17 Haziran 2016 Cuma

İyice azıttılar! Kadın düşmanlığında son perde! Tacize uğramak isteyen karma vagona binsin

Kimdir bu Mehmet Şevki EYGİ?
Ben abiyi yazdıklarından biliyorum elbette, yine de wikipedia'ya bir baktım, kısa bir özet çıkardım.

Mehmet Şevket Eygi

(d. 7 Şubat 1933, Ereğli, Zonguldak), Türk gazeteci, makale ve köşe yazarı.

Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur.

1970'lerde yayınladığı günlük Bugün Gazetesi ve haftalık Yeni İstiklal ve Büyük Gazete'nin kapanmasının ardından Son Havadis ve Son Çağrı dahil çeşitli yayın organlarında makaleleri yayımlandı. Halen Milli Gazete'de köşe yazıları yazmayı sürdürmektedir.

Genel olarak değindiği temalar arasında: Sabetaycılık, Osmanlı dönemi, Tasavvufi yaşam, Müslümanların geri kalmışlığı, mezhepsizlik ve bidat hareketleri, dinler arası diyalog ve bunlara yönelik eleştirilerdir.

1960'lı yıllardaki Altıncı Filo'yu Protesto Olaylarını eleştirmiştir. Bu tutumunu 16 Şubat 1969 günü daha sonra Kanlı Pazar olarak adlandırılacak günde Bugün gazetesinde belirtmiştir. https://tr.wikipedia.org/wiki/Mehmet_%C5%9Eevket_Eygi.


Abi son zırvasını Vahdet gazetesinde kaleme almış.
Ancak, şunu kuvvetle vurgulamak isterim, Mehmet Şevki Eygi kesinlikle meczup değildir, geçmişinde böyle bir ima, şüphe yoktur.
En azından ben böyle bir şey bilmiyorum.

Üstelik bu abi fena halde okumuş, yazmış birisi.

Fakat, mürtecilerin en akil adamları ile meczupları arasındaki mesafe çok azdır.
Bunların en akıllı lakırdıları ile en zırva lakırdıları arasında ciddi bir fark bulamazsınız.
Sonuçta dinin kendisi gerçeküstü bir fenomendir.
Bir şizofrenin şizoid hecmeleriyle, bir ilahi metin arasında hem teoride, hem de pratikte bir fark yoktur.

Bir debilin anlayacağı şekilde ifade edersek, peygamberler toplumu ikna ederek psikiatrları ürkütebilecek kadar ikna kabiliyeti olan şizofrenlerdir.
Tersinden söylersek, peygamberlerin ikna kabiliyetleri yetersiz olanlarına psikiatrlar şizofren diyorlar.

Her neyse konuyu dağıttık. Esasa dönelim.
Mehmet Şevki Eygi aslında aklı başında olan bir adam.
Böyle olduğu halde neden zırvalıyor, ben onu soruyorum, neden mürteciler zırvalıyor?

Neden mürtecilerin olabilecek en ağır şekilde meczup olanı da, cehaletin dibinden gelmiş olanı da, dehanın sınırlarında gezdiğini bildiğimiz, okumuş yazmış ve artık okunacak okul bırakmamış olanı da aynı şekilde zırvalıyor.

Zırvalama seviyeleri de tuhaf şekilde aynı.
Hani insan şunu bekliyor, mürtecinin cahil olanının zırvalamasıyla okumuş olanınni zırvalaması bir nebze dahi olsa fark etmeli.
Ya da mürtecinin aşikar şizofren olanıyla, olmadığı kesin olanı arasında söyledikleri sözler itibariyle bir fark olmalı.
Nedense, hiçbir fark yok.
En cahil mürteci de, en okumuş olanı da, en dertli akıl hastası olanda, en akıl sağlığı yerinde olanda aynı şeyleri söylüyor.
Bu çok tuhaf.

Benim bu konuda bir teorim var.
Teori malum bir tezahürün açıklaması demektir.
Mehmet Şevki Eygi ve akıl sağlığı yerinde olan ve olmayan, cahil olan ve olmayan yüzlerce, binlerce ilahiyatçı, mürteci fikir adamı, yüzlerce yıldır ve dünyanın her yerinde, aynı şeyleri söylediğine göre bunların ortak payandası olan Kur'anda, sünnetde bir sorun olmalı.
Bunlar hep aynı menbaadan su içiyorlar.
Bunları delirten su aynı.

O halde insanlığın selameti için şu mübarek Ramazan aylarında hayırlı bir işi başlatmak gerek.

Evet, bir çağrım var.
Topluca aklınızı zehirleyen bu dinden çıkınız.
Yanlış anlamayın lütfen, ben size bir yanlıştan çıkıp başka yanlışlara girin demiyorum.
Sakın Hristiyan olun,  Yahudi olun, Zerdüşt olun falan demiyorum.
Bunlar hep aynı yanlış silsilenin daha önceki versiyonları.

Ben size tertemiz bir sayfa açın diyorum.
Akılla, bilimle, uzlaşma ahlakıyla bembeyaz bir sayfa.
Gelin şu mübarek Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine kutlu, hayırlı bir iş yapın.

Saygılar.
Oraj POYRAZ  L2fSIJNoA0xfSNxA .


İyice azıttılar! Kadın düşmanlığında son perde! Tacize uğramak isteyen karma vagona binsin

17 Haz, 2016

Gerici, kadın düşmanı yazar Mehmet Şevket Eygi, toplu ulaşımda kadınlara ayrı vagon uygulamasına karşı çıkan kadınların tacizden memnun olduğunu belirterek, "Tacize uğramak isteyenler karma vagonları kullanabilirler" dedi

Gerici, kadın düşmanı yazar Mehmet Şevkey Eygi, bugün (15 Haziran) Vahdet gazetesindeki yazısında, kadınlar için toplu ulaşımda ayrı vagon uygulamasına karşı çıkan kadınlara saldırdı ve "Onlar tacizden memnun olanlar" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabı üzerinden kadınlar için metroda ayrı vagon önerisiyle anket başlatmış, kadınlardan ise gerici uygulamaya tepki gelmişti.

Mehmet Şevket Eygi yazısında ayrı vagon uygulamasının kadınların "haysiyetini yücelttiğini" belirterek, uygulamaya karşı çıkan kadınların tacizden memnun olduğunu ve tacize uğramak isteyenlerin karma vagonda seyahat edebileceğini belirtti. Eygi'nin yazısının bir bölümü şu şekilde:

Kadınlara vagon tahsis etmek pozitif ayırımcılıktır. Kadınların lehinedir. Kadınlar için ayrı vagonlar olur ama isteyenler, tacizlere razı (hattâ onlardan memnun) olarak erkeklerin arasında seyahat edebilir. Bütün erkekler elbette tâcizci değildir ama maalesef az sayıda tacizci huzuru bozup kadınları rahatsız etmektedir.

Kadınları tâciz, çirkin tecavüz vak'aları toplumumuzun acı realitesidir. Kadınlarımızı kızlarımızı bunlardan korumak için toplu taşıma vasıtalarında onlara ayrı yerler, ayrı vagonlar ayrılmasında büyük yarar vardır. Böyle bir şey kadınların aleyhine değil, lehinedir, yararınadır. Kadın erkek hukuk önünde, insan olarak, temel haklar ve hürriyetler bakımından eşittir ama aralarında mutlak eşitlik yoktur.

Kadınların erkeklerden, erkeklerin kadınlardan üstün olduğu konular vardır. Toplu taşıma vasıtalarında kadınlara ayrı vagonlar ayırmak onların haysiyetlerini yüceltmektir. Böyle bir şeye itiraz etmek çok ayıptır, rezilliktir.

Doğrusu aşırı feministlere, laiklere, sosyal demokratlara hayret etmemek mümkün değil. Tâcizlerden kurtulmak, rahat ve huzurlu seyahat etmek isteyen kadınların haklarını çiğniyorlar. Tâcize uğramak, rahatsız olmak isteyenler karma vagonlara binme haklarını ve hürriyetlerini kullanabilirler.

http://www.ilk-kursun.com/haber/264300/iyice-azittilar-kadin-dusmanliginda-son-perde-tacize-ugramak-isteyen-karma-vagona-binsin/ 
a45UyF587661-160617113251 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2016/06/17  12:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 


Hayat bir sey degildir.
Itinayla yasayiniz.

Albert Camus

Nisa-82 Kuran i dusunmuyorlar mi? Allah katindan baska yerden gelseydi, onda birbirini tutmaz pek cok sey bulurlardi.

Bu ayet gercekten ibret dolu. Tekrar tekrar okuyun ve ne demek istendigini anlayin. Bir oksimoron sanati icraa edilmis.

Osmanli tebaasindan olan Ermeni unsurlari, gordukleri tesvik ve yardimin neticesiyle de, milli namusumuzu yaralayacak taskinliklardan baslayarak, nihayet hazin ve kanli safhalara girinceye kadar kustahane tecavuzlere koyuldular.

Vatanin parcalanmasi soz konusu ve karar olarak, Dogu Vilayetlerimiz de Ermenistan , Adana ve Kozan havalisinde Kilikya adi ile yine Ermenistan; bu milletin, esarete, kolelik payesine indirilmesi ve nihayet bu devletin tarih sayfasini kapatarak ebediyet mezarina defnetmek gibi, insaniyet ve medeniyetle ve hele milliyet esaslariyla bagdasmayan emeller kabul ve onay yeri bulmus ve goruluyor ki, tatbikat devresi de baslamistir.

Bir istila fikri besleyen Ermeniler, Nahcivan dan Oltu ya kadar butun Islam ahaliye baski ve bazi mahallerde katliam ve yagma yapiyorlar.
Sinirlarimiza kadar Islamlari mahva mahkum ve goce mecbur ederek Dogu Vilayetleri miz hakkindaki emellerine dogru emniyetle yaklasmak ve bir taraftan da 400 bin oldugunu iddia ettikleri Osmanli Ermenisini bir dayanak olmak uzere memleketimize surmek istiyorlar.

Memleketimizde kulliyetli yabanci parasi ve bircok propagandalar cereyan ediyor.
Bundaki gaye, pek a$ikardir ki, milli hareketi neticesiz birakmak, Yunan, Ermeni emellerini ve vatanin bazi muhim kisimlarini isgal gayelerini kolaylastirmaktir.

(23 Temmuz 1919)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder