20 Haziran 2016 Pazartesi

MEB liselerde bildiri olayı ile ilgili harekete geçti

RTE ve müsteşar Yusuf Tekin diyor ki, İZİN ALINMADAN(?), okulların kurumsal kimliğini kullanarak yani okulların adını belirterek, ve hepsinden daha vahim ve elim olmak üzere siyasi içerikli bildiri yayınlamak suçmuş.

Hani bildiriler siyasi içerikli olmasa, misal magazin, spor konulu olsa sorun yok.
Siyasi laf nedir, nasıl söylenir, bunun sınırları nedir bunu da siyasiler bilir.
En iyi bilen de RTE ve onun maiyetindeki bürokrat ve siyasiler elbette.
Siyasi bir laf edecekseniz onlardan izin almanız lazım.

Esasen siyaset yapacaksanız, sokakta, kahvede ağzınızı dahi açamazsınız, illa ki Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında olmanız lazım.
Olmadı, partilerden birinin çatısı altında olacaksınız.
Yok öyle üç kuruşa beş köfte.
Siyaset yapmak sadece adı üstünde siyasetçilerin tekelinde olan bir iştir.
Siyaset yapacaksan, bütün kimliklerini bir kenarda bırakacaksın.
Memursan memuriyetten, işçiysen işçiliğinden, köylüysen köylülüğünden, insansan insanlığından her şeyden istifa edeceksin.

Bir de her Türk vatandaşı ağzını açmadan önce yazılı olarak söz edeceği işlerle ilgili bütün tarafların yazılı iznin almak zorunda, yoksa sivil, resmi herhangi bir kişi ya da kurumun adını ağzına bile alamaz. Bu suçmuş.
Misal ben bu yazıda RTE dedim ya bu suç, çünkü onun adını onunu izin olmadan kullandım:
Bu okullarla ilgili açıklama yapanlar da bu okulların adını kullanmadan önce il milli eğitim müdürlüğüne yazılı olarak baş vurmalıydı.
Malesef ülkemizde demokratik prosedür böyle.

Bir de niyet meselesi var.
Niyetiniz iyi olacak.
Kötü niyetli olursanız olmaz.
Neye göre, kime göre iyi ya da kötü niyetlisiniz?
Onu da elbette hakkında olumsuz açıklama yapacağınız bürokrat, siyasetçi, lider kimse ona soracaksınız.
O derse ki, bu açıklama kötü niyetli zinhar o açıklamayı yapamazsınız.

Diyelim ki, yanıldınız töbe haşaaa boş bulundunuz.
Önceden izin almadan birilerinin aleyhinde onun da adını kullanarak açıklama yaptınız, üstelik bu açıklama o kişiye göre de kötü niyetli, üstelik de siyasi bir açıklama.
Bu durumda hemen köpekler gibi özür dilemeniz lazım.
Sözlerinizi geri alacaksınız, aslında niyetinizin iyi olduğunu ama aptal olduğunuzdan ağzınızdan çıkanları duymadığınız falan söyleyeceksiniz.
Söz konusu kişi Recep Tayyip ERDOĞAN(RTE), AKP ile ilgili bir kişi ya da kurum ise bu durumda siz de hemen Rodos'da Müjde Ar'a komşu bir daire bakın kendinize.
Çünkü artık bu ülkede size yer yok.

Esasen bu konuda hadis-i şerifler var.
Kimden ravi bilmiyorum ama, "Yaaa Muhammed diye başlayan..." bir soru üzerine Hz. Peygamber "Recep Tayyip ERDOĞAN(RTE), AKP aleyhinde konuşanın açıkça nedamet getirmediği takdirde yer yüzünde gezmesi haramdır." demiş.
Hatta bu konunun dört büyük imamın icmaen ittifak ettikleri bir husus olduğu söyleniyor, bu şekilde konuşan kişilere üç gün mühlet verilir, bu süre içerisinde açıkça nedamet getirdiğini belirtir ve avf(!) dilerse tamam, yoksa katli vaciptir.
Halen bu konuda gaflete düşen mü'minler bir ceza görmüyor olabilir, bu sizleri yanıltmasın, yarın şeri düzen hakim olduğunda elbette ki, bunlar gündeme gelecektir inşeallah.

Bilenler aslını araştırsın.

Saygılar.

Oraj POYRAZ  L2fSIJNoA0xfSNxA


Türkiye Cumhuriyeti Anayasası MADDE 26 VIII. Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti

Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.

İnsan Hakları Evrensel Beyannâmesi tercümesinin 19'uncu maddesi şöyle der:

"Her ferdin fikir ve fikirlerini açıklamak hürriyetine hakkı vardır. Bu hak fikirlerinden ötürü rahatsız edilmemek, memleket sınırları mevzubahis olmaksızın malümat ve fikirleri her vasıta ile aramak, elde etmek veya yaymak hakkını içerir.

AIHS - Madde 10

1. Herkes görüşlerini açıklama ve anlatım özgürlüğüne sahiptir. Bu hak, kanaat özgürlüğü ile kamu otoritelerinin müdahalesi ve ülke sınırları söz konusu olmaksızın haber veya fikir almak ve vermek özgürlüğünü de içerir. Bu madde, devletlerin radyo, televizyon ve sinema işletmelerini bir izin rejimine bağlı tutmalarına engel değildir.

 

MEB liselerde bildiri olayı ile ilgili harekete geçti

20 Haziran 2016, Pazartesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul Erkek Lisesi'nde başlayan ve Türkiye'nin farklı illerinde devam eden 'bildiri' yayınlanması ile ilgili harekete geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da "Liseleri karıştırmalarına izin vermeyeceğiz" diye tepki gösterdiği bildiriler konusunda MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, il müdürlüklerine uyarı yazısı gönderdi.

Türkiye'nin köklü liselerinden geçen haftalarda birbiri ardına bildiriler yayınlanmıştı. Önce İstanbul Erkek Lisesi, daha sonra Galatasaray, Cağaloğlu Anadolu, Vefa, Kadıköy Anadolu, İzmir Bornova Anadolu, İzmir Çiğli Fen, Notre Dame de Sion, Ankara Gazi Anadolu, Samsun Anadolu ve Eskişehir Anadolu liseleri yayınladıkları bildirilerle gündeme gelmişti. Habertürk'ün haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bildirilerin yayınlanmasının ardından önemli bir adım attı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da "Liseleri karıştırmalarına izin vermeyeceğiz" diye tepki gösterdiği bildiriler konusunda MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, il müdürlüklerine uyarı yazısı gönderdi.

'İMAJLARI OLUMSUZ ETKİLENİYOR'

Uyarı yazısında Tekin, "Öğrenci ve veli adı kullanılmadan basında yer alan bu bildirilerin öğrenci ve veli kaynaklı olmaktan çok bazı siyasi çevreler ve STK'lar tarafından organize edildiği anlaşılmaktadır. Son günlerde bakanlığımızın bazı güzide kurumlarının isimleri yazılı ve görsel medyada siyasi çıkar amaçlı kullanılarak yıpratılmakta ve dolayısıyla imajları olumsuz etkilenmektedir" ifadesini kullandı. Müsteşar Tekin, söz konusu haberlerde okul adı belirtilmekle beraber öğrenci ya da personel adı geçmediğine dikkat çekti. İzin alınmadan öğrenciler ve kurumsal kimliği kullanarak okullar üzerinden bu mahiyette siyasi içerikli bildiri yayınlanmasının suç olduğunu kaydeden Tekin, okul yönetimi ve öğretmenlerinin taraf olmadığı bir konuda okul adının geçmesinin, niyetin provokatif ve öğrencilerin istismarına yönelik olduğunu ifade etti.

'ÖĞRENCİLER İÇİNE ÇEKİLMEK İSTENİYOR'

Yazıda Tekin, "Öğrencilerimizin bu tarz eylemlerin içine çekilmek istenmelerinin iyi niyetli girişimler olmadığı görülmektedir" dedi. Tekin, söz konusu fiil ve davranışları yapanlar ile bunlara katılanlar hakkında mevzuat çerçevesinde işlem yapılmasını ve buna göre tarafların da sorumlu davranmalarını istedi.

http://www.zaman.com.tr/gundem_meb-liselerde-bildiri-olayi-ile-ilgili-harekete-gecti_2371402.html 
a45UyF587661-160620110956 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2016/06/20  12:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 


Exegi monumentum aere perennius.
* * *
Bronzdan daha uzun sure dayanacak bir anit diktim.

Latin Atasozu

Bu (Kur an), Ummu l-kura (Mekke) ve cevresindekileri uyarman icin sana indirdigimiz ve kendinden oncekileri dogrulayici mubarek bir kitaptir.

EN AM SURESI-92 Ayet..

Arastirmacilar bize sunu bilimsel olarak kanitlamislardir:

Butun insanlar birdir.
Atalarimizin deri rengi ve benim kendi rengim mor otesi isinlarin, enlemin ve iklimin bir sonucudur.
Yakin bir zamanda buralarda yasadigimiz uzucu catismalara ragmen, bilimsel acidan irk diye bir sey yoktur.
Biz tek bir turuz.
Her birimiz farkli olmaktan cok, birbirimize benzeriz.
Hepimiz ayni yildizin tozlarindan geliyoruz.
Her birimiz muazzam buyuklukteki uzayin icinde bulunan bu soluk mavi nokta dedigimiz gezegenin uzerinde yasayip olecegiz.
Bu yuzden birlikte calismamiz sarttir!

Bill Nye


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder