29 Nisan 2011 Cuma

MERNİS Kayıtları Neden Yandı ya da Yakıldı


from: atilla.kart@tbmm.gov.tr

-----------------------------

 

 

 

MERNİS KAYITLARI

Neden Yandı ya da Yakıldı?

 

 

                   Nüfus ve Vatandaşlık İdaresi sorumluluğunda  bulunan ve seçmen kütüklerine esas alınan , nüfus kayıt ve kimlik bilgilerini içeren Mernis kayıtlarının birkaç ay evvel yandığı ya da yakıldığı ifade edilmektedir.

 

                   Bu kayıtların olağanüstü koruma tedbirleri altında olduğu , ısıya dayanıklı olduğu , 24 saat koruma altında olduğu bilinmektedir. Hal böyle olmasına rağmen, nasıl ve neden yandığına bir anlam verilememiştir. Bu konuda kamuoyuna tatminkar bir açıklamanın yapılmadığı da bilinmektedir.

 

                     Yanan ya da yakılan bu kayıtların yerine Konya Valiliği bünyesinde bulunan yedek kayıtların kullanılmaya başlanıldığı ifade edilmiştir. Bu kayıtların gerçekliği veya yeterliliği konusunda ise ciddi kuşkular vardır.

 

                   Bu sürecin devamında ise, TÜİK kayıtlarının , seçmen kütüklerine esas alınması söz konusu olacaktır. TÜİK’in ekonomiyle ilgili kayıtlarının gerçeğe uymadığı, tahrif edildiği  konusunda  ciddi bulgular vardır. Aynı durum, nüfus kayıt bilgileri için de söz konusu olacaktır.

 

                   2007’den bu yana seçmen sayısı ve seçim sonuçlarına yönelik olarak ciddi soru işaretleri doğmuş olmasına ve bu kaygılar halen giderilmemiş olmasına göre; 2011 seçimlerinde de belki de daha vahim ihlaller söz konusu olacaktır. Hükümet’in tüm bu gelişmeler karşısında sessiz kalması ise başlı başına sorgulanması gereken bir haldir.

 

                   Soruyoruz;

 

                     MERNİS kayıtlarının akıbeti nedir? Yandı mı yakıldı mı?

 

                        Soruşturma yapıldı mı? Yapıldıysa sonucu neden açıklanmamıştır?

 

                        Yapılmadıysa neden yapılmamıştır?

 

                        Kamuoyu neden bilgilendirilmemektedir?

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder