27 Haziran 2016 Pazartesi

Yüzlercesi kıyıya vurdu

Hastanede bu şekilde konuşunca abi yine Bizimkiler'in Cemil'i gibi konuşuyorsun diyorlar. Ama kendimi de alamıyorum.

99 depremi sırasında bölgedeydim. Yıkım bölgesinde değildim ama, çok etkilendik doğrusu. O gün bu gündür Godot'u bekler gibi Büyük Marmara Depremini bekliyorum.

Bu eksende öngörümü belirteyim. Tam da Tekirdağ Şarköy açıklarında yatan fay hattında gaz çıkışları başlamış olmalı. Büyük olasılıkla karbondioksit gibi boğucu gazlar.

Deniz yıldızları dip havyanlarıdır. Dipsuları karbondioksitle yoğunlaştıkça daha yukarı seviyelere göç etmişlerdir. Taaa ki en sonunda kendilerin denizin dışına atana kadar.

Yapılacak şey,  eğer bu güne kadar Marmara denizinde fay hatları üzerine sabit sensör yerleştirilmediyse hemen en kısa sürede yerleştirilmesi ve sürekli olarak izlenmesi olmalı.
Elin Amerikalıları, San Andreas Fay hattı için bunu en azından on yıldır yapıyor, yapıyor da belgesel haline sokuyor da biz de izliyoruz.

Hatta, biz de en azından on yıldır bütün Marmara denizi altını sabit sismograf ağıyla donatmış ve izliyor olmalıydık. Umarım bunu yapmışlardır.
Yine bizim, en azından on yıldır fay hatlarında sürekli olarak radyoaktif gaz ölçümleri de yapıyor olmamız lazımdı. Umarım bunu da yapıyoruzdur.

Bizim bademlere zerre kadar inancım, güvenim yok.
Bunlar Allah bir diyorlardı.
O gün bu gündür Allaha da inanmıyorum, Deist oldum.
O derece yani.

Şaka, şaka...
Bademlerin de katkısı olmadı değil, ama kusurun büyüğü İslamın kendi içerisinde.
Hadislerde, Kur'anın kendisinde.
Bizim bademler sadece tüy diktiler o kadar.

Saygılar.

Oraj POYRAZ  L2fSIJNoA0xfSNxA


Yüzlercesi kıyıya vurdu

27.06.2016 15:17

Tekirdağ'ın Marmara Denizi'ne kıyısı olan Kumbağ Mahallesi'nde yüzlerce ölü deniz yıldızı karaya vurdu. Sahilde deniz yıldızlarını görünce şaşıran tatilcilerden bazıları toplayıp denize geri atarken, bir çoğu da sepetlere topladı.

Süleymanpaşa İlçesi'ne bağlı Kumbağ mahallesinde dün öğle saatlerinde denize girmek için sahile inenler, yüzlerce ölü deniz yıldızı gördü. Birçoğu deniz yıldızlarını yaşamaları için yeniden denize atarken, bazıları da yanlarındaki sepetlere topladı. Tatilcilerden Didem Deniz, uzun yıllardır sahilde böyle bir manzara ile karşılaşmadıklarını belirterek şöyle dedi:

Anadolu fayı ile Mudanya'ya bağlı Tirilye Mahallesi üzerinden geçen Zeytinbağı fayına dikkati çekti. Mudanya için zaman geçmeden bir an önce risk planının hazırlanarak çalışmalara başlanması gerektiğini kaydeden Gündoğdu, tasarım depreminin de iyi belirlenmesi gerektiğini"Yaz aylarında geliyoruz buraya. Daha önce hiç böyle bir şeye şahit olmadım. Çok sayıda deniz yıldızı sahile vurdu. Durumu görünce bizde merak ettik, internetten araştırdık. Toplu intihar edebildiklerini öğrendik. Hatta bazıları hareket ediyordu. Biz bazılarını yeniden suya attık belki yaşarlar diye ancak yeniden kıyıya çıktılar. İnsanlar daha sonra kıyıya vuran deniz yıldızlarını topladı."

İlk kez çok sayıda deniz yıldızının ölü olarak karaya vurduğuna şahit olduğunu söyleyen Özkan Tutarer da, "Ben küçüklüğümden beri yazlığa gelirim buraya. İlk kez böyle bir şeye şahit oldum. Kıyıya vuran deniz yıldızları çok da kötü bir koku yayıyor" diye konuştu.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Albayrak konuyla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi. Yüzme suyunun kalitesi belirlenmesi için Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte 15 günde bir deniz suyundan numuneler aldıklarını kaydeden Albayrak, "Bu numuneleri İstanbul Hıfzıssıhha'ya gönderiyoruz. Sonuçlar birkaç güne kadar elimize geçecek. Ama yine de bölgede bir inceleme yapacağız. Denizi kirleten bir neden var mı bakacağız" dedi.



http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yuzlercesi-kiyiya-vurdu-140521h.htm

 
a45UyF587661-160627154845 Oraj Poyraz At Neomailbox.net cimcime@neomailbox.ch
2016/06/27  19:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 



--

Amelsiz sevab dileyen, yaysiz ok atmaya kalkan kisiye benzer.

Hz.Ali

Mustafa Kemal ve arkadaslari, Yunanlilara karsi buyuk bir saldiriya hazirlaniyorlar.
Bu cilginca tesebbusun amaci, yine izmihlal, izmihlal, izmihlal...
Cunku Yunanistan in ordulari var, techizati var..

(ALi KEMAL, Peyami Sabah, 7.8.1920)

Bilim adamlarinin kesinligi yok ama delilleri var.
Yaratiliscilarin delilleri yok ama kesinligi var.

Ashley Montagu


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder