26 Nisan 2011 Salı

Politik - Analiz

Fas’ta Değişim Arayışları ve Protesto Gösterileri


Fas’ta eylemlerin kralın otoritesini sorgulama aşamasına gelmemesinden ötürü Kral VI Muhammed bir yandan reform sürecini işleterek diğer yandan da ölçülü şiddet kullanarak eylemleri sona erdirmeye çalışmaktadır. Eylemlerin başlamasından bu yana geçen iki ay içinde, somut adımların atılmamış olması, eylemcilerin açısından güven sorunu oluşturmaktadır. Öte yandan işsizlik ve büyük oranda kraliyet ailesinin domine ettiği ekonominin değişmesi, siyasi hakların elde edilmesi, adalet sistemin düzenlenmesi protestocuların en önemli talepleridir.


devamı »»
Kerkük’ün Su Sorunu


Özellikle son dört aydır Irak basınında, Kerkük bölgesinde yaşayan Arap çiftçilerin Dokan Barajı’ndan yeterli su bırakılmadığına dair şikayetlerini içeren ve bu durumun Erbil merkezli Kürt Bölgesel Yönetimi (KBY) tarafından maksatlı biçimde uygulanan bir politika olduğunu ifade eden haberler yer almaktadır. Sözkonusu sorunların ve bu sorunların yansıdığı haberlerin artmasında Irak genelinde ortalama yıllık yağış miktarında yaşanan azalmanın önemli bir etkisi olduğu da düşünülebilir. Irak’ın en sorunlu bölgelerinden biri olan Kerkük üzerinde yapılan tartışmalara önümüzdeki dönemde su sorununun da eklenmesi şaşırtıcı olmayacaktır.


devamı »»

--  TALİHSİZ  Arzunun bir hayalet sardığı bir geceydi, Bir geceydi hakikat yalanlara baş eğdi. Bu gecenin susuzluk mahsulüsün bunu bil. Kundaksız uzatıldın iğneli beşiğine Ve böylece Azrail Istırabı mıhladı küçücük benliğine. Ecelin kucağında erirken çocukluğun, Aleme sırdı senin varlığın ve yokluğun. Hala bilinmez nedir kalbindeki bunalan. Lambanı yaktılarsa lambanı kendin söndür, Söndürmekle oyalan, Gir geceler koynuna,deme yarın gündüzdür, Belirecek gündüzler sönenlerden yüzsüzdür.  Cahit Sıtkı TARANCI oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder