23 Nisan 2011 Cumartesi

Akçay'a dönük baskı, Seyfi Oktay'a yapılan operasyonda 4 avukatı tahliye etmesiyle başladı.

Ergenekon ve Bolyoz'da tahliye isteyen, bu nedenle baskı ve tehditlere maruz kalan bir diğer hakim de İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay. Akçay'a dönük baskı, Seyfi Oktay'a yapılan operasyonda 4 avukatı tahliye etmesiyle başladı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Başkan ve üyeler arasındaki Balyoz restleşmesinin 11 Haziran 2010 tarihinde başladığı anlaşıldı.

Ulusal Kanal, Mahkeme Başkanı Akçay'ın yakın çevresiyle konuştu. Edinilen bilgilere göre; İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcı Mehmet Cengiz ile avukatlar Tülay Bekar, Ali Hadi Emre ve Kudbettin Kaya'nın tahliyesinin hemen ardından, Adalet Bakanlığı yetkilileri Başkan Şeref Akçay'a doğrudan uyarılarda bulundu.

Tahliye kararının ardından, bakanlık yetkilisi Şeref Akçay'a "ağır ifadelerle" yüklendi. Üst düzey yetkili, Akçay'a "Nasıl böyle bir tahliye verirsin" diye çıkıştı.

Bakanlık yetkilisiyle yapılan bu görüşmeden sonra Başkan Şeref Akçay yakın çevresine; "artık bu meslek yapılamayacak hale geldi" dedi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay, daha sonra Balyoz davasındaki kamutanlar ve Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tahliyesi yönünde oy kullandı. Tahliye talepleri iki hakimin oyuyla reddedildi.

Rahatsızlıklar son Balyoz kararında restleşmeye dönüştü. İki üye, Mahkeme Başkanını "ihsas-ı rey" yapmakla suçladı. Akçay da muhalefet şerhinde, "Kararlarımdan sonra adliyede meslektaşlarım selamı kesti. Başkanı olduğum mahkemenin üyeleri benimle konuşmuyor" ifadesini kullanmıştı.

******************************************************************
******************************************************************
Kötüler kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar.
(Tolstoy)
*******************************************************************
*******************************************************************
 
 
- ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~
"Türkiye'de yaşayanların %99 u Elhamdülillah Müslüman olduğunu söylüyor.
O zaman %99 unun "Elhamdülillah Şeriatçıyım" demesi lazım.
Ben, elhamdülillah şeriatçıyım.
Şeriat İslam, Allah kuralları demektir".

(21 Kasım 1994, Milliyet-RTE- Belediye Başkanı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder