart 2011, Perşembe 09:52:29 |
(SÖZDE) Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Albay Levent Göktaş’ın bürosunda bulunan 51 No’lu DVD’yi polisin hazırladığı ortaya çıktı.
Çelik ÇELİKYAMAN'IN HABERİ
Ümraniye davasında tutuklu yargılanan, emekli Albay Levent Göktaş’a kurulan polis tezgahı tüm belgeleriyle ortaya çıktı.
İşte madde madde ortaya çıkan tezgah:
* Polisler arama ve el koyma tutanağına sicil numaralarını yazmıyorlar.
* 51 No’lu DVD ve diğer dijital malzemenin imajını olay yerinde vermeyen polisler, Cumhuriyet savcılarının yazılarını bile dikkate almıyorlar.
*Mahkemenin talebi üzerine orijinal diye gönderilen DVD’nin Adli Emanet'te kırıldığı ortaya çıkıyor.
*Silivri Emniyeti, DVD üzerinde parmak izi araştırıyor fakat polislerin arama sırasında 7 kere ellediği DVD’de hiç parmak izi bulamıyorlar.
* Emniyet’in, “Kopya” diyerek mahkemeye gönderdiği DVD’nin ise orijinal DVD’nin bulunmasından bir hafta önce yazıldığı ortaya çıkıyor.
* İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü’nün söylediği, “Tek yazımlık DVD’lerin imajının alınamadığına” dair yalan iki üniversitenin raporu ile yalanlanıyor.
* Bu arada DVD’nin çözüm tutanağının ise incelemeden 14 gün önce hazırlandığı ortaya çıkıyor.
KİMLİK GİZLEME ÇABASI
Emekli Albay Levent Göktaş'ın bürosuna gelen polisler, arama ve el koyma tutanağına, yasalara göre sicil numaralarını yazmaları gerekirken, bunu yapmak yerine gelişigüzel imzalıyorlar. (Belgesi için tıklayın)
İMAJLARI VERMİYORLAR
Aramada bulunduğu iddia edilen 51 nolu DVD ve diğer dijital malzemenin imajının, kanun gereği, olay yerinde alınmasını isteyen Göktaş ve avukatına, imaj alma cihazların az sayıda olduğu ve bu işlem olay yerinde yapıldığında çok uzun sürdüğü gerekçesi ile imajlar verilmiyor. Bunun üzerine Göktaş ve avukatı tutanağı bu durumu belirterek şerh koyup imzalıyorlar. (Belgesi için tıklayın)
POLİS SAVCI'LARI BİLE TAKMIYOR
Daha sonra Göktaş'ın avukatları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak 51 nolu DVD'nin imajını istiyorlar. (Belgesi için tıklayın) Hatta Cumhuriyet Savcısı Ercan Şafak da TEM'e bir yazı yazarak imajları istiyor (Belgesi için tıklayın) Fakat TEM ısrarla imajları vermemekte direniyor. Bunun üzerine Göktaş ve avukatları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yine müracat ederek aleyhte tek delil olan 51 No'lu DVD'nin delillerin karartılmasını önlemek ve üzerindeki parmak izlerinin zarar görmemesi için derhal muhafaza altına alınmasını istiyor. (Belgesi için tıklayın) Ardından Cumhuriyet Savcısı Murat Yönder de talebi yerinde bularak TEM'e yazı yazıyor ve 51 No'lu DVD'yi istiyor. (Belgesi için tıklayın) TEM yine söz konusu DVD'yi bu kadar talimata rağmen, yine savcıyı dahi yok sayarak teslim etmiyor.
BİLİRKİŞİ RAPORU ALIYORLAR
Göktaş ve avukatları, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden DVD’nin, olay yerinde özüt ve imajının çıkartılmamış olması, imajının alınarak bir kopyasının şüpheliye verilmemesi nedeniyle, delilin orijinalliğini, bütünlüğünü ve değişmezliğini yitirdiğini, bu nedenle, şüpheye yer vermeyecek nitelikte delil toplanılması özelliklerini kaybettiği konusunda bilirkişi raporu alıyorlar.
MAHKEME İSTEYİNCE DVD ÇATLAK ÇIKIYOR
Son olarak 13. Ağır Ceza Mahkemesi devreye giriyor ve Emanet Memurluğu'na müzekkere yazarak orijinal 51 Numaralı DVD’yi tetkik ve inceleme yapmak üzere mahkemeye istiyor. Fakat Emniyet, bu sefer üzerinde Göktaş'ın adı veya herhangi bir işaret bulunmayan bir DVD gönderiyor. Mahkeme de Silivri Emniyet Müdürlüğü'nden bu Orijinal DVD üzerinde parmak izi incelemesi yapmak üzere olay yeri inceleme ekibi istiyor. Ekibin yaptığı inceleme sonucu, "Materyal üzerinde yapılan kontrolde materyalin gözle görülür biçimde tozlu olduğu, DVD üzerinde kısmi çatlağın bulunduğu ve bu halde fotoğrafının çekildiği, DVD dış kısmında tozlama yöntemi kullanılarak yapılan parmak izi araştırmasında herhangi bir bulgu elde edilemediğinde dair rapor veriyor. (Belgesi için tıklayın)
OYSA 7 KERE ELLEMİŞLER
Bu arada, arama sırasında Avukat Özge Evci'nin odasına giren polislerin 14 dakika boyunca DVD'ye tam 7 kere temas ettikleri ortaya çıkıyor. Buna rağmen Silivli Emniyeti'nin yaptığı araştırmada DVD üzerinde olması gereken polislerin parmak izi de çıkmıyor.
(İLGİLİ GALERİ) POLİSLER 51 NO'LU DVD'Yİ BÖYLE ELLEMİŞLER
(İLGİLİ VİDEO) POLİSLER 51 NO'LU DVD'Yİ BÖYLE ELLEMİŞLER
DVD'deki çatlağın ise merkezden kenara doğru, yani DVD'nin üretim seri numarası, yazılım kodları ve depolama merkezinin de içine alacak şekilde çatladığı dikkat çekiyor. Bu da DVD'nin hangi fabrikada ne zaman üretildiğini, hangi zaman diliminde ne kadar veri ve hangi IP numalaralı bilgisayarda oluşturulduğu bilgilerine ulaşılmayı imkansız hale getiriyor.
MAHKEMEDEN EMNİYET HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Bunun üzerine 13. Ağır ceza Mahkemesi, usulüne uygun olarak muhafaza edilmemesi sebebiyle kırık olduğu anlaşılan 51 Numaralı DVD’nin zarar görmesine neden olan görevliler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyor. Yani mahkeme de, bir anlamda DVD'nin orijinal delil olma özelliğini kaybettiğini doğrulamış oluyor.
KOPYA ORİJİNALDEN ESKİ ÇIKIYOR
Bu arada orijinal DVD'nin kullanılamayacını fark eden Bunun üzerine 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul TEM'e 51 No'lu DVD'nin kopyasının olup olmadığını soruyor. Emniyet bunun üzerine DVD'nin kopyası diyerek bir DVD gönderiyor. (Belgesi için tıklayın) Mahkemenin atadığı bilirkişinin DVD'yi inceledikten sonra hazırladığı raporda şok bir gerçek daha ortaya çıkıyor. Kopya denilen DVD'nin 31 Aralık 2008 tarihinde, yani orijinal denilen DVD'nin bulunduğu tarih olan 7 Ocak 2009'tan tam bir hafta önce oluşturulduğu anlaşılıyor. Yani Emniyet zaten kopya DVD'yi hazırlamış durumda. Bu arada yine bilirkişi raporuna göre, DVD'yi kopyalayan kişi öyle usta ki, işleminde bilgisayarı tekil olarak tanımlayacak herhangi bir veriyi kopyalamıyor. Yani hangi bilgisayardan yazıldığını bulmak olanaksız hale geliyor.
POLİS YALAN SÖYLÜYOR
Bu arada İstanbul TEM, mahkemeye bir yazı yazarak (Belgesi için tıklayın) Ankara Emniyeti'nin aramada el koyduğu DVD'nin imajı alınmadan kendilerine gönderildiği itiraf ediyor. TEM aynı yazıda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak 51 No'lu DVD'nin incelemesini yapılmasını, imajının alınarak kendilerine gönderilmesini istediklerini de bildiriyor. Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ise cevap yazısında DVD'nin DVD-R olduğu, yani sadece bir defa yazılabilen DVD olduğunu ve bu nedenle imajının alınamadığı bildiriyor (Belgesi için tıklayın) Ayrıca DVD'lerin 23 Ocak 2009'da, bir kopyası Göktaş ve avukatına verilmeden Adli Emanet'e aldırdığına dair bir yazı yazıyor.
ÜNİVERSİTE POLİSİ YALANLIYOR
Bunun üzerine emekli Albay Levent Göktaş'ın avukatlarının isteği üzerine, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ata Önal konuyla ilgili bir rapor hazırlıyor. (Belgesi için tıklayın) Raporda, "CD-DVD üzerinde RW özelliği yoksa yani DVD’de –R veya +R ibaresi varsa İstanbul Bilişim Suçları Şube Müdürlüğünün belirttiğinin aksine CD-DVD değişik oturumlarda yazılmak şartıyla bir sefere mahsus tam dolana kadar müteakip defalarda yazım işlemine tabi tutulabilir. Yani farklı sessionlarda (oturumlarda) ancak CD-DVD kapasitesi tam olarak dolana kadar veya CD-DVD’de Track Close işlemi yapılana kadar yazım yapmak mümkündür" deniliyor. Yani üniversite Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü'nü yalanlıyor. Yazıda ayrıca; Eğer CD-DVD-R’lerde CD Track Close işlemi yapılmamış ise, aynı klasörde ve aynı isimde olmak kaydıyla CD-DVD’nin farklı bir session olarak yazılması mümkün olup bu sayede yeni kaydedilen dosya aktif olarak görülecektir, deniliyor. Benzer yönde rapor veren, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Eşref Adalı da CD üzerine kayıt sonlandırma işlemi yapılmadı ise yeni kayıt eklenebilir. Tek yazmalık CD boş ise yeni kayıt eklenebilir" diyor.
BAŞKA SORUŞTURMADA İMAJ ALINMIŞ
Bu arada Ümraniye davasında tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun ev ve işyeri aramasında el konulan ve polis tarafından hazırlanan Medya İnceleme Raporuna göre 3, 4, 5, 8, 9 numara ile numaralandırılan DVD’lerin hepsinin tek yazımlık DVD-R olduğu ortaya çıkıyor.
ÇÖZÜM TARİHİ İNCELEMEDEN 14 GÜN ÖNCE
Savcılık sorgusunda esas alınan ve basına da servis edilen DVD çözüm tutanağında ise çözüm tarihi 8 Ocak 2009 olarak yer alıyor.
Yani Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü inceleme yapmadan tam 14 gün önce. Böylece inceleme yapılmadan çözüm tutanağı hazırlanmış oluyor. Bu da DVD'nin çözüm tutanağını zaten hazır olduğunu gösteriyor. Ya da Emniyet 51 Numaralı DVD’yi Göktaş ve avukatı da hazırda iken, delil torbasını saat 23:55’de açar açmaz 5 dakika içinde incelemiş ve çözüm tutanağını hazırlamış ya da delil torbası açılmadan önce zaten DVD çözüm tutanağı hazırmış.
http://www.askerhaber.com/haber/3196/polİs’ten-muthİŞ-yalan-ruzgari.html
Çelik ÇELİKYAMAN'IN HABERİ
Ümraniye davasında tutuklu yargılanan, emekli Albay Levent Göktaş’a kurulan polis tezgahı tüm belgeleriyle ortaya çıktı.
İşte madde madde ortaya çıkan tezgah:
* Polisler arama ve el koyma tutanağına sicil numaralarını yazmıyorlar.
* 51 No’lu DVD ve diğer dijital malzemenin imajını olay yerinde vermeyen polisler, Cumhuriyet savcılarının yazılarını bile dikkate almıyorlar.
*Mahkemenin talebi üzerine orijinal diye gönderilen DVD’nin Adli Emanet'te kırıldığı ortaya çıkıyor.
*Silivri Emniyeti, DVD üzerinde parmak izi araştırıyor fakat polislerin arama sırasında 7 kere ellediği DVD’de hiç parmak izi bulamıyorlar.
* Emniyet’in, “Kopya” diyerek mahkemeye gönderdiği DVD’nin ise orijinal DVD’nin bulunmasından bir hafta önce yazıldığı ortaya çıkıyor.
* İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü’nün söylediği, “Tek yazımlık DVD’lerin imajının alınamadığına” dair yalan iki üniversitenin raporu ile yalanlanıyor.
* Bu arada DVD’nin çözüm tutanağının ise incelemeden 14 gün önce hazırlandığı ortaya çıkıyor.
KİMLİK GİZLEME ÇABASI
Emekli Albay Levent Göktaş'ın bürosuna gelen polisler, arama ve el koyma tutanağına, yasalara göre sicil numaralarını yazmaları gerekirken, bunu yapmak yerine gelişigüzel imzalıyorlar. (Belgesi için tıklayın)
İMAJLARI VERMİYORLAR
Aramada bulunduğu iddia edilen 51 nolu DVD ve diğer dijital malzemenin imajının, kanun gereği, olay yerinde alınmasını isteyen Göktaş ve avukatına, imaj alma cihazların az sayıda olduğu ve bu işlem olay yerinde yapıldığında çok uzun sürdüğü gerekçesi ile imajlar verilmiyor. Bunun üzerine Göktaş ve avukatı tutanağı bu durumu belirterek şerh koyup imzalıyorlar. (Belgesi için tıklayın)
POLİS SAVCI'LARI BİLE TAKMIYOR
Daha sonra Göktaş'ın avukatları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak 51 nolu DVD'nin imajını istiyorlar. (Belgesi için tıklayın) Hatta Cumhuriyet Savcısı Ercan Şafak da TEM'e bir yazı yazarak imajları istiyor (Belgesi için tıklayın) Fakat TEM ısrarla imajları vermemekte direniyor. Bunun üzerine Göktaş ve avukatları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yine müracat ederek aleyhte tek delil olan 51 No'lu DVD'nin delillerin karartılmasını önlemek ve üzerindeki parmak izlerinin zarar görmemesi için derhal muhafaza altına alınmasını istiyor. (Belgesi için tıklayın) Ardından Cumhuriyet Savcısı Murat Yönder de talebi yerinde bularak TEM'e yazı yazıyor ve 51 No'lu DVD'yi istiyor. (Belgesi için tıklayın) TEM yine söz konusu DVD'yi bu kadar talimata rağmen, yine savcıyı dahi yok sayarak teslim etmiyor.
BİLİRKİŞİ RAPORU ALIYORLAR
Göktaş ve avukatları, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden DVD’nin, olay yerinde özüt ve imajının çıkartılmamış olması, imajının alınarak bir kopyasının şüpheliye verilmemesi nedeniyle, delilin orijinalliğini, bütünlüğünü ve değişmezliğini yitirdiğini, bu nedenle, şüpheye yer vermeyecek nitelikte delil toplanılması özelliklerini kaybettiği konusunda bilirkişi raporu alıyorlar.
MAHKEME İSTEYİNCE DVD ÇATLAK ÇIKIYOR
Son olarak 13. Ağır Ceza Mahkemesi devreye giriyor ve Emanet Memurluğu'na müzekkere yazarak orijinal 51 Numaralı DVD’yi tetkik ve inceleme yapmak üzere mahkemeye istiyor. Fakat Emniyet, bu sefer üzerinde Göktaş'ın adı veya herhangi bir işaret bulunmayan bir DVD gönderiyor. Mahkeme de Silivri Emniyet Müdürlüğü'nden bu Orijinal DVD üzerinde parmak izi incelemesi yapmak üzere olay yeri inceleme ekibi istiyor. Ekibin yaptığı inceleme sonucu, "Materyal üzerinde yapılan kontrolde materyalin gözle görülür biçimde tozlu olduğu, DVD üzerinde kısmi çatlağın bulunduğu ve bu halde fotoğrafının çekildiği, DVD dış kısmında tozlama yöntemi kullanılarak yapılan parmak izi araştırmasında herhangi bir bulgu elde edilemediğinde dair rapor veriyor. (Belgesi için tıklayın)
OYSA 7 KERE ELLEMİŞLER
Bu arada, arama sırasında Avukat Özge Evci'nin odasına giren polislerin 14 dakika boyunca DVD'ye tam 7 kere temas ettikleri ortaya çıkıyor. Buna rağmen Silivli Emniyeti'nin yaptığı araştırmada DVD üzerinde olması gereken polislerin parmak izi de çıkmıyor.
(İLGİLİ GALERİ) POLİSLER 51 NO'LU DVD'Yİ BÖYLE ELLEMİŞLER
(İLGİLİ VİDEO) POLİSLER 51 NO'LU DVD'Yİ BÖYLE ELLEMİŞLER
DVD'deki çatlağın ise merkezden kenara doğru, yani DVD'nin üretim seri numarası, yazılım kodları ve depolama merkezinin de içine alacak şekilde çatladığı dikkat çekiyor. Bu da DVD'nin hangi fabrikada ne zaman üretildiğini, hangi zaman diliminde ne kadar veri ve hangi IP numalaralı bilgisayarda oluşturulduğu bilgilerine ulaşılmayı imkansız hale getiriyor.
MAHKEMEDEN EMNİYET HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Bunun üzerine 13. Ağır ceza Mahkemesi, usulüne uygun olarak muhafaza edilmemesi sebebiyle kırık olduğu anlaşılan 51 Numaralı DVD’nin zarar görmesine neden olan görevliler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyor. Yani mahkeme de, bir anlamda DVD'nin orijinal delil olma özelliğini kaybettiğini doğrulamış oluyor.
KOPYA ORİJİNALDEN ESKİ ÇIKIYOR
Bu arada orijinal DVD'nin kullanılamayacını fark eden Bunun üzerine 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul TEM'e 51 No'lu DVD'nin kopyasının olup olmadığını soruyor. Emniyet bunun üzerine DVD'nin kopyası diyerek bir DVD gönderiyor. (Belgesi için tıklayın) Mahkemenin atadığı bilirkişinin DVD'yi inceledikten sonra hazırladığı raporda şok bir gerçek daha ortaya çıkıyor. Kopya denilen DVD'nin 31 Aralık 2008 tarihinde, yani orijinal denilen DVD'nin bulunduğu tarih olan 7 Ocak 2009'tan tam bir hafta önce oluşturulduğu anlaşılıyor. Yani Emniyet zaten kopya DVD'yi hazırlamış durumda. Bu arada yine bilirkişi raporuna göre, DVD'yi kopyalayan kişi öyle usta ki, işleminde bilgisayarı tekil olarak tanımlayacak herhangi bir veriyi kopyalamıyor. Yani hangi bilgisayardan yazıldığını bulmak olanaksız hale geliyor.
POLİS YALAN SÖYLÜYOR
Bu arada İstanbul TEM, mahkemeye bir yazı yazarak (Belgesi için tıklayın) Ankara Emniyeti'nin aramada el koyduğu DVD'nin imajı alınmadan kendilerine gönderildiği itiraf ediyor. TEM aynı yazıda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak 51 No'lu DVD'nin incelemesini yapılmasını, imajının alınarak kendilerine gönderilmesini istediklerini de bildiriyor. Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ise cevap yazısında DVD'nin DVD-R olduğu, yani sadece bir defa yazılabilen DVD olduğunu ve bu nedenle imajının alınamadığı bildiriyor (Belgesi için tıklayın) Ayrıca DVD'lerin 23 Ocak 2009'da, bir kopyası Göktaş ve avukatına verilmeden Adli Emanet'e aldırdığına dair bir yazı yazıyor.
ÜNİVERSİTE POLİSİ YALANLIYOR
Bunun üzerine emekli Albay Levent Göktaş'ın avukatlarının isteği üzerine, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ata Önal konuyla ilgili bir rapor hazırlıyor. (Belgesi için tıklayın) Raporda, "CD-DVD üzerinde RW özelliği yoksa yani DVD’de –R veya +R ibaresi varsa İstanbul Bilişim Suçları Şube Müdürlüğünün belirttiğinin aksine CD-DVD değişik oturumlarda yazılmak şartıyla bir sefere mahsus tam dolana kadar müteakip defalarda yazım işlemine tabi tutulabilir. Yani farklı sessionlarda (oturumlarda) ancak CD-DVD kapasitesi tam olarak dolana kadar veya CD-DVD’de Track Close işlemi yapılana kadar yazım yapmak mümkündür" deniliyor. Yani üniversite Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü'nü yalanlıyor. Yazıda ayrıca; Eğer CD-DVD-R’lerde CD Track Close işlemi yapılmamış ise, aynı klasörde ve aynı isimde olmak kaydıyla CD-DVD’nin farklı bir session olarak yazılması mümkün olup bu sayede yeni kaydedilen dosya aktif olarak görülecektir, deniliyor. Benzer yönde rapor veren, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Eşref Adalı da CD üzerine kayıt sonlandırma işlemi yapılmadı ise yeni kayıt eklenebilir. Tek yazmalık CD boş ise yeni kayıt eklenebilir" diyor.
BAŞKA SORUŞTURMADA İMAJ ALINMIŞ
Bu arada Ümraniye davasında tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun ev ve işyeri aramasında el konulan ve polis tarafından hazırlanan Medya İnceleme Raporuna göre 3, 4, 5, 8, 9 numara ile numaralandırılan DVD’lerin hepsinin tek yazımlık DVD-R olduğu ortaya çıkıyor.
ÇÖZÜM TARİHİ İNCELEMEDEN 14 GÜN ÖNCE
Savcılık sorgusunda esas alınan ve basına da servis edilen DVD çözüm tutanağında ise çözüm tarihi 8 Ocak 2009 olarak yer alıyor.
Yani Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü inceleme yapmadan tam 14 gün önce. Böylece inceleme yapılmadan çözüm tutanağı hazırlanmış oluyor. Bu da DVD'nin çözüm tutanağını zaten hazır olduğunu gösteriyor. Ya da Emniyet 51 Numaralı DVD’yi Göktaş ve avukatı da hazırda iken, delil torbasını saat 23:55’de açar açmaz 5 dakika içinde incelemiş ve çözüm tutanağını hazırlamış ya da delil torbası açılmadan önce zaten DVD çözüm tutanağı hazırmış.
http://www.askerhaber.com/haber/3196/polİs’ten-muthİŞ-yalan-ruzgari.html
-- -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Hoş geçinmek aklın yarısıdır. Hz.Ali oO-------------------------------------------------------------------Oo http://orajpoyraz.blogspot.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder