26 Haziran 2016 Pazar

Gökkuşağına tahammül yok... LGBTİ üyelerine gözaltı

 


Gökkuşağına tahammül yok... LGBTİ üyelerine gözaltı

Polis LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nü ve basın açıklamasına izin vermedi. Onur Haftası Komitesinden yedi kişi gözaltına alındı. Almanya Federal Meclis üyesi Volker Beck ve Avrupa Parlamentosu vekili Terry Reintke gözaltına alındıktan sonra bırakıldı.

İstanbul'da Beyoğlu Tünel Meydanı'nda polis sıkıyönetim günlerini aratmayan bir uygulama sergiliyor.

İstanbul Valiliği'nin LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nü ve basın açıklamasını yasaklaması üzerine, Onur Haftası Komitesi'nin bugün yapılacak yürüyüşün formatını değiştirdiğini ve İstiklal Caddesi'nin her köşesine dağılacaklarını açıklamıştı.

Komite valiliğe saat 17.00'da Tünel Meydanı'nda basın açıklaması yapmak için başvurmuştu; ancak açıklama için bu istek uygun görülmemişti.

Saat 16:00'dan itbaren açıklama için seçilen Tünel Meydanında polis gazetecilerin bile durmasına izin vermedi. Polis her gazetecinin kimliğini kontrol etti ve meydana çıkmalarını engelledi.

Avrupa Parlamentosu vekili gözaltına alındı

Onur Komitesi 16:50'de basın açıklaması yapmak için polisle son bir kez görüşme yaptı.

Görüşmeden sonuç aınamadı. Meydana çıkmak isteyen göstericiler, polis tarafından darp edildi. Onur Haftası Komitesi'nden polisle görüşme yapan yedi kişi gözaltına alındı. Bu sırada Onur Haftası Komitesinden yedi kişi gözaltına alındı. Almanya Federal Meclis üyesi Volker Beck ve Avrupa Parlamentosu vekili Terry Reintke gözaltına alındıktan sonra bırakıldı. Reintke'nin iki yardımcısı Felix Banaszak ve Max Lucks da gözaltına alınanlar arasında. (Bianet)

Yürüyüşün yasaklanması üzerine LGBTİ Komitesi şu açıklamayı yapmıştı:

"Bugün yürüyemiyoruz ama aslında yürümeye yeni başladık diyen LGBTİ+'lar ". Hoşgörüden, tahammülden, izinlerden daha fazlasını istemek için yola çıktık. Kişisel siyasal ve sosyal haklarımızın güvence altına alınması;anayasada cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin yer alması ve LGBTİ+ hareketinin politik bir özne olduğu gerçeğinin tanınması için mücadelemizi her an her yerde örüyoruz." dedi.

Dağılıyoruz Ayol!

Basın açıklamasında yürüyüşün yasaklanmasında toplumun hassasiyetlerinin gerekçe gösterildiği ama gözetilenin iktidarın hassasiyetleri olduğu vurgulandı. "Bugün yürüyemiyoruz ama aslında yürümeye yeni başladık diyen LGBTİ+'lar ". Hoşgörüden, tahammülden, izinlerden daha fazlasını istemek için yola çıktık. Kişisel siyasal ve sosyal haklarımızın güvence altına alınması;anayasada cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin yer alması ve LGBTİ+ hareketinin politik bir özne olduğu gerçeğinin tanınması için mücadelemizi her an her yerde örüyoruz." dedi.

Basın açıklamasının tamamı şöyle:

Bugün bu basın açıklamasını okumamızın sebebi, 14. LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nün yasaklanmasıdır.

Onur Yürüyüşlerimiz, bu ülkenin şahit olduğu büyük, çok sesli ve kitlesel eylemlerden biridir. Bizler yürüyüşlerimizde, dünya tarihinde bizim payımıza düşen bu karanlık zamana aşkımız ve arzumuzla kafa tutarız. El konulan emeğimizin hesabını sorar, kaderimizi başkalarının elinden alır, geleceğimizi tahayyül ederiz. Savaşa karşı barışı, korkuya karşı cesareti, zulme karşı tüm ezilenleri savunuruz; başka bir dünyanın, cinselliğin, bedenin, hayatın mümkün olduğunu gösteririz. Yürüyüşümüzü engelleyenler, bize "toplumun hassasiyetleri"ni mazeret göstermiştir. Oysa gözetilen toplumun değil, iktidarın hassasiyetleridir. Toplum bizden başkası değildir. Yasaklanan, bizim, bu dünyanın onurlu insanlarının varoluşunu, taleplerini, barışa, adalete ve eşitliğe dair özlemlerini duyurma çabasıdır. Yürüyüşümüzün yasaklanması, sesimizin duyulmasını engellemek için yapılan başarısız bir çabadır.

Başarısız, çünkü varoluşumuzun bize verdiği onur, gördüğümüz baskıyla büyüyor. Bizi incitmek için ettikleri hakaretleri biz gururla sahipleniyoruz. Sahip olduğumuz sınırlı alanları dayanışmayla büyütüyoruz. Bizler yürüdüğümüz her sokakta, emek verdiğimiz her mesai gününde, her evde, yaşadığımız her aşkta ve her sevişmede bir devrim gerçekleştiriyoruz. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Antep'te, Amed'de, Meksika'da, Bangladeş'te, Orlando'da öldürülüyor ve tekrar doğuyoruz. Biz hep varolacak, varoluşumuzu hep haykıracak ve varoluşumuzdan hep onur duyacağız.

Bugün yürüyemiyoruz, ancak aslında yürümeye daha yeni başladık. Attığımız sloganların sesi kulağımızda, gökkuşağının renkleri bizimle ve özgürlüğün kokusu burnumuzda. Hoşgörüden, tahammülden, izinlerden daha fazlasını istemek için yola çıktık. Kişisel siyasal ve sosyal haklarımızın güvence altına alınması;anayasada cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin yer alması ve LGBTİ+ hareketinin politik bir özne olduğu gerçeğinin tanınması için mücadelemizi her an her yerde örüyoruz.

Dağılıyoruz, daha güçlüyüz, daha kalabalığız, daha gürültülüyüz. Bizden korkmakta haklılar, çünkü örgütleniyoruz, büyüyoruz, yürüyoruz.

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/557681/Gokkusagina_tahammul_yok..._LGBTi_uyelerine_gozalti.html#
a45UyF587661-160626204809 Oraj Poyraz At Neomailbox.net cimcime@neomailbox.ch
2016/06/26  18:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 


Kendini begenmis kimselere ogut vermek, ruzgara karsi islik calmanin aynidir.

Hood

Nisa Suresi 3.Ayet:

Begendiginiz kadinlardan ikiser, ucer, dorder alin.

Kur an-i Kerim in bazi ayetlerine iliskin mazeretler:
1- Bu ayetler yanlis tercume edilmis!
2- Bu ayetler yanlis anlasilmaya musait yani herkes anlayamaz!
3- Bu ayetler zaman asimina ugradi yani bugun gecersiz!
4- Bu ayetler cag disi yani Islam da reform yapilmasi lazim!
5- Bu ayetlere iman etmek imkansiz ama yine de ben bir muslumanim!

Mazeretlerin Cevaplari:

1- Diyanet Vakfi Meali ni, konularinda uzman Ilahiyatci Heyet hazirladi. En cok itibar edilen meal. Heyetteki herkesin yanlis tercume yapmasi imkansiz. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
2- Kur an-i Kerim i herkesin anlayabilecegine dair ayetler var* ve zaten bu sebeple indirilmis . Tersi ise adaletsizlik olur cunku herkesin anlayamayacagi ve yanlis anlasilmaya musait bir kutsal kitap gondermek Allah a yakismaz. Bir sakinca da sudur; Muslumanlara siz Kur an i anlamazsiniz, sadece biz anlariz diyen ruhban sinifi olusur ki Islam da ruhbanlik haramdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
3- Kur an in, kiyamete kadar , cihansumul(evrensel) yani her zaman ve her yerde hukmunun gecerli olduguna inanmak farzdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
4- Allah 21. yuzyilin hayat sartlarini ve yasam bicimini ezelden beri bildigine gore Allah in bu durumu hesaba katmadigi ni iddia etmek Allah a karsi cok buyuk bir iftiradir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
5- Bu ayetlere iman etmeyenin adi Musluman degil Kafir dir.** Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.

*Bakiniz: Nahl Suresi 89. Ayet, Enam Suresi 38. Ayet, Maide Suresi 15. Ayet, Hac Suresi 16. Ayet.
**Bakiniz: Bakara Suresi 85. Ayet ve Maide Suresi 44. Ayet.

Cevaplari diz cokerek, ve gozleri kapali arayanlardan daha cahil ve ise yaramaz insanlar yoktur.
Din, siradan insanlar tarafindan dogru, zeki insanlar tarafindan sahte, liderler tarafindan kullanisli kabul edilir.

Seneca


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder