6 Temmuz 2019 Cumartesi

ANKAPARK İŞÇİLERE ÖDEME YAPILMADIĞI İÇİN KAPANDI!

Konunun ana fikri kamu malılının yağmalanması, kamu malının yandaş zenginlere aktarılmasından ibarettir.
Bu hengamede vatandaşın kazandığından çok ama çok fazla kaybı vardır.

Devlet, belediyeler ve kamu eliyle harcanan para karşılıksız değildir.
Kel oğlan masallarındaki hiç bitmeyen kazandan sürekli ve sonsuza kadar akacak değildir.
Harcanan para senin, benim bütün vatandaşların doğrudan ve dolaylı olarak ödediği vergilerden toplanmaktadır.
Yandaş zengin etmek, meydan okumak, gövde gösterisi yapmak, seçim harcamalarını finanse etmek, ya da bildiğin şekliyle basitçe yağma yapmak kamu malını, yani halkın malını yağmalamaktır.

Bazen sosyal medyada sokak reportajlarında izliyorum.
Ve konuşulan akıl dışı laflarla şoklardan şoklara giriyorum.
Ancak, her darda kalana devlet yardım etsin dediğinizde bilin ki, yapılan yardımları devlet değil siz yapıyorsunuz.
Harcanan para sizin paranızdır.

Ölçüsüz ve hesapsız, şu kesime de destek verilsin, bu şirket de kurtarılsın diye bonkörce dağıttığınız para sizin paranızdır.
Aile bütçenizde nasıl dikkatli oluyorsanız ki, bundan da çok şüpheliyim, devlet bütçesinde de dikkatli olmalısınız.

Batıda kamu, belediyeler, devlet yatırımları dikkatle izlenir.
Halk sokaklarda yerindelik denetimi yapar.
Yapılan harcama yerinde, etkin , ve yeterli ya da fazla mıdır?
Ve bazı yatırımları için yapılmasın denir.
Eğer kamunun harcanacak fazla parası varsa, bunun tüketilmemesi istenir, bunun yerine vergi oranlarında ve kalemlerinde azaltma istenir.

Bizim de halkımız bir gün çoook ama çok uzak bir gelecekte, bölünmüş yolun ortasına her iki tarafı yüksek beton bloklarla kapatılmış, ortası iyi kalite toprakla doldurulmuş, tam ortasına ferforje bariyer dikilmiş, ithal ağaçlar ve yalnızca ömrü birkaç on gün olan çiçekli bitkiler ile süslenmiş yatırımları gördüğünde ne gerek vardı, yalnızca yolun bölünmüş olduğunu belirtir bir yol çizgisi olsaydı ne olurdu diye sormayı öğrenecektir.

Yine halkımız bir gün parklar ve bahçelerde tıpkı batının pek çok parkında olduğıu gibi granit bordürlerin, zemin kaplamalarının, ferforfe aydınlatmaların, son derce pahallı su, taşkın tahliye sistemlerinin, yapay göllerin, yapay tepelerin,  sanat ve estetikle alakası olmayan plastik totemlerin ne anlam taşıdığını, maliyetlerini, gereki olup olmadıklarını sorgulayıp, aynı alanda yalnızca çakıl yürüyüş yollarının, basit bahçe çiminin, uzun ömürlü ağaçlandırmanın yeterli olacağını söyleyecektir.

Elbette benim bu söylediklerim tıpkı Starwars filminin girişinde olduğu gibii çooook ama çok uzak bir gelecekte olacaktır.
Kuvvetle muhtemel halkın bir halk bilincine ulaştığını gördüğümüzde batı ve çağdaş dünya başka medeniyet eşiklerini aşmış olacaktır.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


ANKAPARK İŞÇİLERE ÖDEME YAPILMADIĞI İÇİN KAPANDI!

ANKAPARK kapatıldı. Konuyla ilgili konuşan bir görevli şçilere ödeme yapılmadığı için kapandı" dedi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde yapımına başlanan ve "Ankapark" olarak adlandırılan tematik park bugün öğleden sonra kapatıldı. Sabah saatlerinde parka giriş yapılırken öğleden sonra "teknik arıza" olduğu söylenerek giriş yapmak isteyenler geri çevrildi.

Gökçek'in istifasının ardından göreve gelen Mustafa Tuna döneminde tamamlanan park uzun süren ihale sürecinin ardından "Wonderland Eurasia" ismiyle açılmıştı.

Halen parkta çalışan ve isminin yayınlanmasını istemeyen bir çalışan kapanmanın nedeninin teknik arıza olmadığını işçilere maaşın ödenmediği için parkın kapatıldığını söyledi. Nisan ayından bu yana ücret alamadığını belirten işçi "Arıza nedeniyle kapandığı söyleniyor ama işçilere ödeme yapılamadığı için kapatıldı. Bu zamana kadar 100'ün üzerinde işçi işten çıkarıldı. Ne zaman ücretlerin ödeneceğini biz de bilmiyoruz" diye konuştu.

"İŞÇİLERE PARA ÖDENMEDİĞİ İÇİN KAPATILDI"

Gökçek'in istifasının ardından göreve gelen Mustafa Tuna döneminde tamamlanan park uzun süren ihale sürecinin ardından "Wonderland Eurasia" ismiyle açılmıştı.

Halen parkta çalışan ve isminin yayınlanmasını istemeyen bir çalışan kapanmanın nedeninin teknik arıza olmadığını işçilere maaşın ödenmediği için parkın kapatıldığını söyledi. Nisan ayından bu yana ücret alamadığını belirten işçi "Arıza nedeniyle kapandığı söyleniyor ama işçilere ödeme yapılamadığı için kapatıldı. Bu zamana kadar 100'ün üzerinde işçi işten çıkarıldı. Ne zaman ücretlerin ödeneceğini biz de bilmiyoruz" diye konuştu.

"ÜCRETİMİZ İADE EDİLMEDİ"

Kapatılma gerekçesini öğrenmek için gittiğimiz Ankapark'ın giriş kısmında görevli bir çalışan teknik arıza nedeniyle içeriye kimsenin alınmadığını söyledi. Görevli "Sabah saatlerinde parka gelenler içeride fakat onlara da bilet ücret iadesi yapılacak" dedi.

Parkın içinde arıza anonsunun yapılıp yapılmadığını sorduğumuz bir aile ise "Biz sabah geldik. İçeride bize bilet iade edilecek denmedi. Bir kısımdaki aletler çalışmıyordu biz de biraz tur atıp çıktık. Ücretimiz iade edilmedi" diye konuştu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi başta olmak üzere birçok kurum Ankapark'ın Atatürk Orman Çiftliği'ne yapılmasına tepki göstermişti. Uzun yıllar yapımı devam eden park Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Mart 2019'da açılmıştı.

Ankapark'taki "roller coaster" adlı oyuncak açılışından kısa bir süre sonra bozulmuş ve oyuncağı kullananlar yerden metrelerce yüksekten yürüyerek tahliye edilmiş parkın yönetimi ise trenin arızalanmadığını oyuncağı kullananlardan birisinin çantasının raylara düşmesi sonucu güvenlik nedeniyle durduğu açıklamıştı. Bu süreçte mimarlar parkın güvenliğine ilişkin kuşkularının olduğuna yönelik çok sayıda açıklama yapmıştı.

https://www.turkiyemtv.com.tr/haber/2848960/ankapark-iscilere-odeme-yapilmadigi-icin-kapandi



- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Ogretmenler Cumhuriyetin fedakar ogretmen ve egitimcileri yeni nesli sizler yetistireceksiniz.
Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktir.
Eserin kiymeti sizin beceriniz ve fedakarliginizin derecesiyle orantili olacaktir.
Cumhuriyet fikren ilmen fennen bedenen kuvvetli ve yuksek karakterli koruyucular ister.
Yeni nesli bu ozellik ve kabiliyette yetistirmek sizin elinizdedir...
Sizin basariniz Cumhuriyetin basarisi olacaktir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

25. ALLAH'A TAPMAK BIR MEVHUMA TAPMAKTIR

Sikintidan kurtulmak icin bize demliyor ki; "Allah'in icyuzunu bilmeye gerek yoktur, ona bilmeksizin ibadet edilmelidir, onun sifatina curetkar bir gozle bakmak caiz degildir. " Ancak, hakkinda bir fikir ve bilgi edinmeksizin ona kulluk etmek gerekiyorsa, varligindan emin olmak gerekmez mi? Bu durumda, ona atfedilen sifatlarin kendisinde birlesmesinin mumkun olup olmayacagi incelenmeden once, Allah'in varligi hakkinda nasil kanaat ve guven olusturulabilir?

Allah'a tapmak, gercekte, insan dimaginin kuruntularina tapmak* ya da daha dogrusu hicbir seye tapmamaktir.

Bir kutsal hadistir, yani Allah kelami olmakla birlikte Kuran'a ithal edilmeyen tanrisal sozlerdir. "Ben kulumun zanninda mevcudum" (Yani insanlar beni nasil sanirsa, oyleyim. Ben insanlarin kuruntusunda mevcudum anlamindadir. )

- - - - - - - - - - - - -
Kendisini olume tasiyan arabanin icinde, kapiya attigi umarsiz cifteler, tum hayvanlarin yitip giden umutlarini da yankilandirir.
Ozgurluklerini savunamayanlarin odedikleri bedel agirdir.
Ozgurluk, degerli oldugu olcude kirilgandir da...

- - - - - - - - - - - - -
Tanrisiz bir dunya fikri bana, kendisi mukemmel olup cehhennem tehdidiyle koseye sikistirabilmek icin kusurlu bir insanlik yaratan bir tanrinin varligindan daha az sacma geliyor.

SALACROU,ARMAND (1899-1989) Fransiz oyun yazari ve senarist.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder