Zorluk Derecesi | : | |
---|---|---|
Kaç Kişilik? | : | 4 Kişilik |
Hazırlama Süresi | : | 15 dk |
Pişirme Şekli | : | Tencere |
Pişirme Süresi | : | 30 dk |
Dinlenme Süresi | : | 0 dk |
Toplam Süre | : | 45 dk |
Malzeme Listesi
- 6 Adet Soğan (Orta Boy)
- 3 Çorba Kaşığı Un
- 1 Litre Et Suyu (4 Su Bardağı)
- 4 Yemek Kaşığı Kaşar Peynir (Rendelenmiş)
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
- 1 Tutam Karabiber
- 1 Tutam Tuz
Fransız Usulü Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?
1. Soğanları halka halka doğrayın. Bir tencereye tereyağını koyarak eritin ve doğranmış soğanları orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
2. Yumuşayan soğanlara bir çay kaşığı toz şeker ekleyin ve kısık ateşte pişirerek soğanların karamelize olmasını sağlayın.
3. Ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı unu pembeleşinceye kadar kavurun. Rengi değişince üzerine bir bardak et suyunu ekleyerek çırpıcı ile topak olmayacak hale gelene kadar çırpın.
4. Soğanların üzerine 3 bardak et suyunu ekleyin ve ocağın altını yeniden yakın.
5. Kavrulmuş un ve et suyu karışımını da yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin.
6. Karabiber ve tuzu ekleyin ve çorbanızı bir taşım kaynatın.
7. Servis ederken çorba kaselerinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökebilirsiniz. Dilerseniz kruton ile de servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder