25 Nisan 2011 Pazartesi

Politik - Sizin de çalıştığınız hastanelerde böyle bir uygulama var mı?


24 Nisan 2011 Pazar 04:03

Hekim avı başladı

Sağlık çalışanlarının grevinin ardından hastanelere müfettişler görevlendirildi.

Sağlık çalışanlarının 19-20 Nisan'da gerçekleştirdikleri iki günlük grevin ardından Sağlık Bakanlığı bazı hastanelerde müfettiş görevlendirdi. Ankara Tabip Odası Başkanı Bayazıt İlhan, müfettişlerin, odalarına çağırarak greve katılıp katılmadıklarını sorduğu hekimlerden belge imzalamasını istediklerini söyledi.

Sağlık çalışanları geçen hafta iki gün boyunca aciller ve yatan hasta katları dışında iş bırakmışlardı. Grevi düzenleyen meslek örgütleri ve sendikalar, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunarak eyleme katılan sağlık çalışanlarına yönelik herhangi bir idari işlem yapılmamasını istemişlerdi. Ancak eylemin ardından bazı hastanelerde müfettişlerin görevlendirildiği öğrenildi. Ankara Tabip Odası Başkanı İlhan, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müfettişlerin çalışmaya başladıklarını belirtti. İlhan, şunları söyledi:

"Müfettişler hekimleri odalarına çağırıp eyleme katılıp katılmadığını soruyor. Hekimlere eyleme katılmadıklarına dair belge imzalattırılıyor. Van'da da benzer girişimlerin olduğunu öğrendik. Sağlık Bakanlığı'nın böyle bir tarzı var. Ancak müfettişlerin izlediği yöntem normal bir soruşturma prosedürü değil. Müfettiş hekimlere 'Hakkınızda tutanak var' diyormuş. Hekimler tutanağı görmek istediklerinde ise göstermiyorlar. Hekimlere 'Siz şu kâğıdı imzalayın' deniliyor."

İlhan, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yazı yazarak hekimler hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sorduklarını söyledi. İlhan, "Soruşturma açılıp açılmadığının bize bildirilmesini istiyoruz. Eğer soruşturma açıldıysa savunmalarımızı hazırlayacağız. Hekimlerin haklarını sonuna kadar takip edeceğiz" dedi. Bakanlığın müfettiş görevlendirmesinin "son derece antidemokratik" bir yaklaşım olduğunu dile getiren İlhan, "Başından bu yana Sağlık Bakanlığı'nın baskıcı bir tavrı var. Bu da onun devamı. Yurttaşları arkamızda olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.


Oraj POYRAZ
http://www.haberinyeri.net/hekim-avi-basladi-99105h.htm


--   oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder