25 Nisan 2011 Pazartesi

Politik - Emin Colasan: ABD belgelerinde Tayyip le pazarlik...

ABD belgeleriyle AKP-Erdoğan işbirlikçiliğinin isbatıdır. Bakınız...
İşbirlikçi politikacıların ise siyaseten değil, adli takibatla düşürülmesi gerekir.
Neticede vatana ihanet, siyasi bir suç değildir.
Adinin de bayağısı bir suçtur.


Emin Colasan: ABD belgelerinde Tayyip le pazarlik...

24 Nisan 2011 Pazar

 

Sozcu yazari Emin Colasan, AKP-ABD-Cemaat iliskisini gozler onune seren yazismayi acikliyor.

 

SEVGILI okuyucularim, elimde gazeteci arkadasim Merdan Yanardag in cok ilginc bir kitabi var.

-Bir ABD-AKP-Cemaat Projesi Ergenekon Darbesi. 1. Cumhuriyetin Sonbahari.- (Destek Yayinevi)

Bu kitabin ne oldugunu, neleri anlattigini isminden rahatca anladiniz zaten! Biliyorsunuz, birileri tarafindan ele gecirilen ve ABD nin en gizli yazismalarini aciklayan WikiLeaks belgeleri dunyayi sarsti. Sadece dunyayi degil, Turkiye ile ilgili bolumler bizi de sarsti.

AKP nin yayin organlanndan olan Taraf gazetesi bu belgeleri yayinlama hakkini satin aldi. Bunlar o gazetede yer buluyor ama kritik, iktidara ve hukumete zarar verecek bolumleri ozellikle sansur ediliyor.

Merdan Yanardag, bu ilginc kitabinda carpici bir WikiLeaks belgesi acikliyor... Ve bu belge, Tarafta sansur edilmis! Yani Turk kamuoyuna duyurulmamis.

ABD nin Ankara Buyukelcisi Robert Pearson, 22 Mart 2003 tarihli bir gizli kriptoyu Washington a gonderiyor. Bu sirada AKP, bes aylik iktidar. Asagida okuyacaginiz satirlar bir ibret belgesidir. Tarafin makasladigi bolum soyle:

-Turk generaller AKP den secilen Tayyip Erdogan in davranislarindan buyuk rahatsizlik duyuyor. Erdogan guclu bir muttefikimizdir. Generallerin bu tutumu Amerikan cikarlarinin korunmasi acisindan engelleyicidir.

Orgeneral (o sirada Genelkurmay Baskani olan) Hilmi Ozkok un sadakatli durusuna sahip cikmaliyiz.

Muhalif orgeneraller, Hilmi Ozkok un cizgisine itiraz etmekte.

Erdogan kendisine destegin (Amerikan desteginin) devami halinde ABD nin bir muttefiki olarak Ortadogu ve Irak dahil olmak uzere Turk hava sahasini, kara ve demiryollari ile Mersin ve Iskenderun limanlarini kullanimimiza acacagini taahhut etmektedir.-

Uzlasmaya bakin siz!.. Isin ilginc yani, bu gizli kriptoda daha sonra bazi komutanlarin isimleri veriliyor... Ve bir sure sonra Turkiye de patlayacak olan Ergenekon ve Balyoz davalarinin ilk isaret fisegini ABD nin patlatmis oldugu acikca ortaya cikiyor. Iste o isimler:

-Ancak (ABD olarak) Turk Ordusu ndaki ust rutbeli subaylar tarafindan surekli engellenmek istenmekteyiz. Amerikan cikarlarina karsi cikan orgeneraller Aytac Yalman, Sener Eruygur, Cetin Dogan. Hursit Tolon, Fevzi Turkeri, Tuncer Kilic ve Yasar Buyukanit, Genelkurmay Baskani Hilmi Ozkok un emir ve talimatlarina uymadiklari gibi, her an muhtira verebilirler.-

Su tabloya ABD Buyukelcisinin yazdiklarina bakar misiniz! Yukarida isimleri siralanan orgenerallerin bir bolumu bir sure sonra gozaltina alinip tutuklandi, bazilari birakildi, bir bolumu ise su anda cezaevinde ve yargilanmalari devam ediyor.

ABD buyuk ulke! Tayyip e ovguleri ve komutanlardan yakinmalari taaa 2003 yilinda baslamis, resmi belgelere giriyor, hemen ardindan da Ergenekon ve Balyoz davalari devreye giriyor.

Bunlara -Raslanti- diyebilir misiniz!

Simdi yine ayni belgeden yola cikarak, isin en carpici boyutlarindan birine geliyoruz. Buyukelci Robert Pearson, Washington a gonderdigi gizli kriptoda soyle diyor:

-Bu bakimdan degerlendirildiginde, (AKP adina) guclu bîr medya grubunun olusturulmasina acilen ihtiyac duyulmaktadir. Bu konu Recep Tayyip Erdogan la paylasilmis olup, gereginin yapilacagi hakkinda olumlu degerlendirmelerin yapildigi ve yapilacagi teyidi alinmistir. (Dogrulatilmistir.)-

Bunlar, Turkiye Cumhuriyeti adina yapilan muthis ve yuz kizartici pazarliklar. Simdi karsimiza cikan su manzaraya bir kez daha bakalim. ABD, Bay Hilmi Ozkok e taa o zaman sahip cikiyor, oteki komutanlarin AKP ve ABD ye karsi oldugunu, hatta muhtira vereceklerini iddia ediyor.

Sonrasinda Ergenekon ve Balyoz davalari gundeme sokuluyor, komutanlari yaka paca gozaltina alinip tutuklanan Turk Ordusu bu yolla tasfiye edilip etkinligi ve sayginligi yok ediliyor.

Sonra sira geliyor, AKP ye destek olacak yeni bir medya yaratilmasina!

Ankara daki ABD Buyukelcisi, belli ki bu konuyu Tayyip le yuz yuze konusmus. Kriptodaki ifadelerden bu cikiyor... Iki taraf da bu yeni yalaka AKP-Fethullah medyasinin yaratilmasi konusunda gorus birligine variyor. 

*** 

Sonrasinda olanlara bakalim. TMSF, Turgay Ciner in Sabah gazetesi ile atv televizyonuna el koyup satisa cikardi. Tamamen iktidar yandasligina donusen bu yayin organlarinin yeni sahibi, AKP nin en yakin sermaye sahiplerinden Ahmet Calik.

Bu yayin kuruluslarini almasi icin Calik a iki devlet bankasindan. Halkbank ve Vakifbank tan birkac yili odemesiz trink 750 milyon dolar kredi verildi.

Sonra, Uzan Ailesi nin Star gazetesi, yine AKP nin sesi olmasi amaciyla ve yine TMSF tarafindan, AKP li isadami Ethem Sancak a devredildi.

Taraf gazetesi kuruldu.

Bugun gazetesini ve televizyonunu Fethullah ekibi kurdu.

Fethullah in Zaman gazetesi iyice palazlandi. Oyle ki, her gun AKP propagandasi yapan 850 bin gazeteyi Turkiye nin dort bir yaninda beles dagitmaya basladi.

Iktidarin hizmetindeki gazete ve televizyonlara yenileri eklendi.

Ama en onemlisi, alti gazetesi ve uc televizyonu ile medya imparatoru olan Aydin Dogan i, uzerine vergiciler gondererek ve korkunc para cezalari kestirerek korkutmalari ve susturmalari oldu. Maddi ve manevi acidan bitirilen Aydin Dogan korktu, yayin organlarinin ibresini -mahallenin namusunu korumak icin gostermelik tutulan birkac yazar disinda-tamamen Tayyip e cevirdi. Iktidarin elinde tutsak edildi.

Iktidara muhalefet yapabilen uc televizyon kanali vardi. Baskent tv, art ve Ulusal Kanal. Bunlarin ucunun de maddi veya manevi sahipleri, Mehmet Haberal, Mustafa Ozbek ve Dogu Perincek, Ergenekon dan tutuklandi. Simdi arayin bakalim, Ulusal Kanal disinda bu iktidara muhalefet sergileyen bir tek televizyon kanali bulabilir misiniz! Sozcu, Yenicag ve Cumhuriyet disinda korkmayan kac gazete vardir.

Sevgili okuyucularim, bizler gazeteci geciniriz. Herkes bizim kulagi delik (!) oldugumuzu, pek cok konuda bilgi sahibi oldugumuzu zanneder!

Meger 2003 yilinda ABD ile Tayyip arasinda ne gorusmeler ve pazarliklar yapilirmis, ruhumuz bile duymamis. Dunyadan habersiz yasiyormusuz.

Yasasin WikiLeaks!

Merdan Yanardag yukarida sozunu ettigim kitabinda bu gelismeleri ozetle soyle degerlendiriyor:

-Bu WikiLeaks belgesi uc seyi ortaya koyuyor.

1- ABD kirli pazarliklar sonucunda AKP ye destek vermektedir. Ergenekon (Balyoz) sorusturmasinin bir ABD-AKP-cemaat (Fethullah) projesi olarak ortulu bir darbe sureci oldugu belgelenmektedir.

2- Ergenekon ve Balyoz'da yargilanan subaylar darbe hazirligi nedeniyle degil, ABD ve AKP ye muhalefet ettikleri icin sorusturma kapsamina alinmislardir. Belgede adi gecenlerin tek istisnasi Yasar Buyukanit tir. Onun nedeni ise 4 Mayis 2007 tarihinde Dolmabahce de Tayyip Erdogan la yaptiklari kapali gorusmede saglanan anlasmadir. TSK komuta kademesi bu gorusme ile AKP iktidarina teslim olmustur.

3- AKP ve ABD yanlisi guclu bir medya olusturma talebi, belgede acikca ifade edilmistir. Bu arzu medyanin hizla degisen sermaye bilesimini, yandas ve Islamci basin yayin organlarinin kazandigi olaganustu gucu, Dogan grubunun rehin alinmasini, Sabah, atv ve Uzan gruplari gibi buyuk medya sirketlerinin iktidar gucu kullanilarak ele gecirilmesini aciklamaktadir. WikiLeaks belgesinde yer olan bu talep 2011 Turkiyesinin medya ortamina bakildiginda, buyuk olcude gerceklesmistir.-

ABD ile pazarlik ve isbirligi yapmislar, komutanlar tutuklanmis, davalar acilmis, medya ele gecirilmis!.. Ve biz bunlari ABD nin gizli belgelerinden ogreniyoruz.

Burasi Turkiye, sonrasinin nasil gelecegini hic kimse bilemez!

 

EMIN COLASAN/ SOZCU

 

Oraj POYRA
http://muhalifgazete.com/10378-Emin-colasan--ABD-belgelerinde-Tayyip-le-pazarlik.htmZ


--   oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder