30 Haziran 2016 Perşembe

Yaşlı kadın elinde ‘Allah’ lafzı olduğunu iddia etti.

 


Yaşlı kadın elinde 'Allah' lafzı olduğunu iddia etti.

"RABBİM BANA ÖBÜR TARAFI GÖSTERDİ"
"ALLAH YAZISINI GÖRÜNCE AĞLAMAYA BAŞLADIM"
"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BENİ DAVET ETTİ"
"ERDOĞAN BANA BİRKAÇ KELİME KONUŞTU"


Daha önce gördüğü rüya üzerine Eskişehir'e cami yaptırmasıyla gündeme gelen Aynur Eken"in umredeyken elinde bir işaret belirdi. Eken, işaretin Arapça 'Allah' lafzı olduğunu iddia etti.

18 Mayıs 2016

Daha önceden gördüğü rüya üzerine Eskişehir Batıkent Mahallesi'ne 'Medine Camii'nin yapılmasına vesile olan Aynur Eken (63), umredeyken sol elinde 'Allah' yazısı belirdiğini iddia etti. Kabe'de ikindi namazını kıldığı esnada baygınlık geçirdiğini anlatan Eken, bir gün sonra 'elini yüzünü görmediği' ve 'başkalarının fark etmediği' birisinin yanına gelerek, elini öptüğünü öne sürdü. Daha sonra elini öpen kişinin "Allah adını eline yazdı" dediğini ifade eden Aynur Eken, elini görenlerin hayrete düştüğünü söyledi.

"RABBİM BANA ÖBÜR TARAFI GÖSTERDİ"

Umrede ikindi namazını kılarken birden nefesinin kesildiğini ve ardından Allah'ın kendisine öbür tarafı gösterdiğini iddia eden Aynur Eken, "Umre'deyken Kabe'yle aramda on metre vardı. Tavaf yapıp çıktım. İkindi namazını kılarken, sadece nefesimin gittiğini hissettim. Öldü demişler bana. Orada ne kadar kaldım, nasıl çıktım daha bilmiyorum. Ama ben öbür tarafa gittim, Rabbim bana gösterdi. Orada çok güzel yerler gördüm, neyin ne olduğunu gördüm. Toprağın, mezarın altını bile gördüm. Orada bir şeyler gördükten sonra kalkayım derken sıçradım. Ölmemiş dediler. Ölmemiş diye yanımdaki arkadaşım ağlamış. Elimi yüzümü yıkadılar, kapıya çıkardılar. Beni hastaneye götürdüler. Ben gittim geri geldim, Allah beni orada isteseydi bir hikmeti var götürmüştü. Ne kadar zamanda geri getirdi onu Rabbim biliyor. 'Götürmeyin' dedim, beni önce Türk hastanesine, sonra bizde makine yok, ilaç yok, belki kalp krizi olabilir diye Arapların hastanesine götürdüler. Orada 3-4 saat yattım. 'Beni çıkarın' dedim çıktım" ifadelerini kullandı.

Aynur Eken, ertesi gün yine ikindi vaktinde uzun boylu, elini ve yüzünü görmediği, başkalarının ise hiç fark etmediği birisinin yanına gelerek, elini öptüğünü söyledi. Yanına gelen kişinin elini öptükten sonra, "Allah adını senin eline yazdı teyze" dediğini iddia eden Eken, "Ertesi gün ikindi vakti, aynı zamanda; böyle ince, uzun boylu, kapalı hiçbir yeri gözükmüyor biri geldi. Türkler ve yanımda birkaç kişi vardı onlar görmemiş. Geldi yanıma, önüme dikildi. 'Hacı anne bu elini bir öpebilir miyim?' dedi. Bende 'Niye kızım?' dedim. 'Öpeyim de söylerim' dedi. Elimi kaldırdı, öptü, kokladı, başına koydu, sonra aldı kalbine koydu. 'Allah'ım, hamd-ı şükürler olsun, sübhanallah elhamdülillah. Sen sevdiğin kutsal kulunu götürdün. Eline adını yazdın. Ben de görevimi yerine getirdim' dedi. Sonra, 'teyze Allah adını senin eline yazdı. Buraya Allah yazdı. Bunu Allah'ın sevdiği kulları görsün. Sevmediği görmesin' deyip oradan kayboldu" şeklinde konuştu.

"ALLAH YAZISINI GÖRÜNCE AĞLAMAYA BAŞLADIM"

Elinde beliren Allah yazısını gördükten sonra duygulanıp ağlamaya başladığını anlatan Eken, şöyle devam etti:

"Ben, o gittikten sonra elime baktım Allah yazıyor. Gördüm, ağlamaya başladım. Tabii Araplar da gördü. Onlar da öpmek için sübhanallah diyerek hücum etti. Çiğneneceğim diye oradan arkadaşlarla ayrıldık başka bir kısma gittik."

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BENİ DAVET ETTİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel kalemlerinin arayarak, kendisini Kadınlar Günü için davet ettiğini söyleyen Eken, "Beni telefonumdan 14 sefer aramışlar. Ben, oranın kartını kullanıyordum, arada bir de Türkiye'nin telefon kartını takıyordum. 'Allah Allah' dedim. Korktum geri aradım. 'Beni aramışsınız' dedim. 'Teyze biz seni 3-4 gündür arıyoruz ulaşamıyoruz' dediler. 'Cumhurbaşkanının özel kaleminden arıyoruz, Kadınlar Günü'ne buraya davetlisin. Biz senin otelini, odanı, her şeyini hazırladık' dediler. Ben de onlara 'Yavrum ben nasıl gelirim? Şu anda Mekke'deyim, buradan birkaç gün sonra Medine'ye geçeceğiz, nasıl gelirim? Gelemem' dediğimde onlar, 'Sen gelmek istersen biz seni getireceğiz. Cumhurbaşkanı seni istiyor' dediler. 'O zaman siz bilirsiniz getirirseniz gelirim' dedim. Eskişehir Valiliği'nin özel kalemi ile görüşerek her şeyi ayarlamışlar. Birlik olup konuşmuşlar. Uçağımı ayarlamışlar. Beni özel getirdiler. Davet ettiler ben de geldim" dedi.

"ERDOĞAN BANA BİRKAÇ KELİME KONUŞTU"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaştıktan sonra kendisine elini gösterdiğini söyleyen Aynur Eken, şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşılaştık. Elimi gösterip 'Sayın Başkanım bir bakar mısınız?' diyerek çağırdım. Döndü baktı. Elimi böyle gösterip, gördünüz mü?' dedim, 'Gördüm' dedi. Çok duygulandı, Allah var. Bana da birkaç kelime konuştu."

 
a45UyF587661-160518145237 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2016/06/30  22:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 


Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mukemmel bir ifadesidir.
Bu rejim, halkin gelisimini ve yukselisini saglayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklastiran bir yoldur.

K.Ataturk

Lev i mahfuz
HADID 22.yeryuzunde vuku bulan ve sizin basiniza gelen herhangi bir musibet yoktur ki, biz onu yaratmadan once, bir kitapta yazilmis olmasin.
Suphesiz bu, Allah a gore kolaydir.
SAFFAT 96.oysa ki sizi ve yapmakta olduklarinizi Allah yaratti, dedi.
BURUC 85/21-22.dogrusu sana vahyedilen bu kitap, levhi mahfuz da bulunan sanli bir Kur an dir.
EN AM 59.gaybin anahtarlari Allah in yanindadir; onlari o ndan baskasi bilmez.
O, karada ve denizde ne varsa bilir; o nun ilmi disinda bir yaprak bile dusmez.
O yerin karanliklari icindeki tek bir taneyi dahi bilir.
Yas ve kuru ne varsa hepsi apacik bir kitaptadir.

Universite Tercihini Dogru Duzgun Yapin

24 Temmuz 2013

Yavas yavas universite tercih donemine yaklasiyoruz. Tercih yaparken dikkat etmeniz gereken bazi hususlar var. Oncelikle kataloglara sakin aldanmayin. Bir universite katalogunun iyi olmasi onu hazirlayan reklam ajansinin iyi oldugu hakkinda fikir verebilir, universitenin degil.

Maalesef pek cok universitemiz Slav irkindan mankenler getirtip cimlere yayilmis ders calisan ogrenci pozu verdirterek kataloglara koyuyor. Binlerce masum liseli de bu fotograflara aldanip o universiteleri tercih ediyor. Ama okula gelip o kizlari bulmak istediklerinde husrana ugruyorlar cunku onlar muhtemelen o sirada baska bir universitenin katalog cekimlerinde.

Zaten dikkatli bakarsaniz o resimlerdeki inanilmaz mantik hatasini gorebilirsiniz. Guzeller guzeli bir kiz elinde deney tupu guya laboratuvar dersinde... Boyle bir sey mumkun mu? O guzellikte bir kiz deneyle falan ugrasmaz, siniftaki herhangi bir erkege Canim su deneyi halledebilir misin, benim ojelerimi tazelemem gerekiyor demesi yeterlidir. Ben yillarca cok sayida kizin odevini, projesini yaptim, yeri geldi hocalara onlar adina not icin yalvardim. Ama karsiliginda hicbir sey alamadim. Hicbirine hakkimi helal etmiyorum, beni cok uzduler.

Gelelim hangi bolumu sececeginize. Asagidakileri okumadan bolum tercihi yapmayin.

FELSEFE

Bunlarin okula basladiktan bir iki sene sonra devreleri yaniyor. Birlikte misket oynadigim, komsunun bahcesinden erik caldigim cocukluk arkadasim yillar sonra bana evde salcali tost yaparken Acaba dunya diye bir yer aslinda yok mu, ya butun bunlar zihnimizde yarattigimiz bir yanilsamaysa dedi. Dunya var dedim. Kanitin ne? dedi. Tost yaniyor dedim. Bu bir kanit mi sence? dedi. Abi tost yaniyor dedim. Ve tost yandi. Sacmasapan bir soru yuzunden yemegimizden olduk.

MUHENDISLIK

Bu bolumde kiz ogrenci sayisi sifir ile bir arasinda degisiyor. Bunu bile bile muhendislik secmek nasil bir mantiktir anlamis degilim. Universiteye niye gidiyorsun ki o zaman? Erkek liselerinde bile daha fazla kiz oluyor.

ULUSLARASI ILISKILER

ISMI gercekten cok havali. Ama duragan bir sektor oldugunu da kabul etmek gerekiyor. Diplomat olma hayalleriyle bolume gelenler mezun olduklarinda genelde babalarinin isine geri donuyor. Bunun sebebi gayet net: Yeni ulkeler kurulmuyor. Elbette zahmetli bir is, bunun bayragini milli marsini ayarlamak gercekten kolay degil. Cok az insan yeni bir ulke kurmaya girisiyor.

Tabiatiyla uluslararasi iliskiler mezunlari bosta kaliyor.

HEMSIRELIK

EN cok istedigim bolumdu. Ogrencilerin tamamina yakini kiz oluyor. Eger akrabalar Hangi bolumde okuyorsun? diye sorduklarinda biraz utanmayi bastan kabul edersen guzel bir egitim hayati seni bekliyor. Elbette mezun olduktan sonra hemsirelik yapmak zorunda degilsin. Erkekten hemsire olmaz. Gecen ay hastaneye yattigimda bana erkek bir hemsire verdiler, yemin ederim tiptan sogudum.

PSIKOLOJI

Bu bolumu sececeklere tavsiyem once bir p$ikologa gorunmeleri. Her sey aslinda sende bitiyor cumlesini kurmak icin dort sene dirsek curutmeniz gerekmedigini oracikta anlayabilirsiniz.

ISLETME

TIBBI bitirdiginizde doktor, muhendisligi bitirdiginizde muhendis, eczaciligi bitirdiginizde eczaci, isletmeyi bitirdiginizde ise mezun oluyorsunuz. Mezun olmak da son yillarda tek basina yeterli gelen bir vasif degil. Isletme ogrencileri genellikle girisimcilik kulubu kurarlar ve cogunun egitim hayati boyunca yaptigi tek girisim bu olur.

COGRAFYA

BIR grup cografya hocasinin issiz kalmamasi adina cografyanin hala bilimden sayilmasi beni uzuyor. Ben bu kadar yerinde sayan, gelisime kapali bilim gormedim. Diger bilimlerde bir bulus, bir beyin firtinasi olur ama cografyada degisen bir sey yok. Karadeniz de daglar denize yillardir paralel, Ege hala girintili cikintili ve Italya sakin bir sekilde cizmeye benzemeyi surduruyor. Yani cografyada hicbir sey degismiyor ama cografya hocalarinin maaslari surekli degisiyor. Bugun 2 bin liraya yakin maas aliyorlar. Cok yazik.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder