27 Nisan 2011 Çarşamba

Politik - Altın Dinar

 



    Kimden: Bülent Esinoğlu bulentesinoglu@gmail.com

    Altın Dinar


    Bülent ESİNOĞLU

    Libya'ya Haçlı saldırısının asıl nedeni, öyle bizim sandığımız gibi, petrol değildir.

    Libya ile ilgili gerçek bilgiler ortaya çıktıkça, gerçeğin böyle olmadığını öğreniyoruz.

    Amerikan Dolarının dışında değişim aracı arayışı Saddam Hüseyin'nin de başını yemişti. Dolar ile petrol satışını durduran Saddam bu girişiminin bedelini canı ile ödemişti.

    Şimdi aynı hikâyenin bir benzerini tekrar yaşayacağa benziyoruz. Eğer Batı Kaddafi'nin de işini bitirirse, kendisi için önemli bir tehlikeyi bir müddet daha ötelemiş olacaktır.

    Hatırlarsınız. Libya'ya Haçlı saldırısının başladığı ilk günlerde, Batı basınında Kaddafi'nin altınları yer aldı. Ancak bu yer alış şekli, Kadafi'nin kendi altınları ve halktan gizlenen altınlarmış gibi yansıtıldı. Hatta biz de meselenin aslını bilmediğimiz için öyle sanmıştık.

    Meselenin esası şuymuş; Libya'nın Devlet Bankasında 144 ton altın varmış. Biliyorsunuz bizim devletimizin de 150 ton altını var. Bu altınlar Amerika'dadır. Biz koruyamadığımız için Amerika'da duruyor. Merkez Bankası Eski Başanı Yaman Törüner böyle yazmıştı.

    Libya altınlarına geri dönersek.


     Kaddafi bu altınlar ile "Altın Dinar" basmış. Petrol alacak ülkelerden bu altın dinar ile alış-veriş yapmalarını istemiş. Daha da ileri gitmiş. Diğer bazı Afrika ülkelerini de bu altın dinarlar ile alışveriş yapmaya ikna etmiş. Onlarda kendi altın dinarlarını basma yoluna girmek üzereymiş.

    Uluslar arası sistemin dışına çıkacak olan bu girişim, hem ABD hem de Avrupa'yı çileden çıkarmaya yetmiş.

    Çünkü Batı emperyalizminin sömürüsü, diğer azgelişmiş ülkelerin Batı parasını kullanmaya mecbur olmasından kaynaklanmaktadır.

    Rusya Kaddafi'nin bu girişimine sıcak baktığı, hatta desteklediği haberleri Rus basınında yer bulmuş.

    İşte Çin ve Rusya'nın sürekli gündemde tuttuğu, "tarafsız  değişim değeri" yaratma çabaları, esas itibari ile emperyal Amerika'ya yöneliktir.

    Dünyanın en borçlu ülkesinin parasının, en değerli değişim aracı olma durumu dünyadaki huzursuzluğun asıl sebebidir.

    Dolar karşılığı olmayan bir paradır. Karşılığını silah dayayarak oluşturur.

    Libya zayıf bir devlet olduğu için onun üzerine çullanırsınız. Uygarlığınız da bu talan ve savaşlar sayesinde elde ettiğiniz bir sonuçtur.

    Ya bugün, ya da yarın, Çin ve Rusya hatta Hindistan bu değişim değerini değiştirme kervana katılırlarsa, Amerika'nın bu emperyal zorbalığının sonu gelmez mi?

    27.4.2011, bulentesinoglu@gmail.com

    
--  Dakikalarca beklediğin otobüs sen tam sigara yaktığında gelecektir.   Murphy Kanunları oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder