26 Haziran 2016 Pazar

Fwd: FEYM GURUBU MESAJI - ERMENİ FAALİYETLERİ ( 25 HAZİRAN 2016 )

-------- Forwarded Message --------
Subject:  FEYM GURUBU MESAJI - ERMENİ FAALİYETLERİ ( 25 HAZİRAN 2016 )
From:     Orhan Tan tan.orhan@gmail.com
 

FACE BOOK KULLANMAYAN / VEYA MESAJ TALEP EDEN DOSTLARA ( GURUP DIŞINDAN ÖZEL TALEPLER DAHİL) SUNULMUŞTUR...

ERMENİ FAALİYETLERİ ( 25 HAZİRAN 2016 )

1.. Abcnews.go.com' daki haber başlığı : " Papa Ermenistan' da : Asla – unutma veya Küçültme" Papa, Osmanlı dönemindeki Ermeni katliamını dünya asla unutmamalı diyerek Ermenileri müşterek hatıralarını sevgi ile demlemeye bırakmalarını, böylece Türkiye ile barışı ve uzlaşmayı bulabileceklerini bildirdi.

http://abcnews.go.com/…/pope-prays-armenia-memorial-denounc…

2. Europe.newsweek.com, Papa' nın Erivan' da Ermeni <sözde> soykırımına atıfta bulunduğunu bildiriyor. Papa, bu trajedi, bu soykırım, maalesef geçen yüzyılın acıklı felaketlerinin başlangıcı oldu dedi.

http://europe.newsweek.com/pope-vatican-armenian-genocide-t…

3. Ncregister.com, " Papa Benedict XV ve Holy See Ermeni <sözde> soykırımını engellemek için nasıl çalıştı sorusunu soruyor. Alman araştırmacı yazar Michael Hesemann, Osmanlı İmparatorluğunun Ermenilere yönelttiği <sözde> soykırıma son vermek üzere Vatikan' ın gayretlerini anlatıyor. Ermeni meselesinin 1 inci Dünya Savaşından çok önce, 1911 yılındaki Jön Türklerin Selanik kongresinde, şiddetli bir çözüm planlandığına dair güçlü kanıtlar var.

http://www.ncregister.com/…/how-pope-benedict-xv-and-holy-…/

4. Americamagazine.org, Papa Francis' in Ermeni <sözde> soykırımı kurbanları anıtını ziyaret ve dua ettikten sonra Altın Deftere şunları yazdı : " Burada, kalbimde üzüntü ile , asla tekrar böyle trajediler olmamasını, insanlığın unutmamasını, şeytana karşı iyilikle nasıl zafer kazanılacağını belirterek dua ediyorum……."

http://americamagazine.org/…/pope-francis-prays-national-me…

5. Npr.org, Papa' nın Ermeni <sözde> soykırımını kınadığını bildiriyor. Türkiye' yi kızdırmamak için bazı kişiler 1,5 milyon Ermeni' nin öldürülüşünü soykırım olarak söylemiyorlar. Ancak, Papa, Erivan' da bu terimi kullanmaktan utanç duymadı.

http://www.npr.org/…/pope-francis-denounces-armenian-genoci…

6. English.ahram.org.eg, Papa Francis' in Cumhurbaşkanı Serzh Sarkisian ile buluşmasında, Türkiye' yi kızdırma riskini göze alarak, 100 yıl önce Osmanlı kuvvetlerinin <sözde> toplu katliamlarını soykırım olarak ifade edip kınadı.

http://english.ahram.org.eg/…/Pope-Francis-denounces-Armeni…

7. Mediamax.am, "Canlı yayın : Papa Ermeni <sözde> soykırımı anıtında" başlığı ile bir video veriyor.

http://www.mediamax.am/en/news/society/18849/

8. Armradio.am' de Ermeni Dışişleri Bakan Yardımcısı Shavarsh Kocharyan ile Papa' nın ziyreti, Karabağ ve Türkiye ile ilişkiler konusunda bir söyleşi yer alıyor. Dini konuları geçerek ilginç ifadelere yer veriyorum: " Soru: Dağlık Karabağ nedeniyle, Türkiye ve Azerbaycan' ın provokasyonları dikkate alındığında Ermenistan bugün tekrar bir var olma savaşı içinde midir?... Cevap: Dağlık Karabağ veya Arşak, tarihi Ermenistan' ın parçasıdır. 1991 Yılında Ermenistan ve Dağlık Karabağ Uluslar arası Hukuk ve o zaman yürürlükte olan Sovyetler Birliği Anayasasına tam uygunluk içinde referendum yapmıştır. SSCB' nin yıkılışını müteakip iki Ermeni devleti demokratik bir yol ile toplumlarını geliştirmek istemişlerdir. Bu yıl Nisan başlarında meydana gelen tecavüzü biliyorsunuz. Ermenistan her türlü askeri tecavüze karşı bütün gücü ile Dağlık Karabağ halkını koruyacaktır. …Türkiye, Karabağ konusunda Azerbaycan' I destekliyor. Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkileri normalleştirmeyen iki neden var: Birincisi Türkiye' nin Ermeni <sözde> soykırımını tanımaması. İkincisi ise Türkiye' nin Azerbaycan' ın Ermenistan' ı abluka politikasını destekleyerek tek taraflı olarak sınırı kapatması. Türk – Ermeni sınırı Avrupa' daki tek kapalı sınırdır. 2009 Zürih Protokolü Türkiye tarafından ön şartlar konularak bozuldu. Shavarsh Kocharyan Papa' nın ziyareti ile ilgili olarak, şimdiki Ermenistan ve Eylül ayındaki Gürcistan ve Azerbaycan ziyaretleri bütün bölgeye bir barış ve hoşgörü mesajı olacaktır dedi.

https://www.armradio.am/…/armenian-deputy-fm-on-popes-visi…/

9. Mediamax.am, Papa' nın ' Tanrı Ermeni ulusunu takdis etsin' dediğini haber başlığı yapmış. Patrik Karekin II ve Cumhurbaşkanı Serzh Sargsyan' ın daveti üzerine Ermenistan' a gelen Papa Francis, Etchmiadzin kilisesindeki hoş geldin törenine katıldı. Papa, Roma' da Hristiyanlar öldürülüyorken Ermeni ulusu Hristiyanlığı kebul eden ilk ulus oldu dedi.

http://www.mediamax.am/en/news/society/18844/

10. Southcarolinapublicradio.org, başlık olarak ; " Papa Francis Ermeni <sözde> soykırımını kınadı" diyor, ancak, haber olarak başka bir ifade yok. Ş.S. Aya' nın yorumunu yapıştırdık, mesaj yazımı sona erdiğinde hala moderatör onayı bekliyordu. Bunun üzerine şu yorumu yapıştırdım- herhalde o da yayımlanmaz: " I protest South Carolina Public Radio since it does not publish the comments from Turkish readers. Is it your understanding not to respect the freedom of speech?"

http://southcarolinapublicradio.org/…/pope-francis-denounce…

11. Wypr.org' da da aynı başlık : " Papa Francis Ermeni <sözde> soykırımını kınadı". Yazı yok, buna da bir yorum yapıştırıldı.

http:// /post/pope-francis-denounces-armenian-genocide#stream/0

12. Oann.com, Papa' nın Ermeni <sözde> soykırımı gibi trajediler asla tekrar olmasın dediğini bildiriyor. Haberde kısaca Ermenilerin 1915 olayına bakışı anlatılmış.

http://www.oann.com/pope-says-never-again-to-tragedies-lik…/

13. Bbc.com, Papa' nın Erivan ziyaretinde Ermeni <sözde> soykırımı konusunda konuştuğunu bildiriyor. Ermenistan ve pek çok tarihçiler 1915' te Osmanlı kuvvetleri tarafından 1,5 milyon Ermeni' nin öldürüldüğünü söylüyorlar. Türkiye, daima bu rakam konusunda ihtilaflı ve soykırım kelimesini kullanmayı reddediyor.

http://www.bbc.com/news/world-europe-36624479

14. Rferl.org, Papa Francis' in 100 yıl önce Osmanlı döneminde Türk Kuvvetlerinin yaptığı Ermeni <sözde> soykırımını kınadığını Erivan' dan bildiriyor.

http://www.rferl.org/content/pope-fran, cis-armenia-genocide/27819125.html

15. En.radiovaticana.va sitesi Papa Francis' in Tzitzernakaberd' deki Büyük Felaket (Metz Yeghern ) anıtında dua ettiğini yazıyor. (Not: Vatikan Radyosu soykırım kelimesini kullanmamış..,o.t.)

http://en.radiovaticana.va/…/pope_francis_prays_at_…/1239881

16.. Brecorder.com, Papa Francis' in Erivan' da Ermeni <sözde> soykırımını kınadığını bildiriyor.

http://www.brecorder.com/…/305960-pope-francis-denounces-ar…

17. Catholicherald.co.uk, Papa Francis' in uluslar içinde Ermenistan' ın İsa' nın habercisi olduğunu söyleyerek kendilerini selamladığını bildiriyor.

http://www.catholicherald.co.uk/…/pope-francis-hails-armen…/

18. Dpa-international.com, Ermenistan ve Türkiye' yi uzlaşmaya çağırdığını söylüyor. Erivan' daki bir ayinde Papa, Türkiye ve Ermenistan' ı farklı oldukları noktaları masaya yatırmaya davet etti ve Kafkaslarda barış için ümidi olduğunu söyledi. (Not: Papa' nın bu yaklaşımına "geçmiş olsun" demek gerekir.., o.t.)

http://www.dpa-international.com/…/pope-francis-condemns-ar…

19. lragir.am, Papa' nın 1915 Ermeni <sözde> soykırımı kurbanları anıtını ziyaret ettiğini bildiriyor. Haberde başlık dışında bir yazı yok, anıttaki geziye ait bir video koymuşlar.

http://www.lragir.am/index/eng/0/country/view/35932



__._,_.___

Posted by: Orhan Tan <tan.orhan@gmail.com>


__,_._,___

Silent leges inter arma.
* * *
Savas sirasinda kanunlar susar.

Latin Atasozu - (Cicero)

Said-i Nursi Kimdir?
Said-i Nursi 1873 yilinda Bitlis in Nurs koyunde dogmustur.
Kisa bir sure, Molla Mehmet Emin adinda bir hocada okumus ve bu adamdan aldigi yarim yamalak bilgilerle kendini erisilmez bir alim saymistir.
Sonradan yazdigi Risalelerinden de anlasildigi gibi, edindigi yetersiz bilgilerin buyuk bir deger tasidigini sanarak buyukluk taslamaya baslamis, suna buna rastgele sorular sorup mahcup etme cabalarina girismistir.
Gosterise ve riyaya cok duskun olmasi yaninda, hayalci de olan Said-i Nursi, kurmaya calistigi Medrese-tuz-Zehra adli medreseye yardim toplamak icin Istanbul a gitmis ve burada bir takim siyasi islere girismistir Ittihad-i Muhammed-i firkasinin kuruculari arasinda yer alan Nursi, bir ara akil hastanesin de yatirilmistir.
31 Mart saniklarindan biri olarak da yargilanan Said-i Nursi, her ileri adimin karsisina cikmis, Ittihat-Terakki ye, Jon Turklere ve Bati ya yonelenlere dusman olanlarin safina katilmis, Volkancilarin safinda turlu fesatliklar yapmaya calismistir.
31 Mart ta temel olan goruslerini, Divan-i Harp onunde tekrarlayan Nursi, bu goruslerini 1957 lerde de yaymaya cabalamistir.
Kurtulus Savasi nda bu savasin amacinin Halifeligi yasatmak oldugun sanarak savasi desteklemis, Durrizade Fetvasina karsi Anadolu hareketine katilanlari savunmustur.
Ama Ankara ya gidip de Mustafa Kemal le gorusunce, savasin gercek anlamini anlamis, karanlik emelleri icin bu savastan bir yarar saglamayacagini dusunerek harekete karsi cikmistir.
Ankara dan ayrilarak Van a gitmis ve orada Risale-i Nur adi altinda sacmaliklarla dolu kitapciklari yazmaya baslamistir.
Kurt isyani sirasinda Barla ya surgun edilen Nursi, daha sonra Kastamonu ya ve Emirdag ina surulmustur.
Sacmalikla yuklu kitapciklarini buralarda da yazmaya devam eden, ustelik bazi saf Muslumanlar gozunde bir Musluman kahramani olarak tanitmayi basaran Said-i Nursi, birbirinin tekrari olan 130 parca risale yazmistir.
Kitapciklarinin Kur an-i Kerim derecesinde oldugunu, hatta bazi risalelerin bircok surelerden daha veciz ve daha anlamli bulundugunu iddia etmekten cekinmeyen Said-i Nursi, 1960 yilinda Urfa da olmustur.
Said-i Nursi, carpik goruslerini dinimize mal etmek icin durmadan caba harcamis ve bu yolda ozellikle iki zumreden yararlanmistir.
Bunlardan biri; saf ve Muslumanligi gercek anlamiyla bilmeyen imanli zumre; oteki de, az cok her seyi kavrayan, bilen fakat menfaatlerini dinin de imanin da ustunde tutanlardan meydana gelen zumredir.
Nurculuk akimi, iste bu iki zumre arasinda yayilmis ve dinimizin de milletimizin de basina bela olan bir durum almistir.
Said-i Nursi, Nurculugu bu iki zumrenin omuzlari ustune kurmus ve olunceye kadar, hicbir din ve iman kaygisi tasimadan gelistirme cabasini gostermistir.
Bugun bazi saf Muslumanlar, Said-i Nursi nin gercek yuzunu bilmedikleri, bilemedikleri icin, onun Muslumanliga taban tabana ters dusen goruslerinin yayilmasinda, farkinda olmayarak rol almis bulunuyorlar.
Oysa Said-i Nursi nin gercek yuzunu, nasil bir riyakar oldugunu ve asagilik emellerini gerceklestirmek icin kutsal dinimizi nasil kendine alet ettigini bilseler, onun yaydigi karanlik akima yardimci olmaz, tersin karsi cikarlardi.
Amacimiz, Said-i Nursi nin kim oldugunu, gercekte neler yaymaya calistigini bu saf Muslumanlara anlatip onlari uyarmaktir.
Said-i Nursi yi kisaca anlatmak gerekirse soyle denebilir:
Said-i Nursi, karanlik emellerini gerceklestirmek icin dinimizi alet eden, gercekte dinin temel ilkelerine bile inandigi supheli olan, riyakar bir insan olarak yasamis ve hayatinin sonuna kadar bu tutumunu surdurmustur.

Derleyen: Osman Turkoguz
INANCLARA VE AKLA AYKIRI BIR YAKLASIM, NURCULUK.

Yargi devlet hayatinin efendisi degil, devlet politikasinin hizmetkari olmalidir.

Joseph GOEBBELS
(Hitler in Propaganda Bakani)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder