22 Nisan 2011 Cuma

Politik - Artık Türk bayrağı allerj yaratmasın diye adı Türkiye olan bu ülkede taşınmayacak, ya da gizlenecek...


http://www.ilk-kursun.com/2011/04/buyuk-anadolu-yuruyusunde-turk-bayragi-alerjisi/

Büyük Anadolu Yürüyüşünde Türk Bayrağı alerjisi


EgeHaberler

17 Nisan 2011

10 Nisan Pazar Günü Büyük Anadolu Yürüyüşü adı altında düzenlenen Anadoluyu vermeyeceğiz sloganı ile tüm Türkiye çapında gerçekleştirilen etkinliğin Bodrum ayağında bayrak krizi yaşandı.

Saat 13.00 sularında bir çok sivil toplum kuruluşu üyelerinin ve çevre gönüllüsü vatandaşların toplandığı İskele Meydanına yapılan etkinliğe destek vermek amacı ile HEPAR Bodrum İlçe teşkilatından partililerde katılmak istedi. Ellerinde Türk bayrakları ile alana giriş yapan gruba organizasyon yetkilisi Tertip komitesi üyesi Filiz Dizdar tarafından "Alınan karar gereğince, etkinlikte hiçbir siyasi ve dini içerikli pankart ya da bayrak taşınmayacak. Bu uygulama Türkiye genelinde yapılıyor bu nedenle bayraklarınızı kapatınız " diyerek müdahale edildi.

Bunun üzerine başta HEPAR Bodrum İlçe Başkanı Yücel SÜLEYMANOĞLU olmak üzere MUĞLA Millet Vekili adayları Aynur GENÇ ve Gürcan AKÇAKIN da uygulamaya ve yapılan açıklamaya tepki gösterdiler. Yücel Süleymanoğlu yetkililere hitaben " yapmış olduğunuz organizasyona sizlerin davetine uyarak,sizlere destek amacı ile iştirak ettik.Gördüğünüz gibi hiçbir parti unsuru taşımıyoruz,sadece Türk bayraklarımızı alarak buraya geldik fakat görüyoruz ki sizin bu organizasyonu düzenlemekteki amacınız farklı"diyerek tepkisini dile getirdi.Bunun tertip komitesinin almış olduğu bir karar olduğunu hatırlatan yetkililere Muğla Millet vekili adayı Gürcan AKÇAKIN " Şu direklerde görmüş olduğunuz bayrakları da sökeceksiniz o zaman,böyle saçma bir uygulamamı olurmuş,Türk Bayrağının olmadığı yerde biz yokuz"diyerek Organizasyonu protesto ettiklerini açıklayarak grubunu alanı terk etmeye davet etti.

Grup alanı Türk Bayraklarını sallayarak ter ederken HEPAR Muğla Millet vekili adayı Aynur GENÇ " Böyle saçmalık görülmüş şey değil. Anadolu'yu vermeyeceğiz diyerek organizasyon düzenleniyor fakat Türk bayrağına izin yok. Anadolu dediğiniz yer Türkiye değimli?Bu bayrak nerenin bayrağı? O zaman kime neyi vermeyeceksiniz siz? Bunlar resmen Türkiye'yi Türklere vermeyeceğiz diyorlar. Bizim anladığımız bu.Tüm bunların hesabını bir gün bu millet, bu çıkar avcısı yabancı sermayenin kölesi olmuşlardan soracaktır"dedi.

Hak ve Eşitlik Partililer olaysız bir şekilde Türk bayraklarını sallayarak İskele Meydanını terk etti.

haberkritik.net

http://www.dailymotion.com/video/xiav8q_anadolu-yuruyuyunde-turk-bayrayy-krizi_news


Oraj POYRAZ


--   oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder