20 Haziran 2016 Pazartesi

Paralel memura 657 temizliği

FETÖ, PKK diye başlayan bir haberin arasında kriptolar da sıkışmış.
Kriptolar kimlermiş, kendini gizleyenler diye açıklanmış.
Doğrusu özellikle Ermeni kriptoları konusunda ben de çok tedirginim.

Ancak devlet memuriyetinden men ağır bir yaptırımdır.
Bu öyle amir yetkisine terk edilebilecek bir iş değildir.
Somut suçlar ve mahkemelerin karara bağlayacağı somut cezalar üzerine uygulanması gerekir.

Ben haberin başlığına bakarak art niyet kokusu alıyorum.
Sonuçta suça karışmış devlet memurlarının ayıklanması için yeteri kadar kuvvetli bir yasal alt yapı var.
Burada amaç belli ki kapsamı çok daha geniş tutmak.
Yasal sınırları ahlaki sınırların da ötesinde genişletmek.

Kripto olanlar kimlerdir, bunlar nasıl tespit edilecek, kripto olmak bir suç olarak nasıl tanımlanacak?
Kripto olmak boyacı küpü gibi herkese bulaştırılabilecek kolay bir suç halinde kullanılacak mı?
FETÖ, PKK ya da bir başka terör örgütüne bulaşmış devlet memurlarını bu güne kadar devlet memuriyetinden ayırmak için elde olan mevzuattan daha sert, daha kuvvetli nasıl bir mevzuat isteniyor?

Amaçlanan memurların geleceklerinin amirlerin iki dudağının arasına hapsedilmesi midir?
Amaçlanan yeni bir Abdülhamit dönemi midir?
Aile babaları jurnallerle gadre mi uğrayacak?
Ben doğrusu çok şüphe ettim.


Saygılar.
Oraj POYRAZ  L2fSIJNoA0xfSNxA

Paralel memura 657 temizliği.

KENDİNİ GİZLEYENLER VAR
KRİPTOLAR TEMİZLENECEK
OPERASYON BAŞLADI
İŞ GARANTİSİ BİTİYOR

Devlet Memurları Kanunu'ndaki düzenlemeyle, kamuda FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine hizmet eden personel atılacak, devlete ihanet eden tek bir memur kalmayacak.

AA

FETÖ ve PKK ile mücadele kapsamında devlet memurlarına tanınan yargı güvencesi kalkıyor. Sabah gazetesinin haberine göre, yeni düzenlemelerle, illegal yapılarla bağlantılı isimler memuriyetten atılacak, bir daha memur olamayacak.

Kamuda teröre hizmet eden tek bir isim kalmayacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "657 değiştirilmediği sürece bu iş çözülmez" dediği Devlet Memurları Kanunu'nda önemli değişikliklere gidiliyor. Devlet kurumlarına sızan paralel yapı ve terör örgütü PKK'ya destek veren isimleri etkisiz hale getirmek için kritik maddelere neşter vurulacak. Adalet ve İçişleri bakanlıklarınca yürütülen çalışma ile kamuda kendini gizleyen, terör örgütlerine hizmet eden tek bir isim kalmayacak. Disiplin hukukuna ilişkin madde yeniden düzenlenirken, memura yönelik yargı güvencesi zırhı kaldırılıyor. Böylece hem paralel yapı hem de terör örgütü PKK gibi illegal yapılarla bağlantılı kişiler memurluktan çıkarılacak.

KENDİNİ GİZLEYENLER VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından gözler yaklaşık 3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren 657 sayılı Kanun'da yapılacak değişikliklere çevrildi. Son Bakanlar Kurulu toplantısında da devlet içinde yuvalanmış terör örgütü odakları FETÖ ve PKK ile mücadeleye ilişkin çalışmalar değerlendirildi. Üst düzey bir hükümet yetkilisi paralel yapıyla bağlantılı olup da kamuda hala kendini gizleyen isimler olduğunu vurgulayarak, "Emniyet, istihbaratın bu konuda çok ciddi bir çalışması var. Bakanlar Kurulu'yla da paylaşıldı. Bugün bu yapıdan tamamen kopanlar da var. Ancak bazı kritik kurumlar da kendilerini gizleyenlere yönelik önemli tespitler var. Memurlar Kanunu'nda yapılacak değişiklikle devlet içinde devlete ihanet eden tek bir isim kalmayacak" dedi.

KRİPTOLAR TEMİZLENECEK

Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak düzenleme ile kamuda tespit edilen kriptolar temizlenecek, memuriyetten çıkarılacak. Bu kapsamda yapılan tespitler ve atılacak adımlar şöyle:

MİLLİ GÜVENLİK VURGUSU: Milli güvenliği tehlikeye sokacak eylem, işlemlerde bulunanının işine son verilecek. Terör örgütü, legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişki kuran, eylem birliği içinde olan bir kamu çalışanı kalmayacak. Kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütlere kullandıranlar, propagandasını yapanların işine son verilecek.

MEMURLUK ŞARTLARI DİSİPLİN MADESİ: Memurluk şartlarını düzenleyen madde ile disiplin hukukuna ilişkin maddenin yeniden düzenlenmesi öngörülüyor. Buna göre paralel yapı gibi illegal yapılarla ilişkisi olan kişiler kamuda hiçbir görevde yer alamayacak.

DÖNÜŞÜ OLMAYAN İHRAÇ: İçişleri Bakanlığı'nca terör bağlantıları tespit edilen ihraç edilecek. İdari yargı kararıyla geri dönüş kapısı kapanacak.

OPERASYON BAŞLADI

"Milli güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları" hakkında da Başbakanlık genelgesine dayanarak idari ve adli işlem başlatılıyor. Paralel Yapı üyeleri ve terör örgütü PKK sempatizanları ile bu örgütlere yardım edenler araştırılıyor. Bu tür yapılarla eylem birliği içinde olduğu tespit edilen kamu çalışanları hakkında amirler idari soruşturma yürütebiliyor. Suç eylemi belirlenenler hakkında savcılar harekete geçiriliyor. PKK, DHKP-C, Paralel Yapı dahil tüm örgütler genelge kapsamına alınırken, dışarıdan hizmet alımı yoluyla çalışanlar hakkında da titizlikle incelenmesi talimatı verilmişti.

İŞ GARANTİSİ BİTİYOR

İŞ GARANTİSİ BİTİYOR: Özel sektörde olduğu gibi işini doğru yapmayanın meslek hayatı bitecek, iş garantisi olmayacak.

TERÖR BAĞLANTISI VURGUSU: Yasada, terör örgütleri ile bağlantılı kişilerin devlet memuru olmayacağı açıkça ortaya konulacak.

UZMANLARIN ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLECEK: Kamuda uzman kadrosunda çalışan personelin özlük hakları iyileştirilecek.

DOĞU'YA KIDEMLİ PERSONEL: Kıdemli personelin az gelişmiş bölgelerde görev yapması teşvik edilecek.

http://www.aksam.com.tr/guncel/paralel-memura-657-temizligi/haber-526576

 
a45UyF587661-160620094139 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2016/06/20  10:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 


Tecrube aklin hocasi, dusuncenin de rehberidir.

Anonim Nasihat

Omer, peygamberden, halkin dogru yoldan sapmamalari icin kendisine birseyler soyleyip yazmasini istediginde; Peygamber: Allah in Kitabi bize yeter dedi.

Buhari Itisam 26, Ilim39, Cenaiz 32, Merza 17; Muslim Cenaiz 23, Vasaya 22)

Cocuklar Bayrami Hak Edecek Ne Yapti?

24 Temmuz 2013

23 Nisan ulkemizde Cocuk Bayrami olarak kutlaniyor. Peki cocuklar boyle bir bayrami hak edecek ne yapti? Bir basarilari vardi da biz mi gormedik? En buyuk basarilari yemegini bitirmek olan bir gruptan bahsediyoruz.

Cocuklara boyle bir bayram vermek gereksiz. Cocuklara her gun bayram zaten. Her gun parkta, bahcedeler. Ekstradan bir bayram vermenin manasi ne? Sanirsin ki yil boyunca santiyede calisiyorlar, sanirsin ki siva yapiyor, cimento tasiyorlar... Butun yaptiklari cikolata yiyip cam cerceve indirmek.

O SIIR DINLENECEK

Cocuklar gulsun diye... Bak sen! Cocuklar zaten guluyor. Neye gulduklerini bilmiyorum ama guluyorlar. Hatta en berbat esprilere bile guluyorlar. Gecen gun yegenime Sana Japon taklidi yapayim mi deyip gozlerimi cekik hale getirdim, gulme krizine girdi. Bu mudur yani? Sen buna gulersen ben neden iyi espri yapmak icin kendimi kasayim ki? Kalite yerlerde ama kahkahayi basiveriyor. Dolayisiyla cocuklar gulsun diye bayram vermenin manasi yok.

En uzuldugum de Meclis in acildigi bu ozel gunun cocuk bayrami yapilmasi. Meclis in acilmasinda cocuklarin ne gibi bir katkisi var acaba? Demokrasi isteriz deyip yuruyus mu yaptilar, miting mi duzenlediler? Onu birak, Meclis in acildigi gun neredeydiler? Dur yerleri de biz silelim, su sandalyeleri de biz tasiyalim deyip bir isin ucundan tuttular mi? Hayir. Tam tersine ayakbagi olmuslardir. Pek cok milletvekilinin uykusuz gecelerinin sebebi bu keratalardir.

Ote yandan bayram veriyorsun vermesine ama keratalar eglenmiyor ki? Neymis, sira sira dizilip saatlerce kotu siirler dinlemek cok $ikiciymis. Bak, bak!

Ben sana bu bayrami veriyorsam sen de o siraya girip o siirleri pasa pasa dinleyeceksin arkadasim! Begenmiyorsan geri ver bayrami. O istiyor ki cebine bir 10 lira koyalim, istiyor ki cikolata verelim, seker verelim.

Istiyor ki bir degil iki degil tam 5 kavanoz bal verelim, ustelik polen de hediyesi olsun. Yok oyle yagma!

GOZUN DOYSUN GOZUN

Peki kendilerine bir bayram verilen cocuklari gercekten taniyor muyuz? Cocuk dedigimiz insanlar kavgaci, gecimsiz, bencil tipler. Bir oyuncak alinmadi diye ortaligi birbirine katabilecek canlilardan soz ediyoruz burada. Tatmin olsalar neyse... Bir kilo cikolata versen ellerine, oburunun elindekine goz dikecek kadar da acgozluler. Ben Ayse nin cukulatasini da istiyommmm! Gozun doysun, gozun! Ayrica Istiyom ne? Cukulata ne? Guzel Turkcemizi mahveden de maalesef bunlardir.

Cocuklar bu 23 Nisan da eglenmek yerine oturup bir dusunsunler. Yedigi onunde yemedigi arkasinda olup da bu kadar sorun cikaran baska bir canli var mi? Ote yandan biz yetiskinlere bakiyorum, gercekten de cok olgun insanlariz. Onlar gibi degiliz. Burada cocuklarin Caillou sapkalarini onlerine koyup bir ic muhasebesi yapmalari gerekiyor. Nerede yanlis yaptiklarini ve hayatin cikolatadan ibaret olmadigini anlamalari lazim. Ama maalesef bundan cok da umitli degilim.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder