28 Nisan 2011 Perşembe

Politik - Türkiye, Suriye Sınırında Alarma Geçti


Türkiye, Suriye Sınırında Alarma Geçti


Suriye'de gün geçtikte artan şiddet olaylarını yakından takip eden Türkiye, olası bir göç dalgasına karşı önlem alıyor.

Suriye'de gün geçtikte artan şiddet olaylarını yakından takip eden Türkiye, olası bir göç dalgasına karşı önlem alıyor. Şanlıurfa ve Mardin valilikleri bünyesinde oluşturulan ekipler, olası bir göç dalgasına karşı yapmaları gereken çalışmalar konusunda uyarıldı. Kızılay ve benzeri yardım kuruluşlarının depolarındaki malzemeler gözden geçirildi. Olası çadır kentler için yer tespiti çalışmaları yapıldı.

1988 yılında Kuzey Irak'tan Türkiye'ye yaşanan göçün bir benzerinin gerçekleşme ihtimalini göz önünde bulunduran Türkiye, şimdiden tedbir almaya başladı. Arap ülkelerinde yaşanan gerginliklerin Suriye'ye sıçramasının ardından Türkiye, bu ülkedeki gelişmeleri yakın takibe aldı. Bir yetkili, Suriye'deki birçok ailenin yakınının Mardin ve Şanlıurfa'da yaşadığını belirterek, "Gelecekleri en yakın yer buralardır. " dedi.

ALINAN TEDBİRLER


Suriye'den gelecek bir göç dalgası için bu illerde olası göçün yaşanabileceği alanlar belirlendi. Sınırdan geçiş yapacak olanların önce sağlık kontrolünden geçirilmesi kararlaştırıldı. Sağlık kontrolü için belli bölgelere seyyar muayene istasyonları kurulacak. AŞ evlerinin yanı sıra, özellikle çocukların sağlıklı gelişimi için gerekli olan gıda maddelerinin temini için piyasa araştırması yapıldı. Olası göçle Türkiye'ye gelecek olan Suriyelilerin listesi tutularak Birleşmiş Milletler'e bildirilecek.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Halepçe katliamından sonra Türkiye'ye gelen Peşmergeler için birçok noktada çadır kentler kurulmuş ve yıllarca bunların ihtiyaçları karşılanmıştı. Suriye'den de böylesi bir göç olması durumunda Türkiye hazırlıksız yakalanmak istemiyor.

SURİYE'DEKİ GÖSTERİLERDE 500 ÖLÜ


Suriye'deki bir insan hakları örgütü, güvenlik güçlerinin yönetim karşıtı protestoculara müdahalesinde en az 500 sivilin öldüğünü bildirdi.

Cezaevinde bulunan insan hakları savunucusu Muhanned El Hasani'nin kurduğu Seveysiye örgütünden yapılan açıklamada, 6 haftadır süren gösterilerde binlerce kişinin gözaltına alındığı, onlarcasının da kayıp olduğu belirtildi.

Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad'a karşı gösteriler yapan protestocular, yolsuzluklara son verilmesini ve siyasi özgürlük istiyor.
Oraj POYRAZ
http://www.haberler.com/turkiye-suriye-sinirinda-alarma-gecti-2685421-haberi/


--  TESTİ  Dolu bir testi idim ben, Baş aşağı ettiniz beni; Eh, boşalıverdim derken... İyi mi ettiniz yani?  Sevgiler vardı içimde Ezgiler vardı, iyilikler... Boşaltıverdiniz, hem de Düşürüp kırmaktan beter.  Hoş, yine bir testiyim ben, Yine varım ama bomboş...   Ahmet Muhip DRANAS oO-------------------------------------------------------------------Oo  http://orajpoyraz.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder