29 Nisan 2011 Cuma

Politik - Üç devletten toprak istedik....

Suriye de bölünecek...

ABD’nin 90 yıllık ‘Büyük Kürdistan’ planı işliyor. Irak’tan sonra Suriye de tamam. Sırada İran ile Türkiye var
ŞAM rejimini değiştirmek için düğmeye basan Washington, eski ABD Başkanı Wilson’ın 90 yıllık Kürt planı için de zemin hazırlıyor. Alman Die Welt gazetesi, rejim değişikliğinin ardından Suriye’deki Kürtlerin otonomi hakkı elde edeceğini, bunun Türkiye’yi endişelendirdiğini yazdı.
DIE WELT’e göre Suriye’deki otonominin PKK’yı güçlendirecek olması, Ankara’yı endişelendiren en önemli konu. Hamisi ABD sayesinde Irak’ın kuzeyinde kukla devletini kuran Barzani, geçtiğimiz temmuz ayında, Türkiye, Suriye, İran ve Irak’taki Kürtlerin tek devlet olacağını ilan etmişti.
Kürdistan’a bir adım daha
ABD’nin Orta Doğu’daki oyunlarına dikkat çeken Alman gazetesi, Irak’tan sonra rejim değişikliğiyle Suriye’deki Kürtlerin de otonomi hakkı elde edeceğini, bunun ise Türkiye’yi endişelendirdiğini yazdı
Haber :  Fatih ERBOZ
ABD’nin yüzyıllık ’Kürdistan Planı’nda bir adım daha atılıyor. Washington’un, Orta Doğu’ya yeni şekil vererek Kürt devleti kurulması yönünde çabalarının hangi noktaya ulaştığını Alman gazetesi Die Welt ortaya koydu. Gazete, Suriye’deki rejim değişikliğinin Kürtlerin otonomi hakkı elde etmesinin ve PKK’nin etkinliğinin artırmasının önünü açacağını yazdı. Die Welt, bu durumun Türkiye’yi endişelendirdiğine dikkat çekti. İki ülkenin 877 kilometre uzunluğunda bir sınır hattına sahip olduğunu belirten gazete, “İki ülke arasında vize zorunluluğu kısa bir sürece kalktı. Suriye’deki kaosla mülteciler sınıra dayanabilir. Sınırları yeniden kapatmak zor olabilir” dedi. Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Hatay’ın mülteci akınına uğrayacağını yazan gazete şöyle dedi: “90’lı yıllardaki Kürt savaşından dolayı Türkiye’nin sınır hattında mayınlar döşendi ve hala imha edilmiş değiller. Mayın tarlaları mülteciler için büyük bir tehlike olabilir.”

Sırada Türkiye ve İran var
Irak’ta olduğu gibi Suriye’de de olabilecek bir rejim değişikliğinde Kürtlerin otonomi hakkı elde edebilecekleri belirtilen Die Welt’in haber-yorumunda Ankara’nın en büyük endişesinin ’sınıra dayanacak mülteciler değil’, Kürtlerin elde edecekleri kazanım ve PKK’nın etkinliği olduğunu kaydetti. “Suriye’deki yeni durumla Kürtler ortak bir devlet kurmak için uğraşabilirler” tespitini yapan gazete, son günlerde Ankara-Şam arasında artan diplomasi trafiğine dikkat çekti. Türkiye’nin şimdiye kadar kesinlikle bir rejim değişikliğinden yana olmadığını hatırlatan gazete, CIA şefi Leon Panetta’nın Ankara’ya yaptığı gizli ziyaretin önemli olduğunu kaydetti. Stratejistler de, Kürtlerin  Irak’ın kuzeyinde özeklik elde ettiğini, Suriye’nin ardından da gözlerin Türkiye ve İran’a çevrileceğini belirtiyor.

Barzani ilan etmişti
YENİÇAĞ daha önce, Türkiye’yi bekleyen tehlikeyi defalarca manşetlerine taşımıştı. “Üç devletten toprak istedi” başlığıyla verilen haberde, Ankara’nın ısrarına rağmen “PKK terör örgütüdür” demeyen peşmerge reisi Mesud Barzani’nin, Türkiye, Suriye ve İran’daki Kürtlerin tek devlet olacağını ilan ettiğini duyurmuştu. Terörün zayıflatacağı Türkiye’den toprak arzulayan çabulcubaşı, “Türk, Fars ve Arap ulusu gibi Kürtler de devlete sahip olmalı” demişti.


Oraj POYRAZ
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=49660

--  Her hangi bir işde acele etme hataya düşersin.   Hz.Ali oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder