17 Haziran 2016 Cuma

Türkiye - Rusya ilişkilerinde yeni gelişme

Bu olumlu bir politik değişikliktir.
Bunu teşvik ediyorum, ve daha da enerjik şekilde devamını arzu ediyorum.

Rusya jeopolitik sebebiyle stratejik ortağımızdır.
İstesek de, istemesek de bu böyledir.

ABD dünyanın öbür ucundaki uzaktan tanıdığımız bir ahbaptır.
Rusya hemen üst katımızda oturan şamatacı komşudur.
Rusya aynı zamanda aynı apartmanda oturan yakın akrabalarımızın bazılarının eşi, dostu, işvereni, ortağı, kimilerinin ev sahibidir.

Ruslarla iyi geçinmezsek, balkondan üstümüze halı silkerler, sert topuklu terlikle gezer, geceleri gürültü yaparlar, bizi rahatsız ederler.
Geçmişte bunu hep yaptılar.
İyi geçindiğimiz zamanlarda bize dolma, pasta falan gönderirler, iyi ev şarabı yaparlar, ev ziyaretlerinde ikram ederler beraberce içer hoşça sohbet eder kafa yaparız.
Uçaklarını düşürene kadar böyleydi.

Akrabalarımızla iyi geçinmemiz de Ruslarla iyi geçinmemize bağlıdır.
Rusların üstüne basarak biz bu apartmanda rahat ve huzur içerisinde oturamayız.
Aynı zamanda Ruslarla kavga edersek akrabalarımızla dengeli ve huzurlu ilişkiler kuramayız.
Bizi akrabalarımızla görüştürmezler, Rus enişte gelin gitmiş ablamızı bizden uzat tutar, ablamızın yüzünü göremeyiz, abla özlemiyle yanarız.
Rus enişte dayımızın işvereni olduğundan, dayımız çekinir bize gelip gitmekten uzak  durur, zamanla akrabalara birbirimizden koparız.
Rus enişteyle iyi geçinirsek, taaaa Pasifik Okyanusun'da, Kamçatkaya kadar Asya bizim ayağımızın altındadır, istersek Sibirya, kuzey buz denizindeki ikinci Karadenize kadar gideriz.
Bütün bu topraklardaki Türk, Moğol ve türevleriyle ahbap çavuş oluruz.

Akrabalardan uzak kalırsak, yumurtadan çıkmış civciv gibi yapayalnız kalır, beş mahalle ötedeki elin hesapçı AB/D'sine, elin DİLİ, örfü, adeti uymaz Arab'ına meze oluruz.
Zamanla erir, assimile olur, yok oluruz.
Ya Araplaşır, ya Almanlaşır, ya Anglosaksonlaşır, ya da beş benzemez(poker tabiridir!) bir halt olur çıkarız.
Bilmem anlatabildim mi?

Saygılar.

Oraj POYRAZ  L2fSIJNoA0xfSNxA


Türkiye - Rusya ilişkilerinde yeni gelişme

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesi sonrası bozulan Türkiye - Rusya ile ilişkilerinin normalleştirmek için atılacak adımlar netleşti.

17 Haziran 2016, 09:03

Türkiye-Rusya ilişkilerindeki bahar havası ilerisi için umut verdi. Ankara, ilişkileri eski günlerine döndürmek için 9 adımdan oluşan yol haritası belirledi. Karşılıklı adımlarla yol almayı planlayan Türkiye, aracı ülke istemiyor. Böylelikle süreç daha hızlı ilerleyecek. Nihai hedef 15 Aralık'a kadar eski günlere dönmek.

Türk hava sahasına giren Rus uçağının düşürülmesiyle krize giren Türkiye-Rusya ilişkilerinde normalleşme adımları peş peşe gelmeye başladı. Edinilen son bilgilere göre, karşılıklı atılacak adımlarla eski günlere dönmeyi hedefleyen Ankara, 9 adımdan oluşan yol haritasını belirledi.

Ankara, Rusya ile ilişkilerin gelişimi için karşılıklı hamlelerle yol almayı planlıyor, aracı ülke istemiyor. Böylelikle süreçte daha hızlı yol alınacağı görüşü hakim. İki ülke halklarının etkileşimini eski düzeyine çekmek için medya ve STK'larla iletişim süreci oluşturulacak. Nihai hedef 15 Aralık tarihine kadar ilişkilerin uçak düşürme krizinden önce olduğu gibi en üste seviyeye taşınması. Altı aylık sürecin ilk üç ayında Ankara, Rusya'ya'daki tüm etkinliklere, toplantılara ilgili bakanlıkların üst seviyesinde katılım sağlayacak. 1 Eylül'e kadar ekonomik, siyasi, kültürel ve sosyal alandaki hasar tespiti tamamlanacak.

KARŞILIKLI SICAK MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği "Münasebetlerimizin hak ettiği seviyeye yükseltilmesi temennisiyle" mesajına, Kremlin'den yanıt gelmiş, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Türkiye'yle iyi ilişkiler ve normalleşme istiyoruz. Karşılıklı avantajlı ve güzel işbirliği yaptığımız döneme dönmeyi istiyoruz. Ama Ankara gerekli adımları atmalı" yanıtını verdi. Karşılıklı sıcak mesajların ardından iki ülke ilişkilerinin yeniden normalleşme sürecine girmesi için Türkiye'nin atmayı planladığı adımlar şöyle:

1- 15 AĞUSTOS'A KADAR NORMALLEŞME Nihai hedef 15 Aralık tarihine kadar ilişkilerin uçak düşürme krizinden önce olduğu gibi en üste seviyeye taşınması. Bunun için de ilişkilerde 15 Ağustos'a kadar normalleşme, ardından üst seviyeye çıkarma hedefleniyor.

2- RUSYA'DAKİ ETKİNLİKLERE ÜST DÜZEY KATILIM Aralık ayına kadar olan altı aylık sürecin ilk üç ayında yani Ağustos ayında Ankara, Rusya'ya'daki tüm etkinliklere, toplantılara ilgili bakanlıkların üst seviyesinde katılım sağlayacak. Katılım bakan yardımcısı, müsteşar, genel müdür düzeyinde olacak.

3- HASAR TESPİTİ İlişkilerin normalleşmesi için bir önemli tarih de 1 Eylül'e kadarki süreç olarak belirlendi. 1 Eylül'e kadar ekonomik, siyasi, kültürel ve sosyal alandaki hasar tespiti tamamlanacak. İkinci üç aydan itibaren hasar tespitlerinin giderilmesi için özellikle siyasi ve ekonomik alanda işlerin yeniden rayına oturması için kurumların Rusya'daki muadilleri ile network'üne katkı sağlanacak.

4- MEDYA İLE İLETİŞİM SÜRECİ İki ülke halklarının etkileşimini eski düzeyine çekmek için medya ve STK'larla iletişim süreci oluşturulacak.

5- KAMU DİPLOMASİSİ Türkiye'nin dost ve komşu Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesi için özellikle medya alanında kamu diplomasisi çalışmaları yapılacak. Özellikle düşen uçağın Rus pilotun hatası olduğu ve böylesine gerilimli süreçlerde diyalog ve diplomasi kanallarının açık tutulmasının ilişkilerin geliştirilmesine katkı sunacağı vurgusu yapılacak. SSCB'nin dağılması ile birlikte Türkiye'nin Rus halkının yanında olduğu ve artık Türkiye'de gelişen akrabalık ilişkilerinin iki ülke halkı arasındaki ilişkileri aile ilişkilerine kadar taşıdığı anlatılacak. SSCB'nin dağılması ile birlikte Türk Cumhuriyetlerinde Rusya ile ülkelerin kalkınmasına verilen ortak çabalar anlatılacak. Türk sinema sektörünün Rusya'daki faaliyetlerine destek verilecek.

6- EŞGÜDÜMLÜ ÇALIŞACAK Dışişlerinde hali hazırda değişim süreci olduğu için Rusya ve Ortadoğu (Suriye) masası eş güdümlü çalışacak.

7- "ÇALIŞMA GRUBU" KATKISI İlişkilerin normalleşmesi ve üst seviyeye çekişmesi için Rusya ile ilişkiler sürecine katkı sunacak kurumlardan oluşan bir çalışma grubu oluşturulacak.

8- TOOB, TÜSİAD, MÜSİAD DEVREDE TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, TURSAB gibi kurumların muadilleri ile birlikte ilişkilere destek vermesine önem gösterilecek.

9- ARACI ÜLKE YOK Daha önce ilişkilerin normalleşmesi için aracılık yapmak isteyen iki ülke olmuştu ancak Ankara, Rusya ile ilişkilerin gelişimi için karşılıklı hamlelerle yol almayı planlıyor. Böylelikle sürecin daha hızlı yol alınacağı düşüncesi var. Masada kötü örnek olarak İsrail süreci nedeniyle Ankara aracı ülke istemiyor. İsrail ile aracı ülke olmasaydı sürecin daha hızlı yürüyeceği görüşü hakim.

 
a45UyF587661-160617111150 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2016/06/17  12:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 


GALATA KOPRUSU
. . . . . .
Dikilir kopru uzerine,
Keyifle seyrederim hepinizi.
Kiminiz kurek ceker, suya suya ;
Kiminiz midye cikarir dubalardan;
Kiminiz dumen tutar mavnalarda;
Kiminiz cimacidir halat basinda;
Kiminiz kustur, ucar, sairane;
Kiminiz baliktir, piril piril;
Kiminiz vapur, kiminiz samandira;
Kiminiz bulut, havalarda;
Kiminiz catanadir, kirdigi gibi bacayi,
Sip diye gecer koprunun altindan;
Kiminiz duduktur, oter;
Kiminiz dumandir, tuter;
Ama hepiniz, hepiniz...
Hepiniz gecim derdinde.
Bir ben miyim keyif ehli icinizde?
Bakmayin, gun olur, ben de
Bir siir soylerim belki sizlere dair;
Elime uc bes kurus gecer;
Karnim doyar benim de.

Orhan Veli KANIK

EN AM - 108 Allah tan baska dua ettikleri seylere sovmeyin ki, onlar da bilgisizlikte asiriya gidip Allah a sovmesinler...
TEVBE - 28 Ey inananlar Allah a es kosanlar mutlaka pisliklerdir...

Marx hataliydi.
Din insanligin afyonu degildir.
Afyon;uyusturucu, hissizlestirici,$ikici seyleri akla getiriyor.
Ama din,$iklikla korkunun afrodizyagi,gaddarligin anfetamini olmustur.
En iyi oldugu durumda ruhlari ayaga kaldirmis,can kuleleri dikmistir.
En kotu oldugu durumdaysa butun uygarliklari mezarliga cevirmistir.

PHILLIP ADAMS


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder