28 Nisan 2011 Perşembe

Politik - Arabalara bak, kocaman…

Arabalara bak, kocaman…

 20 YAŞINDAKİ KIZDAN KORKTULAR
Tayyip Erdoğan'ın konvoyu geçerken "Oha arabalara bak kocaman" diyen öğrenci, "Küfür ettin" diyerek 'jammerlı araçta sorgulanıp 7 saat karakolda tutuldu
 
SUÇLAMAYA BAK…
Ankara Beşevler'de meydana gelen olayda, 1'i komiser 2 polis tarafından "jammerlı araç içinde yarım saat sorguya çekilen ve "Başbakana küfretmekle suçlanan" 20 yaşındaki E.K., daha sonra Çiftlik Polis Merkezine götürüldü. Genç kız, burada da 7 saat tutuldu.
 
ŞİKAYETÇİ…
Gazı Üniversitesi öğrencisi E.K., karakolda verdiği ifadede, Başbakan Erdoğan'ı fark etmediğini, ilk kez jammerlı araç gördüğü için böyle bir tepki verdiğini belirtti. Genç kız, "Beni haksız yere alıkoyup araca bindiren, suç işlemediğim halde usulsüz yakalama yapan polislerden şikayetçiyim" dedi.
 
SUÇUN GEREKÇESİNE BAK…
İlginç olay, dün saat 11.00 sıralarında, birçok üniversite ve fakültenin bulunduğu Ankara'nın Beşevler semtinde meydana geldi. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü 1. sınıf öğrencisi E.K., polis ifadesinde şunları anlattı: "Dersten çıktıktan sonra arkadaşlarla yaya olarak Beşevler yönüne doğru yürümekteydik. Sınavlardan düşük not aldığım için biraz moralim bozuktu. Arkadaşlarımdan da birkaç metre ileride yürüyordum. Cep telefonumdan da internete girmiştim. Arkadaşıma tam cevap vermekte iken, Muammer Yaşar Bostancı Caddesi kavşağındaki büfenin yanında birden çok süratli bir şekilde arabalar geçince elimi kaldırıp o yöne doğru bakarak 'Oha arabalara bak, kocaman kocaman' diye söylendim."
 
Araçların Başbakanlık konvoyu olduğunu ve Başbakan'ın da konvoyda bulunduğunu bilmediğini söyleyen E.K., ifadesinde, "Cip şeklindeki 3 adet aracın arkasında yer alan makam aracını da görmedim. Kısa bir süre sonra da Başbakanlık korumaları olduklarını söyleyen görevliler, 'Hanımefendi siz gitmiyorsunuz, burada bekliyorsunuz. Başbakan'ın geçişi sırasında Başbakan'a hitaben küfür ettiniz. Sizi gözetim altına alıyoruz' dediler. Sonra Çiftlik Polis Merkezi'nden gelen ekibe beni teslim ettiler" dedi.
İfadesinde, Başbakan korumalarının kendisine yönelttiği suçlamayı kabul etmeyen E.K., küfür etmediğini kaydederek şöyle konuştu: "Araçların farklılığını dile getirmek üzere ağzımdan o söylem çıktı. Benim kimseye karşı kastım yoktur. Tamamen koruma görevlilerinin olayı çarptırdıklannı ya da yanlış anladıklarını tahmin ediyorum. Beni haksız yere alıkoyup araca bindiren, suç işlemediğim halde usulsüz yakalama yapan kamu görevlileri hakkında şikayetçiyim, uzlaşmak istemiyorum."
 
Çok korkan ve başına gelen olayın şokunu atlatamadığı öğrenilen genç kız için Ankara Barosu bir avukat görevlendirdi. E.K'nin avukatına, "Hayatımda hiç bu kadar büyük cip görmediğimi o an ifade etmiştim. Ne bilirdim bunların başıma geleceğini" dediği öğrenildi. Karadeniz'in bir ilinden gelip Ankara'da üniversite eğitimine başlayan E.K'nin, yarım saat boyunca yol kenarında 'jammer'lı araç içerisinde alıkonulması sırasında polislerin aracın kapısını kilitlediklerini ve kendisine "Sen ne kadar ağır bir suç işlediğinin farkında mısın, başına geleceklerden haberin var mı?" dediklerini ve bu sırada verdiği nüfus cüzdanındaki bilgilerin bir yerlere sorulduğunu belirttiği öğrenildi. Olayın ilgili savcılığa bildirilmesinin ardından ifadesi alınan E.K.'nin, karakolda 7 saat tutulduktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldığı ve polislerin de genç kızdan şikayetçi oldukları belirtildi. Başbakan'ın geçmesinden sonra, sarf ettiği sözlerden dolayı E.K. hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Olay üzerine, genç kızın şikayetçi olduğu Başbakanlık korumalarının da ifadesi alındı.

Oraj POYRAZ
 

--  Summum jus, summa injuria Aşırı doğruluk, aşırı haksızlık getirir.  Latin Atasözü oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder